• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci çocuk

Aslında ilk çocuğumu sevdiğimi en çok o hasta olunca anlıyorum. Sabaha kadar başında dua ederken. . En çok öyle zamanlarda anne olduğumu hissediyorum. .

Seni anlıyorum. Ben 22 yaşındayım. 8 aylık bir oğlum var. Başlarda kardeşimin adı ile sesleniyordum. Ben ki 9 ay gün saydım onu kucağıma alacağım diye. İsmini de ben buldum Alp. Ama dilim hep kardeşimin ismini söylüyordu kendiliğinden. Sonra geçti. İyice adapte oldum Can'ımdan çok seviyorum onu böyle bir yeri acıyınca benim onun 10 katı acıyor ağlayasım geliyor ben de bu sevgi ile ne yapacağım bilmiyorum.
2. Çocuk benim için çok erken. Onu da çok seveceğimi hissediyorum. Keşke ikincisi kız olsa diyorum ikisine Kocaman sarıldığımıı hayal ediyorum. Aman böyle işte ben de konuna içimi boşalttım galiba :dondurma:

Bunu bir yer de okumuştum çoğu anne bu durumu yaşarmış. Bebek annenin ruhunu inceltir gibi bir ifade kullanmışlardı şunu demek istiyordu aslında bebek haricindeki her şey o esnada kaba gelir anneye ve hatta eşte buna dahil olurmuş. Sizinki daha çok sevmek değil bebeğe duyulan ayrı şefkat zamanla normale döneceksiniz.

Seni anlıyorum. Ben 22 yaşındayım. 8 aylık bir oğlum var. Başlarda kardeşimin adı ile sesleniyordum. Ben ki 9 ay gün saydım onu kucağıma alacağım diye. İsmini de ben buldum Alp. Ama dilim hep kardeşimin ismini söylüyordu kendiliğinden. Sonra geçti. İyice adapte oldum Can'ımdan çok seviyorum onu böyle bir yeri acıyınca benim onun 10 katı acıyor ağlayasım geliyor ben de bu sevgi ile ne yapacağım bilmiyorum.
2. Çocuk benim için çok erken. Onu da çok seveceğimi hissediyorum. Keşke ikincisi kız olsa diyorum ikisine Kocaman sarıldığımıı hayal ediyorum. Aman böyle işte ben de konuna içimi boşalttım galiba :dondurma:
Aynen bende baya bir zaman en küçük kardeşimin ismiyle seslendim oğluma. . Üstelik dediğin gibi ismini de ben koymuştum.

Ben de küçük diye bu hissiyatı yaşadığınızı düşünüyorum, ikisi de büyük olup böyle hissetseniz o Zaman evlat ayrımı yapıyorsun diyebilirdim,
Ama şuan Bebek kendini daha çok sevdiriyordur.

Ben de küçük diye bu hissiyatı yaşadığınızı düşünüyorum, ikisi de büyük olup böyle hissetseniz o Zaman evlat ayrımı yapıyorsun diyebilirdim,
Ama şuan Bebek kendini daha çok sevdiriyordur.
Sorma sevdiriyor kereta.. :anne:şu saat oldu uykusuzluktan ölüyorum. . Bebişimin gazı var ıkınmaktan ne o uyudu ne beni uyuttu..

Ben de 20 yaşında anne oldum. İkinci bebeğimi yeni kucağıma aldım. Ama ilk çocuğumun yeri bambaşka. 5 çocuğum da olsa onun kadar sevemem. Hatta bu bebeğe çok güzel, çok özel şeyler almaktan, oğluma yapmadığımı ona yapmaktan özellikle kaçınıyorum. Bence ikinci gelince ilkini ikinci plana atmanız yanlış. Genç anne olmak buna bahane değil.
Canım bak mesela sende ilk çocuğum farklı diyorsun.. bir fark göremiyorum ikimiz arasında. . Ama genç anne olunca herkes kendinde karışma hakkı görüyor. Kim ne akıl verse çaresizlikten dinliyosun. Ama ikincide bebeğimi istediğim gibi büyütüyorum şükür. . Biri bişi dese he he diyorum yine kendi bildiğimi okuyorum. O yüzden anne olduğumu daha çok hissettim. 7 yıllık tecrübemde var sonuçta..:KK14:

sırf bu olayı yaşamayayım diye gönlümden hep ikiz evladım olsa diye geçiyor. ben büyük kardeşim ama annemin kardeşime sevgisi çok farklıdır hissettim. evlendim hala öyle. üzerine ayrı bir titrer. ne bileyim. kendi de demiştir ben seni yetiştirirken küçüktüm kardeşinde aynı hataları yapmadım diye. keşke o cümleyi kurmasaydı. neyse evlatlarını ayırma birbirinden

Şimdiden iyi bayramlar. .

2 ay önce ikinci çocuğumu kucağıma aldım şükür. İki çocuğum arasında 7 yaş var. Hamilelik dönemim çok zor geçtiği, ilk çocuğum çok zor bir çocuk olduğu ve çok erken yaşta anne olduğum için baya ara verdik.

Uzatmıyim konuya gelim.. ben yıllarca evlat ayıran ailelerden nefret ettim. Ikinci çocuğu olunca bunu başka seviyorum diyenlerden de.. gel gör ki ikinci çocuğumu sanki daha çok seviyorum. Anne olduğumu hissettim. İlk oğlum baya bir zaman kardeşimmiş gibi geldi. Gerçi bazen parkta falan görenler kardeşin kaç yaşında falan diyede sormuştur. 20 yaşında anne oldum bu arada..

Kendi kendimi telkin ediyorum, daha bebek diye böyle.. o zaman küçüktüm şimdi daha iyi anladım anne olmayı ondan diye. . Zamanla geçecek diye.

Hamileyken ya sevemezsem diye korkuyordum, ilk çocuğumu çok seviyordum çünkü. . Şimdi durum tam tersi.

Asla dışardan bunu belli etmiyorum. İlk oğlumun yanında ikinciyi çok övmüyorum. Sürekli aynı abisi diyorum. İlk oğlumu övüyorum. Şimdilik kıskanma da yok yada çaktırmıyor fazla..

Benim durumumda olan var mı? Zamanla geçiyor mu? Bir akıl verin nolur çok vicdan azabı çekiyorum. .

Slm zekzek benimde ilk kızım 4 yaşında şimdi 6 aylık bi kızım daha var. Benimde senin gibi ilk kızım çok zor bir hamilelik üzerine gelen hiç uyumayan çok zor bir çocuktu halada zor uyur. Bensiz yatmaz. Ikincide süpriz bir hamilelik ama nispeten rahat uyku düzeni olan neşeli bir bebek. Bende hamileliğimde Allah affetsin. Tüh nerden oldu bile dedim. Ama doğumundan sonra seninle benzer duygular yaşadım ilk kızıma olan düşkünlüğümü herkes aşırı bulur, eleştirirler beni... Ona rağmen sanki bunda ilk kez anne olmuş gibi hissettim kendimi. Ancak zamanla düzeldi dengelendi duygularım. Bunda hormonların çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.zamanla sende bunu dengeleyebildiğini göreceksin çok düşünmemeye çalış şu anda vücudumuzun kimyası çok farklı bu şekilde üzme kendini anneliğin tadını çıkar büyük oğlun yokken tadını çıkar sevmenin yanında kontrollü ol ben öyle yapıyorum...sevgiler güle güle büyüt

Kiz kardesimde ilk oglunu 20 yasinda kucagina aldi. Suan 7 yasinda. Ama acemilikmi dersin, bilmemezlikmi dersin uzerine dusmedi cok, bi sekilde büyüttü cokta seviyor onda sıkıntı yok. Simdi 15 aylik bir oglu daha var bildigin yiyor onu deli oluyor ona. Evlat ayrimi degil yaptığı. Anne oldugumu anca anlayabildim diyor. Demekki olabiliyor bu kendini suclama. Hem kucuk olup ilgine muhtac olmasi hemde artik evlat sevgisini tatmis olup deneyimlemis olman sana bunu hissettiriyordur rahat ol.

5 yil aradan sonra 2 ay once ikinci kez anne olmus biri olarak yasadiginin aynisini yasadim,ilk kizimdan baskasini sevemem derdim ikinci cocugum dogunca uzun bi sure ilkini artik sevmiyomuyum diye cok sorguladim kendimi,her hareketi,her konusmasi batar hale gelmisti,bunu hic hissettirmedim tabi ona,durumun gecici olduguna inandim,inandirdim kendimi,bi nevi lohusa depresyonunda oldugumu dusundum,cok dua ettim,eskisi gibi sevebileyim,ona karsi tahammul sinirim artsin diye,dusun o kadar kotu hissediyodum ki kendimi,bunu kimseyede soyleyemiyosun,icimden dusunurken bile utaniyodum,hep kendimi atiyorum suan deprem olsa ilk hangisini kurtarirdim,yangin ciksa hangisini kucaklardim diye motive ettim,cunku butun felaket senaryolarimda ikisini de kucaklayip kurtarmaya calisiyodum,ayrim yapma dusuncesi bile korkunc geliyodu,oyle oyle astim o sacma dusunceleri,cok sukur o donem gecti,ikisininde sac teline zarar gelse dunyayi yakarim o kadar seviyorum

5 yil aradan sonra 2 ay once ikinci kez anne olmus biri olarak yasadiginin aynisini yasadim,ilk kizimdan baskasini sevemem derdim ikinci cocugum dogunca uzun bi sure ilkini artik sevmiyomuyum diye cok sorguladim kendimi,her hareketi,her konusmasi batar hale gelmisti,bunu hic hissettirmedim tabi ona,durumun gecici olduguna inandim,inandirdim kendimi,bi nevi lohusa depresyonunda oldugumu dusundum,cok dua ettim,eskisi gibi sevebileyim,ona karsi tahammul sinirim artsin diye,dusun o kadar kotu hissediyodum ki kendimi,bunu kimseyede soyleyemiyosun,icimden dusunurken bile utaniyodum,hep kendimi atiyorum suan deprem olsa ilk hangisini kurtarirdim,yangin ciksa hangisini kucaklardim diye motive ettim,cunku butun felaket senaryolarimda ikisini de kucaklayip kurtarmaya calisiyodum,ayrim yapma dusuncesi bile korkunc geliyodu,oyle oyle astim o sacma dusunceleri,cok sukur o donem gecti,ikisininde sac teline zarar gelse dunyayi yakarim o kadar seviyorum
Benim bebeğim de iki aylık..:anne::KK46:

oglunuz artik 5 yasinda,ona beslediginiz sevgiyle,2 ay once kucaginiza aldiginiz bebeginizin sevgisini zaten bir tutamazsiniz.
buyuk oglunuz artik sizden daha bagimsiz,bebeginiz ise sefkate muhtac.
emin olun ikisini de cok seviyorsunuzdur ama sevgi iklimleri farklidir..
biri yaz biri bahar mesela..bu birini az birini cok seviyor oldugunuz anlamina gelmez..ikisininde tadi farkli.

kuçukler tatli oluyor tabi , cennet kokar o simdu miss gibiii
benim de uç çocuguml vr en kuçuk baska bi tatli yeni dilleniyor 1.5 yasinda ne desen tekrar ediyor falan az da tombik isir ye bitir yaniii :)))
ama hangisinin tirnagina diken batsa benim içim gider çocuklarim benim herseyim:)
normal yasadiklariniz zmaanla gecer kuçuk buyyuncee :)

Büyüğü 7 yaşında..
oglunuz artik 5 yasinda,ona beslediginiz sevgiyle,2 ay once kucaginiza aldiginiz bebeginizin sevgisini zaten bir tutamazsiniz.
buyuk oglunuz artik sizden daha bagimsiz,bebeginiz ise sefkate muhtac.
emin olun ikisini de cok seviyorsunuzdur ama sevgi iklimleri farklidir..
biri yaz biri bahar mesela..bu birini az birini cok seviyor oldugunuz anlamina gelmez..ikisininde tadi farkli.

benim de en büyük korkularımdan biri maalesef. izim ailede çocuk ayrımı vardı maalesef. Söylemeye de çekinmezlerdi annem babam sağolsun. Bu yüzden hep tek çocuk istedim. Bakalım hayırlısı ile ilk çocuğum olacak.

Back
X