ikinci eş olma duygusu nasıl aşılır?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.142
30.505
798
36
5 yıllık bir ilişkim var bu yaza kadar evlenmeyi planlıyoruz evleneceğim kişi benden önce de bir evlilik yapmış 18 yaşında bir çocuğu olan biri. ailelerimizde tanıştı çocukla da tanıştık hersey gayet yolunda hayatımdaki kişiyi de seviyorum ama bu aralar yani son birkaç aydır önceki evliliğinde de çok mutlu olmuş mudur eski mutlu günlerini özlüyor mudur? ben kötü mü yapıyorum birinin babasıyla evleniyorum önceki eş benden daha mı güzel daha mı iyi hala onu seviyor mudur gibi düşüncelere kapılıyorum ister istemez ve sağlıklı düşünemediğimi hissediyorum bu duygularda bana zarar veriyor bunlardan nasıl kurtulabilirim? bu arada bir hayli zaman geçmiş ayrılalı.
lütfen kırıcı olmadan yanıtlar vermenizi rica ederim.

5 yıllık bir ilişkim var bu yaza kadar evlenmeyi planlıyoruz evleneceğim kişi benden önce de bir evlilik yapmış 18 yaşında bir çocuğu olan biri. ailelerimizde tanıştı çocukla da tanıştık hersey gayet yolunda hayatımdaki kişiyi de seviyorum ama bu aralar yani son birkaç aydır önceki evliliğinde de çok mutlu olmuş mudur eski mutlu günlerini özlüyor mudur? ben kötü mü yapıyorum birinin babasıyla evleniyorum önceki eş benden daha mı güzel daha mı iyi hala onu seviyor mudur gibi düşüncelere kapılıyorum ister istemez ve sağlıklı düşünemediğimi hissediyorum bu duygularda bana zarar veriyor bunlardan nasıl kurtulabilirim? bu arada bir hayli zaman geçmiş ayrılalı.
Günaydın.
Yerinizde olsam evlenmezdim.
İkinci evlilik olacağı için değil sizin buna hazır olmadığınız için böyle söyledim.
Çünkü bana göre önemsiz olan bir durumu fazla abartmışsınız,belli ki sindirememişsiniz.

İkinci sevgili gibi düşünün. Dünyada evlenmeden çocuk yapan, evlenmeden birlikte olan birlikte yaşayan bir sürü insan var. Evlilik bir şekilde olmuş anlaşamamışlar bitmiş. Eski sevgili olsa daha kötüydü belki onla evlenmek istedi evlenemedi. Yani bu duyguları kafanızdan çıkarın eşinize de çocuğuna da soğuk olursunuz yorarsınız.

Allah Allah çok tuhaf niye takıldınız ki bu kadar? Evlenmiş olabilir ama belki de başkasına aşıktı ne biliyorsunuz? Tek tek ilişkilerini mi düşüneceksiniz o zaman? Ya sıyrılın bu düşüncelerinizden ya da evlenmeyin. Gayet net...

Güzelmidir benden acaba ,seviyormudur o mudur bu mudur sorularına takılmışsınız.Yani zamanında zaten sevmiş aşık olmuş ki evlenmiş ama sonra aşk bitmiş ve ayrılalı epey bir zaman olmuş.Sanki dün konunuzu okudum gibi ama daha çok ANNE 'nizin konusu ağır basıyordu.Sanırım sizin kafanız epey karışmış 5 yıllık bir ilişki söz konusu !
Bunda size bağlılığını şu zamana kadar görmeniz gerekliydi.Birde şu açıdan bakın olay sadece imza atmak mı e ozaman ayrıldığı eşinden öncede deli gibi aşık olmuş olabilir başka birine yada çok sevmiş olabilir ne yani o ozaman bunlar ayrılma sebebiniz mi olacak sizden güzelde olabilirler ne var bunda ?
Bunlar doğal şeyler .İnsanız severiz aşık oluruz ayrılır yada barışırız çok normal.Normal olmayan şu an sanki sizin kendinizi evliliğe hazır hissetmemeniz bunları aşmadan zaten birşey düşünmeyin derim.
Hakkınızda hayırlısı olsun....

Ben 2. evliliğimi yapan biri olarak söylüyorum ki bana göre benim yaşayışıma göre 2. evliliğimi yaparak ilk evliliğimi tarihin dozlu raflarına acmamak uzere kapadım. Aşağıladım , sen kimsin sensiz ben mutlu olamazmıyım demenin nikah bulmuş hali oldu.
Ama sizin evleneceğiniz kişinin düşünceleri nasıldı bilemiyorum ancak çok sevse , siz olmazdınız emin olun. Kimse kendini 2. kez bir maceraya atmak istemez haybeye

Mutlu olsaydı eşiyle ayrılmazlardı.5 yıldır sizinle olmazdı.5 yıl sonra bunların aklınıza gelmeside enterasan.Bu halde evlenirseniz mutlu olmazsınız.Evlendiğinizde kafanıza neleri takarsınız.

Günaydın.
Yerinizde olsam evlenmezdim.
İkinci evlilik olacağı için değil sizin buna hazır olmadığınız için böyle söyledim.
Çünkü bana göre önemsiz olan bir durumu fazla abartmışsınız,belli ki sindirememişsiniz.
5 yıldır bırlıkteyım son gunlerde takar oldum

bu duyguyu aşmadan evlenmeyın
benım eşim de benım ıkıncı eşim , ilki aklıma gelmıyor bile
hayatınızdakı kişi eşinde ayrılmıs sizi secmiş.takılmayın.
hayatımdaki kişiye sorduğumda o da bu sekilde cevap verıyor ama elimde değil takıyorum

İkinci sevgili gibi düşünün. Dünyada evlenmeden çocuk yapan, evlenmeden birlikte olan birlikte yaşayan bir sürü insan var. Evlilik bir şekilde olmuş anlaşamamışlar bitmiş. Eski sevgili olsa daha kötüydü belki onla evlenmek istedi evlenemedi. Yani bu duyguları kafanızdan çıkarın eşinize de çocuğuna da soğuk olursunuz yorarsınız.
onları yormayı geçtim kendi kendime çok yoruluyorum istemesem de kendimi bu düşünceler içinde buluyorum çok tuhaf bir duygu

Allah Allah çok tuhaf niye takıldınız ki bu kadar? Evlenmiş olabilir ama belki de başkasına aşıktı ne biliyorsunuz? Tek tek ilişkilerini mi düşüneceksiniz o zaman? Ya sıyrılın bu düşüncelerinizden ya da evlenmeyin. Gayet net...
baskasına aşık değilmiş severek evlendim yürütemedim ayrıdım dedi.

hayatımdaki kişiye sorduğumda o da bu sekilde cevap verıyor ama elimde değil takıyorum
Takarsanız mutlu olamazsınız
Adam bırkere evlenmıs boşanmış
sizi sevmese ya da aklı eskide kalmıs olsa ıkıncıye boyle ciddi bır karar alıp yenıden evlenmek ıster mı
hayatınızdakı kişiye asla sormayın bunu , sizi guvensız gorur ve de daha cok aklına sokarsınız.

mutluluklar :)

bunlar sizin elinizde adamın burnundan böyle sorular sorarak getirirseniz elbetteki eski eşini arayacaktır.kabul etmiş evlenecekseniz neyin sorgulaması bu

Kendi kendine sevgiline çok değer verdiğin için kuruyorsun .
Bunları burada bizim söylemlerimizle belli bir süre için aşarsın ama dediğim gibi belli bir süre için .
En güzeli sevgilinle konuş sor ona . Erkekler 1 kereye mahsus sorulardan rahatsız olmazlar ;)

Back
X