becerikli arkadaşlarrr,
bana bugün yapabileceğim tuzlu bişey tavsiye edin, ama çok karmaşık olmasın, evde olan malzemelerle yapılabilsin ve değişik olsunD çok şey istedim di mi? akşam kaynoş geliyo yaa, napsam bilemedim, bi browni yaparım bir de tuzlu lazım.
artvinlim günde ne yaşadın yauww çok merak ettim.
çok kolay ve lezzetli klasik bir poğaça tarifi verebilirim...annemin tarifidir ve benim fix şaşmaz ikramımdır...
memmnuniyetle alabilirimm
TARİHÇİ gerçekten uyumuyan bebek çok zor,ikisidemi uyumuyor?
Birde derlerki çocuk 1 yaşından sonra düzene girer eeeee haniiiiiii:44:
Canım sizin uyku tulumunuz nasıl,ayakları olmayanlar varya onlardanmı,yoksa astronot gibi olanlar varya onlardanmı?
KİRPİCİM günde yaşadığım olayı sormuşsun.
Çok kalabalıktı gün,ama toplanılmıyordu 30 kişi vardık.
Ben ildışındaydım paramı toptan verdim tatile gittim,geldiğimde karışıklık olmuş ben verdikelrimi not aldığım halde vermedin oldu.Eşimde çok kızdı ve parayı toptan ödeyim çıktım günden..
Ama o zaman maddi açıdan çok zorlamıştı toptan vermem ve birkaç ayı iki kez vermiş oldum.
Yani karışıkmı anlattım bilmiyorum:26:
malzemeler:
200 gr margarin( oda sıcaklığında az erimiş)
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta, birinin sarısını üstüne sürmek için ayır.
1 adet kabartma tozu
biraz tuz,
ve adığı kadar un
tüm malzemeleri karıştırıp hamur yoğuruyorsun..tipik benzetme kulak memesi kıvamında olacak.
püf noktası unla kabartma tozunu karıştırıp birlikte malzemenin üstüne eleyerek koyarsan daha iyi olur.unu azar azar ekle hamur birden sertleşebilir.
ikincisi hamuru parmak uçlarınla yoğur , yani hamur fazla mıncıklanınca kıtır kıtır olmazmış..annemin tabiri...
içine peynir,istersen maydonoz ekleyebilirsin..üstüne yumurta sarısını sür,isteğe göre üzerine çörek otu yada susam ekleyebilirsin..önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişir...ortalama 20-25 dk da pişer ama bu fırına göre değişiyor..sen piştiğini anlarsın.
afiyet olsun..
Günaydın.....Nasılsınız;?
Oh dün gece muhabbet pek güzelmiş....
Kızlar yardımınıza ihtiyacım varrrrr.
Yağız gece üstünü hiç örttürmüyor,kaç gecedir uyku yok bize,elim çocuğun beşiğinde kıpırdanırsa anlayabileyim diye,yinede uyku hali bir bakıyorum üstünde yorganı yok..Derin uykuda bile olsa yorganı örtüceğimi anlıyor ve hemen ayaklar havada yorganı iteliyorNeler önerirsiniz bana...
Sabah babasının yanına yatırdım,babası uyuya kalmış,oda yataktan inmiş yatağın kenarında ayakta duruyormuş sıkışmış araya bağırıyordu diyo babası ama nasıl inmiş bilmiyorum:44:
Yaramazlıklar başladı yani:
selam millet,napıonuz bakem
geçmişi okuyayım dedim bitiremedim bıraktım
eveli gece sevgili kızlarım sabah 5 te yattılar yanlış okumadınız 5 te
tabi ben ağlama krizleri geçirdim resmen 1.5 aydır iyice kötü oldu uykuları ama son zamnalar tavan yaptı bu uykusuzluk napcam bilmiyom ben yaaa ne denediysem olmuyo
ARTVİNLİ canım benim kızlar da örttürmez hiç üstünü ben uyku tulumu kullanıyorum çok memmunum valla
kim izmir'e geliyo anlamadım ben,kim geliyosaa kapım açık millet
sabahtan temizlik ettim kızlar uyudu ben de yatem azcuk hadi öpüldünüzzzz
takriben nekkadar un alır, ööle boca etmeyeyim birden, offf ben de hiiç anlamıyorum bu işlerden yaaa
Sanadacanım..
Sorularını tek tek cevaplıyayım canım...
Yağız azcuk hasta teyzesi,ama ilaçlarını veriyorum bugün daha iyi gbii..
Kardeşimin nişanı var....Bursada canım...
Annem bakarım sen bohça götürmeye git diyor.Ama bursaya benim gidip gelmem tam dolu dolu bir gün okadar ayrı kalamaz bendenBırakamam aklım kalır rahat edemem
Aslı artık k.k ya girmeme kararı aldı canım.Sebebini pek anlamadım bende,o yüzden sanada anlatamıycam
WİNSTON yok be güzelim hiiiiiiç akrabalığımız yok
Kızlarımı hastane mikrobundan kaybettim canım.
Ama afra rahatsızdı anne karnındayken ölüm sebebi belli yani
Kızlar çay demledimgelsenize
Dün dr.yağızı kilo almış görünce pek bir sevindim.
Ama bende tartıldım kilom karşısında şoktayımtamda nişan öncesi.
Dr.diyorum bu yanlış heralde,yada çocuklar için olunca fazla çıkardı dedim.
200 kiloya kadar tartıyor o dedi
Ve ben halen çikolata yemeğe devam ediyorum:84:
ben geldim yorgun argın savaşcı gibiyim.....biliyorsunuz ömer hastalandı birden oldu dün gündüz hiçbişey yoktu...aslında sanki başında biraz ateş hissettim...ama konduramadım..tabi çocuklara bakadım tam anlamıyla evde antrenin halıları yok onlar oralarda oynuyolar.vs.vs..
gece baktık çocuk inliyor....ateş 39.7 hemen dolven verdim....üstünü soyduk geceyi rahat geçirdi ama sabah yine ateşli ...eşimde yarın sabah gidiyor...bugün doktora götürelim dedi..
götürmemiz bi olay gitmemiz bir olay vs.vs.
o kısımları anlatamayacağım ama bugün çok üzüldüm...çok yıprandım...bugün evime gittim bakayım dedim içindekiler ne durumda ...kadın toplanmaya başlamış...pazar günü çıkacaklarmış..çok şükür bende işlerimi halledip taşınacağım çok şükür allahıma.....
ömer şuan hala hasta doktor 3 tane iğne verdi birde hastanede yaptı....bugün ateşi var ama yarına bişey kalmaz...inş..evdede hala ıncık cıncık topluyorum
merhaba kizlar.
artik hic giremez oldum benim durumlar vahim.. kalcamdam bacagima bir agri vardi. cocuklardan oldugunu dusunuyodum. artik dayanilmaz olunca doktora gittim bel kaymasi var dedi korse falan verdi igne ilaclar cocuklarla cok zoe geciyo kucagina almassan olmuyo..
hepiniz iyisinizdir ins.
Günaydın herkese.....
WOMEN çok geçmiş olsun ömere.Nasıl bir kıştı bu sene ya çocuklar büyükler herkes hasta......
MEDİNE sanada çok geçmiş olsun....İki bebişle çok zor ama allahım versin kolaylığını.
Benimde belimde sıkıntı var gibi,bende gitsem iyi olacak....
Bizde oğluşla ebru şallaının pletes eşliğinde kahvaltımızı yaptık.
Aman ya sinir oldum kadın iki doğum yaptı fıstık gibi..
ne kadar doğru bu sözler yaaa....haklısın aslında canım..
biz biçiyoruz kaynanaya kocaya bu değeri...
kocam değilde kaynanamdan dertliyim hee bide kocamın annesine tutkusundan
geçen kocam annemle görüştünmü dedi..hayır dedim..görüşmeyeceğimde..aramayacğımda dedim..
çünki hiçbiieşy yapamıyorsa arayıp bi kızım nasılsın desin dedim..bunun için çok zeki olması gerekmiyor dedim...sesi bile çıkmadııı
aynen aynenn adetli olmsamhamileyim diyceğimmmm
son bir haftadır bi pis boğazımki sorma çikoltlarda 1.90 olmuş paraya kıyıp alamadım eşime 1 paket ufaklarında l dedim ben en çok ülkerin kırmıız karesine bayılıyorumdaa puding yaptım kesmedi künefe yedim kesmedi bu hafta kısacası kesmiyo allah kemsşyo 7 de akşam yemeği yedim 11 ceziye diyorumki ben acıktım hahahha
Günaydın.....Nasılsınız;?
Yağız gece üstünü hiç örttürmüyor,kaç gecedir uyku yok bize,elim çocuğun beşiğinde kıpırdanırsa anlayabileyim diye,yinede uyku hali bir bakıyorum üstünde yorganı yok..Derin uykuda bile olsa yorganı örtüceğimi anlıyor ve hemen ayaklar havada yorganı iteliyorNeler önerirsiniz bana...
Sabah babasının yanına yatırdım,babası uyuya kalmış,oda yataktan inmiş yatağın kenarında ayakta duruyormuş sıkışmış araya bağırıyordu diyo babası ama nasıl inmiş bilmiyorum:44:
Kızlar yağıza uyku tulumu almıştım ama hiç kullanamadım.
İçine sokulan tulumlardan değil bizdeki,normal tulum şeklinde giydiriyorsun ama içi elyaflı ondanmı bilmem çok terletti,içine sadece çıtçıtlı badi giydirdim ama çocuk sugibi oluyor içinde...
WİNSTON yarın gününmü var...Ne güzel ben bayılırım böyle gün toplantılarına,sofralar kurulur,herkes şıkır şıkır olur
Ben yasaklıyım ama katılamıyorum eşim tarafından.
Daha önce iki kez katıldığım günlerde sıkıntı yaşamıştımda.
takriben nekkadar un alır, ööle boca etmeyeyim birden, offf ben de hiiç anlamıyorum bu işlerden yaaa
ayyyy çok yorgun yaaaa iyiki küçük evde oturuyorum ben yaa bu ne yaaa....toplamktan gına geldi...
bide o yorgunlukla ömeri iğneye götürdüm mahfoldum.....şuan kımıldamaya halim yok..
bu işlerden hiç anlamadığım nasıl belli ama offfffff :)
uzat ayaklarını dinlen diicem ama bu şans var mı bilmem.
yaşasııınnn güneş açtı, dünle bugün ne kadar farklı, off kalkıp evi toplasamm, yemek yapsammm pasta yapsamm, beni bu evlilik programları mahvetti walla, bi takılıyorum gün bitiyor
ohhh uzat valla dinlen canım bu aralar bende bir kaç saat uzanıp tv seyretmek istiyorum... hep hazır ol poziyonundan bıktım ....ayaklarımı uzatıp uyuyacağım şimdi...çocukları uyuttuk ..yatacağım cnm..yoruldum
pek yapacak bişeyde kalmadı sanırım yarın yaparım birazını...
kalkk kız yerinden kaynoşuna bişiler yap öle tatlı tuzlu ile kalma
aslında pasta böğrek yerine yapsana yemek o daha kolay yaa...
bi çorba,bi ana menü yemeği...bide pilav yada makarna oldu bitti iştee
canım en güzeli bir tulum elyaflılar terletiyorsa diktireceksin canım pazen kumaştan o terletmez...Günaydın.....Nasılsınız;?
geçmiş olsun canım....bugün temizliğim var evde temizlikçi aldım yarında günüm var evde öle olmasa gelirdim bir ümit uyurum diye gelemedim..birde hastalar yaa oğlan hırlıyo yine buhar veriyorum afyona götürcem aslında ama yollar kapalı birde evde iş var uff çok boktan bi hal içerisindeyim
artvinli uyku tulumu al içine ince bişi giydir üstüne onu giydir örtmene gerek kalmaz
maşallah devrime ..hahha yandında demek bu gözün hep üstünde artık oraya çıkıyorsa tamamdır .....ayy çok seviyorum gerçekten yaa yemek aramıyorum ama tatlı arıyorum kilolarımdan da belli olduğu gibiii
bizde kocişle peşinize takılıcaz bizsiz gidemezsinizzzz
aranızda ne konuşuyonu zbakayım özel özell ben merak ederim şincikkkk
offf yemeğin üstünede kaymaklı künefeeeee
ülen hamile karular gibisiniz lenn avcunuzu yalayın yataın bakayımmmm
yani en mantıklı çözüm uyku tulumu bu durumdaaa
benim devrimde hiç örtmez üstünüü bende kalkıp örtmem yani devamlı üstünü mustafaya kalktıkça örterim ama 5 dk sürmez açar yanımıza aldığımdada tekmeleyerek iter demekki sıkılıyor derim üstünde ağırlık istemiyor derim evim sıcak o yüzden çok takmıyorum
ne günü kız 2 haylazla altın günümü yapıyosunbideee
niye toplanmadı snin çocuklar hala yaaaa
kızlar biliyomuusnu z devrim salıncağına çıkıyo kendi kendneee
vayyyy hemde balayı bu kadar yorgunlugun üstüne iyi gider.....valla canım.amma izmir dediniz beeee kocişde beni götürecek izmire çocukları anneme satıp balayıı yapacassss hahah
canım çok zor ya özellikle büyük olduklarında istekleride bitmez bide uykusuzlukla onları idareetmek çok zor .inşallah geçici bir şeydir ..çok erken ama gündüz uykularını kaldır istersin bir kaç hafta belki uyku saatleri düzene girer....selam millet,napıonuz bakem
geçmişi okuyayım dedim bitiremedim bıraktım
eveli gece sevgili kızlarım sabah 5 te yattılar yanlış okumadınız 5 te
tabi ben ağlama krizleri geçirdim resmen 1.5 aydır iyice kötü oldu uykuları ama son zamnalar tavan yaptı bu uykusuzluk napcam bilmiyom ben yaaa ne denediysem olmuyo
ARTVİNLİ canım benim kızlar da örttürmez hiç üstünü ben uyku tulumu kullanıyorum çok memmunum valla
kim izmir'e geliyo anlamadım ben,kim geliyosaa kapım açık millet
sabahtan temizlik ettim kızlar uyudu ben de yatem azcuk hadi öpüldünüzzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?