İkinci evlilik nasıl başlar, psikolojisi nasıl atlatılır?

Bakalım bizler ne zaman ikinci evlilik aşamalarına geleceğiz. Anladığım kadarıyla o aşamalar da zorlu geçiyor. Ümitli, metanetli olmaya çalışalım.
Nasıl evlenmeden önce boşanacağımız hiiiç aklımıza gelmezdi, aynı şekilde bundan bir kaç sene sonra hangi noktaya geleceğimiz de tahmin etmek çok zor.
Ümitvar olalım, burada iyi haberlerimizi paylaşalım :)

Hem hiiiç sıkıntı görmeseydik, hangimiz şimdiki kadar olgunlaşabilir, güçlenebilirdik?

okudum kızkardeşiyle yazışmalarını, ama birbirinize bir şekilde alışmışsınızdır, annenize normal şartlarda hak vermezdim ama iki taraf da kendini törpülese bence sorun kalmaz gibi.

ben inanın boşanmamak için elimden geleni yaptım ve benim tutnabileceğim hiç bi dal yoktu evliliğin e si yoktu orada. ona rağmen didindim durdum. karşınızdan bir adilik görmüyorsanız ne bileyim işte aşılır gibi geldi. inşallah düzelir her şey. benim ailemin yanında bile zorlandığım günler oluyor çünkü sen daha da zorda kalırsın. ama zorda kalmamak için değil, gerçekten birlikte mutlu olmak için sarılmanız lazım birbirinize. çünkü kimse kimseyle tam uyumlu değil, bir sonraki evlilikte de aynı uyumsuzluklar olabilir.

Ben de nefret ediyorum esimden ama bazen de ozluyorum lanet olsun ki neyse ben konunu sabote etmiyim canim

he o özlem varsa bilemem ben hiç özlemedim çünkü yeterince iğrendirdi kendinden. ama unutursun o da geçer. başka birini sevdiğinde geçer.. biraz zaman lazım. istediğin kadar da sabote edebilirsin konumu sıkıntı etmem öyle şeyleri :)

Son düzenleme:

ay ağlayayım mı ben şimdi şuracıkta :) maşallah nazar değmesin. o zaman bu meseleyi turnusol gibi kullanmak lazım değil mi? karşındakinin adam olup olmadığı da anlaşılmış olunuyor böylelikle. helal olsun eşine. inşallah ömür boyu mutlu olursunuz. umut oldunuz sağ olun :)

Canim colugun yok cocugun yok hic evlenmemis bir insandan farkin yok ki senin
Hadi cocuk olsa yeniden evlenmek zor hem kendini hem cocugunun rahatini dusunmek zorunda kalirdin bence su an boyle bir derdin yok cok sanslisin emin ol
Resmi nikahla evlenip bosanmissin
Millet neler yapiyor ama o imzayi atmadan yaptiklari icin onlar bekar da sen mi dulsun sanki
Tertemiz alninin akiyla ayrilmissin usuluyle yeniden mutlu olur evlenirsin ne olacak hic uzulme kendine guven seni birileriyle tanistirmak isteyenlere de soyle sadece talipliye usuluyle aciklasinlar gelen kisi seni bilerek gelsin merak etme kimsenin aktini calmazsin
Daha cok cok gencsin kucucuksun kuzum umarim cok mutlu olursun
Bu arada isyerinde soylememekle iyi yapmissin insanlar mal cunku hemen erkek ariyor diye bakarlar bu toplumda ne yazik ki

dimi işte bunları hep düşünüyorum kendi içimde de kabullendim ama o laflar ok gibi geliyor bana :)

çok şükür ki çocuksuz kurtuldum ordan. ömür boyu o aileyle muhattap kalsaydım ben hiç iyileşemezdim.. bir de evet bundan sonra söylemeye karar verdim aracılara, iş yerinden de olsa :) umarım ağızları sıkıdır

hiç bir şeye yanmıyorum da o polis çocukta çok heyecanlanmıştım, baya düzgün biriydi, söyleyemedim diye görüşmeyi reddettim resmen, hayırlısı :)

eminim çok zor bir durumdur canım..
ama yaşının gençliği büyük bir avantaj..
üzme kendini ve zamana bırak..
gerçekten canın istediğinde ve tam güvendiğin biriyle musmutlu olursun inşallah..

sevgili olduğun kişilerle asla cinsel münasebette bulunma. Evlenip ayrıldığın için onların bu anlamda talepleri olabilir. Bekle, hakkında hayırlısı olsun. Herkesin bir kısmeti vardır. Demekki eski eşin senin kısmetin değildi.

Hakkinda en hayirlisi neyse o olsun canim

ay Allah korusun.. ben elimi bile tutturmayı gururuma yediremiyorum :)

Kendini bilmez insanların laflarına üzülmeni, alınmanı ve ikinci evliliğe karşı endişelerini anlıyorum..

Şöyle düşün dedeler, babaanneler, yaşlı başlı eski kafa komşuların ağzından böyle lafların çıkması doğal.
Cahil de geç.. Maalesef onların bakış açısının değişmesi zor.

Ablam boşanıyor şuan, babaannem konuşunca görsen geliyorlar bana. Annem biraz daha iyi olsa da
inan içten içe huzursuz o kadar zoruna gidiyor ki.. Biz genç nesil olarak iyiyiz, bunu doğal kabul ediyoruz.

Kalbini kırmadan bunun artık doğal bir şey olduğunu,
İyi bir mesleği,geliri olan hiç bir kadının artık çile çekmek istemediğini,
Hatta bekar insanların boşanmış insanlarla evlendiğinin bile görüldüğünü anlatmaya çalışıyorum babaanneme..
Biraz anlıyor, yumuşuyor. Sonra yine karalar bağlıyor.

Belki ancak ve inşallah :) ablam mutlu bir 2. evlilik yaparsa ohh iyi yapmış, boşamış o öküzü diyecek

Kafa yapısının değişmesi için, zaman ve olumlu gelişmeler gerekiyor bence..

Kimse boşanmak için evlenmiyor, hayatta her şey insanlar için..

İlk evliliğinde mutluluğu bulamamış insanlara 2. evliliklerindeki en büyük mutluluğu yakıştırıyorum ben..
O büyük hayal kırıklığı bunu hakediyor..

Boşanmış olsaydım, çocuğum bile olsa ümitle yeniden evlilik düşünürdüm..
Herkese inat..İnadına..

Aracı olan kişilere durumundan bahset, kendisi gibi bekar biri ile evlilik isteyen biri ile hiç görüşmemiş olman daha iyi olur bence.
Boşa kırılmamış, yıpranmamış olursun..

Mutluluklar dilerim..

Ah canım Allah mutluluğunu daim etsin. 2 sene sonra bitti evliliğim... Her şey içimde kaldı... Neler bekledim, neler yaşadım.
Allah inşallah senin gibi güzel bir evlilik yapabilirim ben de günün birinde...
Dua et ne olur, çok çektim çok ahım var çok...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evlenmeden once ayrilik aklimiza gelmiyor mu? Kuzenim nisanliyken bosanan kuzenim bunlarin evlilik Benimki kadar da surmez dedi iki yil sonra bosandi. Arkadasim kac kere ayrildiktan sonra evlendi, evlenmeden once herkes yapma etme dedi, ama olacagi var ya evlendi ve bir yil sonra bosandi. Ve Ben o kadar kisi yapma, etme, yol yakinken don dedi ki resmen inatla evlendim. Aglaya aglaya, yalvara yalvara hem de. Bu kadar gurursuzca, bu kadar asagilikca... Dugun gunu beyaz gelinligimle duygulanip da ne kadar guzel olmussun diyen degil geline avazi ciktigi kadar bagiran cagiran bir adamla hem de.... Simdi biz ayriliga kadar gidecegimizi bilmiyor muyduk??

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Canım sen olayları biraz akışına bırak bence. Kesinlikle kimseden bir eksiğin yok başta bunu iyice sindir içine. Ama evlenir miyim evlenemez miyim nasıl olur nasıl biter diye düşünme bu kadar, hiç evlenmemiş insanlar da dahil kimse bunu düşünmemeli çünkü. Bu kimsenin oturup kararlarla düşünerek yaptığı bir şey değil. Karşına biri çıkıyor, istemesen de elin kolun bağlanıyor dilin tutuluyor ve evleniyorsun veya çok istiyorsun ama uygun kimse çıkmıyor, istediğinle kalıyorsun. Elinden bir şey gelmiyor. Demek istediğim, daha önce evlenmiş evlenmemiş hiç farketmez veya evliliğe hazır olup olmaması da farketmez. Bir bakarsın evleniyorsun hazırlıklar içinde bulursun kendini. Bunu düşünüp canını sıkma, Allah hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsin.

Tamamdır, haklı olabilirsin tabi, şöyle söyleyeyim kimse "seneye olmadı boşanırım" diyerek evlenmez diye düşünüyorum.

O zaman şu tarz bir mantık oturtalım birlikte; evlenme kararını her türlü veriye rağmen biz verdik, evdeki hesap çarşıya uymadı, bizim hesap uysa da karşı tarafı bu hesaba uydurtamadık, ayrılma kararını da nihayetinde aldık/almak zorunda bırakıldık, biz açıklamazsak kim bilecek, olmadı yapamadık diyeceğiz ve zamanla herşey gibi bu da unutulacak. Daha gelmemiş adaylar için kendimizi germeyelim, burada ikinci evliliğini yapıp çok mutlu olanlar var. Ne güzel bir imkan bizim için bu vakaları burada okuyabilmek. Dua edelim, herşey güzel olacak inşallah :)

biliyorduk :) yine de yaşamak istedik

ilk evliliğinin psikolojisini atamamışsın ki ikinci için daha vaktin var canım öyle iki yıl geçti beş yıl geçtiyle olmuyor o iş maalesef kimi 1 ayda siler izini kimi 10 yılda.. bence acele etme ve milletin ettiği laflara çok takılma derim..ikinci evlilik işine gelince de nasipten ötesi yok hiç takılma olursa olur elbet..
birde saklamak gibi bir düşüncen var sanırım kesinlikle bunu yapma..yaşadıkların seni sen yapan şeyler eğer inkar edersen kendi içinde çıkılmayacak girdaplara yol açarsın.. mutluluğunu yaşadığın gibi acınla da barışık yaşamayı öğrenmelisin..

Son düzenleme:
yanı aslıdna butun bunlar 2.evlılıkle alakalı degıls uanda daha henuz belkıde yeterınce zaman gecmedıgı ıcın bu sekılde dusunuyorsun
çeyiz kısmına giremeyeceğim tabi 2 aylık evlilikle 3 yıllık evlilik bir değil ona ragmen kullanmadıgım esyalarda dahıl bır cogu kırmızı kurdeleyle gerı cıktı evden ve bır daha gormedım onları .
yenı evlendım tabıkı o esyalardan eser yok
gecmısı saklamak bana yük gelirdi, saklandıkça insan düşünmezmi madem çok normal neden saklıyorum , madem çok anormal geliyor neden ayrıldım hatamı ettim diye düşünmeli insan . konunuzu hatırlıyorum genel konuşuyorum .
tam olarak ne istediğini anlamadım ama daha iyi ifade edersen kendini tabiki yaşadıklarımdan örnekler verebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…