• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci eş ve ilk eşimden olan oğlum.

Alkolü bırakma şansı var mı sizce ?
Yalnız şöyle bir durum var ondan da 3 yaşında bir oğlum var. Ve babasına aşırı düşkün ayrıca ses çıkarmadığımı ezdirdiğimi nereden çıkarıyorsunuz? Yaşadıklarımı ben bilirim siz bilemezsiniz. Bilip bilmeden lütfen böyle yargılamayın beni.
Ben kendime bahane falan aramıyorum düzgün okuduysanız eğer ondan da 3 yaşında bir oğlum var.
Evladımı korayacak en iyi ve tek kişi benim evladımı nasıl koruyup kolladığımı siz asla bilemezsiniz. Ben şu an o evde değilim zaten lütfen daha önce yazılanları iyice okuyup yorum yapınız. Siz kendi çocuklarınıza numaranızı verin tabi bir anneyseniz

Emın misiniz, bana tepki alınca ağız değiştirdiniz gibi geldi sanki. Madem çıkıp gittiniz size ne alkolü bırakma şansı var mı yok mu ... diğer mesajlarda da bahane bulmuşsunuz.
Daha önce aklın nerdeydi diye sorarlar adama, o ayrı. Ne yaptınız mesela korumak için bu çocuğu açıklar mısınız?

Merhabalar,

5 yıl önce ikinci eşimle evlendim. İlk eşimden de 12 yaşında bir oğlum var. İlk yıllar çok iyi giden bir evliliğim varken ikinci eşimden çocuğum olduktan sonra eşimin işinden dolayı öfke problemleri ortaya çıktı.

Alkol aldığında ilk çocuğuma bağırıp çağırıp hakeret ediyor ve onu ağlatıyor. Bir gün sonra eşim oğluma ağlayıp özürler diliyor. Alkol aldığında aile içerisindeki bazı insanların durup dururken camlarını kırıyor, telefonla arayıp taciz ediyor.

Normalde çok iyi gibi görünen bu insan nasıl böyle oluyor anlayamıyorum. Şu an annemin evindeyim boşanmayı düşünüyorum, her gün son bir şans ver diyip yalvarıp ağlıyor. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ? Bu insan düzelir mi ?
Çocuğunuza bunu yapan özabasi olsa bile kabul edilemez.üveyken üzerinde düşünmeye bile gerek yok.cocugunuzun yerine koyun kendinizi.ic dünyası nasıl kimbilir yavrucagin.

Madem düzgün insanlarsınız alkolik sapıtmış bir adam evde camı çerçeveyi indiriyor buna nasıl izin verdiniz? Ağzıyla içemiyorsa içmicek. Bu eve alkol sokma içince sapıtıyorsun diceksiniz, içki mi getirdi elinden alıcaksınız.
Cama çerçeveye mi saldırdı, ağzına çarpıp köşesine oturtacaksınız o kadar. Olmadı mı evden atıcaksınız, burası düzgün bir ev burda olay çıkaramazsın kardeşim haydi diyip sokağa atarsınız o kadar gitsin sokakta mı parkta mı yatar artık.

Siz bu adama cevap verdiniz de ne oldu peki? Adam çocuğa hakareti kesti mi? Hayır. Çocuk o hakaretleri dinlemey devam etti mi? Evet. Çocuğun psikolojisi bozuldu mu? Evet. Adam hakaretlerine devam etti, siz de hiçbir şey yapmamışsınız kısacası.

Yargılarım hanımefendi, benim annem şunları kendi babam yapsa babamın gırtlağını sıkar çocuğuna asla hakaret ettirmez bu kadar yazayım. Sizin gibi koca delisi görmedim bu forumda. Koca delisi tipler kendileri horlanıp oturuyor, eyvallah kendine zarar. Ama koca aşkını çocuğunun bile önüne koyan ilk kez sizi görüyorum. Bütün annelerin kırmızı çizgisi çocuğu. Sizde o da yok.
Ben koca delisi falan değilim koca delisi olmuş olsaydım orda olurdum zaten o evden ayrıldım ANNEMİN EVİNDEYİM. Zaten bu olaylar yaşandığı için boşanacağım. Çocuğumu zaten öyle bir ortamda büyütmeye niyetim yok. Benim çocuğumdan kıymetli başka hiçbişey yok bu dünyada ben başımdan geçenleri size anlattım. Başıma gelenlerle de gerekenleri yaptım. Neler yaşadım neler yaşandı siz bilemezsiniz ben bilirim.

Merhabalar,

5 yıl önce ikinci eşimle evlendim. İlk eşimden de 12 yaşında bir oğlum var. İlk yıllar çok iyi giden bir evliliğim varken ikinci eşimden çocuğum olduktan sonra eşimin işinden dolayı öfke problemleri ortaya çıktı.

Alkol aldığında ilk çocuğuma bağırıp çağırıp hakeret ediyor ve onu ağlatıyor. Bir gün sonra eşim oğluma ağlayıp özürler diliyor. Alkol aldığında aile içerisindeki bazı insanların durup dururken camlarını kırıyor, telefonla arayıp taciz ediyor.

Normalde çok iyi gibi görünen bu insan nasıl böyle oluyor anlayamıyorum. Şu an annemin evindeyim boşanmayı düşünüyorum, her gün son bir şans ver diyip yalvarıp ağlıyor. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ? Bu insan düzelir mi ?
Gece gece için yandı o yavrucaga.hic başına gelmeyen anlamaz herkes çektiğini bilir yorumları olmasın lütfen.bosanacaksin arkadaşım.

Bir anne olarak diyorum size, ben o koca olacak adam ilk evladımı ağlattığında boşanma yoluna giderdim. Elalem horlasın diye getirmesim dünyaya. Kimse hakaret edemez. Ederse de benim yanımda, yatağımda yer alamaz.
Anneliğinizi siz de biraz sorgulayın bana göre
Zaten bende oğlumu böyle bişeyin içinde büyütmiceö boşanmaya karar verdim

Eğer ilerde tonla psikolojik sorunları olan bir oğlunuz olmasını istemiyorsanız bu adama dönmemelisiniz. Adam korkunç. Benim annem, 3 yaşındayken abimi tokatladığı için babamı bıçakla kovalamış. Babam yıllarca anlattı gülerek bu olayı. Bize sesini bile yükseltemezdi annemden ödü kopardı. Hele hele erkek çocuğu size çok düşkündür lütfen yalvarmalara ağlanmalara sızlanmalara aldanmayın, genç bir kadınsınız bir eşe ihtiyacınız vardır anlarım ama bu adam oğlunuzu psikopata çevirebilir. İlerde telafisi olmayan sorunlara yol açar..

Emın misiniz, bana tepki alınca ağız değiştirdiniz gibi geldi sanki. Madem çıkıp gittiniz size ne alkolü bırakma şansı var mı yok mu ... diğer mesajlarda da bahane bulmuşsunuz.
Daha önce aklın nerdeydi diye sorarlar adama, o ayrı. Ne yaptınız mesela korumak için bu çocuğu açıklar mısınız?
Ne tepkisinden bahsediyorsunuz. Kendimi ifade edemediğimi zaten söylemiştim BOŞANSAMDA İKİNCİ ÇOCUĞUMLA GÖRÜŞMEK ZORUNDA OLDUKLARI İÇİN ve kendisi de böyle kötü bir insan olduğu için güvenemiyorum, ikinci çocuğumu da bu yüzden düşünmek zorundayım

Sanirim alkol tedavisi oldu düzelir diye bi süre devam etmiş konu sahibi,baktıki düzelme yok terketmiş,bencede kararının arkasında dur,burda saçma yorum yapan çok olur ,takma onu ne bak inşallah iki avladinla mutlu bir hayat sürersin.

Sanirim alkol tedavisi oldu düzelir diye bi süre devam etmiş konu sahibi,baktıki düzelme yok terketmiş,bencede kararının arkasında dur,burda saçma yorum yapan çok olur ,takma onu ne bak inşallah iki avladinla mutlu bir hayat sürersin.
Aynen öyle çok teşekkür ederim yorumunuz için

Bence tek sıkıntı alkolizm değil eşinizde. Düz alkolik insanla evlilik de zordur ama yaşattığı problemler farklıdır. Ne biliyim maddi sıkıntılar yaratır, çalışamaz, içtiğinde kendini bilmez orda burda sızar. Tuvaletin yolunu bulamaz sağa sola işer. Alkolik insanlarla bu yüzden geçinilmez.

Sizin eşinizde alkolizmin dışında da problemler var durup dururken cam kapı taşladığına, çocuğunuza bağırıp çağırıp ağlattığına göre.

Yalnız olsanız siz bilirsiniz zor bir süreç bence hayatınızı harcamayın o eşle derdim. Yine de kararınıza saygı duyardım. Ama yalnız değilsiniz iki çocuğunuzu da evde böyle saldırgan ve alkolik, saygı duyulmayacak bir baba figürü ile yaşatmaya hakkınız yok.

Eşiniz kötü biri olmayabilir sadece psikolojisi hasarlı ve yardıma ihtiyaç duyan bir adam olabilir ama ona yardım edecek kişi siz değilsiniz. Siz sadece çocuklarınızın psikolojisinden sorumlusunuz ve şans vermeyi bırakıp bir an önce kendi düzeninizi kurmanız lazım ki çocukların hayatı rayına otursun. Büyük olanın ergenlik yaşı da geliyor. Çok sorun yaşarsınız böyle devam ederseniz ileride.

Muht
Bence tek sıkıntı alkolizm değil eşinizde. Düz alkolik insanla evlilik de zordur ama yaşattığı problemler farklıdır. Ne biliyim maddi sıkıntılar yaratır, çalışamaz, içtiğinde kendini bilmez orda burda sızar. Tuvaletin yolunu bulamaz sağa sola işer. Alkolik insanlarla bu yüzden geçinilmez.

Sizin eşinizde alkolizmin dışında da problemler var durup dururken cam kapı taşladığına, çocuğunuza bağırıp çağırıp ağlattığına göre.

Yalnız olsanız siz bilirsiniz zor bir süreç bence hayatınızı harcamayın o eşle derdim. Yine de kararınıza saygı duyardım. Ama yalnız değilsiniz iki çocuğunuzu da evde böyle saldırgan ve alkolik, saygı duyulmayacak bir baba figürü ile yaşatmaya hakkınız yok.

Eşiniz kötü biri olmayabilir sadece psikolojisi hasarlı ve yardıma ihtiyaç duyan bir adam olabilir ama ona yardım edecek kişi siz değilsiniz. Siz sadece çocuklarınızın psikolojisinden sorumlusunuz ve şans vermeyi bırakıp bir an önce kendi düzeninizi kurmanız lazım ki çocukların hayatı rayına otursun. Büyük olanın ergenlik yaşı da geliyor. Çok sorun yaşarsınız böyle devam ederseniz ileride.
Muhteşem bir yorum,mesleğinizi merak ettim acikcasi,kırmadan yorum yapma yeteneği buna denir👍

Bir anne ve kadın olarak sizinle empati kurmaya çalışıyorum. Öncelikle yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Tüm kalbimle iyi olmanızı diliyorum. Zorbanın hakkından ancak bir zorba gelir. Siz zorba biri değilsiniz, yazım tarzınızdan anlıyorum. Öğrenilmiş çaresizlik sizin zaman kaybetmenize, oğlunuzun yanlış bir adamla yıllarını geçirmesine sebep olmuş. Burada size yorum yapan kimse mükemmel değil, siz de değilsiniz. Hatanızı anladınız mutlaka, oğlunuzun size ihtiyacı var, artık enerjinizi çocuklarınıza adayın. Biliyorum, başarısızlıkla biten ilk evliliğin ardından yine başarısız olmak istemediniz o yüzden düzelir umuduyla sabrettiniz. Eşinizin iyi yönlerini görüp, kötü yönlerini bastırdınız içinizde. Belki ilk boşanmanın ardından çok zorlandınız ve tekrar o zorluğu yaşamaktan korktunuz. Hayatta herkes eşit güçte değil. Size tavsiyem çekişmeli davanızı hızlıca başlatın. Bana göre yarından tezi yok. Çocuklarınıza güzel, neşe dolu bir hayat sunun. Kız arkadaşlarınız ve çocuklarıyla bol bol zaman geçirsinler şu korona süreci bitince, birlikte tatiller yapın. Çok ama çok sevgi verin. Sevdiğinizi her fırsatta söyleyin. Şimdi o adam alkolu bırakır mı düşünme zamanı değil, yaraları sarma zamanı. 3 yaşındaki oğlunuz da çok kısa sürede adapte olur merak etmeyin. Benim oğlum da 4 yaşında, ben de eşimle boşanıyorum, benim oğlum da babasına çok düşkün. Ama bu kararı aldım ve dik durmak zorundayım.

Bir anne ve kadın olarak sizinle empati kurmaya çalışıyorum. Öncelikle yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Tüm kalbimle iyi olmanızı diliyorum. Zorbanın hakkından ancak bir zorba gelir. Siz zorba biri değilsiniz, yazım tarzınızdan anlıyorum. Öğrenilmiş çaresizlik sizin zaman kaybetmenize, oğlunuzun yanlış bir adamla yıllarını geçirmesine sebep olmuş. Burada size yorum yapan kimse mükemmel değil, siz de değilsiniz. Hatanızı anladınız mutlaka, oğlunuzun size ihtiyacı var, artık enerjinizi çocuklarınıza adayın. Biliyorum, başarısızlıkla biten ilk evliliğin ardından yine başarısız olmak istemediniz o yüzden düzelir umuduyla sabrettiniz. Eşinizin iyi yönlerini görüp, kötü yönlerini bastırdınız içinizde. Belki ilk boşanmanın ardından çok zorlandınız ve tekrar o zorluğu yaşamaktan korktunuz. Hayatta herkes eşit güçte değil. Size tavsiyem çekişmeli davanızı hızlıca başlatın. Bana göre yarından tezi yok. Çocuklarınıza güzel, neşe dolu bir hayat sunun. Kız arkadaşlarınız ve çocuklarıyla bol bol zaman geçirsinler şu korona süreci bitince, birlikte tatiller yapın. Çok ama çok sevgi verin. Sevdiğinizi her fırsatta söyleyin. Şimdi o adam alkolu bırakır mı düşünme zamanı değil, yaraları sarma zamanı. 3 yaşındaki oğlunuz da çok kısa sürede adapte olur merak etmeyin. Benim oğlum da 4 yaşında, ben de eşimle boşanıyorum, benim oğlum da babasına çok düşkün. Ama bu kararı aldım ve dik durmak zorundayım.
Bu konu beni coook etkiledi her ikinizde inşallah çocuklarımızla mutlu huzurlu sıkıntısız günler yaşarsınız,ne güzel yazmışsınız selamlar.

Herkes suçu alkole yüklemiş. Bir tek böyle psikopatlar içmiyor. Ben de içiyorum, babam da içiyor. Ama küçücük çocuklara saldırıp cam kırmıyoruz. İnsanın içinde ne varsa alkolle ortaya çıkar. Düzelebilir, ama sizin için artık bir önemi kalmamış olması gerekir. Benim çocuğuma elin adamı ne hakla, ne cesaretle hakaret edebilir? Çocuğa üzüldüm. Boşanın, ve onun için olduğunu hissettirin. Büyüdüğünde bütün kadınlardan nefret edip, asla tercih edilmeyeceğini düşünmesin.

Çok teşekkür ederim

sen yazmissin ama benim icim nasil sizladi suan biliyormusun : ( oglunu aglatmasi..inanki cocuklarimin babasi bile bagirsa kiziyorum, elin adami oglunu aglatiyor cocugu aglatiyor. bak bu cocuk bunlari asla unutmayacak heleki sende sessiz kaliyorsan. insallah o cocuga bagirdigi ses telleri kopar pisligin.

Pişman olabilir iyi bı insan olabilir ama hiç bişey cocugumdan önemli olamaz onun suçu günahı ne daha 12 yaşında babası bile olmayan bir adamdan şiddet görüyor ki babası bile olsa kabuk edilemez bence doğru yapıyorsunuz

Zaten ben boşanmaya karar verdim ayrıca büyük oğlumla birçok pedagogla görüşmeler yaptım
Çok tepki aldığınız için böyle yazdığınızı düşünüyorum konuyu ilk acisinizda düzelir mi dönsem mi tarzında sormuş gibiydiniz. Ayrıca bu durum yıllardır sürmüş yeni mi akliniza geldi boşanmak neden o kadar beklediniz

Back
X