- 14 Ocak 2015
- 18.645
- 26.227
- 598
- 35
Bence de kardes onemli o konuda hem fikirim.Konu 2. Çocuk olduğu için, bunun üzerine geliyor aslında yorumlar. Yani eğitimi önemsememek değil ama bir kardeşin önemini vurgulamak için. Çünkü 1 e verip, 2 ye veremeyecek bir durum olmaz.
3. Çocuk ve sonrası lüks biraz. bakabilen ve eğitimini, ilgisini verebilen için olur ancak. Fakat bir tek çocuk annesi olarak söyleyebilirim ki, bir kardeş lüks değil, bir ihtiyaç çocuk için.
27 yaşında 6 çocuk zor olmadı mı cidden yaş farkları nedirO hafiften sıyırdı sanırım. Sürekli tek anneden 11 12 kardeslermis muhabbeti yapıyor bana :)
Cok şükür geçiriyoruz. 27 yaşındayım.
İlk başta zor oldu tabi ama şimdi öyle çok da zor değil bence. Bu bir de hayata bakış açınızla, beklentilerinizle ilgili. Ben mutluyum, istediğim hayatı yaşıyorum. Geziyorum da sinemaya da gidiyorum. Mutlu olacağım şeyleri yaptığım, kendimi kistlamadigim için de şu an için bir zorluğu yok. İlerde ne olur bilemiyorum. Rabbim hayırlı evlat yetiştirmeyi nasip etsin. Yaş oldu 29 bu arada :)27 yaşında 6 çocuk zor olmadı mı cidden yaş farkları nedir
Seni hatrliorum 5 taneydi senin en son 6 olmus demek :) sen bu gidisle 10 kesin dogurursun:) yasin kucuk.. ben en kucugumu 35 inden sonra dogurdum..daha cok zmn var menopozuna senin:)İlk başta zor oldu tabi ama şimdi öyle çok da zor değil bence. Bu bir de hayata bakış açınızla, beklentilerinizle ilgili. Ben mutluyum, istediğim hayatı yaşıyorum. Geziyorum da sinemaya da gidiyorum. Mutlu olacağım şeyleri yaptığım, kendimi kistlamadigim için de şu an için bir zorluğu yok. İlerde ne olur bilemiyorum. Rabbim hayırlı evlat yetiştirmeyi nasip etsin. Yaş oldu 29 bu arada :)
35 yaşındayım, 8 yaşında bir oğlum var.Konu sahibi gibi düşünceler içerisindeyim.Oğlum çok kardeş istiyor.Bir o kadar da çevre baskısı var tabii.Eşim de ben de çok kararsiziz. Sizin yazdıklarınızı okuyunca sormak istedim.Herşeyi al baştan zor olmadı mı?Oğlum çok haraketli bir çocuktu.Ağlarken katılma nöbetleri , gazı,dişi derken çok zor dönemler geçirdik.Hala daha oturmuş değil. Kardeşi olunca düzelir diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum.Bir çocukta 3 çocuk yetiştirmiş gibi yoruldum.Bir de çok gezen bir aileyiz.Tam rahata ermişken sil baştan nasıl olur?Maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür. Manevi olarak hazirlayamadik kendimizi.Yaş ta gelip geçiyor.Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.39 yasında ıkıncı cocugum dunyaya geldi...hep tek cocuk dusuncesındeydım...ama sımdı hiç pişman degilim...gec dogurdugum ıcınde pısman degilim...ıyıkı bu yasta olmus...oglum 14 yasındaydı...valla esimde bende cok mutluyuz..ılerı yasda daha bır guzel oluyor...tavsiye ederim.
Su sorularada hastayim yeminlen :) zor olmadi derse yapicakmisin:) tabiiki zor olacak.. aradan gecmis 15 sene yeniden dogurcan uykusuz geceler sil bastan dediin gibi.. tabiiki zor olacak, baska turlu beklemek mantiksiz:) haa yas araligi kucuk oluncada zor oluyo.. tek fark bunyen alisik oluyo ve elinde eteginde sana muhtac olan bebelerin oluyo.. fark bu :)35 yaşındayım, 8 yaşında bir oğlum var.Konu sahibi gibi düşünceler içerisindeyim.Oğlum çok kardeş istiyor.Bir o kadar da çevre baskısı var tabii.Eşim de ben de çok kararsiziz. Sizin yazdıklarınızı okuyunca sormak istedim.Herşeyi al baştan zor olmadı mı?Oğlum çok haraketli bir çocuktu.Ağlarken katılma nöbetleri , gazı,dişi derken çok zor dönemler geçirdik.Hala daha oturmuş değil. Kardeşi olunca düzelir diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum.Bir çocukta 3 çocuk yetiştirmiş gibi yoruldum.Bir de çok gezen bir aileyiz.Tam rahata ermişken sil baştan nasıl olur?Maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür. Manevi olarak hazirlayamadik kendimizi.Yaş ta gelip geçiyor.Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.
Benim de 18 aylık kızım. Öyle de yoeuluyorum böyle de diyerek ikinciye karar verdim. Tabi annem tepkili ama eşimle ben takmıyoruz :)Bence de kardes onemli o konuda hem fikirim.
Isteyen istedigi kadar cocuk dogurabilir.
Benim de kardesim var canim herseyim,kizimin da ayni duygulari yasamasini isterim.
Ama tabi ki onlari nasil yetistirdigimiz cok onemli. 6 ,7 cocuk dogurup baska cocuklara ozenerek bir hayat yasamasini istemem.
[QUOTE="tontriko, post: 55503868, member: 283796Su sorularada hastayim yeminlen :) zor olmadi derse yapicakmisin:) tabiiki zor olacak.. aradan gecmis 15 sene yeniden dogurcan uykusuz geceler sil bastan dediin gibi.. tabiiki zor olacak, baska turlu beklemek mantiksiz:) haa yas araligi kucuk oluncada zor oluyo.. tek fark bunyen alisik oluyo ve elinde eteginde sana muhtac olan bebelerin oluyo.. fark bu :)
Evet doğru söylüyorsun. Ben topluca bir yere gitmemeye çalışıyorum. Ya anneme bırakıyorum ya eşime. Bazen evdeki kadına bırakıp çıkıyorum. Zaten hafta içi 5i okulda. Hepsi çok zor oluyor hele kışın..Seni hatrliorum 5 taneydi senin en son 6 olmus demek :) sen bu gidisle 10 kesin dogurursun:) yasin kucuk.. ben en kucugumu 35 inden sonra dogurdum..daha cok zmn var menopozuna senin:)
Insan bunyesi degisik valla.. 1 olunca onada tum vaktin gidio.. 2 olunca onada 3 olunca onada:) eminim eviniz kucuk kres gibidir .. birbirleryle oynadiklari icin cokta ilgi beklemiolardr. Ben en kucukle ilgilenrken birbirleryle oynuolar bzn kavga ediolar:)
Haricinde en zorlandigim sey toplu olarak bi yere gitmek bazen.. buyugun okulu yuzmesi kucugun kresi ne bilim doktor randevulari vs. digerlerine dur derken en kucuk olan arabasinda oluyor.. kisitli oluo bazen.. evden cikmakta tabii yarim saat :) bu da cok cocukla ilgili degil bence yaslari yakin olmasindan kaynaklaniyo :)
Allah hepimizin evlatlarina guzel yazgilar yazsin..
merhaba arkadaşlar, hep takip ederken bu kez benim bir sorum olduğu için üye oldum. Lütfen içtenlikle cevaplayın
Benim ilkokula giden bir çocuğum var ve ben ikinci kez anne olmak istiyorum ancak eşimden aynı desteği göremiyorum.
Her türlü istiyor gibi hissediyorum kendimi ancak eşim şu an sunduğumuz koşulları ikinci bir çocuktan sonra sağlayamayacağımızı söyleyerek beni bu fikirdeyim uzaklaştırmaya çalışıyor ancak yas 35 ve son demlerim bu fikri daha fazla erteleyecek bir sansa sahip olamayabilirim..farkındayım..
Nolur yaşadıklarınızı benimle paylaşın iki çocuklu anneler. Bir gün bir arkadaşımla konuştuğumda bana (kendinin de 2 evladı var) çok istekle yapmalarına rağmen ikinciyi onu elbette çok sevmelerine rağmen zorlandıklarında acaba!.. Düşünceleriyle bulduğunu kendini ona göre bir karar vermem gerektiğini söylemişti..
Sizlere de sormak istiyorum hiç çok sevmenize rağmen pişmanlık yaşadığınız oldu mu? Nolur paylaşın..
Tek çocuk anneyi, iki çocuk birbirini yer derler. Emin ol, tek çocuk daha yorucu. Ona harcanan emekle rahat iki tane büyür, anne de o kadar yorulmaz ilk 2 sene haricinde. Eğer başka manin yoksa, hiç gözünde büyütme bence yorgunluğu. Benim oğlum da 9 yaşında. Bizimkiler arkadaşlık yaşını geçtiler ama kardeş duygusunu bilirler en azından.35 yaşındayım, 8 yaşında bir oğlum var.Konu sahibi gibi düşünceler içerisindeyim.Oğlum çok kardeş istiyor.Bir o kadar da çevre baskısı var tabii.Eşim de ben de çok kararsiziz. Sizin yazdıklarınızı okuyunca sormak istedim.Herşeyi al baştan zor olmadı mı?Oğlum çok haraketli bir çocuktu.Ağlarken katılma nöbetleri , gazı,dişi derken çok zor dönemler geçirdik.Hala daha oturmuş değil. Kardeşi olunca düzelir diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum.Bir çocukta 3 çocuk yetiştirmiş gibi yoruldum.Bir de çok gezen bir aileyiz.Tam rahata ermişken sil baştan nasıl olur?Maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür. Manevi olarak hazirlayamadik kendimizi.Yaş ta gelip geçiyor.Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.
35 yaşındayım, 8 yaşında bir oğlum var.Konu sahibi gibi düşünceler içerisindeyim.Oğlum çok kardeş istiyor.Bir o kadar da çevre baskısı var tabii.Eşim de ben de çok kararsiziz. Sizin yazdıklarınızı okuyunca sormak istedim.Herşeyi al baştan zor olmadı mı?Oğlum çok haraketli bir çocuktu.Ağlarken katılma nöbetleri , gazı,dişi derken çok zor dönemler geçirdik.Hala daha oturmuş değil. Kardeşi olunca düzelir diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum.Bir çocukta 3 çocuk yetiştirmiş gibi yoruldum.Bir de çok gezen bir aileyiz.Tam rahata ermişken sil baştan nasıl olur?Maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür. Manevi olarak hazirlayamadik kendimizi.Yaş ta gelip geçiyor.Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.
35 yaşındayım, 8 yaşında bir oğlum var.Konu sahibi gibi düşünceler içerisindeyim.Oğlum çok kardeş istiyor.Bir o kadar da çevre baskısı var tabii.Eşim de ben de çok kararsiziz. Sizin yazdıklarınızı okuyunca sormak istedim.Herşeyi al baştan zor olmadı mı?Oğlum çok haraketli bir çocuktu.Ağlarken katılma nöbetleri , gazı,dişi derken çok zor dönemler geçirdik.Hala daha oturmuş değil. Kardeşi olunca düzelir diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum.Bir çocukta 3 çocuk yetiştirmiş gibi yoruldum.Bir de çok gezen bir aileyiz.Tam rahata ermişken sil baştan nasıl olur?Maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür. Manevi olarak hazirlayamadik kendimizi.Yaş ta gelip geçiyor.Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.
benim oğlan da 9 olacak yakında. Bu akşam bana yeni karikatür defterini gösteriyor. İsmi ben ve kardeşim. Hayali kardeşiyle yaşadığı maceraları çizmiş. Bu duyguyu da tatmayı nasip etsin allah inşallah hepsine.Benim oglum da 8 yasina girdi Allah omur versin.
Evet aradaki yas farki biraz fazla olucak oyun arkadasi olamayacaklar belki birbirlerine ama su fani dunyada saglikla hayirlisiyla bi kardesleri olsun insallah.
-Tek cocuk olan ben isterim bi kardesi olsun oglancigimin :)
Ay kiyamam ne tatli ne kadar saf temiz duygulari var bu cocuklarin. Hicbir cocugun kilina zarar gelmese, hayallerindeki gibi guzel tertemiz bi hayat yasasinlar insallah..benim oğlan da 9 olacak yakında. Bu akşam bana yeni karikatür defterini gösteriyor. İsmi ben ve kardeşim. Hayali kardeşiyle yaşadığı maceraları çizmiş. Bu duyguyu da tatmayı nasip etsin allah inşallah hepsine.
Amin canım inşallah. Allah herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin.benim oğlan da 9 olacak yakında. Bu akşam bana yeni karikatür defterini gösteriyor. İsmi ben ve kardeşim. Hayali kardeşiyle yaşadığı maceraları çizmiş. Bu duyguyu da tatmayı nasip etsin allah inşallah hepsine.
Ayy tek çocuk olan birinden bunu duymak iyi geldi doğrusu. Tek çocuk değilim,iki tane erkek kardeşim var ama hep keşke kızkardeşim(lerim) olsun çok isterdim doğrusu.Benim oglum da 8 yasina girdi Allah omur versin.
Evet aradaki yas farki biraz fazla olucak oyun arkadasi olamayacaklar belki birbirlerine ama su fani dunyada saglikla hayirlisiyla bi kardesleri olsun insallah.
-Tek cocuk olan ben isterim bi kardesi olsun oglancigimin :)
Sizin durumunuzda ablam vardi 10 yil sonra ikinci evladi kiz oldu ablam 35 de dogum yapti evin nesesi simdi iyiki olmus diyorlar geciktirmeseydik keske bu kadar diyorlar35 yaşındayım, 8 yaşında bir oğlum var.Konu sahibi gibi düşünceler içerisindeyim.Oğlum çok kardeş istiyor.Bir o kadar da çevre baskısı var tabii.Eşim de ben de çok kararsiziz. Sizin yazdıklarınızı okuyunca sormak istedim.Herşeyi al baştan zor olmadı mı?Oğlum çok haraketli bir çocuktu.Ağlarken katılma nöbetleri , gazı,dişi derken çok zor dönemler geçirdik.Hala daha oturmuş değil. Kardeşi olunca düzelir diyorlar ama ne kadar doğru bilemiyorum.Bir çocukta 3 çocuk yetiştirmiş gibi yoruldum.Bir de çok gezen bir aileyiz.Tam rahata ermişken sil baştan nasıl olur?Maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür. Manevi olarak hazirlayamadik kendimizi.Yaş ta gelip geçiyor.Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?