İkinciyi daha çok seven annelerin ortak bahanesi ilki bağımsız, ikincisi sevgiye ilgiye muhtaçmış. Asıl ilki sevgiye, ilgiye, merhamete daha muhtaç. Hayatının en büyük değişikliğini yaşıyor, anne babayı paylaşmak zorunda kalmış, eve bir ortak gelmiş, üstüne anne küçüğü daha çok sevdiğini gösteriyor.(ister kabul edin, ister etmeyin. Bunun normal olduğunu düşünüyorsanız belli de ediyorsunuzdur) ama küçük oyuncak bebek gibi. Emzir, temizle, uyut. Emzir, temizle, uyut. Bunları yaparken zaten yeterince vakit ve ilgi harcanıyor. Büyüğğn hakkını gaspedip onun duygularını incitmenin açıklaması olamaz.
butun yorumlari okudum kimse sizin bahsettiginiz bahaneyi yazmamis,bunu nerden cikardiniz acaba?
sadece ben yorumumda ikisinin sevgisini bir tutmaniz imkansiz yazmisim ki bence bu cok normal,2 aylik anne hala lohusa sayilir.
her kadin lohusaligi FARKLI atlatir,kimi ilk cocuguna duskunlesir kimi yenidogana,dogum sonrasi annedeki ruhsal dalgalanmanin pedagojide yeri vardir,annede baglanma karmasasi diye gecer bu kardesler arasinda ayrim yaptigini hissetme suclulugu..
7 yasina gelmis cocuk evet artik yeni dogmus bebege gore oldukca bagimsizdir,sosyal cevresi vardir,okula gider,ogretmenini ornek alir,sira arkadasina kanka der,karsi cinsin varligini idrak eder,4 seneye kadar ergenlige girer vs..
yeni dogmus bebek sadece anne der,aglasa anne der gulse anne der,anne kokusu ister..
buyuk cocuga olan sevgiyle ikinci veya ucuncuye olan sevgi kiyaslanamaz.
konu sahibinin durumu dunya uzerinde cogu kadinda gorulen normal bi duygu degisimi,zamanla bu duygular dengeyi bulup iki evladina olan sevgisi ilgisi esitlenecektir.
buyukler haksizliga filanda ugramiyor ayrica,bende ilk cocugum..benim yuzumden kardesimi dogru duzgun kucagina alamamis annem,hala vicdan azabini ceker..keske alsaydi sevseydi,ben o sevgiyi almisim sonucta,ikinci niye almasin?
ayrica ikinciye hamileyim,icimde zerre vicdan azabi yok haksizlik mi ediyorum filan diye.
tam tersi ilk yavruma iyilik ediyorum,bi omur bizimle kos kos sIkici bi hayat yasamayacak,evin icine yeni bir nese kaynagi gelecek kendi boyutlarinda..ikinci evladima ilk cocuguma gosterdigim ihtimami gostermek istiyorum,o da bebekti bu da bebek.