Ikiz anaları ve ikiz anne adayları buyrun sohbete :)))

Arkadaşlar ben 13. hafta içindeyim ama karnım baya büyüdü, kilo olarak 3 ayda tam 1 kilo aldım, karnım dışında hiçbir yerimde kilo belirtisi yok, merak ettiğim sizde de karın büyümesi böyle mi oldu?

canım 3 ayını bitirmişsin bence 1 kilo almış olman gayet güzel çok kilo almak sorun yaratıyor (tecrübelerimle sabit )
ve karnın elbetteki büyüyor çünkü içeride iki melek var o yüzden endişelenme...

Dün gece 12de ben bu hareketler yüzünden hastaneye gittim bı panik, birinin hareketleri azaldı diye...yemekten sonra gayet hareketliydilir, sonra kesildi, uyudular diye önemsemedim, aradan 3-4 saat gecti soldaki kipirdanmaya basladi sağdakinde tık yok, saga donüyorum, sola donüyorum, su iciyorum, çikolata yiyorum... yok kesinlikle sag tarafta bı segirme bile olmuyo, esimi uyandırdım, apar topar gittik hastaneye...cok şükür ikisininde kalp atışlarını görüp rahatladık yanlız pozisyon değişmişler uzun zamandır ikisininde kafası aşağıda "L" seklinde yatiyolardi şimdiye kadar, karnımın sol üstü boştu, baya yamuk bı karnım vardı yani...simdi ikisininde kafası sagda ayaklar solda olacak sekilde ranzada yatar gibiydiler:) megerse solumda ikisinin tekmelerini hissediyomusum...bugün yanlız yine bı yon değiştirme daha oldu galiba, bı buyuselerde yerleri sabitlense bende güzel güzel takibimi yapabilsem diye bekliyorum...

Enigmacim diğer topicteki yazını okudumda bana fazla hareketliymissin gibi geldi, canim yaa...yüzme ve yürüyüş neyse de bı de üstüne 6 kat merdiven in çık beni korkuttu açıkcası, bebisler büyüyor, aman dikkatli ol nolur.

Arkadaşlar ben 13. hafta içindeyim ama karnım baya büyüdü, kilo olarak 3 ayda tam 1 kilo aldım, karnım dışında hiçbir yerimde kilo belirtisi yok, merak ettiğim sizde de karın büyümesi böyle mi oldu?

Canım ilk hamileliginse bı de normalde de göbeğin yoksa birden öyle pirtlamasi normal, bı de ikiz daha fazla belli olacak tabii...ilk uç ay için kilo alinminda normal, veredebilirdin de oda normal olurdu...bundan sonra rahmin daha hızlı büyümeye basliycak, bide benim gibi dar kalcaliysan 1-1,5 ay sonra baya bı hamile olucaksin:)

inşlh şeker yüklemen sıkıntısız geçer.
benim şekerim çıkmıştı, diyetisyenle diyete başladık, hem şeker toparlandı hem de kilo alımım. :) bebekler de güzel beslendi
bebekler en başında beri baş- makat şeklinde yatıyorlar

benzer bi olayı ben de yaşadım. apar topar hastaneye gittik, gitmemizle fıtır fıtır fıtrdaması bir oldu :)

maşallah sonlara yaklaşmışsın doğum nezaman..

bebeklerımle 18.günüme girdim.. bıraz annem baktı gitti .şimdi kayınvalıdem bakcak ..evet açıkcasını
söylemek istıyorum eşşekten düşmüşe döndüm tabirini kullanmak isterım...
ikiz bebek bakmak çok zorr,belkı acemiyım zamanla düzelir diyorum zaten pimpirigin tekıyım,,
hepten beter oldum..
acaba doyuyorlarmı ,bıyerımı agırıyor,neden gaz sancısı var ,,benim yedıgım birşeydenmı
yanı pek zevkını alamadım diyebılrım..mutluyum sarıp koklamak çok güzel bebeklerımı
ama dedıgım gibi her baba yigidin harcı degıl ikiz bebek bakmakk...
rabbım dagına göre kar verırmiş derler yaa sanırım benım de baka bılecıgımı bıliyor..
birşey dıycem benım gıbı yapanvarmı bılmyıroum
bebeklerım çok küçük olduklarından mememi alıyor emıyorlar
ama çok uzun süre degıl mememde yoruluyor ve uyuyorlar..
bende gecelerı pompayla kendımı sagıp bıberonla verıyorum sızce doğrumu yapıyorum bıılmıyorm ama
diger türlü küçük olduklarından yetıştıremıyorum...
şu kırkımında çıkmasını çok istıyorum sankı zıncırle eve kapatılmış gıbıyım
lohusalık bunalımı gibi.ara ara markette kaçıyorum ama pskolojık olarak 40 lıyım ya onun baskısıda var sanırım

azcık büyümelerını istıyorum acıkınca istesınler memeyı kendılerı istesın tutsun doyduklarını anlasam dıyorum...
valla aklıma gelenlerı yazdım bunları yaşıyorum şu aralar ..hrkz ıyı geceler.vakıt buldukça yazacagım ikiz kankalarım benım

Benim meleklerin 16 günlük oldular oğlumda gaz problemi var geceleri uyutmuyor zaten iki bebekler uyumakta cok mümkün degil . Gercekten zormus ama bı yandan da cok guzel 2 tane nebide sahip olmak. Benim en büyük problemim hala sutum gelmedi yok denecek kadar az geliyor bebislerime mama vermek zorunda kalıyorum 50:

allah yardımcınız olsun kızlar zor olacağını baştan beri biliyorduk zaten ama yaşamadanb anlaşılması çok zor bişey allah bize de o günleri nasip eder inşallah
onlara dokunmak sarılmak dünyanın en güzel duygusu olsa gerek allah zorluklarına da dayanma gücü verecek hiç merak etmeyin biz dünyanın en şanslı anneleri olucaz buna hiç şüphem yok sizler için de her namazda mutlaka dua edicem öpüldünüz tabi bebişleriniz de::)))

kızlar ikiz bebekleriniz için 2 tane yatak mı alıyorsunuz? yada kendinizce bir çözümünüz var mı? biliyorum benim için erken ama şimdiden araştırmaya başladım, çalıştığım için çok gezecek zamanım yok, benim yatak odamda fazla yer yok, çocuk odası da ilk aylarda pek kullanılmıyormuş, tek yatak alsak bebekler birbirlerini uyandırır mı acaba diye kafam karıştı, sizlerden fikirlerinizi ve çözümlerinizi bekliyorum şekerler

canım ben bebek odası aldımilerde uğraşmak için vaktim olmayacak şimdiden oda yapayım dedim, büyüyen beşik, dolap ve şifoniyer aldım beşiği bi tane aldım çünkü bi tane de büyük oyun parklarından alıcam ikisini aynı anda yatırabileceğim ve her odaya taşıyabileceğim tekerlekli sallanbilen bişey ilerde büyüdüklerinde bir beşik daha alıp odalarını o şekilde düzenlemeyi düşünüyorum şimdiden iki beşik odayı kalabalık eder die düşündüm

merhaba arkadaşlar ben gebeliğimin 4. ayını tamamladım ve bel ağrısından yatamıyorum geceleri....geceler kabusum oldu göbeğimi bir o tarafa bir bu tarafa çıldırıcam geceleri...ikiz diyemi böyle anlamadım benim gibi olan varmı....

ben hanedan cibindirikli park yatak aldım iki tane çok ama çok memnunum.ilk iki ay bi arada yatırdım.sonra yataklarını ayırdım.

çok normal canım.ileriki dönemlerde sırtın ve kaburgan ağricak ....

kizlar merhaba gecmise hic bakmadim ben doom etim cadilar geldi kizim Yagmur 2 540 Yaprak 2 460 hepimiz cok iyis darisi sizin basiniza hepinizi opuyoyum

bende tek park yatak alıcam ilk başta 4-5 ay beraber yatmalarını istiyorum sonra 2. park yataklarını almayı planlıyorum. 4 yaşlarında çocuk odası alayım diyorum çünkü bebek odaları küçük gelecek şimdilik oturma odasını bozmayacağım çekyatlar duracak sonra odayı çocuk odasına çevireceğim.

selamlarrrrrrrrrrr

cadı gözünüz aydın canım allah analı babalı büyütsün hayırlı evlatlar olsunlarrr

nasılsınız kızlarrr görüşmeyeli

offfffff benim şeyimi çok zorluyor bebişler çıkacaklar diye korkuyorum artık oturup kalkmak yatakta dönmek doğrulmak i,şkence haline geldi
önceden yorulunca oluyordu bu baskılar şimdi hep var inşallah erken doğurmam bende 37. haftayı görmek istiyorummmmm

bebiş odalarından bahsetmişsiniz
ben 2 tane en büyük boyundan park yatak aldım ilk 2-3 ay kendi yatak odamızda aynı yatağa yatırırım diyorum sonra ayırırım yataklarını bide dört kapaklı altı çekmeceli yani biraz büyükçe gardorap yaptırıyoruz odalarına
çünkü bebek odalarının gardoropları küçük gelir iki çocuğa
ben böyle düşündüm halılarını aldım perdelerini alıcam işte bu kadar yeter bana göre 4-5 yaşına kadar park yatakları kullanabilirler ondan sonrada bazalı tek kişilik normal ikitane yatak alırız diye düşündük
aynı cinsiyette olmalarıda bizim işimizi kolaylaştırıyor uzun vadede düşünebiliyoruz buda artı avantaj sanırım
allah önce sağlık versin hepsi olur giderrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…