İkinci çocuk ?

Ayyyy ne güzel konu tam da benim oğlum 3 aylıkken eşim bir tane daha olsun ikiz gibi büyüsünler demişti.
Şimdi 6 ay bitmek üzere.
Bende çok istiyorum ama korkuyorum :))

Peki yaşımız 30-35 arasındaysa ne düşünürsünüz

1.yi Hemen yapın 2.ye Allah büyük Şaka bir yana bence o yaşlarda vakit kaybetmeden 1. Çocuk yapılmalı .. 2. İçin 2.5 yaş diyorum ... arada yaş farkı olmayınca sanki 1. Çocuğa haksızlık oluyor . Sütten kesmek gerekiyor. E hamilelik zor geçerse ilgiyi de azaltıyorsun.

Cocuklarin kiskanmasi acisindan ya 2 yildan az ya da 6 hatta 7 yildan fazla ara olmali diyor uzmanlar. Ben ilk alternatifi denedim, cok zorlaniyorum. Bence siz 2. Yi deneyin

4 yas ara olmasin da. Kardes kiskacligindan anam agliyor benim
Bence yas farki az olmasi daha iyi. Ilkini el bebek gul bebek buyutup ustune kardes ekleyince kuma getirmisiz gibi davraniyorlar. Yani bizimki öyle oldu

Ayyyy ne güzel konu tam da benim oğlum 3 aylıkken eşim bir tane daha olsun ikiz gibi büyüsünler demişti.
Şimdi 6 ay bitmek üzere.
Bende çok istiyorum ama korkuyorum :))

2-3 yaş arasına karar verdim ben, Allah'ın izniyle bir sürpriz olmazsa :) sizin de hakkınızda hayırlısı olsun

4 yas ara olmasin da. Kardes kiskacligindan anam agliyor benim
Bence yas farki az olmasi daha iyi. Ilkini el bebek gul bebek buyutup ustune kardes ekleyince kuma getirmisiz gibi davraniyorlar. Yani bizimki öyle oldu

Kuma bende ikinci çocuğum olduğunda oğlumu aldatıyormuş gibi hisseder miyim acaba dedim

Bu 2 yaş sendromu neymiş yahu kaç kişi yazmış korktum
Valla bizim iflahimizi söktü, öyle diyeyim..
Kızım tam bu sendromun zirvesinde iken ikinci kızıma hamile kaldım ben..
Epey zorlandım hamilelikte ve lohusalıkta..
Şimdi dört yaşında büyük kızım, ancak atlattik o zorlukları...
Hakkınizda hayırlısi olsun

Benim oğullarımın arası 2 yaş 9ay çok iyi geçiniyorlar bana hiçbir zorlukları yok heryere beraber herşeyi beraber yapıyorlar şuan 9 ve 6 yaşındalar.
Bence artıları var aralarının az olmasının, ikisi birden büyüdü, küçükte 3 yaşında kreşe başladı ve ben yine ben oldum işe tekrar döndüm sosyal hayatım var.
Bebekkende sorun yaşamadım büyüğü 3 yaşında kreşe yarım gün gidiyordu ve ben küçükle ilgileneniliyordum, yine olsa tam aynısını seçerdim.

Ayhh ikinci bana çok eşime de, zor da olsa 1. candır
Simdiden sabir diliyorum o zaman size ben 9-9,5 aylikken hamile kalmistim, sutum bitmisti zaten. Sut vermeye devam ettiginiz surece bence hamile kalmayin. İlk cocugunuzun o hakkini elinden almayin

Simdiden sabir diliyorum o zaman size ben 9-9,5 aylikken hamile kalmistim, sutum bitmisti zaten. Sut vermeye devam ettiginiz surece bence hamile kalmayin. İlk cocugunuzun o hakkini elinden almayin

Yok 2-3 sene bekleyeceğim inşallah :)

Ne güzel sağlıkla huzurla büyüsünler inşallah:)

Darısı başımıza diyelim o zaman. Ben de 2 sene beklemeye karar verdim Allah'ın izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…