İkiz anneleri

kızlar aranızda amnıyosentez yaptırmayı duşunen varmı benım haftaya kontrolum var o zaman doktorumla karar verıcez ama ben cok korkuyorum amnıyosentezden
ıkılı test ıyı cıkmıştı ama ıkızlerde ıkılı test veya uclu test kesın sonuc vermıyormuş kafam karıştı ıyıce

mehlikacım benim önceden büyük çocuk karyolam vardı (malesef ilk oğlumu kaybettim çok az kullanmıştı)mobilya, çekmeceli birkaç ay yatabildiler ancak sonra dönmeye başladılar hiç olmadı bende birini karyolada, diğerini de kanepeyi açıyodum de kenerlara destek koyarak yatırıyodum hâlâ öyle yatıyolar
Eğer seninde evin geniş değilse 3 yatak birden zor, maddi olarak da zor tabi Allah yardımcın olsun

seherim neden yaptırıyorsun amniyosentezi.ikili üçlü test yapılmıyor evet ama ayrıntılı ultrason yaptırabilirsin o yetiyor genelde bunu konustun mu doktorunla.ben iki kez ayrıntılı ultrason yaptırdım cok sükür bişey cıkmamıstı.benim eltim yaptırmıs ama ikiz degildi onunki.

meltemcim üzüldüm canım çocuğunu kaybetmene.Allah başka acı yaşatmasın.ikizlerinle uzun ve güzel hayatınız olur inşallah.
biz de önceleri bir yatak alırız büyükçe üçüde onda yatar diyoduk ama herkes olmaz öyle diyor.Bakalım canım ya daha vakit var, bizim için en uygun olanını seçicez elbet.

Aklima gelenleri yaziyorum simdi.Daha sonra gene aklima geldikce eklerim canim

6 Battaniye
8 tane kisa kollu citcitli badi.(premature alma sakin kiyafetleri)
8 tane tulum
6 adet corap
4-5 adet corapli pantolon
Bebek kuveti
sampuan
4 adet bebek havlusu bornoz seklinde olanlari onermiyorum kullanissiz cunku
eldiven pek kullanilimiyor pek onermiyorum
Tirnak makasi bebekler icin olandan
Bolca agiz bezi sana onerim 50 kadar olmasi.(bende kurutma makinasi oldugu halde 3 gunde bir camasir yikiyorum)

Asla bebek bezi cok alma depolama ucuz bulsan bile
Baslangic icin 250 tane yeter
Emzik 2 tane al bulundur
4 tane biberon

Simdi annenin ihtiyaclarini yaziyorum
doguma 2 hafta kalan emzirme sutyenini al yika hazir bulunsun
30 haftana girer girmez hastane cantani hazir tut
Cantanda gecelik olsun pijama takimi onermiyorum cunku ameliyatli olursan zor oluyor surekli gelip kontrol ediyorlar seni.birde sabahlik olsun.Hastaneler soguk olabileceginde dogumdan sonra usuyor insan kalin bulundur sabahlihini.
Gogus pedi koy bir kutu al yaninda kalsin
Sut cekme pomapsini koy Eger sezeryanliysan hemen sutun gelmiyor birde bebeklerin kuvezde kalirlarsa hemen sagarsin veririsin(umarim kalmaz canim)
Bazen sut gelmesi zaman aliyor sakin sutum yok diye uzulme her 3 saatte bir 15 dakika sag her bir gosunu sut gelmese bile uyari verir ssana.
Hastaneden cikarken giyecegin rahat bir kiyafet.Sakin dogurur dogurmaz eski gizysilerininicine girecegini dusunme ona gore hamilelik kiyafetini yanina al.
Corap al.
vucut kremi, dudak koruyucu
Bir kucuk sampuan al yanina.

(Ben hastanede kaldim dogurmadan bir hafta once kontrole gitmistim sancim tutunca birakmadilar beni)

Simdilik aklima bunlar geliyor.gene yazarim ben.

ay birde ped al yanina bol bol gerci hastanede veririler ama olsun.Sezeryanli birl olsan kanaman suruyor 3-4 hafta.ben inanamistim bu kadar cok kanamasina.

günaydın sevgili ikiz anneleri.Umarım bugün sakin rahat huzurlu bir gün geçiririz.Bu arada sevgili Zeamays dün doğum yapacaktı haber alan var mı ?Eğer varsa bizide bilgilendirsin çok merak ediyorum.Umarım sağlıcakla almıştır bebeklerini kucağına.

cnm çok teşekkür ederim çok sağol buynları not alacağım cnm
birde ben buhar makinası alacağım bende alerjik astım var o yüzden buhar makinası alacam

cnm neden böle bişey oldu cnm ya bana hiç böle bişey denmedi bende ikili testrimi yaptım ........doktor risk altında değilsiniz dedi ...ama bu ikili tarama testi hiçbişey garanti değil

cnm çok teşekkür ederim çok sağol buynları not alacağım cnm
birde ben buhar makinası alacağım bende alerjik astım var o yüzden buhar makinası alacam

dırımcım merhaba, seni aysonu kızlarından hatırlıyorum, ikiz annesi mi olucaksın sen de? tebrik ediyorum canım, Allah kucağına sağlıkla almanı nasip etsin, normal yolla mı ikiz oldu yoksa tedavi mi?

dırımcım merhaba, seni aysonu kızlarından hatırlıyorum, ikiz annesi mi olucaksın sen de? tebrik ediyorum canım, Allah kucağına sağlıkla almanı nasip etsin, normal yolla mı ikiz oldu yoksa tedavi mi?

cnm hala aysonu kızlarındayım evet allah izin verirse bende ikiz annesi olacağım
mikroenjeksiyonla hamile kaldım cnm.....

cnm neden böle bişey oldu cnm ya bana hiç böle bişey denmedi bende ikili testrimi yaptım ........doktor risk altında değilsiniz dedi ...ama bu ikili tarama testi hiçbişey garanti değil

canım kesın amnıyosentez demedı henuz bır prof var bursada onda ayrıntılı ultrasona gır eger orda gerek gorulurse amnıyosentez o zaman ısterız dedı
ıkızlerde ıkılı uclu testler tam sonuc vermıyormuş ayrıntılı ultrasona gırıcem ama amnıyosentez yaptırmaı duşunmuyorum

Kizlar gecen sene bugun ikiz annas olucagimi ogrenmistim bebeklerim ozaman nokta ile virgul kadardi simdi sarki bile soyluyorlar Allah herkese saglikli guzel bebekler nasip etsin.

AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! hihoyyyt ay çok sevindim ben de bi üçüz hamilesi gördüğüme. hem de aynı haftadayız. çok iyi ya. hamilelik biraz zor gidiyor canım ya. ağırlaştım işte iyice.ara ara ağrılarım oluyor. olmasın diye kullandığım ilaçlar da çarpıntı yapıyor... biliyorsun işte. gerçi sen kullanmıyormusun ilaç yadaağrıların oluyormu bilmiyorum ama inş. olmuyorsur. ah canım ne rüyalar görüyorum bi bilsen. ah şöyle bi 32 haftayı filan görsek bi. inşallah erken yapmayız doğumlaımızı canım. bu arada mobilya konusunda yaşadığın sıkıntıların aynısın biz de yaşıyoruz ve napcaz bilmiyorum?????????? :bbo: sen nasılsın senin bebeklerin nasıllar?

Tuubay selam canım.nihayet gördün beni, ağaç oldum yaaaa:))
ben şuan sadece kan ilacı bide vitamin kullanıyorum.mide ekşimesi için şurubum var ama öyle herzaman içmiyorum.ay sana ne anlatsam yaaaaaa, yani o kadar çok paylaşmak istediğim şey var ki,bide tabi soracaklarım:))
Canım bana hiçbir test yapılmadı, ayrıca aşı falan da olmadım.Dr um hiçbirini gerek görmedi.Ayrıntılı ultrason diye bişiler okuyorum öyle bişeylede bakılmadı.Gittiğim zaman bebeklerin kalbi atıyo diyo ya başka bişi duymak istemiyorum zaten.şuan benim en büyük rahatsızlığım, sırtımdaki ağrı,böbreğimde büyüme olmuş,ondan kaynaklanıyormuş.yine de şükrediyorum.tek bebek taşıyanlar gibi olmamız imkansız zaten.
Sen ne durumdasın canım, senin bi ara kanaman olduğunu okumuştum, sürekli yatıyor musun? ne gibi şikayetlerin var? bu arada benim en çok korktuğum erken doğum, umarım 9 ayı dolduran üçüz anneleri oluruz senle.Allah yardımcımız olsun canım.
yatak konusuna hiç girmicem çünkü girince çıkamıyorum. bir çözüm bulursan haber ver:))))

ana kızlar üçüz annesimi olacaksınız allah kolaylık versin yawww
ben ikitane ile ne yapacam diyorum sizde üçtane allahh bol sabır versin

birde zamanında doğum nasip etsin benimde en büyük korkum kızlar erken doğum

mobilyalarınızı ne zaman almayın düşünüyorsunuz?

dırımkızı merhabalar canım. Kısmetse öyle olcaz inşallah.mobilya dedin bam telimize dokundun bence:) Canım üç tane bebeği nasıl yatırmak mantıklı olur sence.Bİz hala çözemedik. benim ev tıkış pıkış bide.Benim evlenmeden önce genç odası vardı.dolabı ve komidini var.çocuk odasında onlar duruyo, bide bizim yatak odasının dolabı orda. ev biraz dar sığmadı.3 oda 1 salon ama odalar küçük.benim eşyalarda aksine dev gibi.ilersi için genç odasına uyan bi ranza düşünüyorum ama asıl önemli olan doğunca nerde nasıl yatırıcamı bilmiyorum.3 tane bebek yatağı alsak, çok fazla yer kaplar, sığarmı bilmiyorum.bazan işin içinden çıkamıyoruz eşimle.en iyisi bebişler dünyaya gelsin sonra ihtiyaca göre alalım diyoruz.Açıkçası bebişlerim doğmadan yataklarını almayı da istemiyorum.
işin zorluğuna gelince, şimdi bol bol uyumaya çalışıyorum.bidaha elime pek kolay geçmez uyku diye:)
senin nasıl gidiyo canım.sen daha mide bulantısı aşamasındasındır şimdi.Allah yardımcın olsun canım.

valla benim evde küçük ve üstelik çekme kat benim evim çatı katından biraz daha değişik bilirisn belki iki oda bir salon ..oturma odamda iki çekyat bir tv sehpası çalışma masası var ....tv sehbasını salona koyacam çekyatları biraz yakınlaştıracam iki beşik alacam onlara birde gardolap alacam...ama doğumdan sonra uğraşamam 5 aylarda beğenecem sonra eşim gier alır gelir....doğumdan sonra önermem çok zor olur kıyafetleri yerleştir koy kur .....ne bilem benim pek kimsem olmadığından vakitlice yaplım diyorum
sizin 3 yatak zor olur büyük bişey kendiniz yaptırın diyecem ama ayrı yatmaları kanımca sanki daha iyi olur ...valla ben bebeklerin geleceği sanki içime doğmuş gibi konsolumu ve gümüşlüğümü başkasına verdim çekme kat olduğu için 10 metre balkonum var kapalı oraya bir dolap alıp oraya yerleştirdim içindekileri salonda masa koltuklar ve tv sehpası olacak...sende bişeylerden fegat edecek gibisin yoksa nasıl olacak başka........

ben kusma dönemini bitirdim cnm ilk 3 ay 1 hafta felaket gçti hiç kilo almadım sürekli kustum ama artık geçti haftaya 4 aya girecez ama artık çok acıkıyorum buda fena bişeyler yiyiorum sürekli meyve salatalık ama fayda etmiyor valla...
sen ner kadarlıksın

Ben 22+3 haftalığım canım.bulantıları atlatmana sevindim. o günleri hatırlamak bile istemiyorum. Kilonu şimdiden kontrol etmeye çalış bence.sonra çok zorlanırsın, zaten fazla alınan kilonun bebişlere faydası yok bize yapışıp kalıyo.canın ne isterse ye bence ama miktar olarak dikkat et.ben 65 le hamile kaldım şuanda 71 im.bilmiyorum kaçı bulurum.ama göbeğim dışında ben kilo almışım gibi durmuyo.
Canım eşyalarımda çok güzel ya. hiçbiri vazgeçilecek gibi değil.belki çok sıkışıklık olursa annemlerin yaylasında boş odaları var oraya bazı eşyaları götürebiliriz.ben bebişlerim eve gelmeden yataklarını almicam.hani uğursuzluk derler ya insan etkileniyo ister istemez.Allahım korusun bazı kötü şeyler duyuyoruz.benim dr umun bi üçüzü daha vardı, 8. ayında hiçbişeyleri yokken, 1-2 hafta sonra bebeklerden ikisi ölmüş.böyle şeylei düşünmemeye çalışıyorum ama insanın aklına herşey geliyor.yeterki minnoşlarım sağlıkla kapımızdan girsin herşeylerini alırız bişekilde inşallah.

Amanın üçüzler... Allah bin kere yardımcınız olsun.Benim ikizler 1,5 yaşına girdiler ben bitmiş haldeyim.Ne uyku ne birşey kalıyor sabah beşlerde ayaktayız.Ve bir başlıyorlar evi talan etmeye gece yatana kadar.Gündüz uyku yok zaten gecede bir süredir rahatım ama bu güne kadar çok çektik.Ve inanılmaz hareketliler bir sn biye durmuyorlar.İkisiyle başedemiyorum bir tane daha olsaydı ne yapardım acaba...Gerçi Allah bir yoluna koymuştur mutlaka.İnşallah sağ salim üçünüde alırsın kucağına.Ha şimdiden uyku depolamak çok mantıklı devam et bencede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…