- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
- Konu Sahibi hippotalamus
Aslında ilk çocuğumu sevdiğimi en çok o hasta olunca anlıyorum. Sabaha kadar başında dua ederken. . En çok öyle zamanlarda anne olduğumu hissediyorum. .
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen bende baya bir zaman en küçük kardeşimin ismiyle seslendim oğluma. . Üstelik dediğin gibi ismini de ben koymuştum.Seni anlıyorum. Ben 22 yaşındayım. 8 aylık bir oğlum var. Başlarda kardeşimin adı ile sesleniyordum. Ben ki 9 ay gün saydım onu kucağıma alacağım diye. İsmini de ben buldum Alp. Ama dilim hep kardeşimin ismini söylüyordu kendiliğinden. Sonra geçti. İyice adapte oldum Can'ımdan çok seviyorum onu böyle bir yeri acıyınca benim onun 10 katı acıyor ağlayasım geliyor ben de bu sevgi ile ne yapacağım bilmiyorum.
2. Çocuk benim için çok erken. Onu da çok seveceğimi hissediyorum. Keşke ikincisi kız olsa diyorum ikisine Kocaman sarıldığımıı hayal ediyorum. Aman böyle işte ben de konuna içimi boşalttım galiba![]()
Sorma sevdiriyor kereta..Ben de küçük diye bu hissiyatı yaşadığınızı düşünüyorum, ikisi de büyük olup böyle hissetseniz o Zaman evlat ayrımı yapıyorsun diyebilirdim,
Ama şuan Bebek kendini daha çok sevdiriyordur.
Aa var da nasıl yapıcam?Plates topuna benzer bir şey varsa evde onunla sallayabilirsiniz iyi gelir gazına.
Canım bak mesela sende ilk çocuğum farklı diyorsun.. bir fark göremiyorum ikimiz arasında. . Ama genç anne olunca herkes kendinde karışma hakkı görüyor. Kim ne akıl verse çaresizlikten dinliyosun. Ama ikincide bebeğimi istediğim gibi büyütüyorum şükür. . Biri bişi dese he he diyorum yine kendi bildiğimi okuyorum. O yüzden anne olduğumu daha çok hissettim. 7 yıllık tecrübemde var sonuçta..Ben de 20 yaşında anne oldum. İkinci bebeğimi yeni kucağıma aldım. Ama ilk çocuğumun yeri bambaşka. 5 çocuğum da olsa onun kadar sevemem. Hatta bu bebeğe çok güzel, çok özel şeyler almaktan, oğluma yapmadığımı ona yapmaktan özellikle kaçınıyorum. Bence ikinci gelince ilkini ikinci plana atmanız yanlış. Genç anne olmak buna bahane değil.
Şimdiden iyi bayramlar. .
2 ay önce ikinci çocuğumu kucağıma aldım şükür. İki çocuğum arasında 7 yaş var. Hamilelik dönemim çok zor geçtiği, ilk çocuğum çok zor bir çocuk olduğu ve çok erken yaşta anne olduğum için baya ara verdik.
Uzatmıyim konuya gelim.. ben yıllarca evlat ayıran ailelerden nefret ettim. Ikinci çocuğu olunca bunu başka seviyorum diyenlerden de.. gel gör ki ikinci çocuğumu sanki daha çok seviyorum. Anne olduğumu hissettim. İlk oğlum baya bir zaman kardeşimmiş gibi geldi. Gerçi bazen parkta falan görenler kardeşin kaç yaşında falan diyede sormuştur. 20 yaşında anne oldum bu arada..
Kendi kendimi telkin ediyorum, daha bebek diye böyle.. o zaman küçüktüm şimdi daha iyi anladım anne olmayı ondan diye. . Zamanla geçecek diye.
Hamileyken ya sevemezsem diye korkuyordum, ilk çocuğumu çok seviyordum çünkü. . Şimdi durum tam tersi.
Asla dışardan bunu belli etmiyorum. İlk oğlumun yanında ikinciyi çok övmüyorum. Sürekli aynı abisi diyorum. İlk oğlumu övüyorum. Şimdilik kıskanma da yok yada çaktırmıyor fazla..
Benim durumumda olan var mı? Zamanla geçiyor mu? Bir akıl verin nolur çok vicdan azabı çekiyorum. .
Benim bebeğim de iki aylık..5 yil aradan sonra 2 ay once ikinci kez anne olmus biri olarak yasadiginin aynisini yasadim,ilk kizimdan baskasini sevemem derdim ikinci cocugum dogunca uzun bi sure ilkini artik sevmiyomuyum diye cok sorguladim kendimi,her hareketi,her konusmasi batar hale gelmisti,bunu hic hissettirmedim tabi ona,durumun gecici olduguna inandim,inandirdim kendimi,bi nevi lohusa depresyonunda oldugumu dusundum,cok dua ettim,eskisi gibi sevebileyim,ona karsi tahammul sinirim artsin diye,dusun o kadar kotu hissediyodum ki kendimi,bunu kimseyede soyleyemiyosun,icimden dusunurken bile utaniyodum,hep kendimi atiyorum suan deprem olsa ilk hangisini kurtarirdim,yangin ciksa hangisini kucaklardim diye motive ettim,cunku butun felaket senaryolarimda ikisini de kucaklayip kurtarmaya calisiyodum,ayrim yapma dusuncesi bile korkunc geliyodu,oyle oyle astim o sacma dusunceleri,cok sukur o donem gecti,ikisininde sac teline zarar gelse dunyayi yakarim o kadar seviyorum
oglunuz artik 5 yasinda,ona beslediginiz sevgiyle,2 ay once kucaginiza aldiginiz bebeginizin sevgisini zaten bir tutamazsiniz.
buyuk oglunuz artik sizden daha bagimsiz,bebeginiz ise sefkate muhtac.
emin olun ikisini de cok seviyorsunuzdur ama sevgi iklimleri farklidir..
biri yaz biri bahar mesela..bu birini az birini cok seviyor oldugunuz anlamina gelmez..ikisininde tadi farkli.