ikiz anneleri ve ikiz annesi olacaklar

Arkadaslar merhabaa, kacinci haftanizda dogum yaptiniz bebekleriniz kac kiloydu bana bilgi verebilirmisiniz
33 1 de sezaryen oldum. 1600 ve 1750 Gr doğdular. 1 ay kuvozde kaldılar. Ben her gün gidip emzirdim 8 9 saat hastanede geçirdim evde de sagdim. Bir tane daha evladm olduğu için onceden gidip kalmadım hastanede çıkmalarına yakın 3 gün kaldım sonra taburcu edildik. Son haftalarda yat bol bol dinlen. Benim nst de sancı cikmsiti ben hissetmiyordum ama çok yuksekti. Normal doğum için bekleyenlerin sancıları 120 ye vurunca çığlık atıyorlardı bende tık yoktu. Acil sezaryene alındım.

Eger sanciniz çiksaydi normal.dogum yaptiriyorlarmiydi? Yani 33. Haftada erken dogum ve erken dogumda sezeryan yapilir diye okumustumda
Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Bebeklerinize uzun saglikli ömürler dielrim

Eger sanciniz çiksaydi normal.dogum yaptiriyorlarmiydi? Yani 33. Haftada erken dogum ve erken dogumda sezeryan yapilir diye okumustumda
Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Bebeklerinize uzun saglikli ömürler dielrim
Ben yapamazdim önceki doğumumda sezaryenliydim. Ama olmasaydı da yaptırır miydi bilmiyorum. Suni sancı belki. Ama yoğun solunum sıkıntısı yaşıyorlardı onu riske atarlar miydi bilemem

Ne kadar kaldilar küvezde acaba, simdi nasillar?
Küvezde 51 gün kaldılar cigerleri biraz az gelismisti 2 kilo olana kadar kuvezden cikarmiyorlar. 3 saatte bir süt sağıp süt poşetlerinde biriktiriyordum gunde bir kez hastaneye gidip hem bebeklerimi goruyordum hem sütlerini hemşirelerine teslim efiyordum, bebeklerin cikmasina 10 gun kala benide cagirdilar nasil bakacagima dair egitim verdiler yani orada yatili kaldim ikizleri ben besledim altini ben degistirdim son zamanda emzirdim.

Cok iyi, acaba her hastane bunlari yapiyormu. Hic sanmiyorum ama. Benim bulundugum sehirde ozel hastanelerde 34. Haftadan once küvez yok. 34. Haftadan onnce dogum bile yaptiramazlarmis.. sehir cok onemli bu konularda ...

Arkadaslar merhabaa, kacinci haftanizda dogum yaptiniz bebekleriniz kac kiloydu bana bilgi verebilirmisiniz
merhaba ben anne değilim fakat ablayım. ikiz kardeşlerim 31 haftalıkken doğdular. biri 1200 diğeri ise 1450 gramlardı. 39 gün küvezde 3 gün ise anne uyum odasında kaldılar. isimleri Yusuf ve Ali. Ali küvezde iken bağırsaklarında enfeksiyon oluştu ve solunumu durdu. çok zor zamanlardı gerçekten. şimdi 2 buçuk yaşını geçtiler. çok sağlıklılar Allah'a şükür. yapmadıkları canavarlık yok :).
prematüre annesi olmak epey zor. kendi annemden biliyorum. bir yandan süt sağıp onları paketlemek ile uğraşıyordu. diğer yandan hastaneden gelecek telefonları tedirginlik ile bekliyordu.
ayrıca maalesef "kadın kadının düşmanıdır." sözü doğru. prematüre annesi iseniz "aa ne kadar küçük doğmuş!" "yaşında mı? daha küçük gösteriyor." gibi sözlerle karşılaşma şansınız çok yüksek. bunları genellikle kadın akrabalarınız söyler. biz çok fazla umursamadık açıkçası. çok da iyi baktık bebeklerimize. size tavsiyem (umarım zamanında doğarlar) prematüre annesi olursanız kimsenin dediklerine kulak asmayınız.
çokça güzel günler dilerim. inşallah yavrularınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız

Canim cok cok tesekkur ederim, benimde kardesim.remature ancak 2006 dogumlu. O zamandan bu zamana hersey o kadar degisti ki insan yine hic bisey bilmiyor gibi oliyor. Premature abladi oldum insallah annesi olmam, insallah zamninda dogarlar.. kardeslerini ve seni de cok opuyorum

inşallah inşallah ben de sizi ve minik bebişlerinizi öpüyorum

inşallah inşallah ben de sizi ve minik bebişlerinizi öpüyorum

Cok iyi, acaba her hastane bunlari yapiyormu. Hic sanmiyorum ama. Benim bulundugum sehirde ozel hastanelerde 34. Haftadan once küvez yok. 34. Haftadan onnce dogum bile yaptiramazlarmis.. sehir cok onemli bu konularda ...
Premature dogdugu takdirde her hastane bu şekilde işliyor, ama dedigin gibi her hastanenin belli bir kapasitesi var ben ilcede yaşıyorum ve burada 36 hafta uzeri kuvez var, bu nedenle beni 2 saat uzakliktaki sanırım 26 hafta ve uzeri hastaneye sevkettiler benim sancilar 26+6 da başladı ama ben hissetmiyordum sadece karnım cok gergin ve sertti nst de sancı çıkıyordu açilmam kanamam yoktu 40 gun hastanede yattim ilac tedavisi gördüm 40 gunun sonunda karacigerimde bazi degerler yüksek cikti ve beni hastane icerisinden ambulansla tıp fakultesine sevkettiler 40 gun yattigim hastane devlet hastanesiydi, tip fakultesinde beni yogun bakima aldilar ve sebebini arastirmaya başladılar 1 haftada yogun bakimda yattim 1 gafta sonunda tansiyonumda yuksek cikmaya başladı ve beni hemen ameliyata aldilar 31. Haftadaydim gozumu actigimda ilk sordugum şey ikiside yaşıyormuydu

Gecmis gitmis olsun hepsi. Cok zor bi surecten gecmissiniz. Daha rahmimize duser dusmez anne oluyoruz ne tuhaf. Allahim saglik versin butun bebklere...

Gecmis gitmis olsun hepsi. Cok zor bi surecten gecmissiniz. Daha rahmimize duser dusmez anne oluyoruz ne tuhaf. Allahim saglik versin butun bebklere...
Teşekkürler, evt anne rahmine düşer düşmez kaygılar başlıyor ve bir ömür sürüyor. Amin.

Herkese iyi günler ben 30 haftalık ikiz doğum yaptım. Hamd olsun 4 hafta sonra oğlumun birini aldım. Ama diğer oğlumun hala solunum sıkıntısı devam ediyor. Nazal cpap da şuan da. 5 hafta olmasına rağmen hala düzelmedi. Birde ziyaretlerde yasaklandı. Görmedikçe kafayı yiyecek gibi oluyorum. Bebeği böyle olupta toparlayan oldu mu. Bazen umudum tükeniyor. Sütüm azalmaya başladı. Bize dua edin lütfen

Benimkiler 51 gün küvezde kaldı cigerleri fazla gelişmemisti kaşları kirpikleri yoktu kulakları bildiginiz kağıt gibiydi enfeksiyonları vardı iki kez antibiyotik yediler yani anlıyacağınız bazen süreç uzun sürüyor doktora sormuştum hani artık iyleşmiyeceklermi diye doktor oyle bir ihtimali düşünemeyiz dedi ve ellerinden geleni yaptilar oksijenden çıkmaları baya uzun sürdü bir iki kez denediler oksijen vermediler olmadı çocuklar başaramadı nazal cpap dedigin neydi kuvezin icine verilen oksijen mi? ismi hic yabanci degil unutmuşum sanırım, dünya olarak zor bir süreçten geçiyoruz onu görememen normal çok dezenfekte bakılmaları gerekiyor neler hissettigini anlayabiliyorum gercekten zor bir durum kendini sıkma küvezde cok iyi bakılıyor, cok şükür diger evladını almışsın inşallah digeride sag salim kucagina gelir bebegine biraz zaman tanı çünkü henüz kendini anne karninda sanıyor.

İlginiz için teşekkür ederim.
Kaç hafta doğdular. Şimdi ne kadarlıklar. Nazal cpap burundan oksijen makine ile veriliyor. Biliyorum hamd olsun iyi bakıyorlar ama insan yine de düşünmeden edemiyor.

İlginiz için teşekkür ederim.
Kaç hafta doğdular. Şimdi ne kadarlıklar. Nazal cpap burundan oksijen makine ile veriliyor. Biliyorum hamd olsun iyi bakıyorlar ama insan yine de düşünmeden edemiyor.

Rica ederim. 31 haftalık doğdular şimdi 3 yaşındalar, inşallah tez zamanda bebeginize kavuşursunuz siz sadece çocuğunuzun sagligini düşünün ki sütünüz cogalsın onun şu an sizin sütünüze cok ihtiyacı var, güzel günler göreceğiz inşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun bir an önce kurtulalım şu corona belasından...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…