Ikinci Evlilik

kader kısmet sen ysine denk geldin belkide şu zamanda dogru erkegi yada insanı bulmak çok zor.söyledigine katılııyorum tekrar evlensem aynı hataları yapmam büyük ders oldu çünkü yaşadıklarımm.

Evet gerçekten çok şanslıyım kesinlikle bu defa doğru insanla evlendiğime inanıyorum ama bunun dışında ikimiz de zamanında acı çektiğimiz için birbirimize çok itinalı davranıyoruz bunun da etkisi büyük ama evlenmekten korkmamak gerekiyor benim ikinci evliliğimde başta ailem çok karşı geldi bir daha hata yapma lüksün yok diye şimdi onlar da ne kadar mutlu olduğumu görüp seviniyorlar dilerim allahtan çektiğiniz bütün üzüntüler unutturacak kadar güzel bir evlilik yaparsınız allah doğru insanlarla karşılaştırsın.

Evet gerçekten çok şanslıyım kesinlikle bu defa doğru insanla evlendiğime inanıyorum ama bunun dışında ikimiz de zamanında acı çektiğimiz için birbirimize çok itinalı davranıyoruz bunun da etkisi büyük ama evlenmekten korkmamak gerekiyor benim ikinci evliliğimde başta ailem çok karşı geldi bir daha hata yapma lüksün yok diye şimdi onlar da ne kadar mutlu olduğumu görüp seviniyorlar dilerim allahtan çektiğiniz bütün üzüntüler unutturacak kadar güzel bir evlilik yaparsınız allah doğru insanlarla karşılaştırsın.

ne güzel cnm allah mutluluğunu daim etsin..bende 8 ay evli kaldım..başka şeylerde vardı ama son noktayı koyan ihanet oldu...kendisi ihanet ettiğini kabul etmiyor ama illa ilişkiye girmek mi gerekiyo ihanet için....gerçi bunu yapmadığınıda bilmiyorum...çünkü ayakta uyuyomuşum...insan kendi başına gelmez sanıyo ama hiç te uzak deilmiş...henüz boşanmadık mahkeme sürüyor ama ben daha iyiyim..ilk günlerdeki gibi yanmıyor içim..sanırım bizi üzen birazda gelecek korkusu...gelen gideni aratırsa düşüncesinin gerçekleşmesi...rabbim 2.kez yaşatmasın bu mutsuzluğu bize.allah bozmasın, senin gibi mutlu evlilikler yapanları duymak beni çok umutlandırıyor.foruma baktığımda herkes aynı şeylerden korkuyo..herkesin kafasında karşıma çıkan yeni insanlara nasıl güveneceğim?nasıl doğru karar vereceğim? soruları var.
SEN NASIL KARAR VERDİN CNMM?
herkes yuvarlak cevaplar veriyor bu soruya.mesela karşındaki kişiyi hiç gizli sınavlara tabi tuttunmu?olaylar karşısındaki davranışlarını ölçme fırsatın oldumu?ne bileyim karar vermene yardımcı olan şeyler neydi..

ne güzel cnm allah mutluluğunu daim etsin..bende 8 ay evli kaldım..başka şeylerde vardı ama son noktayı koyan ihanet oldu...kendisi ihanet ettiğini kabul etmiyor ama illa ilişkiye girmek mi gerekiyo ihanet için....gerçi bunu yapmadığınıda bilmiyorum...çünkü ayakta uyuyomuşum...insan kendi başına gelmez sanıyo ama hiç te uzak deilmiş...henüz boşanmadık mahkeme sürüyor ama ben daha iyiyim..ilk günlerdeki gibi yanmıyor içim..sanırım bizi üzen birazda gelecek korkusu...gelen gideni aratırsa düşüncesinin gerçekleşmesi...rabbim 2.kez yaşatmasın bu mutsuzluğu bize.allah bozmasın, senin gibi mutlu evlilikler yapanları duymak beni çok umutlandırıyor.foruma baktığımda herkes aynı şeylerden korkuyo..herkesin kafasında karşıma çıkan yeni insanlara nasıl güveneceğim?nasıl doğru karar vereceğim? soruları var.
SEN NASIL KARAR VERDİN CNMM?
herkes yuvarlak cevaplar veriyor bu soruya.mesela karşındaki kişiyi hiç gizli sınavlara tabi tuttunmu?olaylar karşısındaki davranışlarını ölçme fırsatın oldumu?ne bileyim karar vermene yardımcı olan şeyler neydi..
kesinlikle katılıyorumm aynı şeyleri hissediyoruz maleseff.cvbı bende merakla bekiyorum

Bir evlilik yaptım iyi kötü yaşandı ve bitti,bir kızım var onu düşünerek 5 yıl sabrettim
sırf onun için,peki bir anne için en değerli varlık evlattır öyle değil mi
şimdi soruyorum size evladımın sevgisi bile bu yuvayı kurtarmaya yetmedide
şimdi ikinci adam daha mı değerli evladımdan, eğer tekrar evleneceksem neden evladım için
katlanıp onun yuvasını bozdum,ona yeni yuva yapmaya çalışıyorum... bilmiyorum ne dersiniz ama
bu benim fikrim, herkesin fikrinede saygı duyuyorum, en büyük aşkım evladım

heeeyy birinci evliliğini bitirmiş olanlar titreyin de kendinize gelin ya.nedir bu karamsarlık hali anlamadım ki.cinayet işlemediniz alt tarafı boşandınız.

bakın benim yengem (abimin eşi) de ikinci evliliğini yaşıyor.abim hiç evlenmemiş olmasına karşın hiç sorun yapmadan evlendi onunla.kızın hiç sizin gibi karalar bağlamış bir hali yok.benim aileme her türlü mobilyasını,katı meyve sıkacağına kadar eksiksiz herşeyi aldırdı.bir gelinlik giydi bayram şekeri gibi aşırı cafcaflı.düğünün ertesi gün diğer abimin taktığı bileziği ince bulduğu için abimle ve eşiyle kavga etmeye geldi.bana her geldiğinde türlü türlü laflar soktu,herkese de giydiriyor.

hiç de aman ben dul geldim gibi bir mahcubiyeti yok.bence sizin de olmasın.yoksa karşı taraf da size öyle davranır.

bunları yazmamdaki amaç herkesi kendiniz gibi sanmayın.bunu hiç takmayanlar da var.

heeeyy birinci evliliğini bitirmiş olanlar titreyin de kendinize gelin ya.nedir bu karamsarlık hali anlamadım ki.cinayet işlemediniz alt tarafı boşandınız.

bakın benim yengem (abimin eşi) de ikinci evliliğini yaşıyor.abim hiç evlenmemiş olmasına karşın hiç sorun yapmadan evlendi onunla.kızın hiç sizin gibi karalar bağlamış bir hali yok.benim aileme her türlü mobilyasını,katı meyve sıkacağına kadar eksiksiz herşeyi aldırdı.bir gelinlik giydi bayram şekeri gibi aşırı cafcaflı.düğünün ertesi gün diğer abimin taktığı bileziği ince bulduğu için abimle ve eşiyle kavga etmeye geldi.bana her geldiğinde türlü türlü laflar soktu,herkese de giydiriyor.

hiç de aman ben dul geldim gibi bir mahcubiyeti yok.bence sizin de olmasın.yoksa karşı taraf da size öyle davranır.

bunları yazmamdaki amaç herkesi kendiniz gibi sanmayın.bunu hiç takmayanlar da var.

inanaması ne kadar zor hemde bu toplumda...bırak bekar erkegi dul adamla bile ben neler söylenir laflar vurulur diye korkuyorum evliligi düşünemem asla çocgumda yok hemde
. malum toplumda sizin anlattıgınz örnek parmakla sayılıdır.böylesi bize denk gelirmi ..nerdeeede o şansss

canım senin abinin bi kopyasından daha var mı acaba bu dünyada çok merak ediyoım valla ne güzel ya sanşlı kızmış

bende boşanalı 12 saat oldu.bende 10 ay evli kaldım.yaşamadığım eziyet kalmadı.aldatma yoktu ama onun dışında ne ararsan vardı.26 yaşındayım.zararın neresinden dönersen kardır diye düşünüyorum.
saygısızlık,küfür,hakaret,şiddet,sonradan sorun olan kültür farkı,takıntıları ,kıskançlıkları,gizli gizli takip etmesi vb....

çok sabrettim ama baktım ki giden benden gidiyor.çok severek evlenmiştim.ama olmuyorsa bir yerde dur demeyi de bilmeli insan.benim ilk onun ikinci evliliğiydi.hep onu düşünüp sabretmişti.oda hatasını anlayıp sürekli özür diler ama tekrar yapardı.doktorlara gittik tedavi oldu ama ne fayda.evde eşya kalmamıştı.
zaten bu durum önce hakaret sonra küfür ilerleyen zamanda bana şiddet ve doyum noktasıda intihar oldu.hasta adam.
bu arada etraftakilere çok çok iyi davranır saygılı seven eş görünümünü alırdı.ama dr bile duygusal bağı olan insanlara yapıyor demişti.
en son evi terkettiğimde intihar etmiş ve hastanede sabahlamıştım.kimseye duyurmadık.mesleğine zarar gelmesin diye 40 takla attım hastanede..

amaa adam nankörse ruh hastasıysa istersen melek ol o evlilik gitmiyor.
kesin kararımı vermeden önce(2 hafta önce) ,o akşam eve gelmedi .aradım annemde kalacağım dedi.
1 şişe şarap açtım ,sigaramı yaktım.şarabı içtim.
o halde aynaya baktım.
eli yüzü düzgün,iyi bir işi olan etrafında sevilen saygı duyulan ben ne hale gelmiştim.
karşımdaki öküz bana nasıl böyle davranabilirdi??
kimseye saygısı olmasada insanın kendine saygısı olmalıydı.
evlilik bu değildi.ve mutluluğu hakettiğime çok inanıyordum.
ona yaptıklarımı yapsam beni başından indirmezdi.
ve kararımı verdim boşanma kesindi.
kıyafetlerimi valize koydum.sığmayanları çöp torbalarına :)
sadece kıyafet ve ayakkabılarımı aldım.
sabah gelince şok oldu.beni anneme götur dedim.
ağladı ama bırakacağım dedi.daha önceden hazırladığımız dilekçeyi pc çantamda hep taşıyordum.benim imzam yoktu onun vardı.ben davacıydım.bana yırt at demişti ama saklamıştım.

eve geldik bir u dönüşüyle bırakmıyorum dedi .ikna ile durdu taksiye bindim aşyalarımı taksiye sıkıştırdım.anneme geldim.

huzura kavuşmuştum.
3.5.2011 de davayı açtım.
5.5.2011 de boşandım.

mal mülk eşya nafaka tazminat hiç bir şey istemedim.
oda istemedi.
10 dk da 10 aylık evlilik bitti.

çok şükür tek damla göz yaşı akmadı.
demekki zamanında çok ağlamışım.

vee hayat devam ediyor.
ileride evli mutlu çocuklu olacağıma inanıyorum.
onun ise bir ömür sorunlu ve mutsuz olacağınıda...

evlilik için elimden gelenin fazlasını yaptım.vicdanım çok rahat.boşandığım için de pişman değilim.

hala borç ödüyorum ama Allah sağlık huzur versin ödenir gider.hiç birşey benim hayatımdan önemli değil.

ne güzel yazmışsın ,yıkılmamış dahada güçlenmişsin böyle kadınlar çoğalmalı ezik olmamalı umarım sende mutlu mesut olursun layikini bulursun şu hayat yolunda

benim eltim aynı zamanda teyzemin kızı beni kocasının abisiyle tanıştırdı (şimdiki eşim) o dokuz eylül hukuk fakültesinde okuyordu o zamanlar benimle çok ilgilendi aramızda duygusallık başladı.bana hukuk u sevdirdi. bende o sene marmara hukuk fakültesini kazandım ve istanbula gittim. gidince şımardım mı aklım havaya mı uctu bilmiyorum eşimle bi daha görüşmedim. okulumun son senesinde istda olaylar olmaya başladı orda bulunan akrabamızda tasındı babam huysuzlanmaya başladı bi arkadaşım oldu ve onunla evlendim. başlarda herşey güzeldi ama kazara hamile kaldım ve asla kürtaj olmak istemedim.bebeğin doğmasıyla çok kötü olaylar yasadık.Çünkü inanamıyacaksınız bebeği sevmemişti. belkide hamilelik,sonra bebek,eve kapanmak onu sıktı bilmiyorum sevmedi bebeği bunuda açık açık söyledi.annem bebeği çok seviyodu izmire gönder biraz ananesi baksın bence dedi.sonra aldatıldıgımı öğrendim. bebek izmire geldi ama benimle ;) hemen boşanma davası açtım,yanımda bir bebek vehayatımda bitmemiş alttan dersleri olan bi okulla hayata atıldım.Allahtan ki babamlardan deneyimliydim özel dersle hayatımı kazandım. avukatımda şimdi ki eşimdi. benden hiç bir şey beklemeden oğlumla çok ilgileniyodu.sonra tekrar yakınlaşmaya başladık. benim eşim çok iyi niyelti biridir. hatta mahallede kahvede bile polyanna falan diyolar. neyse gel zaman git zaman eşim bana evlenme teklif etti hayır dedim olmaz oğlum var dedim hem herkes çok karşı çıkar dedim, ama o dinlemedi annemlere de annesine de açtı durumu.. ve şok bi olayla geri kafalı dediğim kaynanam bile sevindi..biz düğün dernek evlendik.eşim bana dedi ki: seni çok severim güvenirim o ayrı ama şeytana falan uyarsan küsersek ayrılırsak oğlumsuz yapamam ne yapcaz ne etcez çocuk benim üstüme geçecek. babası da kabul edince çocugu üstüne aldı. zaten bebeklikten beri bakıyodu nüfusla herşey tam rayına oturdu öyle bi aldı ki kütük mütük herşey tam. oğluma (ki bu lafımı duysa dünya kıyamet kopar) yürümeyi öğreten o,hastanede dr iğne yaparken bacagını kanattı diye ortalığı birbirine katan o..oğlum en iyi kıyafetleri giydi,benim hiç sütüm yoktu en iyi mamalrı yedi..şimdi ise 4 yasına gidiyor.eşim güvercin manyağı,gecenin bi vakti oğluyla kuşçudan geldi ve koyun koyuna yatıyorlar. bizim evde bu anlattıgım hikaye unutuldu gitti,herşey tam takırında.kimse oğlumuza gık bile diyemez bu apt nı başımıza yıkar eşim ve inanın bunun bana sevgisiyle alakası yok.gece bazen uyanır gibi olur ya kalkar onu alır ortamıza getirir ya da gider onunla uyur.bir kere baroya gitmiştim avukat arkadaşları bile diyo bıktık oğlunuzdan görmemişin bi oğlu olmuş falan diyo.. edindiğimiz her mal,ki zeytinlik arsa işlerini sever eşim 18 yasına kadar bizim taktirimizde olsa bile egenin..

ben yakın zamanda bebek denedim ama karnımda öldü,kürtajla aldılar eşime bazı seyleri yasatamadığım için kahroluyorum..hııı gerçi sorun bakalım eşim kahroluyor mu HAYIR. ben hamile kaldıgımda çocugu zorla yaptırmıştım,hamile oldugumda eşim üzülmedi tabiki sevindi ama çok değil. bana hep ikinciyi getirirsen oğluma istediklerimi yapamam zamanım,param herşeyim ikiye bölünür gerek yok diyor..

geçen gece balkona sofra kurdum ,oturduk. işte o zaman ona dedim annem babam yaslı. onun dışında bu çocugun ne dedesi dede ne babanesi babane ne amcası gerçek amca.sen bişey oldumu kardeşine koşuyosun her gün berabersin ama oğlumuz yalnız kalcak dedim o zaman okuttugun kolej ona yoldaşmı olabilcek dedim, bırak devlet okuluna gitsin ama insan gibi yanında canı olsun dedim. gerçekten amcası ona canını verir,eltim desen zaten teyze kızım egeye düşkün ama nereye kadar,belki de oğlum gençlik gururundan başına bişey geldimi onların kapısını çalamıcak.ölmekten korkuyorum dedim.bir an önce bir kardeşi olsun belki de 2, onları ömrümün yettiği kadar birbirlerine bağlı yetiştireyim,gözlerimi yumarken EGE mi emanet edebileceğim biri olsun istedim..

zor zar bir iki gündür ikna oldu.. benim hikayemde böyle arkadaşlarım.. hepiniz çooooook mutlu olun

hikayeni okurken gözlerim doldu böyle iyi insanlarda varmış demek çok şanslısın huzuru bulmuşsun darısı başıma demek geldi içimden.allah nazarlardan korusun :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:yuvanızı:emir_bebek: allah cümlemizi böyle iyi insanlarla karşılaştırsın.

hikayeni okurken gözlerim doldu böyle iyi insanlarda varmış demek çok şanslısın huzuru bulmuşsun darısı başıma demek geldi içimden.allah nazarlardan korusun :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:yuvanızı:emir_bebek: allah cümlemizi böyle iyi insanlarla karşılaştırsın.

amin canım Allah hepinizi mutlu etsin inşallaahh

arkadaşlar benim de 5 yıılık evliliğim 20 gün önce sonlandı. aslında onu çok seviyordum ama ilişkimiz 6-7 aydır çok kötü gidiyordu hep atışıyorduk. meğer beni aldatıyormuş ve bu dönemde beni kendinden soğutmaya çalışıyormuş. bende o sıralar haberim yok çabalıyordum düzelsin die severek evlenmiştim. öğrenir öğrenmez boşandım.asla geri adım atmayı düşünmedim çünkü pişman deildi. hala da o kadınla beraber. ama hiç umrumda değil birden bitti benimde sevgim hatta hergün görmek zorundayım eski eşimi hiç konuşmuyoruz tabi . ben de 2. evliliği düşünüyorum tabi zamanı gelince olucak umarım bu sefer allah düzgün bir insanla karşılaştırır. eski eşimde etrafça çok sevilir çok efendi bilirler benim bile gerçek yüzünü görmem 5 senemi aldı. ya yine aynı olursa bu sefer çocukta olursa . o şapşalı pişman etmekte istiyorum ama halinden memnun allaha havale ediorum artık.

arkadaşlar benim de 5 yıılık evliliğim 20 gün önce sonlandı. aslında onu çok seviyordum ama ilişkimiz 6-7 aydır çok kötü gidiyordu hep atışıyorduk. meğer beni aldatıyormuş ve bu dönemde beni kendinden soğutmaya çalışıyormuş. bende o sıralar haberim yok çabalıyordum düzelsin die severek evlenmiştim. öğrenir öğrenmez boşandım.asla geri adım atmayı düşünmedim çünkü pişman deildi. hala da o kadınla beraber. ama hiç umrumda değil birden bitti benimde sevgim hatta hergün görmek zorundayım eski eşimi hiç konuşmuyoruz tabi . ben de 2. evliliği düşünüyorum tabi zamanı gelince olucak umarım bu sefer allah düzgün bir insanla karşılaştırır. eski eşimde etrafça çok sevilir çok efendi bilirler benim bile gerçek yüzünü görmem 5 senemi aldı. ya yine aynı olursa bu sefer çocukta olursa . o şapşalı pişman etmekte istiyorum ama halinden memnun allaha havale ediorum artık.

aptalmıdır nedir niye soğutmaya calışıyoki sereflice gelseydi bak kızım böyle böyle deseydii :47::47::47::47:

o kadın yolmadın mı arkadaşım. sunu bilsin yuva yıkanın yuvası olmaz :20::20::20::20:

bende full ceyizle evlendiimm :1::1: gelinlikte giydim hatta face i olanlar bakabilir, kayıkla geldim düğün salonna abe kaynanada da döktürdüüümmm:32::32::32:

bende full ceyizle evlendiimm :1::1: gelinlikte giydim hatta face i olanlar bakabilir, kayıkla geldim düğün salonna abe kaynanada da döktürdüüümmm:32::32::32:

darısı başşımıza nerde bizde o kör talihh.biri gelicekte beni bulucakta ewlencemde eşimi unutup mutlu olucamda hey gidi günler heyy geç artıkk geç git de bizde mutlu olak daaa

ay acaba benimkidemi aldattı eşimde 2 senedir sogutmak için kavga için ugraşıyordu düzeltmek için hep ben ugraştım yalvar yakar dönderdim daha beter agzma etti yani.ay yoksa bu erkeklerin takdigimi bu ..yalanı çoktu ailecekde ortaklarmışş hep kendimi suçladımm eşim iyi adamdı diye herkes öyle biliyor ama gerçk yüzünü 9 sene sonra ögrendim..aldattıysa sittin sene yalvarsa dönmem ama yoksa sewiyordum adamı herşeyi silip unutabilirm..ah biz niye bu akdar yumuşak kalpliyiz baglanırız bilmemki

geçmiş olsunn.hiç degilse senin nefret etmen için sebebin var dönsede kabul etme zaten..herşeyi sineye çekmek kolaydır da işte en affedilemez sebep budur diyorum hakkında hayırlısı

ay acaba benimkidemi aldattı eşimde 2 senedir sogutmak için kavga için ugraşıyordu düzeltmek için hep ben ugraştım yalvar yakar dönderdim daha beter agzma etti yani.ay yoksa bu erkeklerin takdigimi bu ..yalanı çoktu ailecekde ortaklarmışş hep kendimi suçladımm eşim iyi adamdı diye herkes öyle biliyor ama gerçk yüzünü 9 sene sonra ögrendim..aldattıysa sittin sene yalvarsa dönmem ama yoksa sewiyordum adamı herşeyi silip unutabilirm..ah biz niye bu akdar yumuşak kalpliyiz baglanırız bilmemki

çünkü bu devirde s.ç.an yaranıyooo ;) yalvar yakr döndüğün için daha fazla agzına etmiş

Back
X