• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci sınıf muamelesi görmek..

Hastayim diyin yatin,kafami kaldiramiyorum diyin,oylece birakin herseyi ortada ,kabahat sizde tepki vermezseniz boyle olur ,
Miden bulaniyor mutfaga sokuyorsa kus yemekligin ustune akli basina gelsin ,
Ne oturuyorsun ,sen yeni gelinsin hizmet et niye demediniz bugune kadar eltinize ,korkuyorsunuz ,sinmissiniz boylede cekersiniz
Ben soyluyorum kotu oluyorum kv dokunmuyor bile yemekler hazirlaniyor bitiyor hersey hanimefendi yeni teşrif ediyor demiyorlar ki bu kadın yalniz bereber yapin bitsin

Kader sonuçta öz dayımin oğlu değil
Kader mi, bu nasıl kolaycılık ya
Ailem zorla verdi falan de saygı duyucam, kader ne ya.
Baya bile isteye evlenip olan bitene kader demek, hayatın boyunca onune cıkan herseye boyun egecegın anlamına geliyor.
Birilerinin karsımıza Cıkması kader
Sonrası bizim bk yememiz.
Manyak manyak evlilikler yapıp napayım hemsıre kaderim buymus dıyınce, ha tamam ozaman dogru demiyor kimse.

Kayınpederın dayın, Kucuk kaynına yegenını istedi. Konuyu okumayı burda bıraktım.
Boyle olduklarını bılsem evlenmezdim demıssın, dayın ve karısından bahsediyorsun kocanda kuzenin yedi kat el degıller yanı.
Ama öz dayim değil ikincisi huylarini bilmezdik pek gorusmusluğumuz yok zaten olanida saklayan insannlar

Belki öyledir ama ben böyle gördüm böyle buyutuldum ne olursa olsun buyuklere saygısızlık yapma derdi babam ama boyle durumda zor bile dayaniyorum
şöyle düsünün siz büyük olsaydınız onların size davrandığı gibi davranıp üstüne saygı bekler miydiniz? hayır. kendinize saygınız olmalı önce. bilseydim evlenmezdim diyosunuz, ayrılan hiçbir kadın bilseydi evlenmezdi ama bilince başka alternatifleri oldugunu farkedip bitiriyorlar işi. siz kurban ve mağdur olmaktan memnun musunuz? degilseniz resti çekin gitsin

Ama öz dayim değil ikincisi huylarini bilmezdik pek gorusmusluğumuz yok zaten olanida saklayan insannlar
Üvey dayı ne oluyor,uzaktan akrabaya falan mı dayı diyorsunuz?
Öyleyse konuda belirtmenize hiç gerek yokmuş,benim iyice kafam karıştı.

Sanırim artik oyle yapicam
Kocan durumdan memnun o hicbirsey söylemez bekleme benim kocamda öyle,canımı sıkan olunca gerekeni söyledim hepsine ağzının payını verdim.adim deliye çıktı sende öyle ol deli olmak iyi kimse bulasamiyor rahat ediyorsun

Bende annemin dayısının oğluyla evliyim evllenmeden önce kayinbabama dayı diye hitap ederdim.
Doğrudur,öyle hitap edilir de konu sahibi konuyu anlatırken dayım dayım diye anlatınca yakın akraba evliliği olarak algılandı.o yüzden konunun özünden çok ona doğru kaydı yorumlar.
Hısımlık derecelerinde bile kaçıncı sıraya kayıyor yani belirtmeye gerek yoktu diye söyledim.

Bunca sene neden susup oturuyorsunuz ben anlamıyorum.Daha ilk ''hakaret''inde ''siz kimsiniz,yerinizi bilin'' deyip susturmanız gerekiyordu o konuşan kayınvalideyi,bakın şimdi nasıl el üstünde tutuyordu sizi.Gerekirse eşinizi de karşınıza alacaktınız bunun için.Siz de bir insan evladısınız resmen köle bilmişler sizi,bir de beğenmiyormuş yaptıklarınızı,cidden kendinize saygınız olsun büyüklerinizden önce.Gerekirse rest çekin eşinize,annen ya bana insan gibi davranır ya da hayatına bakarsın deyin,biraz kendinize değer verin ya,her şeyden önce siz varsınız bu hayatta,ne uğraşıyorsunuz beni şöyle sevmiyorlar onu böyle seviyorlar diye.Ne haliniz varsa görün deyip keyfinize bakın ya.

Doğrudur,öyle hitap edilir de konu sahibi konuyu anlatırken dayım dayım diye anlatınca yakın akraba evliliği olarak algılandı.o yüzden konunun özünden çok ona doğru kaydı yorumlar.
Hısımlık derecelerinde bile kaçıncı sıraya kayıyor yani belirtmeye gerek yoktu diye söyledim.
Valla senelerce dayı dayı hitap edip sonra babaya geçmek çok zor oldu benim için,bu arkadaşta geçemedi dayida kaldı olarak algıladım ben ,akraba ilişkileri çok karışık zaten oldu olası anlayamadım bı türlü,annem kadının tekine hala derdi aile bağı uzaktan ama hala oluyodu baktım kafam almıyor bıraktım bende😁

Siz ikinci sınıf bile değilsiniz ki köle gibisiniz. Normal evlilik nasıl oluyor ben size anlatayım. Kv ve kp in kendilerine ait evleri olur orda otururlar. Oğullarının ve gelinlerinin evine yerleşmezler. 8 ay nedir çıldırdınız mı? En fazla bir hafta kalıp sizi görüp gitmeleri gerek. Bir de üstüne eltiniz ve eşi de yemeğe geliyor. E pes yani. Bu platformda okuduğum en saçma konulardan biri. Azıcık ağzınızı açın herkesi gönderin gitsinler. O ailesinin yanında kedi gibi olup size gelince aslan olan kocanız da ağzını açarsa eğer onu da gönderin. Yerinizde olsam boşarım ben bu adamı aslında. Çekilecek çile değil. Ben her işi eşimle yardımlaşarak yaparken başka kadınların kocalarının ve ailelerinin hizmetçisi olması çok üzüyor beni. Bu sizin yaşadığınız evlilik değil. Ailenizin yanında gidin eşinize rest çekin. Korkmayın boşamaz sizi. Hizmetçileri gitti diye yollara dökülürler. Gerçekten çok üzüldüm size. Şok içindeyim bu kadar merhametsizliğe
Eltim gelirde yüküm azalır diye düşündüm o daha da yük oldu bans.Cocuklarim olmasa bir dakika bile durmazdim onlara uzuluyorum

Sadece tüm çocuklarına kardeşlerinin çocuklarını almaları rahatsız etti beni.
Hepinize akraba evliliği yaptırmışlar.
Yazık günah.
Bunların sebebi de bence akraba evliliği, daha yüz göz oluyorsunuz. Benim ne anne tarafında ne baba tarafımda yoktur kuşaklar boyunca gül gibi geçiniriz. Eşimin ananesi babannesi kardeş ve küsler. Çocukları evli olduğu için çıkan kavgalarda küsmüşler.
Konuya yorumum yok ama siz bari çocuklarınızı akraba evliği batağından kurtarın. Yazık etmeyin

Yıl 2020 herkes kendi yeğeniyle oğlunu evlendirmiş pes. Saygısız olsaydım cevabını verirdim demişsiniz ama saygı sınırını aşmadan da verebileceğiniz çok cevap var. Hadi diyelim saygısız oldunuz bu zamana kadar saygıda kusur etmediniz de ne geçti elinize? Elitinizi sizden daha çok sevmiş olabilir, daha yakın hissediyor olabilir zaten akrabasıymış çok normal bu durum ama kimsenin sizi azarlamaya, hakaret etmeye hakkı yok. Susup oturuyorsanız bu sizin hatanız. Vermeyin kimseye o yüzü. Beni zorla mutfağa sokup yemek yaptırdı ne demek ayrıca? Kafanıza silah mı dayadı? Yapmıyorum kötüyüm diyeceksiniz bu kadar basit. İş sizde bitiyor. Hastalık kol gezerken ne bu birlikte yemek yeme sevdası anlamadım ama ne münasebet hizmetçilik yapıyorsunuz onlara. 8 ay misafirlik olmaz. Orası onların da evi madem kendi misafirlerini kendileri ağırlasınlar bir zahmet. Kendinizi ezdirmeyin.

Yıl 2020 herkes kendi yeğeniyle oğlunu evlendirmiş pes. Saygısız olsaydım cevabını verirdim demişsiniz ama saygı sınırını aşmadan da verebileceğiniz çok cevap var. Hadi diyelim saygısız oldunuz bu zamana kadar saygıda kusur etmediniz de ne geçti elinize? Elitinizi sizden daha çok sevmiş olabilir, daha yakın hissediyor olabilir zaten akrabasıymış çok normal bu durum ama kimsenin sizi azarlamaya, hakaret etmeye hakkı yok. Susup oturuyorsanız bu sizin hatanız. Vermeyin kimseye o yüzü. Beni zorla mutfağa sokup yemek yaptırdı ne demek ayrıca? Kafanıza silah mı dayadı? Yapmıyorum kötüyüm diyeceksiniz bu kadar basit. İş sizde bitiyor. Hastalık kol gezerken ne bu birlikte yemek yeme sevdası anlamadım ama ne münasebet hizmetçilik yapıyorsunuz onlara. 8 ay misafirlik olmaz. Orası onların da evi madem kendi misafirlerini kendileri ağırlasınlar bir zahmet. Kendinizi ezdirmeyin.
Konu sahibi bu akraba evliliğine kader diyor :/

Yemek yapmayın hastayım deyin başım ağrıyor deyin yatın. Hatta evinize almayın diyeceğim ama eşiniz pasif sanırım.

Back
X