İkinci evlilik nasıl başlar, psikolojisi nasıl atlatılır?

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.022
448
İstanbul
Selam kızlar, hatırlayanlarınız vardır belki. 2 sene önce 2 aylık bir evliliğim oldu. Evlilik denebilirse. İnsanların 20 yılda yaşadığı sorunları 2 ay içerisinde yaşadım. Zorlu da bir boşanma sürecinden sonra dava bitti, kimliğimi almak üzereyim. Hayata tutundum şükür. Evlilik konuları harici çok da mutluyum elhamdülillah.

Ama bu ikinci evlilik olayı beni biraz üzüyor. İş yerimde birileriyle tanıştırmak isteyenler filan oluyor. Ama durumumu henüz kimse bilmiyor, rahatsız edilme ihtimalim olabileceğinden patron (akrabamız olur) kimseye söylememi istemedi. misal birini söylüyorlar, merak da ettiklerim oluyor içlerinden, ama görüşemiyorum. Bir tane polisi kaçırdım o yüzden Kısmet. Aslında yanaşmaya da korkuyorum ama böyle bir talep olduğunda durumu da saklamak zorundayım, aracıya da söyleyemiyorum o yüzden. E görüşüp söylesem belki çocuk bilse baştan hiç gelmeyecek, oyalamaya ne hakkım var diye düşünüyorum.

Durumumu çevremde bilenlere gelince. Önceden annemin önünü kesen beni isteyen insanlar "Aa şimdi almam, o hakkını kaybetti, küçük kızı ver bize." filan diyorlarmış. Takmamaya çalışsam da içime oturuyor bu laflar. Günlerce ağlıyorum.

Bazen böylesi daha iyi diyorum gerçi. Sonuçta az da olsa kullandığım eşyalarım var. Çeyiz yerleşirken içime bir ağırlık çökecek. Hatta çeyizlerimin yanından bir şey almak zorunda kaldığım zaman (tabak çatal takımları filan) onlara fazla bakmadan hemen işimi halledip ayrılıyorum yanlarından. İçim bir garip oluyor. Yani yeniden evlilik düşünceleri kasıyor beni.

İkinci evliliğini yapıp mutlu olmuş ablalarım beni biraz rahatlatabilir mi bu konularda? He illa evleneceğim diye bir şey de yok. Yaşım daha 23. Evlilik odaklı yaşamıyorum artık. Ama ne lise ne üniversite çağlarında gezip tozmadım her şeyi evliliğe sakladım, o da 2 ayda burnumdan geldi. Ve ben hala bir erkeğin sıcaklığını sevgisini yaşayamadım. Arkadaşlarımın evlilik fotoğraflarına bakıp maşallah çekip iç geçiriyorum. Acaba ben nasıl bir daha biriyle evlilik aşamasına gelebilirim

ayakların daha saglam basmalı. ve daha iyi mantıklı adımlar atmalısın.
elbet cıkıcaktır karşına aklı başında biri...
iş arkadaşlarına söylememen iyi olmuş. ama arkadaş cevrenden tanıştırmak isteyenlere anlatabilirsin durumu.
karşı kabul ederse görüş. etmezsede bi dahaki talihlerine bak

canım eski konuların hep evlilik arkadaşlık üzerine bence bu düşünceyi kafandan bi at
sonra o kendiliğinden gelişir
zaten yeni bi olayın içinden çıkmışsın
23 yaşındasın ve çok gençsin

Bende ikinci evliliğimi yapıcam kısmetse eylülde nişanlımın ilk evliliği ben boşanalı beş yıl oldu ve beş yılda evli kalmıştım. Bende korkuyorum ama nişanlım bana guven veriyo cnm sende çok iyi düşün evlilik konusunu artık boşANMA çok yıpratıyo insanı vw ben bi daha aynı şeyleri kaldırabileceğimi sanmıyorum.

kendini böuyle eskimiş ikinci el olarak görürsen bunu sanki bir defo gibi saklarsan hiç bir yere varamazsın
resmi nikahla evlenip boşanmışsın
sorun ne
:26::26::26:

Yaw görüş ne olacak. Kimsenin vaktini falan çalmış olmazsın. Sanki neyle doluu bu herkes, kimse yeni bir insanla oturup, 2 saat konuşup yemek yemekle bişey kaybetmiş olmaz. İlk görüştüğünüzde söylersin durum bu diye. İş yerinde kimseye yansıtmadım, lütfen sen de açıklama, rahatsız edilmek istemiyorum dersin.

Annen de bir tuhafmış. Bir sürü dengesiz tip var, her boşboğazın dediğini niye sana yansıtıyor ki. Hakkını kaybetti ne demek, kıymetli oğullarını kavonozda saklasınlar. Allah ırak tutsun zaten böyle patavatsız, kalp kıran çenesi düşüklerden!

Ben hiç evlenmedim, ama 2. evliliğini yapıp gayet mutlu olan bir çok insan var çevremde. İnşallah bu sefer yüreğinizi hoş tutmayı bilen, gerçek bir yol arkadaşı bulursunuz tez zamanda.

.

Biraz kendinizle basbasa kalin.
Aci cekecekseniz dibine kadar cekin.
Hemen evlilik tanisma vs dusunmeyin.
Zaman herseyin ilacidir.
Ayrica annenize o sacmaliklari soyleyen insanlara da aldirmayin.
Bosanmayi vebali gibi goren zihniyetler onlar. :)

Tatlım sen de benim açtığım başlığa yorumlar yazmıştın, yazdıklarını gördüm şimdi.
Diğer arkadaşların dediği gibi defolu mal değiliz.
Valla ben boşanalı 1 ay olmasına rağmen gayette inançlıyım bu kez karşıma helal süt emmiş biri çıkacağına.
Hep dediğim gibi, senin duruşun belirleyecek karşındakilerin tavrını.
Sakın kusurun varmış gibi hareket etme.
Dedikleri gibi çok görüş tanış ve söyle başına gelenleri...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

diğer dertlerimi genelde kendi başıma atlatıyorum, o yüzden sadece bu konudaki dertlerimle ilgili konu açıyorum :)

o güveni verecek birini bulmak mesele o zaman. inşallah mutlu olursun ve bir daha aynı şeyleri yaşamak zorunda kalmazsın canım.

kendini böuyle eskimiş ikinci el olarak görürsen bunu sanki bir defo gibi saklarsan hiç bir yere varamazsın
resmi nikahla evlenip boşanmışsın
sorun ne
:26::26::26:

bana kalsa haykırırım sorun benlik değil, patron koruma amaçlı söylettirmiyor. yoksa kendi arkadaş çevremden filan bilmeyen yok ikinci el de hissetmiyorum aksine feci bir özgüvenim var. ama insanlardan tuhaf davranışlar gördükçe acaba kendime bir hayal dünyası mı kurdum diye düşünmeden edemiyorum. hiçbir şey yaşamamış gibi davranıyorum, insanlara geçmişimi gülerek anlatıyorum sanki başkası yaşamış gibi. psikoloğa gittim, adamı ben teselli ettim rengi attı yaşadıklarımı duyunca. üzülmeyin ya iyiyim ben dedim

inşallah sağ olun. annem biraz fazla iyi niyetli sanırım ondan söylüyor. ama söylemese de farketmez. mahallemizden benim yüzüme diyen de oldu bunuç "vah vah altın gibi kızdın" diye dövünüyorlar ben yanlarından geçerken biri kendi de dedi daha almam seni oğluma diye bekarken ben istememiştim halbuki

biriyle görüşmeye de gelince doğru aslnda vakit kaybetmiş olmazlar ama fazla dürüst bir insanım, yani sonra niye söylemedin benim haberim yoktu filan derse müthiş vicdan azabı çekerim bilemiyorum :26:

inan ben de inanıyorum karşıma iyi birinin çıkacağına. inşallah senin de çıkar benim de. ama bu inancımı bile saflık olarak değerlendiriyorum bazen. çevremde erkekleri görüyorum kendilerine sahip çıkamıyorlar, ümidim kalmıyor ne bileyim :)

benim kızımda 23 yaşında evlendi 24 ünde boşandı.....şu anda 28 yaşında 2. evliliğini hiç evlenmemiş biriyle yaptı...şu anda balayındalar...çocuk yoksa pekte sorun edilmediğini görmüş olduk bizde...düğünüyle, derneğiyle gitti....karşısına çıkanlarda hep bekar kişiler oldu açıkçası...ama o işi gücü olan ve kendine güvenen bir kız...sen de öyle ol...sıkıntı yaratma kendine canınız sağolsun...tanışmaktan çekinme ama sakın çabucak ta evlenme...bu durumu yaşamış bir arkadaşının annesi olarak fikirlerim bu yönde...örnek teşkil etmesi amacıyla yorum yapmadan geçemedim...herşeyin hayırlısı olsun....

çok teşekkür ederim sağ olun, inşallah mutlu mesut olur. sevindim :)

ben de çalışıyorum bir yerde müdürüm şu an, güven çok fazla. ama çevremde bu güveni bile anlamayacak insanlar var. en basiti boşanma aşamasında dedemler "şimdi yaşlı bir adamla evlenirsin" filan demişlerdi. takmıyorum aslında ama unutmadığıma göre oturuyor içime. inşallah atlatırım ben de :)

Ah ahh, ben yanında olacaktım ki, biz de senin oğlun için yas tutuyoruz, karaları bağladık tiiiizeeeee, diyecektim.

Hiç vicdan azabı falan da çekme. Sana bunu diyecek kadar karaktersiz biri karşını oturursa, "bilmem, sizden çok modern, zeki bir adam olarak bahsettiler, bana bulaşıcı hastalıklı muamelesi yapacağınızı düşünmedim. Yemeğin parasını ben öderim, yarım saatiniz için de hakkınızı helal edin lütfen" dersin.

.

Hakkında hayırlı olsun arkadaşım inşallah.
Şu andan itibaren yolun açık ve aydınlık olsun.
Biliyorum,hislerini çok iyi anlıyorum.
Sana tek tavsiyem; oluruna bırak,sakın beynini meşgul etme negatif düşüncelerle.
Bol bol dua et.
Rabbim iyilerle karşılaştırsın inşallah...

Benimde ikinci evliliğim 1 sene olucak nerdeyse eşim hiç evlenmemiş birisi benim ikinci evliliğim dışardan duyup aa diyenlerden oldu ama hiç umurumda olmadı ben alnımın akıyla kötü bir şey yapmadan kimseye zararım dokunmadan evlendim ve anlaşamayıp ayrıldım bu şans kader işi ben küçük yaşta evlendim tek hatam bu aileden kaçış olarak evliliği seçtim ama daha beterine denk geldim şimdi eşimle çok mutluyum arada ufak sorunlar olsada çok bir sorunumuz yok şükür ama evlilik düşünerek olmadı evliliğim ilk evliliğim bitince hiç aklıma gelmedi yeniden evlenmek ama zamanı gelince buldu beni sürekli düşünerek olmuyo çevreye kulak asarak sadece kendini yıpratırsın boşver herşeyi akışına bırak gün gelir seninde sevebileceğin mantıklı biri çıkar ve evlenirsin ama boşanmayı bir özür gibi görürsen kendine en büyük kötülüğü yapmış olursun

Benim de var etrafımda zamanında ikinci evliliğini yapmış ablalarım. Hani kıyas yapılmaz herhalde bu işlerde ama ben genelde ikinci evliliğini yapanların bir kere evlenenlere oranla çok daha mutlu olduklarını görüyorum. Bunu da ikinci evliliklerini yaparken, ilkindeki gibi sadece heyecanla hareket etmeyip, eşlerini ince eleyip sık dokuyarak seçmelerine bağlıyorum.

Sen de daha 23 yaşındaymışsın, bence zaten ilk evliliğin için acele etmişsin. Biraz kendine zaman ayır, denemediğin şeyleri dene, yeni hobiler edin, bu esnada hem kendini daha yakından tanımış olursun, hem de hayattan ve gelecekteki eşinden neler beklediğini daha iyi anlarsın, seçimini de ona göre yaparsın.

uu mithiş cevap :) o zaman böyle yapmak mantıklı. hem de karakter analizi yapmış olurum. tamamdır teşekkür ettim :)

Ciktigin insanlar olabilir , ama hemen evlilik dusunme bencr.
evliligi en son dusunmelisin.
ama kendine sans vermelisin tabiki ...

Sevgili Saft seni hatirladim nerdeyse ayni zamankarda evlenip konu acmistik,kurtulmussun o mutsuz evliliginden Yasin daha gencecik:))) benim etrafimda cok var 2. evliligini yapan.ama Sendeki psikolojik boyutunu anlayabiliorum,psikologa gidip yardim aldin mi hic,cok faydasi olacaktir eminim,insz. buraya yazacagin daha cok mutlu ani ve hikayelerin olacak :)))

Supersin ve çok haklısın.

çok mutlu oldum sizin adınıza da :) iyi insanlar var yani.. benim galiba kendimden ziyade insanlara güvenim kalmamış. yardımcı olduğunuz için teşekkürler hepinize arkadaşlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…