İkinci evlilik nasıl başlar, psikolojisi nasıl atlatılır?

Valla ayni durumdayiz canim ben de 8 aylik bi evlilik sonrasi bosaniyorum.

Insanlar o kadar gerizekali ki. Evet gerizekalilar. Bana da sen hakkini kullandin demisti biri. Ben de cok uzulmustum..

çok mutlu oldum sizin adınıza da :) iyi insanlar var yani.. benim galiba kendimden ziyade insanlara güvenim kalmamış. yardımcı olduğunuz için teşekkürler hepinize arkadaşlar :)

Tabiki var şuan duyguların karışıktır güven sorunu yaşarsın kendine çok sorular sorarsın ama zamanla alışırsın akışına bırak gün gelir herşey yoluna girer sen bile şaşırırsınbir insan kötülük yaptı diye bütün insanları suçlayamayız çok güvenmekte iyi değil ama herkez bir şansı hakeder inşallah çok mutlu olursun bundan sonra

canım benimm ben de seni hatırladım :) kurtuldum şükür evet. psikoloğa da gittim, adam anlattıklarımı duyunca yüzü morardı ciddi diyorum "vay şr.fsiz" filan dedi. yüzü asıldı. "iyiyim ben ya üzülmeyin ben atlattım" diye adamı teselli ettim

ilaç filan da kullanmadım bol bol dua ettim, Allah verdi şifayı şükür.

inşallah bir gün o mutlu hikayeleri de paylaşırız :)

Valla ayni durumdayiz canim ben de 8 aylik bi evlilik sonrasi bosaniyorum.

Insanlar o kadar gerizekali ki. Evet gerizekalilar. Bana da sen hakkini kullandin demisti biri. Ben de cok uzulmustum..

dimi. insan ister istemez takıyor. sanki evlendik diye karakterimizi filan aldırdık :)

inşallah en az badüreyle atlatırsın sen de.

çok teşekkür ederim, inşallah. benim hiç ortam yok. bi insana ya çok güvenirim ya hiç güvenmem. ya çok severim ya nefret ederimç dengeyi bu yüzden de kuramıyor olabilirim :)

Son düzenleme:
Bende seninle ayni psikplojideyim canm. 6 ay evli kaldim burnumdan geldi..
Ne evliliğimden bisey anladim ne ceyizimden ne esylarimdan...herşey içimde kaldi...
Bidaha mutlu olurmuyum , benimde bebeklerim olurmu..hayatimin sonuna kadar boyle mutsuzmu olucam.hep bunlari düşünüyorum... İnşallah bizde bi gün hayallerimize kavusuruz...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

inşallah. demek hepimizin sorunu bu. boşanan herkes yaşıyor demek.. olur inşallah bebeklerimiz, Allah karşımıza bundan sonra hayırlı insanlar çıkarsın

Ama takmicaksin onlar kadar bunun onemsiz oldugunu bilen insanlar da var. Densizleri umursama sen bosver.

Ayrica beni bilmem ama sen atlatirsin cunku konularindan biliyorum seni cok guclu bi kadinsin :))

Ama takmicaksin onlar kadar bunun onemsiz oldugunu bilen insanlar da var. Densizleri umursama sen bosver.

Ayrica beni bilmem ama sen atlatirsin cunku konularindan biliyorum seni cok guclu bi kadinsin :))

teşekkür ederim duygulandırdın beni :) sen daha da güçlü ol benden inşallah. dertleşmek istediğin zaman yazabilirsin, damdan düşenler derneği bile kurabilirz hatta :)

teşekkür ederim duygulandırdın beni :) sen daha da güçlü ol benden inşallah. dertleşmek istediğin zaman yazabilirsin, damdan düşenler derneği bile kurabilirz hatta :)

Hahaha sen kur ben ilk uyen olurum cunku baya sert cakildim ben

Toplumun evlenmis bosanmis insanlara bakis acisini anlamiyorum. Acikcasi ben de onlardan biriydim, nisanlimla cok buyuk sorunlarimiz vardi ve ben nisan atmis biri olurum, beni kim alir ki diye dusunurdum. Ben hem toplumsal baskidan, hem kendi sacma sapan baskilarimdan dolayi esimle zorla evlendim ve sonuc husran Ne kadar sacma dusuncelerimiz var, bir kiz iki ay evli kalmis diye artik evlenilemez biri mi oluyor? Yani hic evlenmeyip de herseyi yasayan kizlar evlenilecek kiz oluyor, evlenip bosanan artik alinamaz. Bizim bir komsu kizi vardi, kac tane sevgilisiyle bizim sokakta goruldu, buna ragmen esine dostuna, ogluna isterlerdi bu kizi, ama evlenmis bosanmis olmaz, ne kotu. Malesef ben de cevrenin sozune cok takan biriyim, ben de cevre baskisindan bosanmaya korkuyorum, ailem de dahil, destek olmazlar, aksine beni daha da uzerler.

Oysa peygamber efendimiz (sav) henuz 25 yasinda genc, yakisikli biri iken ilk evliligini Hz. Hatice gibi 40 yasinda dul bir bayanla yapiyor ve o vefat edene kadar da kimseyle evlenmiyor. Ama hep goruyorum, evlenmis bosanmis bayanlarin bircok talibi de oluyor, ikinci evlilikleri guzel de oluyor, hatta bekar erkekler bile istiyor. Bence taliplerinizle gorusun, ama araci olana durumu soyleyin derim. Isyerinizde durumunuzu gizlemek iyi olmus ama en azindan araci bilsin, cunku gorusmeye gidip de orada soylerseniz, karsinizdakin beklenmedik tepkisi sizi kirabilir, zaten hassas bir konu.

Kendinize olan ozguveniniz en onemlisi bence, ben nisanliyken hic ozguvenim yoktu, esimin ve kaynanamin tum igrencliklerine gikimi bile cikarmadim, sanki kedi kopek aliyorlarmis gibi, hatta ben yalvara yakara, ozurler dileye dileye evlendim onunla, adam resmen kendini agirdan satti bana, ben almazsam ortalikta kalirsin, hicsin muamelesi yapti. Hic ozguveninizi yitirmeyin, ne olmus yani evlendiniz bosandinizsa, dullara dugun yok, gelinlik yok, mehir yok, balayi yok mu? Hepsini de hakediyorsunuz.

Ben de anneme bosanmak istedigimi soyledim, bana da annem bosanirsan bir dahaki daha mi iyi olacak, iyi ya iste kocan dovmuyor, aldatmiyor, icmiyor vs dedi, zamaninda nisandan don demistim, kendin gittin baristin geldin dedi. Sen yine bosanmis yoluna bakiyorsun, ben bosanamiyorum bile korkumdan.

ne kadar doğru konuştunuz öyle. insanlar İslam'ı düzgün yaşasalar zaten hiç böyle sıkıntılarımız olmayacak. işleri güçleri örf adet. ki benim bu yaşıma kadar elimi evlendiğim kişiden başkası da tutmadı. o kadar kendimi saklamış bir insanım ama gördüğüm muamele bu malesef..

sizin için de üzüldüm inşallah eşinizin aklı başına gelir de huzurlu bir evliliğiniz olur. insanı mutsuzluğa mahkum ediyor bu çevre dedikleri ah..

Cok hem de ne zaman geciyor peki 4 ay oldu benim hala unuttum diyemem..

yani acıyı mı sevgiyi mi unutup unutamadığına bağlı. bende sevgi kalmadığı için anında geçti. he bu acılar zamanla hafifliyor ama 2 yıl olmasına rağmen hala geçti diyemem. üstünü örtüyorsun tam iyiyim diyorsun densizin biri hayatın gerçeklerini yüzüne çarpıveriyor işte. bazı geceler hala uyanır ağlar, ah ederim. anca birgün biriyle mutlu olduğumuzda belki tamamen silinir..

bu yönü de var bir de değil mi.. peki kendinize ailenizden de ayrı bir hayat kuramaz msnz?

özel olmassa bir de ne gibi sorunlarınız var?

Son düzenleme:

Merhaba. Ben hatirliyorum kiziniz 20 yas buyuk biriyle evlenmisti. Simdi mutlu olmasina cok sevindim. Siz beni uyarmistiniz kendine yazik etme diye benim kocam da yasca buyuktu sonum kizinizla ayni oldu ben de bosaniyorum hakliymissiniz davul bile dengi dengine :))

bu yönü de var bir de değil mi.. peki kendinize ailenizden de ayrı bir hayat kuramaz msnz?

özel olmassa bir de ne gibi sorunlarınız var?

cok uzun, son konularimda yazdim gorebilirsiniz. beni esimle ilk tanistigim gunden tutun da evlenene hatta evlendikten sonra bugune kadar bile hic mutlu olmadik, hep farkliydik, hep ayri telden caliyorduk, hep uyumsuzduk, hep esimin inadi sonra da benim itip kakmamla evlenip bugunlere geldik. Ben tr de olsam belki bosanmistim simdiye kadar ama abd deyim, isim, okulum burada, bosanirsam yalniz olacagim, ailem de kalkip yanima gelmez, sonra yabanci memlekette esimle dipdibe olacagiz vs vs. durumum karisik ve zor.

Ben de nefret ediyorum esimden ama bazen de ozluyorum lanet olsun ki neyse ben konunu sabote etmiyim canim

Bunu hangi aklı kıt söyledi acaba? Bunda içine oturacak bir durum yok, böyle insanlara karışmadın diye sevin.

Son düzenleme:

canım allahım güzel yazı yazsın, mutlu ol inşallah. Benim ikinci evliliğim. İlki seninki gibi kısa sürmüştü. İlk evliliğim ile ikincisinin arasında 4 yıl var. Bu süreçte hayatıma kim girdiyse evlenip ayrıldığımı duyan tüm erkekler sorun değil şeklinde yaklaşıp işin içine aileler girince hep bozuldu. Oğullarına DUL bir kız almak istemedi hiç biri. Bu arada yakın akraba bile kocalarını benimle yan yana bırakmadı , adım 2. el falan oldu. Zor zamanlardı. Gittiğim düğünlerde falan tuvalete gider ağlardım. Benim çeyizim yeniden alındı. Eski evlilikten kalma hiç birşeyi kullanmadım. Eşimin ailesini ikna etmesi 2 yıl kadar zaman aldı. Artık eşim kimseyle evlenmeyince ailesi mecburen benimle evlenmesine razı oldu. Ama hiç kötü bişi söylemediler bana evlendikten sonra. Eşim hiç ezdirmedi beni, kimseye laf söylemek düşmedi. Herşey eşte bitiyor kısaca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…