- 25 Ocak 2016
- 1.473
- 2.233
- 53
- 35
- Konu Sahibi Hayatbazen
-
Ay maşallah kızınıza. Bende 15 gün önce hamile olduğumu öğrendim. Kizim 20 aylık ve yapışık ikiz gibiyiz. Acaba erken midiye düşünürken içimi biraz ferahlatti bireebir yasayn olarak bu dedikleriniz. benim kizim gece gündüz çok kesik uyuyor .oyn çok fazla bensiz oynamaz ve hareketli bir çocuk. Aa caba iki yasi geçtikçe daha düzelir mi dersiniz. Kafamda öyle çok soru var ki. Odasını ayirmistim ama yeni bebek gelince kızıma yatak alayım baza yada ranza şeklinde diyorum. Ama kalkarsa düşerse diye korkularmda çok. Siz nasıl ayarladiniz bunlariTuvaleti gelince gidip lazımlığa oturuyor,bitince çağırıyor susadığında hazırda suyu vardır masada alıp içiyor bardağı yerine koyuyor,acıkınca söylüyor (eskiden peşinden koşardım yesin diye),kendi yemeğini kendi yiyoroyun kurup vakit geçiriyor ,belki ufak şeyler ama bunlar bile artı benim için
Valla bende kızım 16_17 aylıktı ikinciye hamile kaldım ,şimdi gün sayıyorum,ve kızımda artık kendini ifade ediyor ufak işleirni kendi halldeiyor çok bağımlılığı yok zorlanacağımı sanmıyorum fazla,tavsiye ederim çokta iyi olur arkadaş olurlar birlikte oynarlar
Işte insana en çok vicdan azabı veren kism bu. Ben su an ikinciye hamikeyim ve kizim çok çabuk büyümek zorunda kaldı diye ağlıyorum. Sonra bir yandan bakiyorum 7 aylık bir bebekle öyle güzel oynuyor ediyor ki. Hoşuma da gidiyor o hali. Kızıma arkadaş diyorum. Sürekli parkta duracak hali yok zaten max 1-2 saat güneş alıp gelmenin yenidogana bir zararı olmaz diye düşünüyorum. Ama anne olrak yipranacagimiz garantiKarar sizin elbette ama benim aklımı karıştıran su; hamileyken ağır kaldırmamak lazım. İlk çocuk kucağa gelmek isteyecek, aklı ermeyecek karnı falan tekmeleyecek. Sonra ikinci bebek gelince o sıcacık evde annesini emmekten başka bir şey istemezken öbürü parkta annesiyle hoplamak zıplamak sallanmak isteyecek. Ne bileyim 2-3 yaşındaki çocukla bir bebeğin beklentileri farklıdır. Sonra ikinci olunca bazıları ilkinin de bir bebek olduğunu unutuyor, o 20 yaşındaymis gibi sorumluluk yüklüyor. Sen büyüksun, sen abisin/ablasın deyip duruyorlar. İlki erken büyümek zorunda kalıyor vs.vs...
Hazır hissediyorsanız bence gayet güzel fikir. Başta azıcık zor olur ama destek olacak birileri olduktan sonra güzel birseyMEB arkadaşlar. Benim 16 aylik bir oğlum var sezeryanla doğum yapmistim. Ve ikinci çocuğu istiyorum hani ikisi bir buyusun istiyorum zaten yasim 32. Doğumdan sonra korunmadim hamilede kalamadim.. Gerçi bi doktora gitmeyi düşünüyorum ama.. Sizinde fikirleriniz önemli...
Sağol canım,büyüdükçe daha çok bireyselleşmek istiyor çocuk kendi yemeğini yemesi öyle başladı bizi taklit etme isteği ile,çocukla aynı anda sofraya oturup birlikte yemek gerek o zmaan özeniyor,oyun içimse babası çok ilgilendi oyuncaklarıyla oyun kurup hayali oyun oynamayı öğretti,çünkü sürekli ilgi istiyordu,sonra alıştı, wc eğitimine ise 18 aylıkken başladık son şu an 26 aylık son 1 aydır kendisi pijamasını indiriyor önceden bizi çağırırdı onun içinde,yatak olayı ise 22 aylıkken odasını ayırdım,öncesinde bizimle aynı odada karyolasında uyuyordu,ben daybed karyola almıştım ön parmaklıkları çıkıyor ,oradanda düşmesin diye marangoza bi tahta parçası çizip yaptırdım onu taktık ,yaklaşık 30-40 cm boyunda korkuluk gibi ama yan tarafta çocuğun kendisinin çıkıp inebileceği kapı gibi boşluk bıraktık,yatak boyunuda en aşağı seviyede ayarladık tabi,ilk zamanlar alışsın diye odasında yerde bi gece babası bir gece ben kaldık uyanınca bizi görüp güven duygusu devam ediyordu,sonra alıştı ,gece uyanınca su veya süt için bize sesleniyor,bazen battaniyesini toplayıp yanımıza geliyor,öyle böyle alıştı onada,dediğin gibi bebek gelince dışlanmış hissetmesin dedik;Ay maşallah kızınıza. Bende 15 gün önce hamile olduğumu öğrendim. Kizim 20 aylık ve yapışık ikiz gibiyiz. Acaba erken midiye düşünürken içimi biraz ferahlatti bireebir yasayn olarak bu dedikleriniz. benim kizim gece gündüz çok kesik uyuyor .oyn çok fazla bensiz oynamaz ve hareketli bir çocuk. Aa caba iki yasi geçtikçe daha düzelir mi dersiniz. Kafamda öyle çok soru var ki. Odasını ayirmistim ama yeni bebek gelince kızıma yatak alayım baza yada ranza şeklinde diyorum. Ama kalkarsa düşerse diye korkularmda çok. Siz nasıl ayarladiniz bunlari
Teşekkür ederim,allah gönlünüze göre hayırlısını versin inşallahallah kurtarsın canım doguma girerken bizede dua edermısın .
bilmem farkindamisiniz ama yanlismi biliyorum dedim.konu sahibide dogrusunu yazdi zaten bence siz konuya yorum yapmaya bakin benim yorumumu cevaplamaya degil cunku dert benim derdim degil ben sordugmun cvbini aldim sevgili konu sahibinden -ne alaka-demeye luzum yok .ben 4-5 sene beklemedim ne alaka..
ilk bebegimi kaybettim kaybettikten 10 ay sora şimdiki bebegime hamileyim. 6 ay korundum birakitm 4 ay hiç korunmadik .
Teşekkür ederim arkadaşım. Allah size de sağlıklı kolay doğum nasip etsin. Kış olduğu için tuvalet eğitimini sonraya sakladım ben. Zaten daha emiyor. Ve hazır değil gibi ifade etmiyor henüz. Onu bahara saklıyorum. Yatak konusu kafamı çok kurcalıyor. Baza alsam düşer mi atlar mi yanımıza gelir mi diye bir sürü soru dolaşıyor kafamda. Biraz daha anlar buyur insallah diye dua ediyorum. Ve insallah kesintisiz uyuduğu günler gelir artik. Sütten kesince ümit ediyorumSağol canım,büyüdükçe daha çok bireyselleşmek istiyor çocuk kendi yemeğini yemesi öyle başladı bizi taklit etme isteği ile,çocukla aynı anda sofraya oturup birlikte yemek gerek o zmaan özeniyor,oyun içimse babası çok ilgilendi oyuncaklarıyla oyun kurup hayali oyun oynamayı öğretti,çünkü sürekli ilgi istiyordu,sonra alıştı, wc eğitimine ise 18 aylıkken başladık son şu an 26 aylık son 1 aydır kendisi pijamasını indiriyor önceden bizi çağırırdı onun içinde,yatak olayı ise 22 aylıkken odasını ayırdım,öncesinde bizimle aynı odada karyolasında uyuyordu,ben daybed karyola almıştım ön parmaklıkları çıkıyor ,oradanda düşmesin diye marangoza bi tahta parçası çizip yaptırdım onu taktık ,yaklaşık 30-40 cm boyunda korkuluk gibi ama yan tarafta çocuğun kendisinin çıkıp inebileceği kapı gibi boşluk bıraktık,yatak boyunuda en aşağı seviyede ayarladık tabi,ilk zamanlar alışsın diye odasında yerde bi gece babası bir gece ben kaldık uyanınca bizi görüp güven duygusu devam ediyordu,sonra alıştı ,gece uyanınca su veya süt için bize sesleniyor,bazen battaniyesini toplayıp yanımıza geliyor,öyle böyle alıştı onada,dediğin gibi bebek gelince dışlanmış hissetmesin dedik;
Sizinki yaş itibarİyle daha kolay olur daha bilinçli olucak çünkü şimdiden alışkrsa rahat olur,bu arada tebrik ederim sizide
İnşallah canım allah kolaylık versin hepimize,evet sıcak havalar daha mantıklı WC eğitimi için, yatak konusunda da alçak karyola iş görür korkulukluTeşekkür ederim arkadaşım. Allah size de sağlıklı kolay doğum nasip etsin. Kış olduğu için tuvalet eğitimini sonraya sakladım ben. Zaten daha emiyor. Ve hazır değil gibi ifade etmiyor henüz. Onu bahara saklıyorum. Yatak konusu kafamı çok kurcalıyor. Baza alsam düşer mi atlar mi yanımıza gelir mi diye bir sürü soru dolaşıyor kafamda. Biraz daha anlar buyur insallah diye dua ediyorum. Ve insallah kesintisiz uyuduğu günler gelir artik. Sütten kesince ümit ediyorum
Merhaba,ben de sezeryanla doğum yapmıştım ve kızım 15 aylıkken isteyerek ikinciye hamile kaldım,hayatımın en doğru kararı.Başta zor tabi ama şimdi yapışık gibiler ,hep beraber oynuyorlar, arkadaş aramıyorlar ,tek çocuk daha zor inşallah sizin de olurMEB arkadaşlar. Benim 16 aylik bir oğlum var sezeryanla doğum yapmistim. Ve ikinci çocuğu istiyorum hani ikisi bir buyusun istiyorum zaten yasim 32. Doğumdan sonra korunmadim hamilede kalamadim.. Gerçi bi doktora gitmeyi düşünüyorum ama.. Sizinde fikirleriniz önemli...
Allah sağlıkla bebeginizi büyütmeyi nasip etsin. Size de danisacaktm yatak konusunda nasıl bir yol izlediniz küçük dogunca büyüğe ne yaptınız acaba.Merhaba,ben de sezeryanla doğum yapmıştım ve kızım 15 aylıkken isteyerek ikinciye hamile kaldım,hayatımın en doğru kararı.Başta zor tabi ama şimdi yapışık gibiler ,hep beraber oynuyorlar, arkadaş aramıyorlar ,tek çocuk daha zor inşallah sizin de olur
Büyük kızım yerde minderde yatıyordu normalde ama küçük kızıma beşik gelince kıskanmasın diye ona da aynı zamanda daha büyüğü geldi eve:)Allah sağlıkla bebeginizi büyütmeyi nasip etsin. Size de danisacaktm yatak konusunda nasıl bir yol izlediniz küçük dogunca büyüğe ne yaptınız acaba.
Yoo ufak degil benim kizimda birbucuk yasinda ama lazimlik kullanmiyoruz digerlerini yapabiliyor da tuvalet egitimi daha erken diye dusundum sasirdim.Tuvaleti gelince gidip lazımlığa oturuyor,bitince çağırıyor susadığında hazırda suyu vardır masada alıp içiyor bardağı yerine koyuyor,acıkınca söylüyor (eskiden peşinden koşardım yesin diye),kendi yemeğini kendi yiyoroyun kurup vakit geçiriyor ,belki ufak şeyler ama bunlar bile artı benim için
Yok ufak şeyler dedim,zaten WC için havalar ısınsın bizim yaza denk gelmişti kolay olduYoo ufak degil benim kizimda birbucuk yasinda ama lazimlik kullanmiyoruz digerlerini yapabiliyor da tuvalet egitimi daha erken diye dusundum sasirdim.
Bende yazin alistirmayi dusunuyorum tuvalet egitimine..evladinizin masallahi var.evet bende sizin gibi ayni anda sofraya oturuyoruz.ona da tabak koyuyorum kendi her yeri batirsada bizim gibi yemeye calisiyor.bu sayede pirasa kereviz enginar yas fasulye yemeklerine alisti yiyor.Yok ufak şeyler dedim,zaten WC için havalar ısınsın bizim yaza denk gelmişti kolay oldu
Çok güzel canım maşallah ona,zaten üst baş kirlenmeden öğrenemez en iyisini yapıyorsunBende yazin alistirmayi dusunuyorum tuvalet egitimine..evladinizin masallahi var.evet bende sizin gibi ayni anda sofraya oturuyoruz.ona da tabak koyuyorum kendi her yeri batirsada bizim gibi yemeye calisiyor.bu sayede pirasa kereviz enginar yas fasulye yemeklerine alisti yiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?