İkinci kadını tanıyorum. Vicdan yapıyorum !! ne yapmalıyım ?

Bence sen Ayşe ye gıcık oluyorsun ve o mutsuz olsun diye olayı gün yüzüne çıkarmak istiyosun.yoksa adamın eşi falan bahane.
Ama bence eşi de Ali de olayın farkında.ali ayşeye kendini kaptırdığı için eşi de bir şey demiyor.ayşe de zengin sevgiliyi bulmuş..ohh kebap:)
Sen olayı dallandırıp budaklandırısan ali eşinden boşanıp Ayşe yi alır ben sana söliim:)

Bence karismayin.uzerimize vazife gormemek lazim.super kahramanlar degiliz.onaylamayip iliskiyi kesmissiniz en guzeli.kocasinin belki ayse ilki degildir sonuncusuda olmayacaktir.yanlis hesapbagdattan donermis.illa bi yerde cikar ortaya

Bence sen Ayşe ye gıcık oluyorsun ve o mutsuz olsun diye olayı gün yüzüne çıkarmak istiyosun.yoksa adamın eşi falan bahane.
Ama bence eşi de Ali de olayın farkında.ali ayşeye kendini kaptırdığı için eşi de bir şey demiyor.ayşe de zengin sevgiliyi bulmuş..ohh kebap:)
Sen olayı dallandırıp budaklandırısan ali eşinden boşanıp Ayşe yi alır ben sana söliim:)
Evli mevli zengin olsun çamurdan olsun değil mi ?

Acı çekmiş olması mazeret olamaz. Kendi hayatı, ebeveyninin sorumsuzluğu sadece şans. Ve bunda başka insanların suçu yok.

Millet ne acılar çekiyor, her acı çeken başkasının hayatına kaçak kat çıksaydı ohooo! Bizim hayatımız da gül bahçesi değil, evli adamlarla sevgili olup araba aldırıp 2 yıl boyunca kapalı kapılar ardında ilişki yaşamıyoruz. Yapmayan yapmıyor, yapan da her türlü yapıyor. Mutlu da olsa o kız yine yapardı, bazısı acı vermekten zevk alıyor. O kadının mutsuzluğu o Ayşe mi her neyse ona haz veriyordur.

Ama çok acizce bir şey. Başka bir kadının sahip olduklarına göz dikip elinden almak. Düpedüz hırsızlık bu. Ama karma var, ettikleri bir bir dönecek ona, şimdi arabalarla mutlu olsun bakalım.

Mevzuuya gelirsek ben kararsızım açıkçası. 2 yıl boyunca haberi olmamış olabilir mi? Evet olur. Burada ne başlıklar gördük kızlar, yapmayın etmeyin. Ablamızın biri 9 aylıkken öğrendi aldatıldığını ya. Olur mu olur. Minareyi çalan kılıfını da hazırlar derler, bulmuştur yolunu elbet. Hem haberi olsa, en azından arar, sayar söverdi.

Bence Ayşe şuan bir zafer kazanmış edasıyla ortalıkta dolaşıyor. Kadın kadının düşmanı resmen! Onursuz bir bayanmış. He nolur yıllarını adama verir ,ev alır araba alır vs.vs. en son adam ayşenin kıçına basar tekmeyi ya başka aşklara yelken açar ya da eşine döner. Ayşe de onursuz onursuz hayatını harcasın dursun bozuk para misali.

Evet o fıkrayı biliyorum :)

Demek ki mizaç farkı bizimki.
Bilmiyorum da, ben bir yabancıdan bile olsa acı gerçeği duymak isterdim sanırım Marilyn.
"Kimsin sen, ne diyosun ya?!" diye de tepkimi alırdı tabi bu yabancı.
Ama esas duymak isteyeceğim şey, aynı konu için eşimin itirafı olurdu.

Yalnız, bir kadın 2 sene uyanmayacak kadar aptal kalabiliyorsa (eşinin mesleki avantajları hariç), o kadının durumu öğrendikten sonra da eşi tarafından ikna edilme ihtimali yüksektir zaten.
Bu noktada karışmaması gerektiği çıkıyor ikimizin de dediği gibi.
Ben kendim anlamıyorsam ve söyleyen de yakın arkadaşım, aile bireyim falan değilse, karşıdakinin susmasını tercih edebilirim. Diyorum ya başa gelmeden bilinmez ama şu an bu şekilde düşünüyorum. Cidden kendim anlamıyorsam da salak ama mutlu bir şekilde yaşayayım ya kilimcinin köroğlu anlatmasın bana.

Acı çekmiş olması mazeret olamaz. Kendi hayatı, ebeveyninin sorumsuzluğu sadece şans. Ve bunda başka insanların suçu yok.

Millet ne acılar çekiyor, her acı çeken başkasının hayatına kaçak kat çıksaydı ohooo! Bizim hayatımız da gül bahçesi değil, evli adamlarla sevgili olup araba aldırıp 2 yıl boyunca kapalı kapılar ardında ilişki yaşamıyoruz. Yapmayan yapmıyor, yapan da her türlü yapıyor. Mutlu da olsa o kız yine yapardı, bazısı acı vermekten zevk alıyor. O kadının mutsuzluğu o Ayşe mi her neyse ona haz veriyordur.

Ama çok acizce bir şey. Başka bir kadının sahip olduklarına göz dikip elinden almak. Düpedüz hırsızlık bu. Ama karma var, ettikleri bir bir dönecek ona, şimdi arabalarla mutlu olsun bakalım.

Mevzuuya gelirsek ben kararsızım açıkçası. 2 yıl boyunca haberi olmamış olabilir mi? Evet olur. Burada ne başlıklar gördük kızlar, yapmayın etmeyin. Ablamızın biri 9 aylıkken öğrendi aldatıldığını ya. Olur mu olur. Minareyi çalan kılıfını da hazırlar derler, bulmuştur yolunu elbet. Hem haberi olsa, en azından arar, sayar söverdi.
i

işte konunun özü bu aslında.
ya bilmiyorsa, ya cok gururlu bir kadınsa duyduğu anda bitirecek bir kadınsa.

evet ortada bir yuva yok ama, haberi olduğunda direk boşanmak isterse. Çoluğuyla cocuguyla beraber parcalanirsa bu yuvâ.

bu sorular gerçekten beni rahatsız ediyor. Haberdar etmek istedigim gibi bi o kadar da duysun istemiyorum..

Ayşenin suçu ne diye dram yapanları şaşkınlıkla okudum. Kız sanki Ayşenin yuvasını yıkıyım mı demiş. Ne saçma sapan savunanlar olmuş. Konu sahibi ayşeden kötüymüş bik bik. Aman elleme konu sahibi Ayşe saf temiz aşkıyla mutlu olsun hatta..

Bana kalırsa da karışmamalısın ama Ayşe mutlu olsun diye değil. Eşi %90 bilip susuyordur. Boşuna başın ağrır.

i

işte konunun özü bu aslında.
ya bilmiyorsa, ya cok gururlu bir kadınsa duyduğu anda bitirecek bir kadınsa.

evet ortada bir yuva yok ama, haberi olduğunda direk boşanmak isterse. Çoluğuyla cocuguyla beraber parcalanirsa bu yuvâ.

bu sorular gerçekten beni rahatsız ediyor. Haberdar etmek istedigim gibi bi o kadar da duysun istemiyorum..
Peki söylemekteki amacın ne? Kadın yuvasını bozacak istemem diyorsun. Peki bozmayacaksa ne olacak? Kadının huzuru kaçacak. Adamı sürekli didikleyecek ve o adam onu muhtemelen bir daha aldatacak. 2 yıl karısını aldatıp metresine araba almış adam şükür namazı kılıp ev babası olmaz. Huylu huyundan geçmez demişler.
Bu hikayenin ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar diye bitmesi imkansız.

Sevgili ablalarım, kardeşlerim merhabalar.

Bir süredir buradayım ama bu ilk açtığım konu olacak. Sizlerin düşünceleri, benim için çok önemli. Her birinizin ayrı ayrı içten ve samimi olarak yardımcı olduğunuza inanıyorum.

Hemen konuya geçiyorum. Sorunun benimle alakalı olan kısmı, tamamen vicdani boyutu.

Üniversiteden çok çok yakın bir arkadaşımın kuzeni ismi Ayşe olsun. Ayşe anne babasız büyümüş. Annesi zamanında eşi ve kızını bırakıp başka bir erkeğe gitmiş. Babası da bir süre sonra vefat ediyor. Ayşe de, teyzede halada büyümüş derken şuan çalışıp tek yaşıyor evinde.

Çok yalnız kaldığını, ilk defa beraber olduğu erkek arkadaşının evlenmekten vazgeçip kaçtığını, ayşeyi ortada bıraktığını vs. birçok şeyi biliyorum.

Çok yalnızlık çektiği bir dönemde bu herif çıkıyor karşısına. İsmi ALİ olsun.
Ali evli ve çocuklu bir iş adamı. Zengin diyebiliriz. En son araba almış ayşeye.

Ali olacak herifin, karısının hiç birşeyden haberi yok. Arkadaşım bu hanımı bana sosyal medyadan gösterdi. "Merak ettim karısını bana bir göster filan diyip, öğrenmiş oldum eşinin hesabını "".
Niyetim kadına herşeyi anlatmak, adama rest çekmesini söylemekti. Bu sayede belki adam yasak ilişkiden vazgeçer ve evliliğine sahip çıkardı. diye düşündüm. Ama ya tam tersi olursa ve adam yuvasını karısını çocuğunu bırakırsa. AYŞEnin istediği olmuş olacak.!!!!! böyle birşey olmamalı.

Benim midem bu konulardan bulandığından beri arkadaşım ve kuzeni ayşe ile görüşmüyorum.

Şimdi ben büyük konuşmak istemiyorum ama ayşe gibilerden her zaman nefret etmişimdir.

arkadaşım ve kuzeni ayşeyle iliskimi kesmek vicdanımı rahatlatmadı maalesef.

Alinin eşinin hiç bir günahı yok. Bu hanıma ulaşıp gerçekleri anlatmalı mıyım ? çünkü bu yasak ilişki iki seneye yakındır devam ediyormuş. Kandırılıyor olması ve benim bunu bilip, hiç birşey anlatmamam vicdanımi cok rahatsız ediyor. Sanki aldatan benmişim gibi.

Acaba ben vicdanımı rahatlatmak için mi istiyorum bunu ? kadına herşeyi anlatınca büyük ihtimal boşanacaklar. Adam boşanmak istese çoktan yapardı. böyle yasak ilişki devam ediyor kadından deli gibi saklıyormuş.

Düşüncelerinizi bekliyorum. her türlü yoruma açığım. Yol gösterin lütfen.

Ayşe yi kiskandigini düşünüyorum. Sen bence bulaşma. Karısı öğrenip adamı boşarsa adam koşa koşa ayşe ile evlenir. Sen de hasretinden ikiye yarilirsin herhalde.

İnsanların hayatından sanane! Sen kendi hayatına bak.

Berbatsiniz çünkü sırf kadının kim olduğunu öğrenmek için iletişimde kalmissiniz. Ayşe size göre değilse konuyu öğrenir öğrenmez uzak durursunuz bu kadar basit. Gerisi sizi alakadar etmez.

Ayrıca bir de söyledikten sonrası için kadın kocasından boşanmasin istiyor. Adam ilişki ortaya çıkınca eve dönsün istiyor. O yüzden söyleyecek. Kadın boşanırsa ters tepmis olacak.

Hani biri karısını aldatiyordur, vicdan yaparsın insanlik namına hani yine gidip pat diye oyle kolay söylenmez ama ortaya çıkmasıni sağlarsın falan. O da kadını tanırsın aileyi bilirsin falan. Sonrasına da karışmazsın. Ama konu sahibi çok ilginç biri

Ayrıca bir de söyledikten sonrası için kadın kocasından boşanmasin istiyor. Adam ilişki ortaya çıkınca eve dönsün istiyor. O yüzden söyleyecek. Kadın boşanırsa ters tepmis olacak.

Hani biri karısını aldatiyordur, vicdan yaparsın insanlik namına hani yine gidip pat diye oyle kolay söylenmez ama ortaya çıkmasıni sağlarsın falan. O da kadını tanırsın aileyi bilirsin falan. Sonrasına da karışmazsın. Ama konu sahibi çok ilginç biri
Kendini iyilik meleği sanıyor.

Ben karar değiştirdim konu sahibi, git söyle :)

Öyle faceden, gizli mektup şu bu ile değil ama ciddiye bile alınmazsın. Çık kadının karşısına böyleyken böyle de, sonra gel bize anlat burda.

Madem bu yolun doğru olduğuna bu kadar inandın. İnandığın şeyi yap. Bu kadar insan ne dese boş sana. Yap ve ye şamarı otur.

Ayşe yi kiskandigini düşünüyorum. Sen bence bulaşma. Karısı öğrenip adamı boşarsa adam koşa koşa ayşe ile evlenir. Sen de hasretinden ikiye yarilirsin herhalde.

İnsanların hayatından sanane! Sen kendi hayatına bak.

Konu sahibesinin Ayşeyi kıskandığını düşünmüyorum çünkü ayşe'yi neden kıskansın onursuz , gurursuz bir insanın neyi kıskanılır ki ? Tamamiyle olaya etik açıdan bakıyor doğru olmadığını düşünüyor , şuan öz eleştiri yaparsak bizim yorumlarımız daha kötü ''SANANE , SAKIN SÖYLEME, BULAŞMA'' çok yanlış dimi. Yanlışa bizim karşı gelmemiz gerekiyor , yanlışa göz yumarsak toplum olarak sonumuz ne olur ! Mesela Türkiye'nin şuan ki özeti ya bomba ya tecavüz ! Peki bu ülke neden bu hale geldi . Yanlışa göz yumduğumuz için banane , sanane dediğimiz için korktuğumuz için ahlaki boyutunu düşünmediğimiz için sadece ve sadece bana bir şey olmasında gerisi önemli diil mantığıyla yaklaştığımız için. Özetle dünyada iyi veya kötü olan her şeyden sorumluyuz ve bunun bilinci ile yaşarsak daha mutlu daha huzurlu ve daha adaletli yaşarız. Saygılar...

Aman sakın karışma .
Adam her türlü kendini aklar suç ayşeye kalır , karısı 'aslan kocişim biricik kocişim yapmaz kuyruk sallamştır o kadın beni çok seviyoo kocam' der . Sonra olan sana olur .

Konu sahibesinin Ayşeyi kıskandığını düşünmüyorum çünkü ayşe'yi neden kıskansın onursuz , gurursuz bir insanın neyi kıskanılır ki ? Tamamiyle olaya etik açıdan bakıyor doğru olmadığını düşünüyor , şuan öz eleştiri yaparsak bizim yorumlarımız daha kötü ''SANANE , SAKIN SÖYLEME, BULAŞMA'' çok yanlış dimi. Yanlışa bizim karşı gelmemiz gerekiyor , yanlışa göz yumarsak toplum olarak sonumuz ne olur ! Mesela Türkiye'nin şuan ki özeti ya bomba ya tecavüz ! Peki bu ülke neden bu hale geldi . Yanlışa göz yumduğumuz için banane , sanane dediğimiz için korktuğumuz için ahlaki boyutunu düşünmediğimiz için sadece ve sadece bana bir şey olmasında gerisi önemli diil mantığıyla yaklaştığımız için. Özetle dünyada iyi veya kötü olan her şeyden sorumluyuz ve bunun bilinci ile yaşarsak daha mutlu daha huzurlu ve daha adaletli yaşarız. Saygılar...
sonunda aklıselim bir yorum...

Tatlım kiskandigini düşünmemin sebebini söyleyeyim çok garipsedim açıkçası.

Kadına söylemek istiyor, çünkü söylerse adamın ayşeyi bırakacağını düşünüyor. Ama kadın kocasından boşanırsa üzülecekmis, o zaman Aysenin istediği olacak falan yazmış.

Gerçekten iyi niyetli bir insan bu raddeye kadar düşünebilir mi? Derki vicdanen rahat değilim kadının bilmesi gerektiğine inanıyorum falan filan. Hani benim başıma gelse ben bilmek isterim hesabı olsa anlayacagim.

Konunun en başında beri takip ediyorum. Bi arkadaş Çok güzel yazmış Ada'm karısını ikna eder, bana iftira atıyo der , gözü bende der demiş. Walla bencede der Ada'm itiraf edecek hali yok ya erkeklerin bildiği tek şey ölümüne inkar etmektir.
Hani bazı arkadaşlar biz sanane seni ilgilendirmiyor diyenlere demiş ya ikiyüzlü kendisi o durumda olsa napar diye.
Bizde diyoruz ki kadın kesin biliyordur bilmemezliğe geliyordur ha diyelimki bilmiyor öğrense nolacak Ada'mı bırakıp Ayşe'ye al ben yiyemedim senmi ye diyecek? Hayır demeyecek.
Arkadaşlar siz kaçınız kocanızın aldattığını öğrendiğiniz an terk ettiniz?
Ben aldatılın susun oturun demiyorum... Sadece gerçek olan seyleri söylüyoruz burda bi bakın etrafınıza aldatıldığı halde sineye çeken herhangi bi nedenden katlanan kadınlarla dolu ortalık.. HA bu demek değil ki sen susmazsın, sen boşarsın! Ama Fatma boşamaz Huriye boşamaz. Boşayamaz aslında.
Ben size bişey diyim mi Aldatmayan erkek yoktur!
Asla inanmam benim Kocaman yapmaz diyenlere...
Hani bide şu enteresan burdaki bazıları Ayşe sanki kendi kocasının dostuymuş gibi Ayşe'ye bi hınç dolu sözler.. Ben öyle düşünmüyorum biliyomusunuz ben Ada'mı suçlarım çünkü Ayşe gider Aslı gelir sonu gelir mi ? Ada'm Ayşe'yle olmasa bi başkasıyla mutlaka yapacak ki... Ewet Ayşe'de masum değil ama Ayşe'leri tüketebilirmisiniz? Hayır.
Ben daha geçen şahit oldum Bi komşumuzun karısı yakalıyo Ada'mı telde herşeyi görüyo sonra boşicam diyo Ada'mda tm diyo getir ne istiyorsan imzaliyim diyo kadın bi iki gün sonra boşamicam lan diyo bu sana mükafat olur diyo.. Kabulleniyor.
Bence büyük konuşmamak lazım ben çoooook duydum koyarım kapıya diyen kadınları şuan hepsi görmedim, duymadım, bilmiyorum modunda.
( uzun yazılardan nefret eden birisi olarak okuyan Warsa özür)

Back
X