İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Sizin durumunuzda ablam vardi 10 yil sonra ikinci evladi kiz oldu ablam 35 de dogum yapti evin nesesi simdi iyiki olmus diyorlar geciktirmeseydik keske bu kadar diyorlar
Ne kadar güzel. Eve yeni bir heyecan ve neşe gelmiştir. Peki ablanızın çocuklarının arası nasıl. Yani bayağı bir yaş farkı var arada.Biz de şu anda keşke biraz daha erken yapsaydık diyoruz.Oğlum çok yalnız büyüdü hala da öyle.Şimdilere özellikle her konuyu kardeşe bağlıyor. Kardeşim olsaydı canım sıkılmazdı, kardeşim olsa benimle oynardı gibi daha bir sürü şeyler.

Ayy tek çocuk olan birinden bunu duymak iyi geldi doğrusu. Tek çocuk değilim,iki tane erkek kardeşim var ama hep keşke kızkardeşim(lerim) olsun çok isterdim doğrusu.
Evet canim 2019 ya da 2020 annesi olabilelim insallah 2nci bebislerimiz cok bekletmeden gelsinler

Iki yas arayla iki oglum var biri 4 biri 6.. evet cok zorlandim buyuturken ama su an cok mutluyum. Hic pismanlik duymadim. Yarin bir gun biz olmasakta onlar birbirine destek olacaklar diye dusunuyorum. Birde gercekten birbirlerine cok duskun ve anlasan kardesler. Umarim hep oyle olur..

Ablamin oglu 10 yasindayken kardesi dogdu.hic demezdi kardesim olsun istiyom soyle boyle..hic duymadik.bi gun telefon etti bana nasil bagiriyor sesi kisilmis teyzeeeee kardesim olacak diye deli gibi koltuktan koltuga ziplamis mujde veriyor. ablam ve enistem bir pasta alip mujdeyi vermisler.hic kardes istiyorum demeyen cocuk meger ne cok istiyormusta annesine babasina dememis hic saklamis icinde.ablam enistem cok sasirmislar.simdi mesela kuzenlerinden biri uzse bizim kizi abiiii diye bagiriyor abi hoopp noluyoo kardesime kim bulasiyoo falan korumaya aliyor.abisi olmadiginda bisey alsak yesek abime de alalim der mesela.ufak tefek sorunlar oldu tabi abi ders calisirken odasina girmek isteyen bi kucuk kiz abim beni odasina almiyooo gibi kucuk sorunlar.kardes guzeldir bence.

Çocuğunuza yapacağınız en büyük iyilik bir kardeştir. Eğitimle ögrenemeyeceklerini kardeşlikle öğrenir diye düşünüyorum. Ben 2.ye zor hamile kaldım ama kalamasaydım tüp bebek tedavisine kadar giderdim. Oğlum için kendim için. Evlat ve kardeş gibisi yok...

ınanın oglum okadar zor bır cocuktuku anlatamam..cocuga tevbe edip oyuzden ıkıncııy asla dusunmemıstım...suan ergenlıkte hala zor...ama bılıyormusunuz onceden sadece ona odaklanıp dusun dusun...uzulurduk ...sımdı kızımla hayata okadar farklı bakıyorumkı..oglumda bizim bakıslarımızdan kurtuldu rahatladı...ayrıca her cocuk bir degil...kıızm cok kolay buyuor..hatta zaman dursa ıstıoyrum((hele ıkıncı olsun bebek kıyafetlerı bile sızı nasıl sevındırcek..ben aslında 3 de ısterdım ama yas 43 e yol aldı..ama bılemıyorum)))))

Rabbım ısteyen herkese ama herkese versın..bebek bekleyenlerın kucagı bos kalmasın...

hele birde abı abı...dıyısı var...abısını sımdıden koruyor...abısı onu koruyacagına:)))ıkısının onca yas farkı olmasına ragmen okadar ıyı anlasıyorlarkı anlatamam.

hele birde abı abı...dıyısı var...abısını sımdıden koruyor...abısı onu koruyacagına:)))ıkısının onca yas farkı olmasına ragmen okadar ıyı anlasıyorlarkı anlatamam.
Cok ozendimmm masallah iki kardese
Darisi benim kuzuma insallah

Bende aynı durumdayım kızım 7 buçuk yaşında ilk önce istemedik sonRa korunmayı bıraktık bir kere kimyasal gebelik geçirdim eşimin spermlerinde enfeksiyon sebepli yavaşlık çıktı ilaç kullandı ama konunun üzerine düşmeyi bıraktı şuan çocuk konusu konuşulmuyor evde kızımla ben çok istiyoruz ama eşim kendini çekti yaş 35 çok üzülüyorum benimki farklı bir çaresizlik durumu

Bu ikincil infetilite, yani ilk çocuktan sonra çocuk olmaması Durumu da görülen ama çok konuşulmayan bir şey aslında.

Gerçekten çaresiz hissediyor insan. Benim de olmuyor, tedavi görüyorum. Eşiniz ertelemese keşke tedavisini. Erteledikçe zaman siz ve kızınız için uzuyor.

Elbette o da üzülüyordur ama tedavi olup elinden geleni yapmak lazım. Biz de sorun bende. Tüp bebek sürecindeyim.olana kadar yapacak bir şey yok.

Bir tanıdığımın kardeşi 15 yıl sonra oldu. Kızın kendisi de zaten 10 yıl sonra olmuştu.Kız ikinci anne gibi büyütüyor kardeşini. Bir paylaşımları olmayacak belki çocuklukta ama anne baba zaten ileri yaşlardalar şu an. Kaderi allah bilir ama ileride aile olacak o bebek ona. Çocuklarının dayısı olacak. Anne babasının hastalığında, bir dayanak olacak. Kardeş mevzuu önemli aslında.

Son düzenleme:
Biliyorum malesef ilk örnek verdiğinde ürolog çok önemli bir sorun yok demişti ilacını kullandı ama bidaha çocuk kelimesi etmez oldu ben bi iki defa konuyu açtım geçiştirdi eşim biraz ketum konuşamıyoruz üstüne gitmek istemiyorum ama dediğiniz gibi zaman aleyhimize işliyor bu sorun İnanın bambaşka sürekli bu konuya odaklandığımdan başka bişey düşünemiyorum umarım siz tedaviden olumlu sonuç alırsınız ama bi taraftanda şükür diyorum kızım iyiki olmuş annelik duygusunu yaşamışız Allah bütün evlat hasreti çekenlerin içinde bizede bir daha evlat sahibi olmayı nasip etsin inşallah

Hep öyle diyorlar. İlk cocuk zor olunca diğeri kolay oluyormuş. Zaten ilk çocuktan edindiğimiz tecrübeler de olunca daha kolaydır tabii.Ben en çok yaştan ve uzun ara verişimizden dolayı çocukta olması muhtemel sağlık problemlerinden korkuyorum açıkçası. Onun için hep dua ediyorum.Allah hayırli ve sağlıklı bir evlat nasip edecekse versin.Olmayacaksa da şimdiki çocuklarımıza uzun ömür versin diyee.

Kardeşleri birbirine destek olur mantığıyla yapmayı doğru bulmuyorum. Hayat bu neler yaşanacağını kimse bilemez. Yapmak istiyorsanız yapın ama çocuk için yapıyorum kafasını taşımayın.
Sizde çok haklısınız. Bunu da düşünmedim değil.6-7 kardeş olup birbirinden habersiz ve birbirine düşman o kadar çok örnek var ki aslında.Bizim çevremizde tek çocuk olan tanıdıklarımız çok var.Onların fikirleri de kafamı çok karıştırıyor.Çocukları büyüdükten sonra ve yaşları geçtikten sonra çok pişman olduklarını geç olmadan yapmamız gerektiğini söylüyorlar. Üstüne bir de oğlumun kardeş sevdası.Çok ikilemde kalıyoruz. Burda yazılanlar ve fikir alışverişi biraz olsun karar verme de yön gösteriyor doğrusu.

Dun aksam yine 2nci cocuk konusmasi yaptik esimle.
Daha fazla ertelemek istemedigimi soyledim, annelik hakkima engel oluosun bozuluyorum bak didim
Hic istemiosan soyle,kafamdan atiyim 7/24 Kadinlar Kulubunde takilip bebek sevdasi pesinde kosmiyim dedim
Du bakalim kismet diyo..
Hey Allahim kismet tamam da icraatsiz cocuk mu olur yaf, karar verip planlayip ya Bismillah demeli ve calismalara baslanmali, el el ustunde "kismet" diyip bekleyince oluyo mu cocuk
Ben de durum bu arkadaslar, bu seneyi geciririrz biz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…