IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Senin ne zaman basladi. Ben sola dogru yatmaya calisiyorum
iyi yapiyorsun. Zaten haftalarin da ileriymis velev ki var oyle bise etkilemez bile seni. Benim 26 da farkedildi

Saga bobrek agrimdan dolayi yatmamam gerekiyor zaten.bbaz3n agrinin ustine yatinca hafifliyordu sirf uyuyabileyim diye biraz yatip donuyordum sola. simdilerde hic yatamiyorum. Cok az bir iki dk. Sirtustu yatabiliyorum. Sonra yine donuyorum. Ayni pozisyonda yatinca sirtim da agriyor kalkip bir dolasip yine geri sola yatiyorum. Ben c ok sordum dr.a ezilmiyormudur vs. Diye yok bisey olmaz dedi. Karnimin s3klini gormelisiniz. O kadar yamuluyor ki bazen anlatamam. Bir d3 ikisi de agirligini sola verdiginden olsa gerek sol tarafim yirtildi zaten. Ben tam en basindan beri neredeyse sadece soluma yatinca hissediyorum. Sola yatinca hemen basliyorlar kipirtiya. Ben de rahatsiz olduklarini dusunerek oldugunu zannediyordum ama oyle degil dedi dr. Rahat ol sende. Sola yatinca zaten onlara daha cok kan ve oksijen gidiyormus ya onlar icin daha iyi oluyor hatta. Hep sukrediyorum Rabbim dert verince kolayligini da veriyor. Dusunsene sol tafaftaki bobregim sikintili olsaydi hep saga yatmak zorunda kalacaktim. Saga yatmak iskence gibi bir de vucut ve bebekler icin de cok saglikli degil. Mecburen sola yatislarin da onlara faydasi oluyor.

Kızlar ben Denizli'de üretilen Ersağ diye bi temizlik firmasının ürünlerini kullanmaya başladım bu ay. Çamaşır deterjanından şampuanından çok memnun kaldım hatta bebe yağını kullanıyorum karın bölgeme henüz çatlağım olmadı ciltden cilde de değişir gerçi ama bebeklerin kıyafetlerini de onunla yıkamayı düşünüyorum En azından Türk malı ve organik olduklarını iddia ediyorlar. Sitesinde bir sürü sertifika falan var. Elde yıkama için bulaşık deterjanı da varmış onu da alıcam bu ay biberonları da onunla yıkarım dedim.
Bu arada Unnado diye bi site var ordan alışveriş yapan var mı? ben neredeyse iki hafta önce sipariş verdim. Hala tedarik aşamasında diyor Umarım elime ulaşır ürünler. Bir de emzirme yastığı aldınız mı? Bu simit şekilde olanları kuzenim kullanırken gördüm çok rahatmış ama çok pahalı bir yastığa da kırk lira vermek istemiyorum zaten yeterince masraflı herşey. Acaba ben diksem olur mu içi elyaf sanırım bilemedim.[/QUOTE]

Emzirme yastığı ben de dikmeyi düşünüyorum süngerle. Ama elyaf da olur heralde. Bi cesatetimi toplayabilirsem başlicam inşllh.

kızlar bu arada primanın bezleri 1 den başlıyormuş 0 numara yokmuş. onlar da 2 kg dan başlıyor. siz daha küçük aldınız mı var mı piyasada bebek bezi alanlar bir cevap verirse sevinirim.
Evet primalar 1 den başlıyor ama yeni doğan yazıyor 2- 5 kg arası galiba biz ondan 6 paket aldık 50 lik

Evet primalar 1 den başlıyor ama yeni doğan yazıyor 2- 5 kg arası galiba biz ondan 6 paket aldık 50 lik
ben molfix prematüre bebekler için olanından almıştım canım
sıfır numaraydı ve ozaman molfix ten başka prematüre bebekler için bez yoktu hepsi 1 den başlıyodu
ama şu an molfix dışınnda diğer markalarda da çıktı mı bilmiyorum
ben 3 bebeğimede molfix kullandım ve memnun kaldım tavsiye ederim..

Bende molfix düşünüyodum ama eşim araştırmış bide aceleci davrandı internetten sipariş verip prima aldı zaten her bebek bir olmuyormuş herkes farklı bişey söylüyor bakalım hangisi iyi olursa deneyerek öğrenicez artık

evet canım aynen, bebekler doğduktan sonra onlara göre hareket ediyosun zaten,
ben sıfır no. sadece molfix te olduğu için almıştım, bi sorun çıkmayınca sonra kızıma da aynı bezi kullandım
bebişler doğsun bi kullanın bakalım her bez her bebişe olmuyo ciltleri hassas olunca,
o etrafın dedikleri herzaman işe yaramıyo bazı şeyler deneme yanılma yoluyla öğreniliyo zaten

Allah yardimcin olsun bobrek agrisida zordur.Nasil ayarliyor Rabbim herseyi degil mi?
Benimde karnim sola dogru yamuk oglum tam solda kizimda ortada olunca ole oluyor.banada dr aralarindaki zar in baskiyi engelledigini soyledi ama ne bilim iste minyon olunca karnim darsa sikistilarmi derdi benimkisi arada bir bole hislere kapiliyorum.aslinda hersey mukemmel tasarlanmis biliyorum.Allahim hepimizi ferahlalatsin insallah.carsamba kontrolum var dua edin bana olur mu?

Sizin yine iyi sol tarafa yatmak daha saglikli ben soluma yatamiyorum en fazla 5 dk sonra agrim oluyor sagima geri donuyorum soldaki bebek daha buyuk o baski yapiyor sanirim doktora dedim sorun olmaz nasil rahat ediyorsan dedi

Bende sola yatıyorum. Böyle yatın dedikler için. Ama sola yatsan bile bebişi ezmiş olmassın diye düşünüyorum. O su dolu kesenin içinde. Bende tek yöne yatmamdan ötürü uyusma oluyor dolaşıyorum gece evin içinde. Oturuyorum bazen. İlk süt dedikleri sıvı olabilir. Bende yoğun bir şey yok.

Sizin yine iyi sol tarafa yatmak daha saglikli ben soluma yatamiyorum en fazla 5 dk sonra agrim oluyor sagima geri donuyorum soldaki bebek daha buyuk o baski yapiyor sanirim doktora dedim sorun olmaz nasil rahat ediyorsan dedi

Bana perinatolog dr nasil yatarsan yat ne yersen ye rahat ol cunku hersey ona gore tasarlandi demisti.sende sorun yasamazsin merak etme.bazen tedirginiz elimizde degil ama gececek insallah

Bende 16. Hft da basladi 20 de durdu.28 de tekrar basladi

İnternette bir yerde şöyle yazıyordu:
"İkizlere hazırlık yenidoğan bebek hazırlıklarından farksızdır sadece daha ERKEN yapılmalıdır. Bebekler 32.haftadan itibaren herhangi bir haftada doğabilirler.
Önemle dikkat edilmesi gereken nokta kıyafetler ve diğer sarf malzemelerin bol tutulmasıdır. "

Allahin izniyle hayirli guzel haberlerle gelirsin insaAllah. Merak etme. Bir de ilk defa senden duyuyorum buu minyon mevzusunu. Sslinda dr.lar hep bunu avantaj olarak gorurler sen takilma. Minyonlukla alakasi olsaydi ebru salli doguramazdi. Ya da ikizleri olan unluler hic doguramazdi. Bosversene zayiflik minyonluk etkilemiyor. Ben de oyleyim. Bak sonuna geldik oyle boyle Rabbim veriyor kolayligini

aslinda cok takilmaamak lasim. Cunku birseyi mecburen ya da zorla yapmaya baslayinca inan faydasini goremiyorsun. Bana bu her konuda boyle olmustur. Keyfine bak :)

degil mi? cok dogru. Cevremdekiler abartiyorsun zaten hediye cok gelecek diye engellediler de sonuz
cta bana bebeklerin ilk hafta giyecegi kiyafetler hediye gelmeyecek. Kimse 0 numara tulum getirmeyecek misal. Onun icin ben 0-1 ayi ve biraz da 0-3 ayi bol tutmaya calistim. Gerisi artik gelisimlerine gore. Bir de temizlik ve bakim malzemelerini bezleri stoklamadim. Onlarda neyi sevecekler neyi sevmeyecekler bilmedigim icin yasayip gorecez artik

Dogru soyluyosun tuba buyukustunde ikiz dogurdu incecik o da.insallah sen 36 yi hedefledin bizde 34 u simdilik gececegiz Allahin izniyle.

Ben 28 e kadar herseyi hazir edlp istirahat etmeyi planlamistim tam 28 e geldim birkac eksik kaldi derken sanci basladi yatiyorum.anladimki ikiz gebeler hazirligi en gec 24 te bitirmeli ve dinlenmeye cekilmeli risk olusmadan.

Dogru soyluyosun tuba buyukustunde ikiz dogurdu incecik o da.insallah sen 36 yi hedefledin bizde 34 u simdilik gececegiz Allahin izniyle.
canim oyle dusunme evet zaman cok zor geciyor. Dr. Tarih vereli hele hic zaman geciremiyorum. Ama inan dr. 28 leri hedefliyordu bende. Gittigim hastannenin yogun bakimi iyiymis onun icin burayi sectik dusun. 26 dan sonra bebekleri kabul ediyorlarmis. normalde gittigim dr. 22 den sonrabeni buraya yonlendirdi. Elhamdulillah sonsuz sukur 34 deyiz. Yarin ne olur bilinmez o ayri ama ben hep 38 diye dua ettim. sende 34 diye sartlandirma kendini. En az 36 de. Agzimizdan cikan herseye melekler amin dermis. Yani her soyledigimiz dua niyetine geciyor. Allahin izniyle hic birsey olmaz. Bak hafta olarak 39 40 lari gorenlerle konustuk burda. Masallah subhanallah ikisini de cok guzel emzirdim diyenler oldu Allah razi olsun. Neden olmasin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…