ikinci evliliği aileme nasıl anlatacağım :((

gamZeytinn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2016
16
1
1
32
Kızlar merhaba benim bi derdim var biriyle birlikteyim yaklaşık 2 yıldır çok da iyi anlaşıyoruz Allaha şükür herşeyimiz çok iyi gidiyor.Fakat başından 1 evlilik geçmiş 2 tane de çocuğu var.Aramızda 9 yaş var fakat bu hiç sorun olmadı bugüne kadar ikimiz birbirimizi idare ediyoruz çok şükür ilk tanıştığımızdan beri evlenmek istediğini söylüyor benimle ama ben bi türlü yanaşamıyorum çünkü aileme bu durumu nasıl anlatacağımı bilmiyorum hatta öyle ki kızım görüştüğün biri var mı bak kaç yaşına geldin arkadaşların bir bir evleniyor dediklerinde hep yok diyip geçiştiriyordum ama geçen gün ciddi ciddi sordu annem hayır yok derken kıpkırmızı oldum o da tamam ben anladım var var dedi askerliğini yapmış mı bari diye sordu hiçbişe diyemedim annem bana askerliğini yapmış mı diye sorarken ben yapmış hatta evlenmiş ayrılmış çocuğu bile var mı diyeceğim ailem normal klasik türk ailesi çok korkuyorum kesinlikle istemezler ya o ya biz derler diye ailemden yengem biliyor bu durumu ben her zaman yanındayım bunlar olabilir şeyler hayatta herşey olabilir diyor ama gelin görün ki bunu aileme en iyi anlatacak da benim ama nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum Kız kardeşim(aramızda 1.5 yaş var)den başlayayım anlatayım beni anlar o yardım eder dedim konuyu tam olmasa bile açtım ama şu an resmen bana düşman sen nasıl böyle bişe yaparsın senin öyle bi insanla ne işin var saçmalama başka insan mı kalmadı vs vs o bana saydırdı ben ona saydırdım ve şu an konuşmuyoruz ne yapacağım bu işi nasıl anlatacağım onları nasıl ikna edeceğim hiç bilmiyorum.. Aranızda eşinin 2. evliliği olanlar var biliyorum bana bu konuda yardım etmenizi bekliyorum gerçekten çok kötü durumdayım psikolojik olarak

siz yaşayacaklarınızı kendiniz daha iyi biliyorsunuz,aile yapınız belli nasıl böyle bir ilişki kurdunuz anlamadım,tabiiki evlilik varsa hayatta ayrılıkta var boşanmış kişiler evlenemez diye bir kanun yok ama ,sizin için çok büyük bir uçurum bu durum

E sen evlenip bosansan başkası ile evlenmeye niyet etsen sen böyle iğrenç bi insan mı olacaksın. Çok yanlış bir tutum.
Sen eğer 2. Es olmayı üvey anne olmayı kabul ediyorsan bu durumla baş edebileceksen diğer insanların düşüncesi biraz geride kalmalı. Önce sen senin düşüncelerin senin hayatin unutma

KarKralicesi zaten hayatımız boyunca pek de iyi olmadık kardeşimle belki anlar dedim belki yardım eder ama daha beter oldu aramız neyse önemli olan annemle babam geri alan kimseyi düşünmüyorum

chiLL bizim ailede örnekleri var aslını sorarsan 2 tane dayım boşandı biri 2. evliliğini yaptı ama çocuğu yoktu diğerinin de aynı şekilde 2 çocuğu var ama arada muhabbeti olur annemler der seni hiç evlenmemiş bi kız almaz bu saatten sonra diye ama alsa cok da hoşlarına gider hatta hava bile atarlar kardeşimiz evlendi ayrıldı 2 çocukla mis gibi kız aldı diye ama söz konusu kendi kızları olunca hiç öyle davranmayacaklar biliyorum..

İlk başta normal tanıştırıp sonradan mı söylesem acaba diyorum hani severlerse belki onu sorun etmezler ama sonra düşününce o daha kötü yapar herşeyi resmen kandırıyo oluyoruz insanları anlamadım nasıl çıkacağım bu işin içinden

Anlayabiliyorum mantığı.
Ama bencilce bir yaklaşım.
Bu örnekleri avantaja çevirebilirsin. Konuyu dayilarina getirip bu konuda tartışırken benimde görüştüğüm biri var boşanmış dersin. Sonra ki tepkilerine göre konuyu sürdürürsun. Ama sen de şu kısmı atlama 2 çocuklu bir insan neden eşini terk eder ? Yada eşi tarafından terk edilir. Sadece anlasamiyorduk ayrıldık gibi bi durum yoktur bence burda tabi ki sen arastirmissindir ama ben yine de bi aklına düşürmek istedim

Hayır bence bu doğru olmaz.

chiLL araştırdım tabiki anlattıkları benim araştırdıklarımla aynı çıktı görücü usulü evlenmişler ama aileler sonradan birbirine zıt gitmeye başlamış siyasi görüş bakımından iki ailede siyasetin içinde ve zıt görüşteler bu sebeple irtibatları koparmışlar aileler iki tarafda kendi ailesini savununca yürütememişler ikinci çocuk evliliği kurtarmak amacıyla yapılmış hatta bi süre yine iyi gitmiş herşey ama 2. çocuk olduktan 3 yıl sonra bitirmişler evliliklerini ..

Hakkında hayırlısı olsun bir şekilde kabul edecek ailen. Etmezlerse zaten anlattığın gibiyse koca adayın bu evliliği istemeyecektir çünkü onun için aynı hatayı 2. Kez tekrar etmek olur bu

ailen dayın için büyük konuşmuş başlarina geldi belli. ne diyim.

chiLL amin inşallah hep diyorum hayırsızsa olmasın zaten ama hayırlısıysa da Allahım yardım etsin bize :/

@orkidekaramel aslında büyük konuştuklarından değil dayımın kapasitesini biliyorlar ondan öyle diyorlar dayımı öyle biri sevse dayımda onu sevse evlenmek istese asla kınamazlar dayım 47 yaşında benim görüştüğüm kişi 32 yaşında birazda yaşından dolayı öyle diyorlar ama bilmiyorum.. aileme bu konuyu açtığımda ters bişe söylerlerse ilk örnek dayım olacak zaten benim için o böyle yapsa hoşunuza gider ama diyeceğim benimde erkek kardeşim var bundan 20 yıl sonra onun başına böyle bişe gelmeyeceği ne malum ya da ben benim gibi hiç evlenmemiş birisiyle evlensem sonra bende boşansam yine aynı şey olmayacak mı.. Annem hep kızlarımı istediklerinden başka kimseye vermem diyor ama kast ettiği de böyle biri değil adım gibi de biliyorum karşı çıkacaklar onları yok sayamam ama sevdiğim adamdan da vazgeçmek istemiyorum ilk evliliği bitmiş ama çocuklarına çok iyi bir baba iş olarak da Alllaha şükür iyi bi işi maaşı var bende çalışıyorum aramızda sıkıntı da yok şükür ben sorun etmiyorum çocukları bi yere yemeğe gittiğimiz zaman bazen getir diyorum alıyoruz gidiyoruz falan ama ne bileyim ailemle onun arasında kalmak istemiyorum o da farkında ailemin çıkartabileceği sorunu ki haklılarda diyor kim olsa tepki verir ama elele verip ikna edeceğiz onları diyor

Ama görünen şu ki ben uzun bi süre daha aileme görüştüğüm kişiden bahsetmeyeceğim (

Aynı durumları yaşamış biri olarak çok zor bir durum. Anne babalar hiç evlenmemiş kızlarını hiç evlenmemiş erkeklere layık görürler sanki boşanmak suç gibi.. O zamanlar cok sancılı bir dönemdi. Babam mide kanaması geçirdi benim kızım nasıl boşanmış çocuklu bir adamı sever falan dedi. Ben de kaçıcaktım nerdeyse.. Ama gelin görün ki anne baba diyorsa doğrudur kendim böyle düşünüyorum çünkü evlilikte olabilecek sorunları henüz evlenmeden yaşadık çocuk eski eş vs... Yani büyük konuşmak istemem ama boşanmış biriyle olsa bile çocuğu olan biriyle yapamam sanırım. Çok pişmanım aileme o sancılı dönemler yaşattığım için hakkınızda hayırlısı olsun.

bboonnyy9090 peki evlendin mi? Ne gibi sorunlar yaşadın lütfen paylaşır mısın benimle düşünmekten kafayı yemek üzereyim ama vazgeçmek istemiyorum çünkü gerçekten seviyorum Allaha şükür gerçekten sevildiğimden de eminim. Bundan önce biriyle 6 yıllıö bi beraberliğim vardı ama şu yaşadıklarımın yarısını bile yaşamadım ben o insanla böyle sevildiğimi de svdiğimi de hiç gmrmedim o kişiden şimdi düşününce diyorum ki kendim gibi biriyle bi birliktelik yaşadımda ne oldu başım göğe mi erdi kocaman bi fıssss

Çevremde biri var. O da çocuklu biriyle evlendi. 7 ay oldu. Boşanmak üzereler. İlk evliliğinden olan çocuk ve eski eş bu kadının burnundan getirdi.

Aileni düşündüğün kadar sevgilinin eski eşini ve çocuklarını da düşün. Onlar bu adamın hayatından hiç çıkmayacak.

Burda bi bayan vardı. Kocasının eski eşi ve çocuğu yüzünden boşanma noktasına geldi. Belki de boşandı bilmiyorum.

Aşk sevgi herşey değil. Gerçekler var. Eski eş çocuklar nafakalar, haliyle eski eşiyle de görüşmek zorunda olabilir. Ortak çocukları var çünkü. Bunları göze al önce.

Ben olsam evlenmem sizi de bilmem.

Sen şimdi istersin ama ilerde istemezsin. Mantığını kullan ve ayrıl. Çocuklu bir adamlâ evlenmek istemen , o çocuklara anne olmak istemen güzel de. Sonunda Behlülun Bihteri gibi olma durumu da var. O hayat içine girdin mi ; sogulcan deliğine girmiş gibi olabilir ve kaçacak yer arayabilirsin. Ailenİ de karşına aldın mı tamam. Yanliz kalir , nazlanamaz ; İyice batar ve bunalımlardan çıkamazsın. AyrılMan daha makbul. Davul bile dengi dengine diye boşuna dememişler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…