Büyük bir sıkıntınız yoksa, eşiniz hata ediyor bence. Çok nazına bakmayın. Ya da daha sert konuşun.Dun aksam yine 2nci cocuk konusmasi yaptik esimle.
Daha fazla ertelemek istemedigimi soyledim, annelik hakkima engel oluosun bozuluyorum bak didim
Hic istemiosan soyle,kafamdan atiyim 7/24 Kadinlar Kulubunde takilip bebek sevdasi pesinde kosmiyim dedim
Du bakalim kismet diyo..
Hey Allahim kismet tamam da icraatsiz cocuk mu olur yaf, karar verip planlayip ya Bismillah demeli ve calismalara baslanmali, el el ustunde "kismet" diyip bekleyince oluyo mu cocuk
Ben de durum bu arkadaslar, bu seneyi geciririrz biz
29 oldum. Allah razı olsun.Maşallahyaşınız kaç? Allah sağlıkla büyütmenizi nasip etsin hepsini... ne mutlu size
18 yaşında evlendim. 29 yaşındayım şimdi.erken evlendin o zaman 27 yaş 6 çocuk.. valla şaştım
Istiyorum ki o da benim gibi severek ozlem duyarak arzulasin 2nci yavruyu. Ben onu ikna ediyo olmiyim, ilk cocuktaki gibi olsun istiyorum. Rahata alisti sanirim sil bastan baslamak zor gelir diye dusunuyor zamana birakiyor.Büyük bir sıkıntınız yoksa, eşiniz hata ediyor bence. Çok nazına bakmayın. Ya da daha sert konuşun.
Biz de ben erteledim 5 sene ve çok geçerli gerekçelerim vardı, eşim iflas etmişti, ben formasyona gidiyordum vs. Ama yine de pişmanım ertelediğim için şimdi.
Sİzinle aynı durumdayım ne yapmalı bu adamları bilmiyorum istemiyorum demiyor ama olması için bir çabamızda yok geçen yıl günleri falan takip ederdik şimdi konuşmaya çalıştığım zaman geçiştiriyor çok zor bir durum gerçekten Allah yardımcımız olsunDun aksam yine 2nci cocuk konusmasi yaptik esimle.
Daha fazla ertelemek istemedigimi soyledim, annelik hakkima engel oluosun bozuluyorum bak didim
Hic istemiosan soyle,kafamdan atiyim 7/24 Kadinlar Kulubunde takilip bebek sevdasi pesinde kosmiyim dedim
Du bakalim kismet diyo..
Hey Allahim kismet tamam da icraatsiz cocuk mu olur yaf, karar verip planlayip ya Bismillah demeli ve calismalara baslanmali, el el ustunde "kismet" diyip bekleyince oluyo mu cocuk
Ben de durum bu arkadaslar, bu seneyi geciririrz biz
Amin canim..Tam da bu bizdeki durum. Ben cocuk istemiyorum, tek cocuk yeter dese dusunmiycem ben de. Kismet, acele etme, hayirlisi vs bunlari soyluyo. E oturdugum yerde kismetse olur diye mi bekliycemSİzinle aynı durumdayım ne yapmalı bu adamları bilmiyorum istemiyorum demiyor ama olması için bir çabamızda yok geçen yıl günleri falan takip ederdik şimdi konuşmaya çalıştığım zaman geçiştiriyor çok zor bir durum gerçekten Allah yardımcımız olsun
Ahh bir bilsem bazen düşünüyorum acaba kesinlikle istemiyorda üzüleceğimi bildiği içinmi söylemiyor hep kızımın tek kalmaması gerektiğini sölüyorum kızım gerçekten anne sınıfımızda kardeşi olmayan bir ben bide bir arkadaşım var diyor ablasının küçük torunları var iki tane görümcem eşim özensin diye çocukları alıp eşimin kucağına bırakıyor eşim de çok seviyor gözleri parlıyor ama konu bize gelince tık yok yani şuanda deneyebildiğim yöntemler bunlar düşünmemek kafamdan atmak istiyorum ama hem kızım büyüyor hem yaş gidiyorAmin canim..Tam da bu bizdeki durum. Ben cocuk istemiyorum, tek cocuk yeter dese dusunmiycem ben de. Kismet, acele etme, hayirlisi vs bunlari soyluyo. E oturdugum yerde kismetse olur diye mi bekliycem
Valla hayirlisi olsun canim insallah sizin icin de bizim icin de. Ben bu yildan umitsizim seneye erteledi bence kafasinda
Nasi bi yol izlemeliyiz ki. Cocuk konusunda da baski yapmak olmaz, icinden gelmeli, insallah hayirlisi olur
Ahh bir bilsem bazen düşünüyorum acaba kesinlikle istemiyorda üzüleceğimi bildiği içinmi söylemiyor hep kızımın tek kalmaması gerektiğini sölüyorum kızım gerçekten anne sınıfımızda kardeşi olmayan bir ben bide bir arkadaşım var diyor ablasının küçük torunları var iki tane görümcem eşim özensin diye çocukları alıp eşimin kucağına bırakıyor eşim de çok seviyor gözleri parlıyor ama konu bize gelince tık yok yani şuanda deneyebildiğim yöntemler bunlar düşünmemek kafamdan atmak istiyorum ama hem kızım büyüyor hem yaş gidiyor
Gerçi siz anneler açısından pişman olan var mı diye sormuşsunuz ama, ben kendi açımdan yorumlayayım. Benim kardeşim var, yaş farkımız da sizin çocuk doğurursanız aralarında olacak yaş farkı kadar aşağı yukarı. Çocukluğumda çok kavga ettik zıt cinsiyetten olduğumuz için, annem pişman olmamıştır ama kafayı yedirtirdik kadına yani... Bunun dışında, kardeş sahibi olmayan arkadaşlarım var, kardeşi olanlar evet kardeşini canı gibi sever, ama olmayan da eksikliğini çok fazla duyumsamıyor. Ya keşke kardeşim olsaydı diyen arkadaşlarım var mesela ama hiçbiri de yana yakıla kardeş hasreti isteği yaşamıyor. Sadece tatmadıkları için ya olsa nasıl olurdu acaba düşüncesindeler... Burada eşinizi haklı buldum, bir çocuğu donanımlı yetiştirebilecek imkana sahipseniz, bu hakkı onun elinden almak sırf ikinci çocuk isteği yüzünden bencillik olur. Ülkenin 10ar tane çocuğa çok nüfusa ihtiyacı yok, nitelikli nüfusa ihtiyacı var. Bir tane çok nitelikli evlat yetiştirebilirseniz, yetiştireceğiniz iki orta nitelikli evlattan yeğdir. Bir annenin, kendimin, kardeşsiz arkadaşlarımın açısından yorumladım. Açıkçası maddi açıdan elverişsiz insanların çok çocuk yapması da dünyanın en tuhaf bencilce düşüncesi, Allah rızkını vermiyor o çocukların... Çok çocuk sahibi olup da dünyaya eğitimsiz niteliksiz nüfus fazlalığı olmaktansa bazı insanlar çocuk bile yapmamalı aslında, ama yapıyorlar... Sizin durumunuz bir tane çocuğa yetiyorsa, hakkıyla yetiştirebilmek için, bence o çocuk için en iyisini düşünmelisiniz.
Hayirlisi olsun canim. En azindan bir karara varmissiniz. Ben istiyorum bir cocugum daha olmasini kafamdan da atamiyorum, bu fikre saplanip kaldim diyemem ama vazgecmek de istemiyorum.konuyu açalı 2 yıl olmuş olmasına rağmen sanırım aynı düşünce/kararsızlığa sahip çok kişi olunca güncelmiş gibi yazışmalar devam etmiş :)
2 yıl geçti evet ama bizim durumumuzda bir değişme olmadı..aslında oldu ama farklı bir şekilde. Ben konuyu başlattığımda eşimle ikimiz farklı düşünce ve duygular içerisindeydik. Ben 35 yaşında ve sağlıklı bir hamilelik için son demlerimde olduğumu düşünerek bir an önce bir kardeş yapacaksak yapmamız gerektiğini düşünüyor eşime de ikinci bir çocuğu sadece maddi nedenler dolayısıyla karşı oldugu için açıkçası tepkili yaklaşıyordum. Çünkü konu,komşu,akraba,arkadaş..artık çevremde kim varsa kardeş şart! deyip duruyordu.. Ben de bu kadar çok kişi bunun böyle olduğunu düşünüyorsa elbet bir sebebi vardır deyip kendi kişisel kararımı bu yöne çeviriyordum..
Bir müddet durdum ve izledim, sonra yine durdum ve düşündüm, gerçekten kardeş şartmı diye.. uzunca bir süreden sonra da aslında hayatta hiçbir şeyin şart olmadığını düşünmeye başladım, ne evlenmek şart, ne çocuk yapmak ne de kardeş! bilemiyorum çok kişisel kararlar bazı şeyler bence ve bu da onlardan biri. Herkes kendi maddi ve manevi durumunu en iyi kendi bilir, birisi için çocuğunu özel okula göndermek şarttır, bir diğeri için değil, bir başkası için çok çocuk doğurmak şarttır yine bir diğeri için değil..o kadar çok şey yazılabilir ki.. anladığım aslındahayatta hiç bir şey Şart değil! Bunu idrak etmemle kendi olanaklarımız ve çocuklarımıza sağlayabileceklerimize daha cok yogunlaştım ve en azından bizim ailemiz için ikinci bir çocuğun da şart olmadığına karar verdim.
Sizin de dediğiniz gibi nitelikli bir birey yetiştirebilme gücümüzün bu kadarına müsade ettiğini fark ettim.
Sakın yanlış anlaşılma olmasın ben burada sadece kendi ailevi durumumuza yönelik vermiş olduğumuz kararı belirttim, yoksa 2,3,4,5,6.. sosyo ekonomik durumu yapılan çocuk sayısın rağmen aynı kalan ya da azalma olsa bile bu durumdan pişman olmayan hiç bir aile için bir genelleme değil bu, ne mutlu onlara, ancak biz bu durumdan ailecek pek de mutlu olmayacaktık ve dolayısıyla da yapmadık.
Allah ileride ne gösterir bilemem elbette ama şimdilik ailecek vermiş olduğumuz karardan pişman değiliz. Anne baba olarak çocuğumuza bizler yanında olamayacağımız zamanlarda da kendi başına güçlü olabilmesini sağlayacağı bir hayatı olabilmesi adına elimizden gelenin en iyisini vermeye çalısıyoruz. Bizim düşünce yapımızda en az bir yabancı dili çok iyi bilen, bir spor dalıyla ugrasan, bir müzik aletini çalabilen, özgüveni yüksek bir çocuk için yapılması gereken ne varsa yapmak şarttı bizde ona yöneldik. 3kişilik ailemize yeni şeyler, yeni yerler kesfetmeye cabalıyor, para biriktirmektense anı biriktirmeye çalısıyoruz. Umarım hem kendimiz hem de çocuğumuz adına doğru bir karar vermişizdir.
Abla ne gibi göz rahatsızlığın var öğrenebilir miyim ?Ben eylülde tatil dönüşü düşünüyorum göz rahatsızlığım var hamilelik hormonları kötü etkiler durumunu dedi doktor ama risk alıcam ve inşallah Rabbim çok bekletmez, ben halis niyetlerle düşünüyorum kardeşi, dilerim onlar da birbirleri için hayırlı kardeş olurlar
Bence dünyadaki en güzel duygulardan birinden mahrum bırakmak çocuğa daha fazla haksızlık benim üç çocuğum var hiç pişman değilim cocuklarimda çok mutlu hallerinden bazen didişirler bazen sarılırlar bi çikolatayı bile paylaşmak yalnız yemekten daha keyif veriyor onlara ...bı görseniz birbirlerini öyle koruyorlar ki ben üzgün olduğunda onları seyrediyorum ve bütün hüznüm geçiyor ne iyi etmişim de yapmışım diyorum şükürler olsun Rabbime diyorum ki iyi ki varlar....Evet tek sebebi maddiyat, ona göre çocuğumuza şu an saglayabildiğimiz imkanları azaltmak haksızlıkmış, eşim kendi de tek çocuk ve kardeş duygusunu bilmiyor ve bilmediği için de çok da önemli birşey olarak görmüyor. Bir çocuk daha yapmak bencilce bir karar olup çocuğumuzun gelecegınden çalmak ona göre
Karar mesajınızı görmeden yazmıştım kusura bakmayın hakkınızda en hayırlısı olsun ☺Bence dünyadaki en güzel duygulardan birinden mahrum bırakmak çocuğa daha fazla haksızlık benim üç çocuğum var hiç pişman değilim cocuklarimda çok mutlu hallerinden bazen didişirler bazen sarılırlar bi çikolatayı bile paylaşmak yalnız yemekten daha keyif veriyor onlara ...bı görseniz birbirlerini öyle koruyorlar ki ben üzgün olduğunda onları seyrediyorum ve bütün hüznüm geçiyor ne iyi etmişim de yapmışım diyorum şükürler olsun Rabbime diyorum ki iyi ki varlar....
Abla ne gibi göz rahatsızlığın var öğrenebilir miyim ?
Benim mesela miyop var bebeğim doğalı iki ay olacak. Hamileliğimde sanki göz derecem ilerledi gibi hissediyorum. Etkiler mi ki acaba
Bence dünyadaki en güzel duygulardan birinden mahrum bırakmak çocuğa daha fazla haksızlık benim üç çocuğum var hiç pişman değilim cocuklarimda çok mutlu hallerinden bazen didişirler bazen sarılırlar bi çikolatayı bile paylaşmak yalnız yemekten daha keyif veriyor onlara ...bı görseniz birbirlerini öyle koruyorlar ki ben üzgün olduğunda onları seyrediyorum ve bütün hüznüm geçiyor ne iyi etmişim de yapmışım diyorum şükürler olsun Rabbime diyorum ki iyi ki varlar....
Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah ama nasıl güzeller bı görseniz dayanışmalarinı... birbirlerini yerler ama başkalarına karşı nasıl korurlar birbirlerini ...Ne guzeell... darisi benim kuzuma insallah..hayirlisiyla..saglikla..gec olmadan insallah...
Masallah canim. Ne kadar guzel.Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah ama nasıl güzeller bı görseniz dayanışmalarinı... birbirlerini yerler ama başkalarına karşı nasıl korurlar birbirlerini ...
Tabiki oyle. Kesinlikle katiliyorum. Devir degisti, sartlar degisti. Maddi anlamda ihtiyac ve ilgilerine yetebilecek ve manevi anlamda tum sevgini ve ilgini verebileceksen cocuk sahibi olmali.Çocuk sahibi olmak dünyanın en zor kararı gibi geliyor bana.
18inde genç kızken de böyle düşünüyordum 22 de üniversite öğrencisiyken de 28 yaşında çalışan, 3 yıllık evli bir kadın olarak da...
Ben 40 yaşıma geldiğimde de böyle düşüneceksem hiç çocuk sahibi olamayacağım gibi geliyor.
Sizler nasıl hazır hissediyorsunuz, nasıl karar veriyorsunuz? Ya da arkadaşlarım nasıl cesaret edip 2-3 çocuk yaptı bilmiyorum...
Hayatımızın bir daha eskisi gibi olamayacağı, asla reddetme şansımın olmayacağı bir konu bu, geriye dönüş şansı yok, telafisi yok. Öyle büyük bir sorumluluk ki...
Bu nedenle gerçekten çok isteyen ve sadece maddi anlamda yeterli olan çiftler değil manevi anlamda çocuğuna sevgisini, şefkatini, ilgisini verebilecek çiftler çocuk sahibi olmalı diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?