Ne kadar güzel. Eve yeni bir heyecan ve neşe gelmiştir. Peki ablanızın çocuklarının arası nasıl. Yani bayağı bir yaş farkı var arada.Biz de şu anda keşke biraz daha erken yapsaydık diyoruz.Oğlum çok yalnız büyüdü hala da öyle.Şimdilere özellikle her konuyu kardeşe bağlıyor. Kardeşim olsaydı canım sıkılmazdı, kardeşim olsa benimle oynardı gibi daha bir sürü şeyler.Sizin durumunuzda ablam vardi 10 yil sonra ikinci evladi kiz oldu ablam 35 de dogum yapti evin nesesi simdi iyiki olmus diyorlar geciktirmeseydik keske bu kadar diyorlar
neeeee 6 mi6.geliyor pişman olmadım ben.
88 linin kendisi de tek çocuk bildiğim kadarıyla. Kalabalık bir aile kurması olumlu bir şey kendisi için.neeeee 6 mi
Evet canim 2019 ya da 2020 annesi olabilelim insallah 2nci bebislerimiz cok bekletmeden gelsinlerAyy tek çocuk olan birinden bunu duymak iyi geldi doğrusu. Tek çocuk değilim,iki tane erkek kardeşim var ama hep keşke kızkardeşim(lerim) olsun çok isterdim doğrusu.
Ablamin oglu 10 yasindayken kardesi dogdu.hic demezdi kardesim olsun istiyom soyle boyle..hic duymadik.bi gun telefon etti bana nasil bagiriyor sesi kisilmis teyzeeeee kardesim olacak diye deli gibi koltuktan koltuga ziplamis mujde veriyor. ablam ve enistem bir pasta alip mujdeyi vermisler.hic kardes istiyorum demeyen cocuk meger ne cok istiyormusta annesine babasina dememis hic saklamis icinde.ablam enistem cok sasirmislar.simdi mesela kuzenlerinden biri uzse bizim kizi abiiii diye bagiriyor abi hoopp noluyoo kardesime kim bulasiyoo falan korumaya aliyor.abisi olmadiginda bisey alsak yesek abime de alalim der mesela.ufak tefek sorunlar oldu tabi abi ders calisirken odasina girmek isteyen bi kucuk kiz abim beni odasina almiyooo gibi kucuk sorunlar.kardes guzeldir bence.Ne kadar güzel. Eve yeni bir heyecan ve neşe gelmiştir. Peki ablanızın çocuklarının arası nasıl. Yani bayağı bir yaş farkı var arada.Biz de şu anda keşke biraz daha erken yapsaydık diyoruz.Oğlum çok yalnız büyüdü hala da öyle.Şimdilere özellikle her konuyu kardeşe bağlıyor. Kardeşim olsaydı canım sıkılmazdı, kardeşim olsa benimle oynardı gibi daha bir sürü şeyler.
ınanın oglum okadar zor bır cocuktuku anlatamam..cocuga tevbe edip oyuzden ıkıncııy asla dusunmemıstım...suan ergenlıkte hala zor...ama bılıyormusunuz onceden sadece ona odaklanıp dusun dusun...uzulurduk ...sımdı kızımla hayata okadar farklı bakıyorumkı..oglumda bizim bakıslarımızdan kurtuldu rahatladı...ayrıca her cocuk bir degil...kıızm cok kolay buyuor..hatta zaman dursa ıstıoyrum35 yaşındayım, 8 yaşında bir oğlum var.Konu sahibi gibi düşünceler içerisindeyim.Oğlum çok kardeş istiyor.Bir o kadar da çevre baskısı var tabii.Eşim de ben de çok kararsiziz. Sizin yazdıklarınızı okuyunca sormak istedim.Herşeyi al baştan zor olmadı mı?Oğlum çok haraketli bir çocuktu.Ağlarken katılma nöbetleri , gazı,dişi derken çok zor dönemler geçirdik.Hala daha oturmuş değil. Kardeşi olunca düzelir diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum.Bir çocukta 3 çocuk yetiştirmiş gibi yoruldum.Bir de çok gezen bir aileyiz.Tam rahata ermişken sil baştan nasıl olur?Maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür. Manevi olarak hazirlayamadik kendimizi.Yaş ta gelip geçiyor.Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.
hele birde abı abı...dıyısı var...abısını sımdıden koruyor...abısı onu koruyacagına:)))ıkısının onca yas farkı olmasına ragmen okadar ıyı anlasıyorlarkı anlatamam.ınanın oglum okadar zor bır cocuktuku anlatamam..cocuga tevbe edip oyuzden ıkıncııy asla dusunmemıstım...suan ergenlıkte hala zor...ama bılıyormusunuz onceden sadece ona odaklanıp dusun dusun...uzulurduk ...sımdı kızımla hayata okadar farklı bakıyorumkı..oglumda bizim bakıslarımızdan kurtuldu rahatladı...ayrıca her cocuk bir degil...kıızm cok kolay buyuor..hatta zaman dursa ıstıoyrum((hele ıkıncı olsun bebek kıyafetlerı bile sızı nasıl sevındırcek..ben aslında 3 de ısterdım ama yas 43 e yol aldı..ama bılemıyorum)))))
Cok ozendimmm masallah iki kardesehele birde abı abı...dıyısı var...abısını sımdıden koruyor...abısı onu koruyacagına:)))ıkısının onca yas farkı olmasına ragmen okadar ıyı anlasıyorlarkı anlatamam.
Bu ikincil infetilite, yani ilk çocuktan sonra çocuk olmaması Durumu da görülen ama çok konuşulmayan bir şey aslında.Bende aynı durumdayım kızım 7 buçuk yaşında ilk önce istemedik sonRa korunmayı bıraktık bir kere kimyasal gebelik geçirdim eşimin spermlerinde enfeksiyon sebepli yavaşlık çıktı ilaç kullandı ama konunun üzerine düşmeyi bıraktı şuan çocuk konusu konuşulmuyor evde kızımla ben çok istiyoruz ama eşim kendini çekti yaş 35 çok üzülüyorum benimki farklı bir çaresizlik durumu
Biliyorum malesef ilk örnek verdiğinde ürolog çok önemli bir sorun yok demişti ilacını kullandı ama bidaha çocuk kelimesi etmez oldu ben bi iki defa konuyu açtım geçiştirdi eşim biraz ketum konuşamıyoruz üstüne gitmek istemiyorum ama dediğiniz gibi zaman aleyhimize işliyor bu sorun İnanın bambaşka sürekli bu konuya odaklandığımdan başka bişey düşünemiyorum umarım siz tedaviden olumlu sonuç alırsınız ama bi taraftanda şükür diyorum kızım iyiki olmuş annelik duygusunu yaşamışız Allah bütün evlat hasreti çekenlerin içinde bizede bir daha evlat sahibi olmayı nasip etsin inşallahBu ikincil infetilite, yani ilk çocuktan sonra çocuk olmaması Durumu da görülen ama çok konuşulmayan bir şey aslında.
Gerçekten çaresiz hissediyor insan. Benim de olmuyor, tedavi görüyorum. Eşiniz ertelemese keşke tedavisini. Erteledikçe zaman siz ve kızınız için uzuyor.
Elbette o da üzülüyordur ama tedavi olup elinden geleni yapmak lazım. Biz de sorun bende. Tüp bebek sürecindeyim.olana kadar yapacak bir şey yok.
Bir tanıdığımın kardeşi 15 yıl sonra oldu. Kızın kendisi de zaten 10 yıl sonra olmuştu.Kız ikinci anne gibi büyütüyor kardeşini. Bir paylaşımları olmayacak belki çocuklukta ama anne baba zaten ileri yaşlardalar şu an. Kaderi allah bilir ama ileride aile olacak o bebek ona. Çocuklarının dayısı olacak. Anne babasının hastalığında, bir dayanak olacak. Kardeş mevzuu önemli aslında.
Insallah canım insallah.saglikli ve hayırlı evlatlar nasip etsin Allah bütün isteyenlere.Evet canim 2019 ya da 2020 annesi olabilelim insallah 2nci bebislerimiz cok bekletmeden gelsinler
Hep öyle diyorlar. İlk cocuk zor olunca diğeri kolay oluyormuş. Zaten ilk çocuktan edindiğimiz tecrübeler de olunca daha kolaydır tabii.Ben en çok yaştan ve uzun ara verişimizden dolayı çocukta olması muhtemel sağlık problemlerinden korkuyorum açıkçası. Onun için hep dua ediyorum.Allah hayırli ve sağlıklı bir evlat nasip edecekse versin.Olmayacaksa da şimdiki çocuklarımıza uzun ömür versin diyee.ınanın oglum okadar zor bır cocuktuku anlatamam..cocuga tevbe edip oyuzden ıkıncııy asla dusunmemıstım...suan ergenlıkte hala zor...ama bılıyormusunuz onceden sadece ona odaklanıp dusun dusun...uzulurduk ...sımdı kızımla hayata okadar farklı bakıyorumkı..oglumda bizim bakıslarımızdan kurtuldu rahatladı...ayrıca her cocuk bir degil...kıızm cok kolay buyuor..hatta zaman dursa ıstıoyrum((hele ıkıncı olsun bebek kıyafetlerı bile sızı nasıl sevındırcek..ben aslında 3 de ısterdım ama yas 43 e yol aldı..ama bılemıyorum)))))
Sizde çok haklısınız. Bunu da düşünmedim değil.6-7 kardeş olup birbirinden habersiz ve birbirine düşman o kadar çok örnek var ki aslında.Bizim çevremizde tek çocuk olan tanıdıklarımız çok var.Onların fikirleri de kafamı çok karıştırıyor.Çocukları büyüdükten sonra ve yaşları geçtikten sonra çok pişman olduklarını geç olmadan yapmamız gerektiğini söylüyorlar. Üstüne bir de oğlumun kardeş sevdası.Çok ikilemde kalıyoruz. Burda yazılanlar ve fikir alışverişi biraz olsun karar verme de yön gösteriyor doğrusu.Kardeşleri birbirine destek olur mantığıyla yapmayı doğru bulmuyorum. Hayat bu neler yaşanacağını kimse bilemez. Yapmak istiyorsanız yapın ama çocuk için yapıyorum kafasını taşımayın.
6.geliyor pişman olmadım ben.
Cok şükür geçiriyoruz. 27 yaşındayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?