- 8 Temmuz 2011
- 3.058
- 2.399
- 198
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
- #2.441
iyi yapiyorsun. Zaten haftalarin da ileriymis velev ki var oyle bise etkilemez bile seni. Benim 26 da farkedildiSenin ne zaman basladi. Ben sola dogru yatmaya calisiyorum
Saga bobrek agrimdan dolayi yatmamam gerekiyor zaten.bbaz3n agrinin ustine yatinca hafifliyordu sirf uyuyabileyim diye biraz yatip donuyordum sola. simdilerde hic yatamiyorum. Cok az bir iki dk. Sirtustu yatabiliyorum. Sonra yine donuyorum. Ayni pozisyonda yatinca sirtim da agriyor kalkip bir dolasip yine geri sola yatiyorum. Ben c ok sordum dr.a ezilmiyormudur vs. Diye yok bisey olmaz dedi. Karnimin s3klini gormelisiniz. O kadar yamuluyor ki bazen anlatamam. Bir d3 ikisi de agirligini sola verdiginden olsa gerek sol tarafim yirtildi zaten. Ben tam en basindan beri neredeyse sadece soluma yatinca hissediyorum. Sola yatinca hemen basliyorlar kipirtiya. Ben de rahatsiz olduklarini dusunerek oldugunu zannediyordum ama oyle degil dedi dr. Rahat ol sende. Sola yatinca zaten onlara daha cok kan ve oksijen gidiyormus ya onlar icin daha iyi oluyor hatta. Hep sukrediyorum Rabbim dert verince kolayligini da veriyor. Dusunsene sol tafaftaki bobregim sikintili olsaydi hep saga yatmak zorunda kalacaktim. Saga yatmak iskence gibi bir de vucut ve bebekler icin de cok saglikli degil. Mecburen sola yatislarin da onlara faydasi oluyor.Kizlar ben hic sagima yatamiyorum arkama yastik koysamda sirt ustude yatamiyom.Hep sola yatiyom ogluma uzuluyom hep onun ustune yattigimdan insallah bi sorun yaratmaz.
Benim gibi surekli yatan arkadaslar nasil yatiyorsunuz genelde?Birde goguslerden sari sivi akmaya basladimi?
Evet primalar 1 den başlıyor ama yeni doğan yazıyor 2- 5 kg arası galiba biz ondan 6 paket aldık 50 likkızlar bu arada primanın bezleri 1 den başlıyormuş 0 numara yokmuş. onlar da 2 kg dan başlıyor. siz daha küçük aldınız mı var mı piyasada bebek bezi alanlar bir cevap verirse sevinirim.
ben molfix prematüre bebekler için olanından almıştım canımEvet primalar 1 den başlıyor ama yeni doğan yazıyor 2- 5 kg arası galiba biz ondan 6 paket aldık 50 lik
Bende molfix düşünüyodum ama eşim araştırmış bide aceleci davrandı internetten sipariş verip prima aldı zaten her bebek bir olmuyormuş herkes farklı bişey söylüyor bakalım hangisi iyi olursa deneyerek öğrenicez artıkben molfix prematüre bebekler için olanından almıştım canım
sıfır numaraydı ve ozaman molfix ten başka prematüre bebekler için bez yoktu hepsi 1 den başlıyodu
ama şu an molfix dışınnda diğer markalarda da çıktı mı bilmiyorum
ben 3 bebeğimede molfix kullandım ve memnun kaldım tavsiye ederim..
Bende molfix düşünüyodum ama eşim araştırmış bide aceleci davrandı internetten sipariş verip prima aldı zaten her bebek bir olmuyormuş herkes farklı bişey söylüyor bakalım hangisi iyi olursa deneyerek öğrenicez artık
Allah yardimcin olsun bobrek agrisida zordur.Nasil ayarliyor Rabbim herseyi degil mi?iyi yapiyorsun. Zaten haftalarin da ileriymis velev ki var oyle bise etkilemez bile seni. Benim 26 da farkedildi
Saga bobrek agrimdan dolayi yatmamam gerekiyor zaten.bbaz3n agrinin ustine yatinca hafifliyordu sirf uyuyabileyim diye biraz yatip donuyordum sola. simdilerde hic yatamiyorum. Cok az bir iki dk. Sirtustu yatabiliyorum. Sonra yine donuyorum. Ayni pozisyonda yatinca sirtim da agriyor kalkip bir dolasip yine geri sola yatiyorum. Ben c ok sordum dr.a ezilmiyormudur vs. Diye yok bisey olmaz dedi. Karnimin s3klini gormelisiniz. O kadar yamuluyor ki bazen anlatamam. Bir d3 ikisi de agirligini sola verdiginden olsa gerek sol tarafim yirtildi zaten. Ben tam en basindan beri neredeyse sadece soluma yatinca hissediyorum. Sola yatinca hemen basliyorlar kipirtiya. Ben de rahatsiz olduklarini dusunerek oldugunu zannediyordum ama oyle degil dedi dr. Rahat ol sende. Sola yatinca zaten onlara daha cok kan ve oksijen gidiyormus ya onlar icin daha iyi oluyor hatta. Hep sukrediyorum Rabbim dert verince kolayligini da veriyor. Dusunsene sol tafaftaki bobregim sikintili olsaydi hep saga yatmak zorunda kalacaktim. Saga yatmak iskence gibi bir de vucut ve bebekler icin de cok saglikli degil. Mecburen sola yatislarin da onlara faydasi oluyor.
iyi yapiyorsun. Zaten haftalarin da ileriymis velev ki var oyle bise etkilemez bile seni. Benim 26 da farkedildi
Saga bobrek agrimdan dolayi yatmamam gerekiyor zaten.bbaz3n agrinin ustine yatinca hafifliyordu sirf uyuyabileyim diye biraz yatip donuyordum sola. simdilerde hic yatamiyorum. Cok az bir iki dk. Sirtustu yatabiliyorum. Sonra yine donuyorum. Ayni pozisyonda yatinca sirtim da agriyor kalkip bir dolasip yine geri sola yatiyorum. Ben c ok sordum dr.a ezilmiyormudur vs. Diye yok bisey olmaz dedi. Karnimin s3klini gormelisiniz. O kadar yamuluyor ki bazen anlatamam. Bir d3 ikisi de agirligini sola verdiginden olsa gerek sol tarafim yirtildi zaten. Ben tam en basindan beri neredeyse sadece soluma yatinca hissediyorum. Sola yatinca hemen basliyorlar kipirtiya. Ben de rahatsiz olduklarini dusunerek oldugunu zannediyordum ama oyle degil dedi dr. Rahat ol sende. Sola yatinca zaten onlara daha cok kan ve oksijen gidiyormus ya onlar icin daha iyi oluyor hatta. Hep sukrediyorum Rabbim dert verince kolayligini da veriyor. Dusunsene sol tafaftaki bobregim sikintili olsaydi hep saga yatmak zorunda kalacaktim. Saga yatmak iskence gibi bir de vucut ve bebekler icin de cok saglikli degil. Mecburen sola yatislarin da onlara faydasi oluyor.
Bende sola yatıyorum. Böyle yatın dedikler için. Ama sola yatsan bile bebişi ezmiş olmassın diye düşünüyorum. O su dolu kesenin içinde. Bende tek yöne yatmamdan ötürü uyusma oluyor dolaşıyorum gece evin içinde. Oturuyorum bazen. İlk süt dedikleri sıvı olabilir. Bende yoğun bir şey yok.Kizlar ben hic sagima yatamiyorum arkama yastik koysamda sirt ustude yatamiyom.Hep sola yatiyom ogluma uzuluyom hep onun ustune yattigimdan insallah bi sorun yaratmaz.
Benim gibi surekli yatan arkadaslar nasil yatiyorsunuz genelde?Birde goguslerden sari sivi akmaya basladimi?
Tamam canim insan bazen git geller yasiyo bildigi halde umarim bebisler geldiginde boyle olmaz.Saglikli olan sola dogru yatmak zaten. Doktor sola dogtu yat dedi bana. Kan akisini hizllanditiyomus.o yuzden sikma csnini
Sizin yine iyi sol tarafa yatmak daha saglikli ben soluma yatamiyorum en fazla 5 dk sonra agrim oluyor sagima geri donuyorum soldaki bebek daha buyuk o baski yapiyor sanirim doktora dedim sorun olmaz nasil rahat ediyorsan dedi
Bende sola yatıyorum. Böyle yatın dedikler için. Ama sola yatsan bile bebişi ezmiş olmassın diye düşünüyorum. O su dolu kesenin içinde. Bende tek yöne yatmamdan ötürü uyusma oluyor dolaşıyorum gece evin içinde. Oturuyorum bazen. İlk süt dedikleri sıvı olabilir. Bende yoğun bir şey yok.
Önemli değil ne demek ihtiyaç duymadım hiç doktorum da sürekli emzir gelir sütün yetecek ve artacak bile diyodu oyle de oldusizin minikler olmusmuydu (karistiriyorsam kusura bakmayin) ihtiyac duymadiniz mi
Allahin izniyle hayirli guzel haberlerle gelirsin insaAllah. Merak etme. Bir de ilk defa senden duyuyorum buu minyon mevzusunu. Sslinda dr.lar hep bunu avantaj olarak gorurler sen takilma. Minyonlukla alakasi olsaydi ebru salli doguramazdi. Ya da ikizleri olan unluler hic doguramazdi. Bosversene zayiflik minyonluk etkilemiyor. Ben de oyleyim. Bak sonuna geldik oyle boyle Rabbim veriyor kolayliginiAllah yardimcin olsun bobrek agrisida zordur.Nasil ayarliyor Rabbim herseyi degil mi?
Benimde karnim sola dogru yamuk oglum tam solda kizimda ortada olunca ole oluyor.banada dr aralarindaki zar in baskiyi engelledigini soyledi ama ne bilim iste minyon olunca karnim darsa sikistilarmi derdi benimkisi arada bir bole hislere kapiliyorum.aslinda hersey mukemmel tasarlanmis biliyorum.Allahim hepimizi ferahlalatsin insallah.carsamba kontrolum var dua edin bana olur mu?
aslinda cok takilmaamak lasim. Cunku birseyi mecburen ya da zorla yapmaya baslayinca inan faydasini goremiyorsun. Bana bu her konuda boyle olmustur. Keyfine bak :)Sizin yine iyi sol tarafa yatmak daha saglikli ben soluma yatamiyorum en fazla 5 dk sonra agrim oluyor sagima geri donuyorum soldaki bebek daha buyuk o baski yapiyor sanirim doktora dedim sorun olmaz nasil rahat ediyorsan dedi
0 ları da varmış burada arkadaşlar yazınca gittim baktım. beyaz paketlilerde yani premium carelerde 0 numaraları var. onlar da 2,5 kgdan küçükler için.Evet primalar 1 den başlıyor ama yeni doğan yazıyor 2- 5 kg arası galiba biz ondan 6 paket aldık 50 lik
degil mi? cok dogru. Cevremdekiler abartiyorsun zaten hediye cok gelecek diye engellediler de sonuzİnternette bir yerde şöyle yazıyordu:
"İkizlere hazırlık yenidoğan bebek hazırlıklarından farksızdır sadece daha ERKEN yapılmalıdır. Bebekler 32.haftadan itibaren herhangi bir haftada doğabilirler.
Önemle dikkat edilmesi gereken nokta kıyafetler ve diğer sarf malzemelerin bol tutulmasıdır. "
Allahin izniyle hayirli guzel haberlerle gelirsin insaAllah. Merak etme. Bir de ilk defa senden duyuyorum buu minyon mevzusunu. Sslinda dr.lar hep bunu avantaj olarak gorurler sen takilma. Minyonlukla alakasi olsaydi ebru salli doguramazdi. Ya da ikizleri olan unluler hic doguramazdi. Bosversene zayiflik minyonluk etkilemiyor. Ben de oyleyim. Bak sonuna geldik oyle boyle Rabbim veriyor kolayligini
aslinda cok takilmaamak lasim. Cunku birseyi mecburen ya da zorla yapmaya baslayinca inan faydasini goremiyorsun. Bana bu her konuda boyle olmustur. Keyfine bak :)
İnternette bir yerde şöyle yazıyordu:
"İkizlere hazırlık yenidoğan bebek hazırlıklarından farksızdır sadece daha ERKEN yapılmalıdır. Bebekler 32.haftadan itibaren herhangi bir haftada doğabilirler.
Önemle dikkat edilmesi gereken nokta kıyafetler ve diğer sarf malzemelerin bol tutulmasıdır. "
canim oyle dusunme evet zaman cok zor geciyor. Dr. Tarih vereli hele hic zaman geciremiyorum. Ama inan dr. 28 leri hedefliyordu bende. Gittigim hastannenin yogun bakimi iyiymis onun icin burayi sectik dusun. 26 dan sonra bebekleri kabul ediyorlarmis. normalde gittigim dr. 22 den sonrabeni buraya yonlendirdi. Elhamdulillah sonsuz sukur 34 deyiz. Yarin ne olur bilinmez o ayri ama ben hep 38 diye dua ettim. sende 34 diye sartlandirma kendini. En az 36 de. Agzimizdan cikan herseye melekler amin dermis. Yani her soyledigimiz dua niyetine geciyor. Allahin izniyle hic birsey olmaz. Bak hafta olarak 39 40 lari gorenlerle konustuk burda. Masallah subhanallah ikisini de cok guzel emzirdim diyenler oldu Allah razi olsun. Neden olmasin?Dogru soyluyosun tuba buyukustunde ikiz dogurdu incecik o da.insallah sen 36 yi hedefledin bizde 34 u simdilik gececegiz Allahin izniyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?