• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikinci çocuk

Ilk çocuğumu gerçekten çok sevdim halada çok seviyorum ama ne bilim ya ikinci çok farklı.. kime sorsam ikincide daha çok anne olduğunu hissediyorsun dediler. İlk çocuğumda o kadar seviyor kardeşini.. o bana anne bak ne tatlı dedi mi kardeşi için vicdan azabından ölüyorum.
cok sacma. ne demek ikincide anne oldugumu fark ettimler. madem ılkındede hazır degılsınkz doğrmayın. cok sacma geldi bana. yazdıgınız şeyler hıc ama hıc hpş degıl ıkıncı farklımış. 10 tanede olsa 10 unda birdir. yazık cocougunuza

Hislerin normal canım merak etme, ilki acemiliğe geliyor insan ne yaşadığını tam olarak anlamlandıramıyor, hatalar yapıyor vicdan azabı çekiyor, ikinci doğunca daha bir ustalaşmış, rahat, dingin olunuyor, bir de yeni doğan ilgiye şefkate muhtaç, sen böyle hissetmelisin ki onun ihtiyaç duyduğu ilgiyi ona gösteresin, bebek büyüyüp bağımsızlaştıkça normale döneceksin :KK66:
Bu arada üstten üstten konuşup olmaz öyle şeycilere de kulak asma. Herkes anasından mükemmel doğmuş maşallah

İki çocuklu anne yok mu hiç?
3 çocuklu olur mu? Bir anneye sormuşlar en çok hangi evladını seversin diye.Anne;"Küçüğünü büyüyene kadar, Hasta olanı iyileşene kadar,dışarıda olanı eve gelene kadar" demiş. Zamanla geçecek.. Ben de 2.yi doğurduğumda onu severken abisine ihanet ediyormuş gibi hissederdim. Şimdi 3. yü üff bir seviyorum bir seviyorum. Kıskanıyorlar gel iyorlar elimden alıp sevmek için sonra hep beraber seviyoruz...

3 çocuklu olur mu? Bir anneye sormuşlar en çok hangi evladını seversin diye.Anne;"Küçüğünü büyüyene kadar, Hasta olanı iyileşene kadar,dışarıda olanı eve gelene kadar" demiş. Zamanla geçecek.. Ben de 2.yi doğurduğumda onu severken abisine ihanet ediyormuş gibi hissederdim. Şimdi 3. yü üff bir seviyorum bir seviyorum. Kıskanıyorlar gel iyorlar elimden alıp sevmek için sonra hep beraber seviyoruz...
Harikasınız ;)

Belki 2.yi sevemezsem oğlumu ihmal edersen diye çok evham yaptınız ve şartladiniz kendinizi..
İlk çocuk gençlik tecrubesizlik vardı.. şimdi evlat ne demek bilen bi anne olarak daha çabuk baglandiniz belki de..
Çok yeni daha 2 ay olmuş 2 çocuklu hayata başlayalı zamanla taşlar yerine oturur emin olun.. üzülmeyin..

Şimdiden iyi bayramlar. .

2 ay önce ikinci çocuğumu kucağıma aldım şükür. İki çocuğum arasında 7 yaş var. Hamilelik dönemim çok zor geçtiği, ilk çocuğum çok zor bir çocuk olduğu ve çok erken yaşta anne olduğum için baya ara verdik.

Uzatmıyim konuya gelim.. ben yıllarca evlat ayıran ailelerden nefret ettim. Ikinci çocuğu olunca bunu başka seviyorum diyenlerden de.. gel gör ki ikinci çocuğumu sanki daha çok seviyorum. Anne olduğumu hissettim. İlk oğlum baya bir zaman kardeşimmiş gibi geldi. Gerçi bazen parkta falan görenler kardeşin kaç yaşında falan diyede sormuştur. 20 yaşında anne oldum bu arada..

Kendi kendimi telkin ediyorum, daha bebek diye böyle.. o zaman küçüktüm şimdi daha iyi anladım anne olmayı ondan diye. . Zamanla geçecek diye.

Hamileyken ya sevemezsem diye korkuyordum, ilk çocuğumu çok seviyordum çünkü. . Şimdi durum tam tersi.

Asla dışardan bunu belli etmiyorum. İlk oğlumun yanında ikinciyi çok övmüyorum. Sürekli aynı abisi diyorum. İlk oğlumu övüyorum. Şimdilik kıskanma da yok yada çaktırmıyor fazla..

Benim durumumda olan var mı? Zamanla geçiyor mu? Bir akıl verin nolur çok vicdan azabı çekiyorum. .
nasıl böyle düşünülür ki ikiside canınız aynı karında büyüdüler

Bir de çok ara vermişsiniz. Aralarında kuşak farkı bile olacak neredeyse. Benim ilk 2si arasında 2 yaş vardı. Zor oldu büyütmesi. 2 ve 3 numara arası 5.5 yaş. Abiler büyük. Bebek gibi sevilecek yaşta değiller. Bir de tecrübe var işin içinde. Hepsinin öpüşü aynı ama. Dene bak. Koklayarak öp. Hepsi aynı kokuyor...

7 aylık bir kızım var ilk bebeğim bu konuda tecrübesizim ama sadece şunu söyleyebilirim,evlat için anne çok özeldir kardeşimle aramızda 4 yaş var annem beni 19 yaşında doğurmuş,ufaktım ama yaşım 30 hala unutmam annemler birgün teyzelerle konuşurken hangisini daha çok seviyorsun diye sorduklarında büyüğünde tecrübesizdim k.validem büyüttü,küçük hep benim yanımdaydı merve babannesindeydi o yüzden küçüğün yeri bi başka sanki demişti. Benim suçummuş gibi,belki öylesine bir konuşmaydı ama 20 seneden fazla geçti üstünden hala unutmadım,annemde böyle hissettirecek hiçbirşey yapmadı günahını alamam.
Kısaca böyle bir duygunuz varsa bile kurtulmaya çalışın ve asla dillendirip hissettirmeyin.güle güle büyütün bebeğinizi inşallah

Ben de yaşadım bunları.ogluma ihanet ettim, onun gibi sevemem diye diye hamileligimi vicdan azabıyla geçirdim.oglum 2 yaşındayken kızım dogdu.aynı sizin yaşadıklarınızı yaşadım.dünyam degişti,ikinci çocuk tecrübe oldugu için daha farklı oluyo ama ilk zamanlar için geçerli bu.evlat ne olursa olsun ayrım olmuyo büyüdükçe dengeleniyo.

Ikinci çocuğumu bekliyorum ve kızıma bakıp diyorum kimse senin yerini dolduramaz.ultrasonda oğlumun kızıma benzediğini gördüm ve ondan sonra ısınmaya başladım.bende bu yuzden vicdan azabı cekiyorum 1 ay sonra umarimki dengelenir.babasida etkiliyor sanırım beni kizim da kızım diyerek.

İki çocuğunuz arasında bir eşitlik sağlayacağınızı düşünüyorum.Zamanla böyle düşünceler aklınıza bile gelmeyecek, ikisi de benim canım diyeceksiniz.

Benim de 2 cocugum var 4 yas var aralarinda ayiramiyorum ,hagisini dha cok sevdigimi bilemiyorum ama soyle bir durum oldu benim de.2. Cocugum ilk dogdugunda ilkine kafayi taktim.bana cok mazlum geliyordu .ihmal edilmis gibi sanki onu onemsemiyirmusuz gibi.buna aglayip durmakla gecti lohusaligim.2. Si cok zor bir cocuktu o kadar zor ki hala.ama ilkini cok kolay buyuttum.belki ilki cok zor olsa senin gibi hissedecektim.aslinda senin durumun bana hic garip gelmedi.20 yasinda cok zor buyuyen bir bebek.kimbilir ne kadar zorlandin.hicbirseyin farkina varamamissindir.2. Sinde kendine geldin boyle hissetmen normal.sonucta 2 sini de cok seviyorsun.vicdan azabi cekmene hic gerek yok

Canim benimde iki evladim var. 2 yaş ve 8 aylik. Ben büyük oğluma yetememekten korktum bu yüzden doğum sonrasi cok ağlamıştım. Dikişlerimin patlamasini göze alarak ilgiyi hic kesmedim ondan. Çünkü oda bir bebekti. Senin durumun tamamen psikolojik ama bunun için bir psikologo görünebilirsin. Diğer çocuğun sen ne kadar hissettirmesem desende hisseder. İleride sorunlu bir evladın olmasini istemiyorsan çözüm yolu bulman lazım. Ben emzirme işini bile ayrı odada yaptim ve yakalandigimda büyük oğlumda teklif ettim sende emebilirsin diye. Tek başına uyuyan cocuk kardeşten sonra yanımda uyumak istedi onuda kabul ettim. Şimdi hic kıskançlık yok aralarında. Ikisinide ayni anda ayni ölçüde seviyorum. Allah kolaylik versiin ama burda okuyan arkadaslarada tek tavsiyem yaş aralığıni fazla uzatmayin evet çok zorlaniyorsunuz ama daha dengeli büyüyor.

Çok şükür ilk oğlum hiç kıskanmıyor ve çok seviyor. Hatta bazen bana kızıyor ikinci ağlarsa falan. .

Sürekli oğlumu telkin ediyorum. Daha ultrasondayken aynı sana benziyor diye resimlerini gösterdim, sevdirdim. Çok mutlu oldu. ikinci çocuğum doğunca ilk kez ilk oğlum aldı kucağına. . Onunda bebeklik resimlerini çıkarıp sevdik bak nasıl sana benziyor diye. Oğlumla ilgili sürekli bebeklik anılarımızı anlattım ikinciyle ilgilenirken.. bu şekilde kıskanmasını özledim.

İkinciyi daha çok seven annelerin ortak bahanesi ilki bağımsız, ikincisi sevgiye ilgiye muhtaçmış. Asıl ilki sevgiye, ilgiye, merhamete daha muhtaç. Hayatının en büyük değişikliğini yaşıyor, anne babayı paylaşmak zorunda kalmış, eve bir ortak gelmiş, üstüne anne küçüğü daha çok sevdiğini gösteriyor.(ister kabul edin, ister etmeyin. Bunun normal olduğunu düşünüyorsanız belli de ediyorsunuzdur) ama küçük oyuncak bebek gibi. Emzir, temizle, uyut. Emzir, temizle, uyut. Bunları yaparken zaten yeterince vakit ve ilgi harcanıyor. Büyüğğn hakkını gaspedip onun duygularını incitmenin açıklaması olamaz.

Bebegin kac aylik canim .benimde ikinci bebegim yeni dogdugunda ve ilk aylar ilk cocugumu bidaha eskisi gibi sevemeyecekmişim gibi geldi daha sonra geciyor ikisinin sevgisini ayirt ediyosun.tabi küçükler biraz daha sevimli :21:oluyo yapacak birsey yok.sonra oda buyuycek ve eski sevimliligi kalmayacak :-) doganin kanunu.

Bebegin kac aylik canim .benimde ikinci bebegim yeni dogdugunda ve ilk aylar ilk cocugumu bidaha eskisi gibi sevemeyecekmişim gibi geldi daha sonra geciyor ikisinin sevgisini ayirt ediyosun.tabi küçükler biraz daha sevimli :21:oluyo yapacak birsey yok.sonra oda buyuycek ve eski sevimliligi kalmayacak :-) doganin kanunu.
2 aylık...

İkinciyi daha çok seven annelerin ortak bahanesi ilki bağımsız, ikincisi sevgiye ilgiye muhtaçmış. Asıl ilki sevgiye, ilgiye, merhamete daha muhtaç. Hayatının en büyük değişikliğini yaşıyor, anne babayı paylaşmak zorunda kalmış, eve bir ortak gelmiş, üstüne anne küçüğü daha çok sevdiğini gösteriyor.(ister kabul edin, ister etmeyin. Bunun normal olduğunu düşünüyorsanız belli de ediyorsunuzdur) ama küçük oyuncak bebek gibi. Emzir, temizle, uyut. Emzir, temizle, uyut. Bunları yaparken zaten yeterince vakit ve ilgi harcanıyor. Büyüğğn hakkını gaspedip onun duygularını incitmenin açıklaması olamaz.
Ben bahane etmiyorum. İlkine de yeterince özen gösteriyorum. Ikinci doğmadan önceki gibi hatta daha ilgili davranıyorum. Öğrerek uyutuyorum, okula öperek uğurluyorum. Elimden geleni yapıyorum ve içim yinede rahat etmediği için konu açıyorum

Ben de 20 yaşında anne oldum. İkinci bebeğimi yeni kucağıma aldım. Ama ilk çocuğumun yeri bambaşka. 5 çocuğum da olsa onun kadar sevemem. Hatta bu bebeğe çok güzel, çok özel şeyler almaktan, oğluma yapmadığımı ona yapmaktan özellikle kaçınıyorum. Bence ikinci gelince ilkini ikinci plana atmanız yanlış. Genç anne olmak buna bahane değil.

Konu sahibine yanlış yapıyorsun demişsiniz ama sizde ikinciyi ikinci plana atmışsınız bu doğrumu :) yazık değil mi ikincilere üçüncülere hep ilkin gölgesinde kalacaklar.Böyle olacaksa neden doğurdunuz ki ?

Araları 4 yaş iki çocuğum var,ikisininde yeri apayrı.Ne ilk gözağrım diye ilkini kayırıyorum,ne evin minnoşu diye ikinciye tolerans geçiyorum.İkisiyle de ayrı ayrı geçirdiğim "özel" anlarım var.Birine,zamanında ötekine almadığım en güzel oyuncağı alırken diğerine öbürüne hiç almayacağım pateni alabiliyorum mesela.Ne olacak,oyuncakla da beraber oynarlar,paten küçülünce de öteki giyer.Böylece ikisi de benim gözümde hem özel olduklarını, hem eşit olduklarını çok iyi biliyorlar.

Konu sahibine yanlış yapıyorsun demişsiniz ama sizde ikinciyi ikinci plana atmışsınız bu doğrumu :) yazık değil mi ikincilere üçüncülere hep ilkin gölgesinde kalacaklar.Böyle olacaksa neden doğurdunuz ki ?

Araları 4 yaş iki çocuğum var,ikisininde yeri apayrı.Ne ilk gözağrım diye ilkini kayırıyorum,ne evin minnoşu diye ikinciye tolerans geçiyorum.İkisiyle de ayrı ayrı geçirdiğim "özel" anlarım var.Birine,zamanında ötekine almadığım en güzel oyuncağı alırken diğerine öbürüne hiç almayacağım pateni alabiliyorum mesela.Ne olacak,oyuncakla da beraber oynarlar,paten küçülünce de öteki giyer.Böylece ikisi de benim gözümde hem özel olduklarını, hem eşit olduklarını çok iyi biliyorlar.
ikinciyi ikinci plana atmadım. Sadece ilkin yerini koruyorum. İlk benim her zaman gözbebeğim, kıymetlimdi. ikinci daha bir hafta önce aramıza katılmışken ilke haksızlık yapıp bütün ilgi alakayı bebeğe çevirirsem o zaman haksızlık olur. Yani ilk çocuğuma ait olan sevgiyi, ilgi alakayı kimseyle bölüştürmüyorum. İkinci şimdi bana oyuncak bebek gibi geliyor. Emzirip temizleyip uyutuyorum. Hiç de büyükten daha fazla ilgi alakaya muhtaç değil. Çünkü hiçbir şeyin ayırdında değil henüz. Ama büyük benim bakışımdan bile herşeyi anlar.
Kendiniz yazmışsınız pateni küçülünce diğeri giyer diye. Ama küçüğe aldığınız özel bir şeyi büyük kullanamaz. Büyüğün süslü tulumu giymek yada pahalı işlevli bir çıngırakla oynama lüksü yok. Bunları eline alabiliyor olması onlardan faydalandığı anlamına gelmiyor. Ben sipariş verdiğim 300 tl lik anakucağını sanki büyüğünü böyle özel anakucağında mı yatırdım diye düşünüp iade ettim. 100 tl lik aldım. Bu şekilde eşitlik sağladığımı düşünüyorum. Tıpkı sizin farklı şeyler alıp, özel vakit harcayarak eşit olduğunuzu düşündüğünüz gibi

Back
X