Ikiz anaları ve ikiz anne adayları buyrun sohbete :)))

selam herkese ben de tüp bebekle ikizlerime gebeyim
ama korkuyorum bişey olacak diye
ikizlerden birinin teke düşmesi olayı da varya ondan da korkuyorum ama o ne zamana kadar olyorki
ani 3 aydan sonra mı o risk azalıyor acaba
bi de aranızda hiç ikizi normal doğumla doğuran oldumu ?

ben de ikizlerimi bekliyorum henüz bildiğim kadarıyla kaybolan ikiz sendromundan bahsediyorsan iki keseden biri kaybolursa genellikle kaybolan kesede bebek olmuyormuş başlangıçta gebelik kesesi gibi görünse de aslında boş kese oluyormuş. yani senin iki kesede de bebiş varsa kolay kolay bu sendrom oluşmaz. mesela kendimden örnek vereyim ben doğal yolla gebe kaldım ama başlangıçta 4 tane kesem vardı ikisinde gebelik ürünü yani bebek varken diğer ikisinin boş olduğunu 9. haftada falan gördü doktor o boş olan iki kese de bir süre sonra vücut içinde eridi. yani bence korkmana gerek yok rahat ol.

normal doğum olayını da bugün doktorum şöyle açıkladı doğum kanalı yeteri kadar genişlerse ve alttaki bebek doğum pozisyonunu alırsa yani başını doğum kanalına doğru çevirirse genelde normal doğum gerçekleşebiliyormuş ama çoğunlukla sezaryen oluyormuş hatta yeni sezaryen yasasıyla sağlık bakanlığı çoğul gebeliklerin riske atılmaması için doktorlara sezaryeni tavsiye etmiş. hani büyük ihtimalle sezaryen olacağız hepimiz.

çok şükür ikisinin de kalp atışını gördüm ultrasonda
ne bileyim insan tedirgin oluyor teke düşermi diye
evet işte doktorlar riskli diye normal doğum yapmıyor zaten
acaba epidural normal doğum yapmazlarmı
gerçi o da riskli ben korkuyorum ondan
neyse ne yapalım sağlıklı olsunlar da sezeryan oluruz
peki göbeğin ne zaman çıkmaya başladı çıktımı daha doğrusu

yok teke düşmez merak etme kalp atışlarını da duymuşsun işte dediğim gibi o kaybolan keseler zaten boş keseler oluyor boş yere stres yapma

valla ben de aslında bu halime bakmadan normal doğuma heves ediyorum ama ya da epidural doktor hiç öyle bişey demedi direkt sezaryene bağladı olayı ne kadar yasaklansa da bakanlık çoğul gebelere iltimas geçiyomuş

valla benim göbek 14. haftadan itibaren belirginleşmeye başladı şimdi 21. haftadayım bayağı bayağı büyüdü 5 aylık gibi değil de böyle 6 aylık tekil gebelerdeki gibi karnım şimdi sanırım artık gelecek aydan itibaren kontrolsüz bi biçimde şişmeye başlıcam :S

Son düzenleme:

sezeryan yasaklandı ama sağlık durumlarında yasak değil
çoğul gebelik de riskli olduğu için ona yasaklama getiremezler
benim şuanda hiçbişeyim yok da bakalım bir aydan sonra göbek başlarmı
ilk üç ay ne olur ne olmaz diye temkinli davranıyordum
kimseye söylemedim bile ikiz olduğunu
üç ay geçene kadar da söylemeyeceğim
inş.RABBİM korur meleklerimizi
senin cinsiyetleri ne peki merak ettim

evet ama bizlere bi kıyak daha geçmişler isteğe bağlı yaptırabiliyomuş diğerlerinde isteğe bağlı yasaklanmış.

amin inşallah.

benimkiler biri kız biri erkek, dün ve bugün ayrıntılı ultrasona girdim ufaklıkları gördüm yine benim erkek olan altta işe ve ters duruyor bakalım ilerleyen aylarda doğum pozisyonunu alır mı almaz mı bilemiyorum şimdilik kafa kafaya vermişler
ilk üç ay ben de çok tedirgindim biraz yorulmaya bile gelmiyor bol bol yat dinlen

ay süper yaaa
darısı başıma inş.
ben de bir kız bi erkek olursa rüya gibi olur diyorum
evet ben de yürüyüş filan yapmıyor
yapsam hemen kasıklarımda batma oluyor
korkuyorum bişey olacak diye
işten eve evden işe
evde de yemek dışında ağır iş yapmıyorum

kasık ağrılarım benim de çok olurdu hatta yorulmadığım zamanlarda da olurdu endişelenecek bişey yok demişti doktor yani olursa da korkma normalmiş ama tabii bol bol dinlen keyfine bak.

inşallah Allah hayırlısını versin ben de bir kız bir erkek istiyordum Allah nasip etti sana da eder inşallah

her iki bebekte düz gelirse normal dogum yapabilirsin çünkü seninkiler çift yumurta ikizleri hem bunu düşünmen için erken zaten doktor ilerki aylarda anlayacaktır normal doğum olup olmayacağını ama benimki kesin sezaryen doğum olacak çünkü monoamniyotik ikizlerim olacak yani tek kese ikizlerim doğana kadar birbirlerine temas edecekler en riskli gebelik burda benim durumumda olan kimse yok dertleşeceğim kimsede yok allah kimseye bunu yaşatmasın tabi çünkü bebeklerimin yaşama ihtimali %50

benim bebişlerde kafa kafaya vermişler muhabbet ediyorlar herhalde :))) 2 hafta sonra gittiğimizde inş cinsiyetlerini öğreniriz tabi gösterirlerse yeğenim 6. ayına kadar göstermemişti. ikiz bebişlere hamile olmak çok farklı arada karnımda dönüyorlar herhalde bişeyler hissetmeye başladım sanki. ilk 3 ay çok dikkatli olmak gerekiyor ben vakit buldukça uyudum dinlendim. aslında hamileliğin tamamı riskli dikkat etmeliyiz.

valla benim ilk çocuklarım olucak çok heveslidiğim için odalarını yapıcam çilekte kampanya var tavsiye ederim iki tane büyüyen yatak bi tane üç kapılı dolap almayı düşünüyorum ama dediğin gibi ilk bir iki ay için oyun parklarından bi tane alıp beraber yanımda yatırmayı mantıklı buluyorum bakalım o günleri göreyim de çok sabırlanıyorum:))

Allah bağışlasın.
Nasıl korkuyorum erken doğum olucak diye,
Bizimm de biri kız diğeri erkek,
Oğlum biraz daha aşağıdaymış.
Eğer rahim açılırsa dikiş atıcaz dedi doktor.:18:
Gerşekten bir mucize yaşıyoruz.
İki tane bebek aynı anda,
Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın inşallah........

50 kg ile hamile kaldım daha 5. ayımızdayız 58 oldum.
Rabbim'e binlerce kez şükürler olsun.
Kucaklarımızada almayı nasip eylesin inşallah.

Son düzenleme:

Canım tepe home' da bakmanı tavsiye ederim. %40 indirim var.
Bende 3 kapılı gardrop bir şifonyer ve 2 büyüyen karyolayı 2700 e aldım daha yapılıyor.
Eksiklerimi biran evvel tamamlamak istiyorum.
Doktorum 30. haftaya kadar tamamla biz tedbirimizi alalım dedi.
Hayırlısı olsun inşallah.

kizlar benim elerim ayaklarim cok sisiyo yuruyusum bile deyisti yatim zaman zor kalkiyorum sizlerde durum nasil .... ALLAH hepimize yardim etsin .......

kizlar benim elerim ayaklarim cok sisiyo yuruyusum bile deyisti yatim zaman zor kalkiyorum sizlerde durum nasil .... ALLAH hepimize yardim etsin .......

Ben daha 20. haftamdayım el ayak şişmesi bendede var.
Ayaklarım aşağıda salık kalınca da yürüyüncede şişme çok oluyor.

ben de henüz ciddi şişlik yok fakat bazen yüzüğümün sıktığını hissediyorum bol yürüyüş ve uzandığınızda ayaklarınızı vücudunuza göre yüksekte tutmanızı tavsiye edebilirim bakalım 30. haftada biz ne hale gelicez merakla bekliyorumm

eler ayaklar oyle bir sisiyorki kendiniza bakipta sasicaksiniz bu benmiyim diye .... simdiden istediniz her sey yapin gezin bebeklerin alisverisini cunku gitikce zorlasiyor hersey ......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…