bu konuşulanlar çok yanlış.
öncelikle evliliklerini devam ettirme şansı olan insanlara, bir ümit oluyor bu konuşmalar "boşanırım, tekrar evlenirim ne olacakki, bak kızlar evlenmiş, hatta daha mutlu olmuş" gibi bir algı oluşturuyor.
LÜTFEN BUNU YAPMAYIN.
Çocuk yoksa, bu biraz daha kolay bir tercih AMA çocuk varsa LÜTFEN LÜTFEN ve LÜTFEN boşanmayı hiiiiiç düşünmeyin. Artık tüm alternatifler denendikten sonra boşanma yoluna gidin.
Her ne kadar kendimizi önce düşünsek, bu boşanmalar çocuklarımızı büyüdüklerinde ve hatta kendi evliliklerinde ve ailelerinde ciddi anlamda etkileyecek. Bunu lütfen unutmayın.
Lütfen her ihtimali deneyin, doktorlar, aile danışmanı, psikolog, aile büyükleri, eş dost, arkadaşlar, komşular, hocalar ...
bilmiyorum deneyin. Evlilik bu kadar ucuz değil!
Bizde kadınlar olarak, kocalarımıza bir şeyler yapıyoruz, bizde masum değiliz. Bazen inatlaşıyoruz, bazen bencillik yapıyoruz, bazen sevgisiz davranıyoruz, bazen ilgilenmiyoruz. Bilmiyorum!
"Kocam beni aldatıyor, ne yapayım" diye buraya yazmayın. Gidin bir uzman ile görüşün!
Evlilikler, TV deki diziler, filimler gibi değil. Bunları seyrederek "beyaz atlı prensi"mizi bekleme işinden vazgecin.
Hayat çok zor ve acımasız. Kocamın sözleri bana "emir" gibi gelirken kendimi onun "kölesi" gibi görürken, iş hayatımda müdürlerimin "emirlerini" eksiksiz yerine getirmek için kendimi yırtıyorum. Müdürümün isteklerine katlanabiliyorsam, kocamınkilere de katlanabilirim.
Çok iyi düşünün, 1 şans daha verin, daha sonra 1 şans daha ve sonra daha fazla şans verin. Bir şey "aileyi" kaybetmeyiz.
O insanla evlenmeye kimse bizi zorlamadı. Kendimiz (en azından ben) isteyerek evlendik. Hata yapmadık, salak değildik, saf, taze, ve genç kızlık duygularımızla severek evlendik.
Belkide ben ona nasıl davranacağımı bilmediğim için onu bu hale getirdim.
Birazda böyle düşünebilmek gerekli, nerede hata yapıyoruz... Bana hakaret etti, evden kovdu ama ben ona ne yaptım? Ne yaptımda bana bunları yaptı? Ben hiç bir şey yapmadım mı ona ? Biraz dürüst olmak lazım kendimize ve kocalarımıza...