İkinci defa korona olan var mı ?

Nasıl böyle kolay covid olabiliyorsunuz ? Demekki önlem konusunda biraz daha titiz olmanız gerekiyor ... geçmiş olsun.
Nasıl oldu bilsem ... hiç öyle konuşma bence benim iş yerimde kimse odama giremez bile ben çok dikkat ettiğim için ...millet gayet sohbet muhabbet ederken ben odamda tektim hep,
bizim evde bir odayı alışveriş poşetleri için ve dışarıdan geldiğimiz kıyafetleri çıkartmak İçin ayırmıştık , dışardan gelen herşey o odaya konur ellenmez et vs hariç bir gün bekletiriz alışverişlerimizi , sonra dezenfekte eser dolaba koyarız
ve litrelerce kolonya aldık evde heryerden fısfıs ve dezenfektan var , maskeyi koliyle aldık ki sık sık değiştirelim diye , benim karşı komşum ev terliği ile apartmanda diğer komşuya giderken gördüm kaç kere , ve akrabaları ile sürekli toplanıyorlar , onlar olmadı biz olduk, akraba bağlarımız kesildi ,
Öyle kolay covid oldunuz demek ne kolay
Siz ne gibi önlemler alıyorsunuz da olmuyorsunuz merak ettim
!!!

Son düzenleme:
Bu illet bu kadar önleme rağmen bulmuş sizi. Çok şaşırdım çok korkutucu. Bizler yine elimizden gelen önlemleri alacağız gerisi tevekkül artık.

Sürüntü verdim zaten , tam 22 saat sonra düştü e nabız a be negatif şükür ..
Diğerleri de yapıldı zaten durumum da iyiye gidiyor şükür ama o yaşadığım korkuyu ben bilirim ...
Yaşamayan bilmez o korkuyu, çok geçmiş olsun

Bu illet bu kadar önleme rağmen bulmuş sizi. Çok şaşırdım çok korkutucu. Bizler yine elimizden gelen önlemleri alacağız gerisi tevekkül artık.
Evet öyle korkunç ki günlerce bir termal kamera olsa da nerden nasıl bulaştığını izlesem Falan diye sayıkladım
Nasıl kaptım diye aklım çıktı ama artık düşünmemeye çalışıyorum be kader miş diyorum ....
Öyle kolay da atlatmadım , 8 gün hastanede yattım emen bebeğimden ayrıldım gibi gibi aşırı sıkıntılarla geçti ...

Yani ben gerçekten anlamıyorum. Gerçekten de gidip en çok dikkat edenlere bulaşıyor sanırım. Ben hep maskeliyimdir, çok dikkat ederim. Bana da takılıyorlar bu kadar dikkat edersen korona olursun diye. Maskeye, mesafeye dikkat etmeyenler turp gibiler. Bunu tedbirlerimizi bırakalım diye söylemiyorum, amacım şaşkınlığımı paylaşmak.

Ben uzun zamandır çift maske kullanıyorum, asla kimseyle görüşmedim, evime kimseyi almadim, eve giren herşeyi temizledim, dışardan gelir gelmez kıyafetler makinaya ben banyoya girdim, o kadar dikkat ettim ki, sonuç olarak pozitiftim. Nerede kaptığımı bilmediğim için hala çok korkuyorum ve aynı tedbirlere devam ediyorum.
Fink fink gezenler hala corona olmadı, bu nasıl oluyor anlamıyorum gerçekten

Covid döneminden beri covid hastalarıyla çalışıyorum . Ben degil tüm iş arkadaşlarım aynı riski taşıyor ama çok şükür henüz ne biz nede ailemizden birileri oldu . Kolonya bilmem ama mesafe en güzel önlem . Ayrıca maske sizi degil karşınızdakini koruyor .

Covid hastaları ile çalışıp nasıl mesafeli olabiliyorsunuz mesela ?

Aynen ...:
Gerçekten çok korkunç bir şey dilkat edip de asla kapmam deyip de kapmak .... korona olmak bana uzaya gitmek kadar uzaktı kendimce ..
Ben kendi özel aracımla işe giderim odama geçer işlerimi yapar evime giderim , diğer arkadaşlar birbirleri ile toplaşır sohbet muhabbet hem de maskesiz ve bir çoğu toplu taşımada dipdibe gelirler işe ve hepsi de akraba gezmelerini görüşmelerini doğumgünlerini vs yaparlar
Hatta birinin yeğeninin doğjmgünü idi, o sabah yeğeninin ebeveynlerinin korona olduğunu öğrendiler akşama onlara gideceklerdi düşünün...
Herkes gerçekten görüşüyor ve ben şaşkınlıkla eleştirirken onları , korona oldum ... hastanelik oldum ..
Hala zoruma gidiyor ama atlattım bebeğimleyim diye de şükrediyorum ...

Maske beni değil karşımdakini koruyorsa salgının başından beri korumadığım tek bir insan kalmadı. Ama beni koruyan yok. Kapalı alanda bile maskesiz dolaşan insanlar varsa ve bu yorumu okurlarsa; maskeli insanların da maskeyle nefes almakta zorlandıklarını, ancak toplum sağlığı adına ve kendi sağlıkları adına buna mecbur oldukları için bu çileyi çektiklerini, onları maskesiz görmenin bizlerin kalbini kırdığını tatlı bir sitem eşliğinde belirtmek isterim.

Covid hastaları ile çalışıp nasıl mesafeli olabiliyorsunuz mesela ?
Ben onu sizin için dedim . Yani günlük hayatta , örnegin sokakta yada markette . Biz hastalarla temasta tam teşekküllü koruma kullanıyoruz. Ayrıca burda hayat normal akışıyla devam etti tüm bu süre boyunca , okullar hep açık ve kapanma falanda olmadı .

Maske takmayın demiyorum tabiki takın ama söyle bişey var , örnegin karşınızdaki öksürdüğü zaman virüs göz kanalları yoluyla vücuda giriyor . Yani iki metre mesafe almadığı zaman maske bile korunuyor sizi. Ama siz hastaysanız ve öksürdüğünüz zaman virüs dışarı çıkamıyor . Ayrıca o maske iki yerde olmalı. Biri ağzını ve burnunu kapatmak şekilde yüzünde diğeri ise çöpte . Sürekli takıl çıkaran ve elleriyle defalarca dokunan insanları görüyorum , bu aslında takmamaktan dahada tehlikeli ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…