İkinci çocuk ?

Benim iki çocuğumun arasında 5 yaş var.
Ama keşke daha önce düşünseydim de 3 yaş olsaydı diyorum şimdi.
İlerleyen zamanlarda şartlar neyi gerektirirse ona göre hareket edersiniz.
Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize.

Amin teşekkür ederim. Ben de çok yaş olmasının sıkıntı olacağını düşünüyorum. Yani hem kıskançlık duygusu başlamış hem de okul zamanında olursa ilk çocuğum çok zorlanırım gibime geliyor. Sanırım 2-3 yaş mantıklısı.

benim kızım 7 yasında şimdi ikinciyi düşünüyorum
bu kadar ara olsun istemezdim 2-3 yaş iyiydi

Hey maşallah yürek mi yedin arkadaşım benim sıpaların arası 7 yaş :) ikinci bebeğim henüz 28 günlük:) acele etme ilk bebeğin tadını çıkar büyüsün sonra ikinci

Hey maşallah yürek mi yedin arkadaşım benim sıpaların arası 7 yaş :) ikinci bebeğim henüz 28 günlük:) acele etme ilk bebeğin tadını çıkar büyüsün sonra ikinci

Yok canım hemen düşünmüyorum zaten bende, en uygun zamanı öğrenmeye çalışıyorum tecrübelilerden

Yeni doğum yaptığımda ben de sizin gibi hissetmiştim. Keşke bir daha olsa deyip hamileleğimi özlemiştim
Ama zaman geçtikçe ' biraz daha zaman' demeye başlıyorsun. Sonra ertele babam ertele

Hamileliğimi de özlediğim doğrudur ama 2-3 sene bekleyeceğim. Tabi Allah'ın bileceği şey, bize de kalmamış ya hoş.

Yok canım hemen düşünmüyorum zaten bende, en uygun zamanı öğrenmeye çalışıyorum tecrübelilerden

Şöyle diyeyim ya okula başlamadan ya da 2.sınıfa geçince rahat oluyor. 1.sınıf zor çünkü. Ona göre ayarla :)))

Hele bi disleri cikmaya baslasin, yurume emekleme 2 yas hircinliklari var bunun, korkutmayim ama buyufukce bazi seyler kolaylassa da huysuzluklari artiyor.
Bnmkilerin arasi 3 yas, bn iyiki daha erken olmamis diyorum,memnunum cok sukur.
Oglum krese basladi cisini yapmayi yemegini yemeyi ogrendi ve bana hic yuku yokken 2. oldu.
Acele etmeyin

Kızım 5 yaşında, 3 yaşına girdiğinden beri istiyorum ben. Çünkü ideal yaş aralığının 3-4-5 yaş old düşünüyorum. 5 yaştan fazlası biraz jenerasyon farkı gibi oluyor, paylaşım alanı daraliyor. Biri abla, biri küçük kardeş oluyor. Biraz da oyun arkadaşı ve akran gibi olmalarını isterdim açıkçası.

Ama maalesef eşim istemiyor. Beni üzüyor. Kızımın kardeş hakkını, benim anne olma istegimi engelliyor. O razı olmadan olmaz bu iş. Ama çocuk için onu ikna etmeye de sevkim yok artık, pesine düşmüş gibi olamam. Allah hayırlısını nasip etsin.

Senin bebeğin de henüz çok kucuk, ikinci bebek düşünmek için çok erken. Sadece emip uyuduğu için seni hulyalar sarmış :) Daha maceralı günler baslamadi,du bakalım. Bence ilk 2-3 sene çocuğun hakkıdır.

Benim kardeşimle aramda 18 yaş var. Çok güzel büyüttük kardeşimi iki tane annesi var gibi oldu

2.5 yaşında kızım var. Çok zor büyüyor. Şu anda tek kalacak gibi görünüyor ya da 18 sene bekleyecek

Yani illaki zorlukları olacaktır göze alabiliyorum, 2-3 yaş en mantıklısı gibi görünüyor :)

Tabi ilk aylar yer içer uyur,sen hele bi bekle,bir yıl sonra bakalım aynı şeyi düşünecek misin...iki çocuğum var tecrübeliyim bu konuda yani...

Ama çok tatlı değiller mi, iyi ki olmuş demiyor musunuz ki zahmetsiz rahmet olmazmış olsun o kadar. Teşekkür ederim yorumunuz için :)

*yaşınız 20-25 arasında ise 4-5 yaş

•yaşınız 25-30 arasında ise 2.5-3 yaş

Diye düşünmekteyim :)

Evet bende hemen düşünmüyorum zaten 2-3 yaşda karar kıldım, gerisi de nasip Allah isterse... teşekkür ederim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…