ikinci kez anne olmaya hazırlanan anneler, burda!!!

iyi akşamlar bayanlar...
bende Allahın izninle 2. kez anneliği tattım:) geçensene bu zamanlar doğumumu bekliyordum...
çok şükür Allahıma.iyiki 2.meleğimi vermiş Rabbim.

isteyen herkeze versin Allah.

amanda aman ne güzel miş yaaaff herkes bebek yapmaya karar veriyor yapıyor 2.kez anne olmak için can atanlar,anne adayları ve olanlar ne güzel ikiz bebişlerede ayrıca çok sevindim RAbbim kolaylıklar versin .yalnız bişey sormak istiyorum ilk gebeliğinizle arasında çok fark varmı?bende özellikle o kadar çokki ve sankii bunda biraz daha mız mızım sanki?:)

Canım benimde ikinci gebeliğim bu. Bir tane kızım var Banada hesaplasanaaaaaa :)))

Kesinlikle sana katılıyorum canım Buda daha mızmız sanki :) ilk gebeliğimde hiç hamilelik belirtisi yaşamamıştım. Ama bunda mide bulantıları halsizlik kasık ağrıları bel ağrıları birde mesela daha 3. ayımdayım ama yatarken kalkarken zorlanıyorum. Yandım diyorum yaaani :)

Canım benimde ikinci gebeliğim bu. Bir tane kızım var Banada hesaplasanaaaaaa :)))

SAT: 10 ekim
TDT : 14 - 16 temmuz arası :)
12 haftalık gebeyim :)

Geçen hafta doktor baktı bakalım görebilecekmiyiz cinsiyetini diye göremedi. İlkinde kız istiyordum. Elhamdülillah Rabbime verdi. Bu seferde erkek evlat duygusunu tatmak istiyorum ama Allah'ım ne derse o. Sağlıklı eli ayağı yerinde Hayırlı bir evlat olsun benim için yeter.

kozmatikcim senin tahmini nezaman belli olur cinsiyet allahın izniyle bakalım benim tahmin çıkçakmı
cnm yakında dr gitmeyi pek düşünmüyorum ,zira hala hangi dr gideceğime bile karar verememiş durumdayım şimdiye kadar 2 kez dr gittim aynı kişiye, ama o dr pek güvenemiyorum. karar verip dr gidince öğrenir öğrenmez burda paylaşırım inşallah:)

hah işte aynı bide acaip negatif bir ruh halim var bunlara ek olarak. ama mide bulantım bu ara sanki hafifledi gibi,bazı geceler sanki içimdeki böyle koca bi bebekmiş gibi yattığım tarafa acaip bi sızı veriyo anlamadım gitti....

inşallah canım sabırsızlıkla bekliorum hayırlı haberlerini sağlıklı olsunda alllahımın izniyle

cogu yaziyi okudum kiminde sevindim kimindede icim sizlayarak anlyiorum seni dedim simdide ben anlatayim izninizle
evlendikden kisa bir süre sonra hemen cocuk istedik 1 ay 2 ay ....
derken olmadi biraktim artik.Birgün bir hastalandim migde bulantisi ölüyorum ne yesem cikariyorum aile dr.una gittim hamile olamazmisiniz dedi zannetmiyorum dedim yinede test yapin dedi neyse yaptim negatif cikti ilac verdi kullandim
aradan biraz zaman gecti jinekologuma gittim baska birsey icin gitmistim dr.um ultrasyonla kontrol etti ekranda ne görelim benim kuzummm hemde 3 ayini bitirmis anlamamisim üzerinede hastalandim ....ya anlatamam o soku duyguyu ...
Neyse Rabbim sagsaglim kucagima almayida nasip etti .

Kizim 4 yasindayken tekrar anne olmak istedim esim istemedi hakli sebapleri vardi aslinda amaaa

O kuzu simdi 13 yasinda bir genc kiz oldu ve yapayanliz büyüdü :85: kac kere kardes dedi kac kere kardesi olanlara hevesle bakti bilmiyorum
kendimi gectim ona üzülür oldum artik yapayanliz kaldi kuzum bir kardesi olmadi her evine gelen arkadasina yalvardi bizde kal diye inanin göz yaslarima hakim olamiyorum su an ................
Bebeklere bakinca icim sizliyor icimm el ele tutusan kardesleri görünce ..................
Birde benim 5 kardesim varken kizima icim sizliyor ...

Rabbim coook büyük yinede insallah diyorum insallahhhh birgün derim ona abla oluyosun derim kucagina bir bebek veririm al kardesin derim insallaahhhh

Calisiyorum yapsammi bir cocuk ,bakabilirmiyim ......................diyenlerde gecikmeyin derim sakinn ama sakinn ilk cocuklarinizi kardessiz birakmayin

merhabalar bende ikinciye hazırlık yapanlardanım 3 yaşında tatlımı tatlı oğlum var şimdide 10 haftalık hamileyim...çok mutluyum hiç tek cocuk düşüncesi olmamıştı bende kardeşimle aramda tam 9 yaş var benim ve abladan çok küçük anne gibiyim onun gözünde birşeyler oluyo aranızda aşamıyosunuz sanki bide erkek olunca hepten o yüzden çok ara verme taraftarı deildim çok şükür ilk denemedede geldi miniğim ama şuan tek derdimiz oğluma seni kucağımda taşıyamam lafını anlatmak zor oluyo bazen tamam desede bazen anlam veremiyo dün akşam oğlumun ellerini karnıma koyup kardeşiyle konuşturdum o kadar güzel bi duygu ki anlatamam inşallah allah kucağımızada almayı nasip eder ve 4 kişilik mutlu bir aile oluruz

anlattıklarına o kadar tanıdığımki bizim üst kat komşumuz 14 yaşında bir kızı var ama o 4 ünü bitirdikten sonrasında, toplamda 5 bebeğini kayb etti.buraya geldiklerinde ( 5 sene önce) hamile kalmıştı. 4.5 aylıktı bebek. Bi gün kontrole bi hasteneye gitti tek başına, ve aradan 1 saat geçtikten sonra geldi ve bize girdi girmesiyle yere yığılması bir oldu...ne olduğunu anlamamışştık meğer bebek gittiğinde 5,6 günlük ölüymüş alıcaz demiş dr.
Drdan buraya nasıl geldim hatırlamıyorum diyor....öğleden sonra kızzı gelince annesine ne dese beğenirsiniz -her kesin annesi ne güzel bebekler yapıyor sen beceremiyorsun,ben o an onun yüzüne baktığımdaki acısını asla unutamam kaç saat ağladı için için bilmiyorum....ve kızının ve eşinin istekleriyle 2 sene sonra tekrar hamile kaldı tabi bebekler neden ölüyor araştırılması için bu arada ditmediği dr kalmadı çapa, özel profesörler. Hem maddi hem manevi çok yıpratıcı bi süreç daha yaşadı ve bebek nihayet 6.7 aylık olmuştu drlar bu bebek özürlü çok büyük problemleri var alalım dediler,o ise ben bunu çok istedim mevla bunu bana böyle verecekse aldırmam dedi...çocuk nihayet 8 ayına girmişti bu arada artık hiç bir kontrolüne tek başına gitmiyordu ,bende bir gün onunla bir dr.muayenesine gitmiştim ve beklenen sonu dr.pat diye söyleyiverdi,-bebek ölmüş ,o gün orada onunla gittiğime o kadar pişman olmuştumki,ben ona destek olamayacak kadar güçsüz buldum o an kendimi,ondan önce benim gözlerim doldu ve bebeği normal doğum yaptırarak aldılar,sonuç "hiç"....ama en azından şunu diyor- her yolu denedim nasip değilmiş.....!!!ve doğumdan sonra söylediği bi söz beni çok üzmüştü...."o acıyı(doğum acısı)çekipte eline bir bebek alamamak öyle bir boşlukki, bunun yeri ömür boyu dolmayacak" ....kısacası bunu niye anlattım ,evt böyle şeylerde var malesef acı da tatlıda biz insalar için....bu tür hikayeler çocuğu rahatlıkla yada bir iki şikayetlede olsa olabilen bayanlar için çok büyük bir nimete, mevlanın en büyük hediyesine sahip olduğunu bilmeyi gerktiriyor, ve çok şükr etmeyi... Rabbim bu yola çıkıpta eli boş dönmekten muhafaza eylesin isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın inş.

hesaplıyımda ilk çocuğunun doğduğu gün ve ayı yaz bide şimdikinin doğacağı gün ve ayı yaz öle okiş canım

İlk çocuğum kızım 3 aralık 2004 doğumlu

Şimdiki bebeğimin beklenen doğum tarihi 14-16 temmuz arası

Şimdiden teşekkürler canım..

Benimde üzerimde sürekli bir tembellik var mide bulantılarım yok denecek kadar azaldı. Aynen bende kocaman bir bebek taşıyormuşum gibi sağdan soldan dönerken çok ağrım oluyor. Hatta kramp girer gibi oluyor bazen. Aynı rahatsızlıkları paylaşıyoruz

selam kızlarr
ilk hamileliğimde hiçb hamilelik sıkıntısı yaşamamıştım ben hatta doğumdan 1 gün önce bile ofise gitmiştim
şimdiki hamileliğimdede çok şükür bir sıkıntım yok ama daha 18 haftalığız ama karnımı görenler doğum ne zaman diyo
ikiz oldukları içindir mutlaka ama son ayları düşününcede gözüm korkmuyor değil

herkeste öylemi bilemiyorum ama ben ilk hamileliğimde oğluma doğru düzgün hazırlık yapamadım
yani ne bileyim oda felan yaptık bir sürü şey aldım ama neyin yararlı neyin kullanışlı olduğunu bilemeyince garip olmuştum
ama şimdi ikizlerim için daha tecrübeli bilinçliyim ondandır muhtemelen tıkır tıkır ne lazım ne yapılacak sırayla yapıyorum
haftaya karyolaları gelecek odalarını hazırlayacam çok heyecanlıyım sanki ilk defa anne oluyorum
dört gözle bekliyorum ikizlerimi bekliyorum ,ee oğlumuda unutmuyorum tabiki
aslında çok çok zor olacak biliyorum ama nedense içimdede garip bir keyif var
sanki evimiz şenlenecek çok keyifli olacak gibi 3 çocukla

kuzenlerimize diyoruz hergün bizdesiniz diye hergün biri gelip ilgilensin bir çocukla deyip takılıyoruz
bedava çocuk sevmek yok dedim

allahım her isteyene sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

merhabalar.ben de 2.kez anna olmaya hazırlanıyorum.2,5 yaşında bı kızım var kısmetse araları tam 3 yaş olacak ve ıkısı de kız.Allah gönlume göre verdi.ben de kızımı yalnız bırakmaya razı olamadım.hayat boyunca bırbırlerıne arkadaş olsunlar ınşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…