İkinci çocuk

TeslaninOsilatoru

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
1.527
3.487
133
Hemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var

İstemiyorsanız yapmayın tabiki bakacak olan sizsiniz. Ben o acınacak durumda olarak gorunenlerdenim , 3.5 yaş ve 5 aylık iki çocukla ama o kadar mutluluk ki bütün yorulmalar ayrı mutluluk. Yani çocuk bakmak istemekle alakalı istedikten sonra hicbiseyzor gelmiyor. İstemeyen de eziyet olur

Ama şöyle de düşünün; istemeye istemeye, ilerde yapmadığım için pişman olurum korkusu ile çocuk yaparsanız bu kuracağınız bağa kötü etki yapabilir. Çocuğunuza karşı istemsiz bir soğukluk hissedebilirsiniz. Bunun vicdan azabından iyidir yine, 2.çocuk yapmadığınız için ilerde yaşayacağınız pişmanlık.

evet, acima kısmı cok gereksiz detay olmuş zaten size kalmaz bunun tasası. Misal esiniz bu kadar istiyorken çocuğu olsa acinacak ne var?
Nasil ki tek cocuk isteği yargilanmamali iki çocuk istegi de yargilanmamali. Kimse kimseye acimasin zaten. Iki cocuklularda size acir belki cocugunuzun kardesi yok diye. Gerek var mi ?bence yok.

Annenizin sözlerini ben mantığa oturtamadim. Duz bir bakış açısıyla konuşmuş sanırım. Baska aciklamasi olamaz.
Insan neden illa 2. Cocugu istesin yahu?

evet, acima kısmı cok gereksiz detay olmuş zaten size kalmaz bunun tasası. Misal esiniz bu kadar istiyorken çocuğu olsa acinacak ne var?
Nasil ki tek cocuk isteği yargilanmamali iki çocuk istegi de yargilanmamali. Kimse kimseye acimasin zaten. Iki cocuklularda size acir belki cocugunuzun kardesi yok diye. Gerek var mi ?bence yok.

Annenizin sözlerini ben mantığa oturtamadim. Duz bir bakış açısıyla konuşmuş sanırım. Baska aciklamasi olamaz.
Insan neden illa 2. Cocugu istesin yahu?
Tabi bu kısım da olabilir belki benim çocugum ilerde kardeşsiz kaldığında biz kardeşi olanlara özenerek bakarız hiç belli olmaz.

cocugunuz zaten daha kucukmus. bahsettginiz yorgunluklari daha yeni atlatmissiniz.bu donem cogu kisi boyle hissediyordur emin olun.

pisman olur muyum demek icin cok erken bence. belki 3 4 sene sonra fikriniz bambaska olacak.

simdiden bunu dert etmeyin.:)

Tabi bu kısım da olabilir belki benim çocugum ilerde kardeşsiz kaldığında biz kardeşi olanlara özenerek bakarız hiç belli olmaz.
Ben sizin istemedginiz icin degil rahattan caymamak için yapmadginizi düşünüyorum. Bence bunu iyice degerlendirin. Pisman olabilirsiniz siz çünkü net degilsiniz.

Kızım 4,5 yaşına geldiğinde ikinci çocuk fikri içimde yeşermeye başladı, 5,5 yaşına geldiğinde artık istiyorum dedim , yaşınız kaç bilmiyorum ama 3 yaş daha erken bence bi kaç yıl daha geçebilir. Şuan iki numara 20 aylık evet hayatımız alt üst oldu ama eşimle deliriyoruz her hareketinde her gülüşünde 🥰

Herkesin kendi fikridir saygı duyulur. Biz iki kardeşiz annem 46 yaşında şu an pişman üçüncüyü yapmadığı için. Ki zamanında babam da biz de çok ısrar ettik artık çocukları büyüttüm rahatım dedi. Ama inanın şimdi pişman. Sadece bunu söylemek istedim 🌺

Back
X