İkinci çocuk pişmanlığı yaşayan oldu mu?

Bence de kardes onemli o konuda hem fikirim.
Isteyen istedigi kadar cocuk dogurabilir.
Benim de kardesim var canim herseyim,kizimin da ayni duygulari yasamasini isterim.
Ama tabi ki onlari nasil yetistirdigimiz cok onemli. 6 ,7 cocuk dogurup baska cocuklara ozenerek bir hayat yasamasini istemem.

27 yaşında 6 çocuk zor olmadı mı cidden yaş farkları nedir
İlk başta zor oldu tabi ama şimdi öyle çok da zor değil bence. Bu bir de hayata bakış açınızla, beklentilerinizle ilgili. Ben mutluyum, istediğim hayatı yaşıyorum. Geziyorum da sinemaya da gidiyorum. Mutlu olacağım şeyleri yaptığım, kendimi kistlamadigim için de şu an için bir zorluğu yok. İlerde ne olur bilemiyorum. Rabbim hayırlı evlat yetiştirmeyi nasip etsin. Yaş oldu 29 bu arada :)

Seni hatrliorum 5 taneydi senin en son 6 olmus demek :) sen bu gidisle 10 kesin dogurursun:) yasin kucuk.. ben en kucugumu 35 inden sonra dogurdum..daha cok zmn var menopozuna senin:)

Insan bunyesi degisik valla.. 1 olunca onada tum vaktin gidio.. 2 olunca onada 3 olunca onada:) eminim eviniz kucuk kres gibidir .. birbirleryle oynadiklari icin cokta ilgi beklemiolardr. Ben en kucukle ilgilenrken birbirleryle oynuolar bzn kavga ediolar:)

Haricinde en zorlandigim sey toplu olarak bi yere gitmek bazen.. buyugun okulu yuzmesi kucugun kresi ne bilim doktor randevulari vs. digerlerine dur derken en kucuk olan arabasinda oluyor.. kisitli oluo bazen.. evden cikmakta tabii yarim saat :) bu da cok cocukla ilgili degil bence yaslari yakin olmasindan kaynaklaniyo :)

Allah hepimizin evlatlarina guzel yazgilar yazsin..

35 yaşındayım, 8 yaşında bir oğlum var.Konu sahibi gibi düşünceler içerisindeyim.Oğlum çok kardeş istiyor.Bir o kadar da çevre baskısı var tabii.Eşim de ben de çok kararsiziz. Sizin yazdıklarınızı okuyunca sormak istedim.Herşeyi al baştan zor olmadı mı?Oğlum çok haraketli bir çocuktu.Ağlarken katılma nöbetleri , gazı,dişi derken çok zor dönemler geçirdik.Hala daha oturmuş değil. Kardeşi olunca düzelir diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum.Bir çocukta 3 çocuk yetiştirmiş gibi yoruldum.Bir de çok gezen bir aileyiz.Tam rahata ermişken sil baştan nasıl olur?Maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür. Manevi olarak hazirlayamadik kendimizi.Yaş ta gelip geçiyor.Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.

Su sorularada hastayim yeminlen :) zor olmadi derse yapicakmisin:) tabiiki zor olacak.. aradan gecmis 15 sene yeniden dogurcan uykusuz geceler sil bastan dediin gibi.. tabiiki zor olacak, baska turlu beklemek mantiksiz:) haa yas araligi kucuk oluncada zor oluyo.. tek fark bunyen alisik oluyo ve elinde eteginde sana muhtac olan bebelerin oluyo.. fark bu :)

2. çocuk için Kolayını zorunu hiç düşünmedim iş kariyer derken kızım 7 yaşına geldi. Oyuncak bebeklerini kardeşi görüp her yere beraber gidiyoruz. O kadar çok kardeş istiyor ki anlatamam. Bizde tam sırası dedik 1 senedir uğraşıyoruz inanın çocuk öyle bir şey ki olsun diyence olmuyor. Bu arada yaş 36 . Umarım Allah isteyen herkese nasip eder sağlıkla sıhhatle.

Benim de 18 aylık kızım. Öyle de yoeuluyorum böyle de diyerek ikinciye karar verdim. Tabi annem tepkili ama eşimle ben takmıyoruz :)

[QUOTE="tontriko, post: 55503868, member: 283796
:))Haklısınız aslında.Her çocuğun zorluğu başka olur. Kimisinin çok sakin,kimisinin de bizimki gibi çok haraketli.Ne çıkarsa bahtımıza artık:))Evet yaş farkı biraz fazla olunca insan daha çok düşünüyor.Dediğiniz gibi yaşları ne kadar yakın olursa alışma süreci o kadar kolay olurdu.Ama artık çok geç.Ben sadece görmüş geçirmiş birisinin fikirlerini merak etmiştim.Ama aradığım cevabı buldum sanırım:)) Teşekkür ederim.

Evet doğru söylüyorsun. Ben topluca bir yere gitmemeye çalışıyorum. Ya anneme bırakıyorum ya eşime. Bazen evdeki kadına bırakıp çıkıyorum. Zaten hafta içi 5i okulda. Hepsi çok zor oluyor hele kışın..

Amin inşallah..

Ben ikinci çocuğu yaptim bence enaz bi tane gerekiyor. Gelecekte birnirlerine destek oluyorlar. Şimdide bir kavga dövüş oluyor sonrasında oyun oynuyorlar. Bence kardeş önemli. Zorlukları var tabi. Herseye baştan başliyorsunuz. Ağlamalar uykusuzuluk.... Gezememek....iki tane olması bence maddiyatı cok zorlamiyor.

Tek çocuk anneyi, iki çocuk birbirini yer derler. Emin ol, tek çocuk daha yorucu. Ona harcanan emekle rahat iki tane büyür, anne de o kadar yorulmaz ilk 2 sene haricinde. Eğer başka manin yoksa, hiç gözünde büyütme bence yorgunluğu. Benim oğlum da 9 yaşında. Bizimkiler arkadaşlık yaşını geçtiler ama kardeş duygusunu bilirler en azından.

Benim oglum da 8 yasina girdi Allah omur versin.
Evet aradaki yas farki biraz fazla olucak oyun arkadasi olamayacaklar belki birbirlerine ama su fani dunyada saglikla hayirlisiyla bi kardesleri olsun insallah.
-Tek cocuk olan ben isterim bi kardesi olsun oglancigimin :)

Benim oglum da 8 yasina girdi Allah omur versin.
Evet aradaki yas farki biraz fazla olucak oyun arkadasi olamayacaklar belki birbirlerine ama su fani dunyada saglikla hayirlisiyla bi kardesleri olsun insallah.
-Tek cocuk olan ben isterim bi kardesi olsun oglancigimin :)

benim oğlan da 9 olacak yakında. Bu akşam bana yeni karikatür defterini gösteriyor. İsmi ben ve kardeşim. Hayali kardeşiyle yaşadığı maceraları çizmiş. Bu duyguyu da tatmayı nasip etsin allah inşallah hepsine.

Ay kiyamam ne tatli ne kadar saf temiz duygulari var bu cocuklarin. Hicbir cocugun kilina zarar gelmese, hayallerindeki gibi guzel tertemiz bi hayat yasasinlar insallah..
Amin canim hayirlisiyla

Amin canım inşallah. Allah herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin.

Ayy tek çocuk olan birinden bunu duymak iyi geldi doğrusu. Tek çocuk değilim,iki tane erkek kardeşim var ama hep keşke kızkardeşim(lerim) olsun çok isterdim doğrusu.

Kardeşleri birbirine destek olur mantığıyla yapmayı doğru bulmuyorum. Hayat bu neler yaşanacağını kimse bilemez. Yapmak istiyorsanız yapın ama çocuk için yapıyorum kafasını taşımayın.

Sizin durumunuzda ablam vardi 10 yil sonra ikinci evladi kiz oldu ablam 35 de dogum yapti evin nesesi simdi iyiki olmus diyorlar geciktirmeseydik keske bu kadar diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…