ikinci eş olmak

eşinizle evlenerek birçok riski göze almışsınız .Aşkınızın büyüklüğünden kaynaklanıyor tabi.Amam eşinizin de bunu farketmesi lazım.sizin ne kadar fedakar davrandığınızı görüp eski eşiyle ilişkisini ona göre ayarlamalı.İş eşinizde bitiyor.

evet, çok doğru söylüyorsunuz.

eşiminde benimde ikinci evliliğimiz çocukları var ama annelerinde kalıyo numarası var onda ama hiç aramıyo çocukları sorarım diye kaydetmiştim dedi sırf bu yüzden bile kaç kere kavga çıkarmıştım ben konuşmadıkları halde

konuşmuyorlarsa kavga çıkarmamalısın. ilişkileri olması gereken düzeydeyse sorun olmaz. tabi yine de bu konularda taviz vermemek lazım. taviz tavizi doğuruyor malum.

geç de olsa olması gereken oluyor. yine insanın bir şeyi anlaması için illa onu kaybetmesi ya da kaybetme riskinin olması gerekiyormuş. taviz tavizi doğruyor, fazlasıyla bu oluyor. insanın en büyük hatası sanırım, karşı taraftakini kendi gibi sanması.

oldukça geç oldu ama artık cehaletlerinden bir nebze kurutulup medenice davranmayı bir nebze de olsa başarabiliyorlar, olması gerekenler yapıldı. diğer bir deyişle hadlerini fazlasıyla biliyorlar. üzgün müyüm ? evet fazlasıyla üzgünüm. verdiğim sevginin, emeğin yaptığım fedakarlıkların karşılığını beklemedim ama bu kadar kötü ve seviyesiz şeyi hak etmedim. nafakaysa nafaka, fazlasıyla ödeniyor 3-5 kuruş için laf duyacak değilim.
bir daha aynı seyleri yaşayacak olsam, ne kadar sevsem de daha önce seçtiğim şeyi seçmezdim. burada yazılanlardan da görüyorum ki, boşanmış olan eş her zaman sorun çıkarıyor. ne hakla ne cüretle artık sormuyorum, insanın hadsizliğinin cehaletinin sonu yok çünkü.

Merhaba

Eşim benimle ikinci evliliğine yaptı. tanıştığımızda, flört ettiğimizde eşimin daha önce evlilik yapması ve çocuğunun olması beni rahatsız etmedi. sırılsıklam aşık olmuştum. çocuğunu kendi çocuğum gibi gördüm, küçük çocuk tabi haliyle enerjik oluyordu, yaramazlık yapıyor bazen de gerçekten sınırlarımı zorluyordu ama sesime bile yükseltmiyordum. kendi doğurduğum çocuk olsa kesin daha farklı davranır, cezalandırırdım. onu çok ama çok seviyorum. yüzünde, dokunuşlarında eşimi görüyor gibiydim sanki ve bu beni daha çok bağlıyordu. ailem hiç ama hiç istemedi. onları bile karşıma aldım ama ne yazık ki umduğum mutluluğun çeyreğini bile bulamadım. eski eşi sürekli arıyor, çocuğu bahane ediyor saatlerce konuşuyordu. eşimi özlediğini söyleyip ağlıyor, duygu sömürüsü yapıyordu. sürekli arıyor, saatlerce konuşuyordu, tabi bu benim bildiklerim. eşim de buna nasıl müsade edip, beni ikinci kadın sınıfına koydu şimdi düşündükçe deliriyorum. biz nişanlıyken tutup bana kadın, çocuğum geçen gün dolapta evlilik fotoğrafımızı bulmuş, daha önce de çocuğum biz yürürken ellerimizi birleştirmeye çalıştı yolda vs vs gibi cümlelerle beni tahrik etmeye çalışıyordu. eşimin kardeşini arayıp siz bizi barıştırmadınız diye sitemler ediyor, görümcem de yaptığı saygısızlığı söyleyemiyordu nedense bir türlü. hatta bir günen sonunda benden ayrılıp onunla barışmasını isteyip ağlamış, etmiş telefonda. eşimin ailesi ise sürekli beni onunla kıyaslıyor, iki de bir eski eşinden bahsediyor. en son ayrıldık, ayrı yaşamaya karar verdik, tamamen bitirmiştim. sonra hamile olduğumu öğrendim 3. ayımda, evliliğimizi devam ettirme kararı aldık, evimizi yeniden kurduk. şimdi 8 aylık hamileyim ama dertler bitmiyor malesef, eski eşi kıskançlığından mıdır başka bir şeyinden midir, çocuğumun psikolojisi bozulacak onunla görüşemezsin çocuğun olunca diyip, bir nevi tehdit etti. son 2 senedir maddi sıkıntılar içinde eşim ve ben, nafakayı ödeyemedi ve bu zamana kadar sorun olmayan nafaka benim hamile olduğum dönemde sorun oluyor ve mahkemeye verilmekle tehdit ediliyoruz. bilmemne kadar hapis cezası varmış bilmemne !

kızlar ayıp değil mi ama yoksa ben mi abartıyorum ? çıldırmak üzereyim. yazabildiklerim bu kadar, daha fazlasını da yaşıyorum yaşadım.

eski eşinden ayrılmıs olabilir ama cocuklarından boşanamazlar onlar hayatın belli dönemlerinde birbirlerriyle görüşmek zorundalar evlatları için..bastan sana tozpembe gözükmüş olabilir ama 2.eş olmak hele hele cocuk varsa cok zor bir durum.sanırım eski eşi evlenmesini bebek sahıbı olacagınızı hazmedememiş olmalı ki çeşitli bahaneler üretip huzurunuzu kaçırmaya calısıyor eşine güveniyorsan seviyorsan oyuna gelme kulaklarını tıka geçimine bak

Back
X