Ikiz anaları ve ikiz anne adayları buyrun sohbete :)))

KIZLAR MERHABA,

ben çok sıkıldım ya elim ayağım inanılmaz şişti normalde 37 numara ayakkabı giyerim 39 aldım o bile dar gelmeye başladı eşimin terliklerini giyiyorum düşünün yani biran önce doğursamda kurtulsam diye bakıyorum ya Allah' ım hepimize kolaylıklar versin inşallah

kızlar tekrar merhaba,

ikiz bebekleri olup, çalışan veya şuanda hamile olup doğumdan sonra çalışmayı planlayan var mı? Ben bankacıyım doğumdan sonra 6 ayda ücretsiz izin almayı planlıyorum. yani çocuklar yaklaşık 9 aylık olacak ama sonra kim bakacak nasıl olacak tamamen muamma. Aslında kayın validem çok yakın oturuyor ama bakarım demiyor hiç. Tek bakıcıda 2 çocuğa bakar mı bakabilir mi bilmiyorum. Bu arada eşimd çalışmamı istemiyor doğumdan sonra maddi bir sıkıntımız yok çok şükür ama kaç yılılk emeğim var diye düşünüyorum 8 yıılım dolacak 5 ay sonra bankacılık sektöründe bilmiyorum ya siz ne yaptınız?

canım bende inşaat sektöründe 2003 ten beridir çalışıyorum mimarlık şirketinde çalışıyorum ve 9 senemi bitirmek üzereyim aynı dert bende de var kimse tam olarak bakarız demiyor kızımla oğlum için bende muammadayım bilmiyorum nolcak madii sıkıntı değil dediğin gibi verdiğimiz emek ki sen bankacıymışsın benim durum daha vahim doğum izninden sonra 6 aylık ücretsiz izni nasıl alırım diye takla atıyorum çünkü hiç birşey belli değil...
kapı dışarıda edilebilirim neticede özel setörde çalışıyorum...

ben de bugün kontrole gittim kızımla oğlum arasındaki fark kapanmamış ama açılmamış da gelişimleri normal ama aralarında az da olsa fark var.

ağustosun başında şeker yüklemesi testi yaptırıcam.haftasonu da tatil için yola çıkcam ama doktor biraz mırın kırın etti yolculuğa gitsem mi gitmesem mi bilemedim :S

merhabaaa.. bende bankacıyım, hemde 17 yıllık. bende doğum izni ve ücretsiz izin kullanacağım hatta veririlerse ikinci 6 aylık ücretsizi de talep edeceğim. Bu kadar yıllık emeğim olmasa bırakmayı düşünebilirdim ama şu an kıyamıyorum. Ayrıca k.validem doğumdan sonra bizde kalacak ve ben işe başlarken yanına bir de kadın bulacağım.

Ama 2 arkadaşımın ikizlerine tek bir kadın bakabiliyor. Arada birilerinin de uğrama şansı varsa işi bırakmayabilirsin belki.

iyi haberlerini bekliyorum canim

slm canım doktordan geldim herşey çok iyi çok şükür kızlarım oynuyorlardı görünce çok sevindim aradaki farkta kapanmış ama bir bebeğim ters baskı yapıyormuş ondan o kadar sancı çekiyormuşum. olsun iyi olsunlarda sancı mühim değil sen neler yaptın doğumun nasıl olacak?

ALLAHA sukurler olsun bak hersey yolunda canim .... evet iyi olsunlarda hersey yoluna girer .... burda cok onem veriyorlar normal dooma son anna kadar normal denicaz dedi doktor ... ama benim belkaymam var fizik tedavisine gitim hamile kalmadan once hic bir sonuc almadim dok. amelyat dedi ben kabul etmedim ... bunuda anlatim dok. bu durumda normal doom olurmu diye ona doom aninda karar vericeklermis bebeklerin kilosu ve duruslari onemliymis ....ALLAH bize yardim etsin hayirlisiyla kucamiza alalim bebislermizi ....

canim benim dayan biraz daha az kalmis zaten .. benimde her tarafim sis bugun 10 dakikalik yolu 30 dakikada yurudum bende cok zorlaniyorum ama 37 38 haftalarida gormek istiyorum insallada gorurum biraz daha sabret canim ... Allah bize yardim etsin

yok artık canım ikiz bebeklere de normal doğum diye tutturamazlar bence başka hastanelere de sormalısın bizim normal bi gebeliğimiz yokki doğum da normal olsun neler çektiğimizi görmüyorlar mı bi de bebekleri nasıl riske atarlar zaten geçen gün haberlerde bu şekilde normal doğum diye ısrarcı olan bi doktor yüzün kadın ikizlerinden birini kaybetti... siz daha iyi bilirsiniz tabiki sakın yanlış anlamayın beni ama bence iyi araştırın elbette normal doğuran ikiz anneleri var ama bunun dayatma olarak yapılmasına izin vermeyin bence

bel problemin varsa normal doğum yapamazsın hatta sana direkt narkoz vermeliler benim sezeryan olacak ama diğer 2 doğumum normal olmuştu tabiki epidural yapmıştım normal doğumla ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

Merhaba arkadaslar,
Benim 3,5 yasında bir oğlum var şimdide 20 haftalık ikizlerime hamileyim, bulantilarim çok kötü olduğu için heyet raporuyla 2,5 ay evde raporluydum, Temmuz bası is bası yaptım, ise döndüğüm gün yılbaşında aldığım müdürlük terfimin tekrar yönetmenliğe indirildiğini ve üstüme bir müdür getirildiğini öğrendim, gerekçe olarak ikiz gebeliğin riskli olduğu için evde tamamen yatarak geçirme ihtimalime karsı " beni yormamak adına" bu kararı aldıklarını, hatta ben ev geçindirmek zorunda olmadım için ( evin reisi değilim ya) doğumdan sonra dönmeme ihtimaline karşıda profesyonel olarak bu sekilde davranmak zorunda oldukları söylediler. Benimle hiç konuşulup istişare edilmeden alınan bu karar karsında bende istifa ettim, 20 gündür Evdeyim. Yaşadığım haksızlık karşısında duydugum üzüntü ve evin reisi olmama rağmen Istanbul gibi bir yerde 3 cocuğun tek maaşla nasıl buyutuleceginin verdigi stres gecen haftaki kontrolümde hunilesme ve 2 cm açılmaya neden oldu. 1 haftadır yataktan kalkmadan yatiyorum, rahatsızlığın sebebini de tamamen buna bağlıyorum çünkü ben ilk doğumumu 40+3de 4 kilo doğurarak ve hiç bir sorun yasamadan geçirmiştim. Eğer devlet memuru degilseniz yasal hakkınız olan izinlerinizin bile sonunda herseye hazırlıklı olun derim. Allah hepimize kuzularımızı saglikla kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah. Her gelen cocuk riskiyla geliyor sonuçta, hepinize sağlıklı hamilelikler dilerim...

selam
yeni yasada doğum sonrası 6 ay ücretli izin geliyor
inş. bize de rastlar da çok rahat ederiz böylece

bana patronum doğumdan 10-15 gün sonra işe başlarsın dedi :) şaka gibi

slm kızlr bende salı günü kısmetse 36+1 oluyorum ikiz gebelik çok zor benimde ayaklarım çok şiş yürüyemiyorum bile yemek yapmak bile zor bu mübarak ayda birbmize dua edelim rabbim sağ sağlim bebklerimizi küveze girmeden dünyaya gelsin inş bide benim kanım 8,4 düştü sezeryana girerken kanla giricem malum iki bebek olunca öpt

cnm merhabaa bende ıkızlerımehamıleyım ve suanda calısıyorum doktorum ızın verdıgı surecede dayanıcam calısıcam kı dogumdan sonra cocuklarımla bol vakıt gecıreyım..
ıkız olunca benmde patronum acabalarda ama beklıcek sanırsam benm donmemı bı aksılık olmazsa..
benm kayınvalıdem yakınmda annemde oyle..kayınvalıdem cok saglıklı olsa bakıcak ama hastalıklarına ragmen calıs sen ız bır sekılde bakarız dıyor.en lmadı ogrencı bı kız tutucam kayınvalıdemın yanında getır gotur yapsın cocugu tutsun yeter.kayınvalıdemde yorulmamıs olur bızde okuyana destek olmus oluruz en kotusu bunu yaparım ama calısmam lazım cunku kredı oduyoruz

merhaba,

durumunu çok iyi anlıyabiliyorum 18 haziranda doğum iznine ayrıldım. ve bizim haziran ayı terfi ayımız ve ben yönetmenlik bekliyorum. Zaten şuanda yönetmenlik yapıyorum ama ünvan olarak terfi döneminin gelmesini bekliyordum. bir kaç hafta önce müdürüm aradı terfi listeleri geldi senin adının karşısında doğum iznind olan personel ünvanda bekleme süresini doldurmamıştır yazıyormuş. ya ben zaten yaklaşık 1,5 yıldır yönetmenlik yapıyorum bunu nasıl bahane ederler anlamadım ve çok üzüldüm.Resmen terfi vrmemek için bahane arıyorlar. Ne yazıkki özel sektör böyle pesonelin kanını emer ama hakkını vermeye gelince bin dereden su getirir

en azından senin kayın validen bi şekilde bakarız diyormuş kaç kere mevzu açıldı ama bizimkinde tık yok gençte bi rahatsızlığı yok aman ya bilmiyorum Allah herkesin gönlüne göre versininşalah ne diyeyim

İspanyol bir arkadaşımın dogum izni tam 3 yıl sürdü, bu arada bekledigi terfisini aldigi gibi, yoklugunda verilen tüm zamlardan da faydalandı, hamile ve cocuk doğuruyor diye devletten aldığı destek ve primlerin haddi hesabı yok...kadın olmak çok zor!

kızlar ikizlerimin cinsiyeti karıştı bugün aşırı sancidan doktora gittim doktor bize 2 defa kız dedi bu seferde erkek dedi sizce neye inanayım valla 2 kızım var zaten erkek istiyordum ama halen inanamıyorum bana kız gibi geliyorlar

nasıl olabilir anlamadım sende baska dr git cnm basıl olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…