İkinci çocuk meselesi

Kardeşim yok 35 yaşındayım annemle babamın bana yaptığı en büyük iyilik BENCE... Arkadaş çevremde, ailemde ,eşiminim ailesinde, tanıdığım kimsede iyi kardeş ilişkisi görmedim.. Hele ki en ufak bi maddiyat işin içinde girsin...
İşte benimde cevremde aynen bu şekilde hele hele önce eşim ve benim kardeşlerimiz böyle duyunca bir rahatlıyorum.

Tek çocuk bencillik değil tercihtir.

Sizin maddi ve manevi bu durumu kaldırıp kaldıramayacağınız önemli olan, insanların ne dediği değil.

İki çocuğum var üçüncü çocuğa sıcak bakıyoruz, bunu da yadirgayan insanlar var benim etrafımda. Tek çocuk olsa ilki yalnız kalmasın, 2'den fazla olursa ne gerek var diyorlar, bu dış ses kolay kolay memnun olmuyor.

Siz ne istiyorsunuz ona bakın, boşverin kim ne düşünüyor.

Yok tabiiki bizim vereceğimiz bir karar ben sadece fikirleri merak ettim, bencil buluyorlar beni bu yüzden kendimi suçluyorum bir nevi fakat oğlum doğduğunda yaşadığımız sıkıntıları bıldıgımden korkuyorumda
Benim de kizim kolik. Ne evde huzur, ne dizlerimde derman kaldi. Bana da diyorlar daha simdiden, ikinciyi yapacak misin diye. Dusunmuyoruz deyince bencillik olur diyorlar. Valla ister bencil olayim, ister tembel olayim ne derlerse desinler, bebek 3 saat boyunca araliksiz aglarken onlar omzunda tasimayacaklar. Karsidan konusmasi cok kolay.

Ayrica kizimi buyuttukten sonra normal insanlar gibi uyuma, yemek yeme, dus alma, tuvalete gitme isteklerimin adi bencillikse bencilim ben napayim :D

Hanımlar, kendimden düşününce kardeslerimle çok güzel çocukluk geçirdik. Yeri geldi kavga ettik ağladık saç baş giriştik 😊 hatta tek çocuk olsaydım keske ben diye çok ağladığımı bilirim 😁 tek çocuk olan arkadasınız için de kardesi olsun diye dua edip ağladığımızıda bilirim ben kardeslerim ve o😁
Her sye bize 3kardeş olmamıza ragmen bir tane alınırdı maddiyat yoktu maalesef. Ama inanın simdi iyi ki de öyle olmus diyorum o yokluk bile simdiki çocukların anlayamayacağı bir erdem... Kıymet bilirdik. Birbirimizin kıymetini pek bilmezdik ( zamanla anlaşılıyormus kıymet😁) ama yinede kardeslik bagımız vardı ezdirmezdik birbirimizi başkalarına... Annem ve babam aramızdaki o bağı çok kuvvetli örmüşler sağ olsunlar. 🙏🏿 Zamanla kardesim var iyi ki diyorsunuz bence bu zaman insana bunu dedirtiyor ama kesinlikle aile ortamı ve anne baba, akraba ile çok alakalı çocukların birbirine düşkünlüğü saygısı sevgisi...
Ben büyüğüm benden küçük 2kız kardesim var 3kızız...
Bu sayfada okumustum sanırım "Kardes, anne babanın çocuguna bırakacağı en kıymetli mirastır." diye... Bu çok dogru... Bunu da babamın basından bri olay geçmşti yogun bakımda yatıyordu biz 3ümüz ve annem birbirimize sarıldık... İyi ki varlar dedim. Böyle zamanlarda anlasılıyır kıymet. Rabbim yokluklarını göstermesin... Çocukluktan su 30yaısma kadar güzel anılarla hatırlıyorum ikisini de 😊
Benim bir kızım var 3yaşında ona o kadr düşkün ki ikiside... Teyzeleri var kızımın çok şükür 😊 biraz bu konularda geleceği düşünmek lazım diye düşünüyorum. Bende 2. fikrine o kadar uzaktım ki yani birisi doğırsa benim yerime ve 3yasına getirip verse o zaman olabilirdi 2.çocuk hatta mükemmel olurdu 😁 her seyi bastan almak ve yanında bir çocugunda olması cabası.. Bu düşünce yoruyor insanı bence 😁

Ne kadar uzun yazmısım 🙈

ben de ayni moddayim. kizimi tek basima buyuttum, kimseyi bilmedigimiz bir sehirde. hem kalabalik ve mutlu olalim istiyorum hem ya mutlu olmazsak diye korkuyorum. 35 yasindayim. hamilelik cok uzun, zaten enerjim dusuk hamileyken daha da uyusuk olacagim. ya cocuk sagliksiz olursa. ya ikinci olunca ilkiyle ilgilenemeyip onu mutsuz edersem. ya buyuyunce gorusmezlerse. aklimda o kadar cok olumsuz dusunce o kadar cok korku var ki ama istiyorum da daha kalabalik olalim

Hanımlar, kendimden düşününce kardeslerimle çok güzel çocukluk geçirdik. Yeri geldi kavga ettik ağladık saç baş giriştik 😊 hatta tek çocuk olsaydım keske ben diye çok ağladığımı bilirim 😁 tek çocuk olan arkadasınız için de kardesi olsun diye dua edip ağladığımızıda bilirim ben kardeslerim ve o😁
Her sye bize 3kardeş olmamıza ragmen bir tane alınırdı maddiyat yoktu maalesef. Ama inanın simdi iyi ki de öyle olmus diyorum o yokluk bile simdiki çocukların anlayamayacağı bir erdem... Kıymet bilirdik. Birbirimizin kıymetini pek bilmezdik ( zamanla anlaşılıyormus kıymet😁) ama yinede kardeslik bagımız vardı ezdirmezdik birbirimizi başkalarına... Annem ve babam aramızdaki o bağı çok kuvvetli örmüşler sağ olsunlar. 🙏🏿 Zamanla kardesim var iyi ki diyorsunuz bence bu zaman insana bunu dedirtiyor ama kesinlikle aile ortamı ve anne baba, akraba ile çok alakalı çocukların birbirine düşkünlüğü saygısı sevgisi...
Ben büyüğüm benden küçük 2kız kardesim var 3kızız...
Bu sayfada okumustum sanırım "Kardes, anne babanın çocuguna bırakacağı en kıymetli mirastır." diye... Bu çok dogru... Bunu da babamın basından bri olay geçmşti yogun bakımda yatıyordu biz 3ümüz ve annem birbirimize sarıldık... İyi ki varlar dedim. Böyle zamanlarda anlasılıyır kıymet. Rabbim yokluklarını göstermesin... Çocukluktan su 30yaısma kadar güzel anılarla hatırlıyorum ikisini de 😊
Benim bir kızım var 3yaşında ona o kadr düşkün ki ikiside... Teyzeleri var kızımın çok şükür 😊 biraz bu konularda geleceği düşünmek lazım diye düşünüyorum. Bende 2. fikrine o kadar uzaktım ki yani birisi doğırsa benim yerime ve 3yasına getirip verse o zaman olabilirdi 2.çocuk hatta mükemmel olurdu 😁 her seyi bastan almak ve yanında bir çocugunda olması cabası.. Bu düşünce yoruyor insanı bence 😁
aynen bana da 3 yasinda teslim etseler ben de cok memnun olurum :)

2. Çocuğu yapmaya karar verirsem kızıma kardeş olsun diye değil 2.cocuk istediğim için yaparım. 2.lere niye bu misyon yükleniyor haksizlik🤷‍♀️ 1 tane kızım var eşimle ikimiz çalışıyoruz bakicimiz kızımıza bakiyor. Şuan bile masraflar dağ olmuş okula başlayınca nolacak diye düşünüyorum. Kaldı ki ikinci çocuk yapmak.. Herkes kendi yaşadığını bilir. Dostunu da annen doğurur düşmanını da demişler. Allah hayırlı kardeş versin.

2. Çocuğu yapmaya karar verirsem kızıma kardeş olsun diye değil 2.cocuk istediğim için yaparım. 2.lere niye bu misyon yükleniyor haksizlik🤷‍♀️ 1 tane kızım var eşimle ikimiz çalışıyoruz bakicimiz kızımıza bakiyor. Şuan bile masraflar dağ olmuş okula başlayınca nolacak diye düşünüyorum. Kaldı ki ikinci çocuk yapmak.. Herkes kendi yaşadığını bilir. Dostunu da annen doğurur düşmanını da demişler. Allah hayırlı kardeş versin.

Kesinlikle aynı düşünüyoruz 2.çocuklar sanki 1.yalniz kalmasın diye oluyor, bu devirde iki eş çalışmadan çok zor bir de biz hep borç içindeydik biraz rahat edelim istiyorum

• Beğen
Reactions: 000
Ne kadar uzun yazmısım 🙈

İşte maalesef ne babadan ne kardeşlerden öyle bir bağımız yok üzülüyorum, eşimin tarafida biz maddi anlamda sıkıştığınız zaman sırt çevirdiler şimdi maddi durumumuzu düzelttik yüz büküp yanasmiyorlar, abisi ailesiyle görüşmüyor tabi eşimlede. Böyle olunca hep yalnızız. Kendi ananem teyzelerin dayım vs hep memleketteler istanbulda da yalnızız. Bırsey olsa gözüm arkada giderim oğluma kim sahip çıkar bilmiyorum bir annem bir eşim bu kadarım

İşte maalesef ne babadan ne kardeşlerden öyle bir bağımız yok üzülüyorum, eşimin tarafida biz maddi anlamda sıkıştığınız zaman sırt çevirdiler şimdi maddi durumumuzu düzelttik yüz büküp yanasmiyorlar, abisi ailesiyle görüşmüyor tabi eşimlede. Böyle olunca hep yalnızız. Kendi ananem teyzelerin dayım vs hep memleketteler istanbulda da yalnızız. Bırsey olsa gözüm arkada giderim oğluma kim sahip çıkar bilmiyorum bir annem bir eşim bu kadarım
burda biz ne desek bos aslinda.cunku sizin aile baglariniz sıkı degil.maddi olarak ciddi sıkıntıya dusmussunuz ilkinde.ikinci cocukta da dusulecegi belli.herkesi sartlarina gore degerlendirmek lazim.maddiyat iyi olsa derim ki 2 degil 3 de yapin.ya da kuvvetli aile baglari vardir maddiyat ortalamadir tamsm yine olsun 2. ama su sartlarda cok zor gunler de bekleyebilir sizi.hakkinizda hayirlisi olsun insallah.

Maddi anlamda çalışmazsam sıkıntı geçeriz yazmışsınız bu durumda ikinci çocuğa nasıl yetmeyi planlıyorsunuz? Belli bir süre siz çalışamayacaksınız? Şu an büyüğe kim bakıyor onu yazmamışsınız ama küçüğe nasıl bakacaksınız? En iyi örnek sizin kendi aileniz. Her zaman iyi kardeş, iyi anne-baba denk gelmiyor işte. İnsanların lafına da bakmayın 2.yi yaptığınızda bu sefer aynı insanlar 3. ne zaman diye soracaklar.

• Muhteşem
Reactions: 000
Bende benzer konulardan ogluma bı kardesi olsun istedik.
Yeni hamile olduğumu öğrendim.
Kardeşlerin arasını iyi tutmak sıcak ilişkiler birazda bizim elimizde.
Ki ben ölüm riski çok yüksek gebelik geçiriyorum ve bı çok sorunlar yaşıyorum, gene de herşeyi göze aldım

Bizim de pek genis ailemiz, destekcimiz yok
Zor bir hamilelik gecirmeme ragmen ikinciyi yaptik
Maddi anlamda rahatiz ama yok zorluk cektik baska konularda, yalniz olmak kolay degil
Hergün iyi ki diyorum
Oynuyorlar ya, icim eriyor

Ben bu mantığı anlamadım size bisey olsa ilk çocuğunuza ikinci çocuk mu bakacak bence ilk çocuğa kim bakacaksa(anneniz ya da eşiniz) o insanlara iki katı yük yüklenecek. Size bisey olsa geride iki çocuk kalacak .. Çocuğunuza gelecek ilgi ikiye bölünecek.

İlla kardeşi olmalı mantığı ile çocuk yapilmamali bence.Cunku nasil bir katakterde olacagini bilemiyoruz.2 kardeşiz 2.olmama rağmen hiç faydasını görmedim ne küçükken ne büyüklükte ...

Kardesi olsun diye degil cocugum olsun diye istedigimi zannediyorum.
Belki de kardesi de olsun istemisimdir.
Ayrintili dusunmedim
Su an birbiriyle ile oynuyorlar yeri geldigi zaman bize karsi bir oluyorlar..
Kardeslerim var iyi ki varlar...
İns cocuklarimda iyi kardes olurlar 😊

Bu ekonomik darlıkta siz çalışmazsanız geçinemeyiz diyorsunuz. Bu durumda ben olsam ikinci çocuk düşünmezdim.
Siz eğer geçinemezseniz o çok haddi aşan kişiler bebeğinizin bezini, mamasını, kreş masrafını, ilacını, doktorunu, kursunu vs ödemeyecek. Kendin istedin yapmasaydın diyecekler.
Bence anne babalar sadece kendileri için iki çocuk istiyorlarsa çocuk kararı almalılar.
Sırf kardeşi olsun diye iki çocuk sahibi olunmaz.
Ya ileride kardeşiyle anlaşamazsa? Ya kardeşi ile kanlı bıçaklı olursa? Ya kardeşi hayırsız çıkıp çocuğunuza külfet olursa???
Bunlar çok risk. Sadece siz istiyorsanız çocuk kararı alın. Kardeşi olsun diye değil.
Ben sizin yerinizde olsam tek çocukta kalırdım.
Tabi ki karar sizin..

Iyi düşünün. Maddi manevi tüm şartlarınızı hesaba katın..

Back
X