Ikinci Eş olmak?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.137
30.500
798
35
Evlilik aşamasında Olduğum biri var bende evlenmek istiyorum ama aklıma şöyle bir durum var benden önce evlenmiş ayrılmış ve bir çocuğu var eski eşle görüşmüyor çocuk dışında konularda sadece görüşüyorlarmış şu an benimle evlenmek istediğini söylüyor ama eski albümlerinde falan çocuğunun yanında eski eşi de var yani eski eşin sadece çocukla ilgili resimleri falan duruyor neden atmamış olabilir ? Çocuğuma sakladım diyor sorduğumda ne dersiniz ? Fikirlerinize ihtiyacım var

Yani boşandılar diye çocuğun annesi olmayı bırakmadığına göre bırakın kalsın fotoğraflarda...Bazen hayret ediyorum gerçekten,ne yapmasını bekliyorsunuz fotoğrafları mı yırtsın ?
Bence böyle şeyleri bile takıyorsanız biraz daha düşünün,hatta baya düşünün.

bir kere şunu kabullenmeniz lazım, çocuğu olan iki bireyin birbirinin hayatından çıkma olasılığı yok, bunu kabul edemicekseniz evlenmeyin açık ve net. O çocuğun düğünü olcak, evine ilk yemeği olcak, çocuğu olacak ve eski eş ile nişanlınız hep bir araya gelecek, resimlere bile katlanamıyosanız evlilik işini bir daha düşünün, bir evladı " babam gelirse eşi gerginlik çıkartır mı?" sorusunu düşünmeye mecbur bırakmayın.

Kendinizi çocuğun yerine koyarsanız anlarsınız. Bir çocuk ayrı da olsalar anne babasıyla mutlu aile fotoğrafları olsun ister, annesine babasına ait anılar ister. Bu sebeple ayrılık olsa bile eğer çocuk varsa evlilik fotoğrafları dahil atmamaktan yanayım ben de. Bunun eski eşi düşünmekle ilgisi yok, çocuğun mutluluğuyla ilgisi var

eğer çocuğu ve ilk eşin varlığını kabullenemeyecekseniz bu işe hiç bulaşmayın, ortada bir çocuk var, ilerde bir nedenle o çocuk sizinle kalabiilir bunu göze alabiliyor musunuz?
çocuğun hastalığı, mezuniyeti, sünneti, sözü, nişanı, düğünü, çoluğu, çocuğu derken bu adam eski eşiyle ömür boyu belirli periyodlarla aynı ortamda bulunacak bunu kabul edebilecek misiniz?

Onu unutamasa ya da kafasından cikaramasa niye sizinle bi evlilik düşünsün ki ? Ortada bi çocuk var . Olağan bi şey. Evlenince evinizde olmasını istemeyebilirsiniz fotoğrafların. Haklı olabilirsiniz bi bakıma. Ama annesiyle ilgili herşeyin özellikle siz geldikten sonra evden gitmesi çocukta size karşı nefret oluşturabilir. Bunu istemezsiniz eminim ki. O yüzden bırakın dursun. Gormeyeceginiz bi yere kaldirirsiniz

İkinci eşim.

Çocuğu olsaydı kabul etmezdim. Yapabilenlere saygım sonsuz. Ama ben korkardım yani çocuğa haksızlık etmekten ve sürekli iletişimde kalınan bir eski eş beni rahatsız ederdi, o kadar gelişmiş bir insan değilim.

Siz eski fotolara dahi takmışsınız, unutmayın ki onların gelecekte de fotoları olacak; okul mezuniyetlerinden, düğünlerden, bayram seyranlardan.

Bu iş sizi aşar gibime geldi.

bazen ilk eslerede uzuluyorum.adamin birinin 40 yillik esi ölmus duvarda bir resmi varmis adamin yeni evlenecegi kadin o resim ordan kalkmazsa eve girmem demis..evet bu olaya herkez farkli bakabilir ama herseyden once insan yillarina paslastigi insana biraz vefali olabilmeli bence.resmi olsa ne olur ustelik cocugu varmis resimde gonlunde bittiyse kagit parcasi ne ifade eder ama yok bence gonlunde diyorsaniz o zaman hic hayatiniza almayin surekli kiskanclik yapacaksaniz hayati kendinizede kocanizada zehir edersiniz..ne mutlu dusmanca ayrilmamis evladina gosterecek resmi var illaki kanli bicaklimi ayrilik olmali evliliklerde..

Benim problem etmeyeceğim problem..
Bence sen de büyütme.
Ayrica her cocugun anne babasiyla beraber fotoğraflara sahip olma hakki var,onu elinden alamazsin.
Ama emin olman lazim böyle bir ilişkiye hazir misin? Çocuğuna kanin isindi mi vs vs..

Adam sürekli açıp açıp albümlere mi bakıyor ? Ne saçma bir düşünce .
Benim bir yakınımda hala torunu için kızıyla eski damadının evlilik fotoğraflarını saklıyor .
Bakın o çocuğun hayatını karartacaksanız bu saçma sapan düşüncelerle evlenmeyin .
Yarın o çocuğa da suç atarsınız siz

Ben eşimin ikinci eşiyim bazı şeyleri kabullenmeniz gerek diyorum. İlk eşle irtibat her zaman olacak bir şekilde. Resimlere gelince evet onlar önemli, benim annemle babam 34 yıl önce boşandı her ikisininde sakladığı resimleri şimdi ben saklıyorum. Bazen hiç boşanmamışlar gibi aile resimlerine bakıyorum ve bu bana çok iyi geliyor...

Bence gereksiz bir kıskançlığa kapılmışsın. Adamın bir kere kastettigin gibi bir niyeti olsa neden bu resimleri gözüne soksun. Senden gizli bir şekilde saklardı. Evlenip kendine yeni bir sayfa açmaya kalkıştığında göre eski karisindan bağımsız bir hayatı göğüsleyebilir anlamına gelir bu ama bir dakika ya oha kendimle çelişeceğim ama haklisin. Belki de unutmamıştır. Sorsan yalanlar. Hicbir zaman emin olamazsın. Çok kötü ya

Ben ikinci evlilikte şartların eşit olmasından yanayım.

Hadi birinin ilk evliliği diğerinin ikinci evliliği tölere edilebilir.

Ama birinin çocuğu var diğerinin yoksa çok zor.Aynı kulvarda değiller bence.

Siz de aynı kulvarda değilsiniz.Sorun çıkması kaçınılmaz.

Bir de şunu unutmayın adı eski eş olsa da o kadın her zaman o adamın çocuğunun annesi ve hep hayatında olacak

Bu konuyu actigina gore rahatsiz oluyorsun bu durumlardan.
O yuzden baslamadan bitir bu iliskiyi bence.

Ömür boyu iletisim halinde olacaklar ortada bir cocuk olduğu surece
Aslina bakarsaniz,yeri geldi mi medeni çerçeveler içerisinde ihtiyac dahilinde eski eşler görüşebilmeli sonucta bir arada yaşanmış dertlere sevincelere uzuntulere ortak olunmuş bu sizi illa ki rahatsiz eder acabalar oluşur kkafanizda
Ama oyle olsa sizi es olarak secmezdi degil mi ?
Fotoğraf konusuna gelince ,cok takilmayın derim anlayisli bir es olarak her zaman yaninda olabilmeniz dilegi ile şimdiden mutluluklar

eski eşle görüşmüyor çocuk dışında konularda sadece görüşüyorlarmış

Cümlesine takıldım

Zaten insanlar eski eşleri ile normal şartlarda görüşmez çocuk olduğunda da o konularda görüşmek olağan

Ama sizin içinize sinmemiş fotolara vs taktığınıza göre acaba mı sorusu kalmış içinizde

Neden boşanmışlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…