IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Bebegin ne zamandir asagida.benim hep bastan beri asagidaydi.son kontrolde progesteron basladi.iki gun once cok fazla kasik agrim vardi.bugun baktim kasik kismim sis.onceden kaburgalarimin alti ya da yanlarim sis olurdu simdi kasiklarima dogru inmis.zaten genelde yatiyordum simdi korkttum iyice.sana birsey soyledi mi doktorun boylebir durumda neler yapman gerekirmis.

İlk başlarda içimi rahatlattı ama şimdi acaba bişiler atlıyormuşuz gibi geliyor. Genel tedirginlik halleri sanırım :)

Kızlar ben Denizli'de üretilen Ersağ diye bi temizlik firmasının ürünlerini kullanmaya başladım bu ay. Çamaşır deterjanından şampuanından çok memnun kaldım hatta bebe yağını kullanıyorum karın bölgeme henüz çatlağım olmadı ciltden cilde de değişir gerçi ama bebeklerin kıyafetlerini de onunla yıkamayı düşünüyorum En azından Türk malı ve organik olduklarını iddia ediyorlar. Sitesinde bir sürü sertifika falan var. Elde yıkama için bulaşık deterjanı da varmış onu da alıcam bu ay biberonları da onunla yıkarım dedim.
Bu arada Unnado diye bi site var ordan alışveriş yapan var mı? ben neredeyse iki hafta önce sipariş verdim. Hala tedarik aşamasında diyor Umarım elime ulaşır ürünler. Bir de emzirme yastığı aldınız mı? Bu simit şekilde olanları kuzenim kullanırken gördüm çok rahatmış ama çok pahalı bir yastığa da kırk lira vermek istemiyorum zaten yeterince masraflı herşey. Acaba ben diksem olur mu içi elyaf sanırım bilemedim.[/QUOTE] Elyaf canim ici. Ama boncuk slikon da kullanabilirsin. Oyle daha iyi olur. Dikme imkanin varsa kesinlikle yap zaten. Asla o kadar para verilecek bir urun degil cunku. Cok basit bisey.

yasasin n3 guzel. Sutum fazlaydo diyen biri. Cok mutlu oldum. Insaallah bizim de oyle olur. Ozel birsey tukettin mi ailede de mi oyleymis( genetik tarafini sa soyluyirlar ya, aile tarafina bakarsam yandim cunku) bir de cok afedersin ama gogus yapin nasildi. Sutu bol alacak kisinin hamilelikte cok buyuyor gogusleri ve sut de damla seklinde gelmeye basliyor diyorlar oyle oldu mu sizde

İlk başlarda içimi rahatlattı ama şimdi acaba bişiler atlıyormuşuz gibi geliyor. Genel tedirginlik halleri sanırım :)

Kızlar ben Denizli'de üretilen Ersağ diye bi temizlik firmasının ürünlerini kullanmaya başladım bu ay. Çamaşır deterjanından şampuanından çok memnun kaldım hatta bebe yağını kullanıyorum karın bölgeme henüz çatlağım olmadı ciltden cilde de değişir gerçi ama bebeklerin kıyafetlerini de onunla yıkamayı düşünüyorum En azından Türk malı ve organik olduklarını iddia ediyorlar. Sitesinde bir sürü sertifika falan var. Elde yıkama için bulaşık deterjanı da varmış onu da alıcam bu ay biberonları da onunla yıkarım dedim.
Bu arada Unnado diye bi site var ordan alışveriş yapan var mı? ben neredeyse iki hafta önce sipariş verdim. Hala tedarik aşamasında diyor Umarım elime ulaşır ürünler. Bir de emzirme yastığı aldınız mı? Bu simit şekilde olanları kuzenim kullanırken gördüm çok rahatmış ama çok pahalı bir yastığa da kırk lira vermek istemiyorum zaten yeterince masraflı herşey. Acaba ben diksem olur mu içi elyaf sanırım bilemedim.[/QUOTE]

Unnadodan bende yaklasik iki hafta once aldim ama zaten 4 nisandan sonra siparis kargoya verilecekti benimkilerde.magazanin kapanis zamani var belki senin de oyledir.emzirme yastigi ben aldim.diktirebilirsin bence cunku ben bir tane daha buyugunden diktirecegim ikisini birarada emzirebilirsem diye.

Diktirme imkanım var annem geliyor gerçi ben bile dikerim onu ne var ki :)) İyi madem öyle yapayım ben. Yaa can_iso maşallah size aslında biz de bilinçaltımıza sütümüz olmayacak diye mi emir veriyoruz böyle tedirgin olunca bak sen hiç almamışsın bile. öyle mi yapsak acaba gerçi genetik bişiyse ben de yandım ama Allah büyük belki de öyle olmaz :) Ben de mi almasam en azından en sona onu bırakayım bari

benim aile tarafında öyle sütü çok olan pek kimse yok aslında, bende genetik olsaydı 3.kızımda da çok sütüm olurdu ama olmadı, olsada fazla gelirdi herhalde sadece ona yetecek kadardı, ikizlerde birini emzirmeye başladığımda diğer taraftanda süt akmaya başlıyodu ilk zamanlar göğüs pedi kullandım ama tek kullanımda ıslak mendil kıvamına gelmeye başladı pedler baktım süt boşa gidiyo ikisini birlikte emzirmeye başladım çoğunlukla da böyle devam etmeye çalıştım
yiyecek konusunda genelde etraftan soğan, bulgur pilavı vb. yiyecekler önerdiler ( bulgur bebeklere dokunduğu için fazla yiyemedim oğlum çook gazlı bi bebekti çümkü) birgün başka bişey dikkatimi çekti önerilen yiyecekler hep susatan gıdalardı, onları yiyince çok su içtiğimi farkettim ne kadar su o kadar süt
senin dediğin gibi sütü bol olan kişi belirtileri yoktu bende, hatta doğum yaptığım ilk gün doğru dürüst süt bile gelmedi doktorlar sezeryan olan doğumlarda 1 hafta banyo yapmayın diyolar genelde, ama kendi doktorum ertesi gün banyo yapabileceğimi sadece dikişlerin üstünü iyice kapatmamı söyledi 1-2 dakikada olsa duş al ya değilse sütün gelmez dedi dediği gibide oldu duş aldıktan sonra sütüm gelmeye başladı (genelde çevremde de hep duyarım banyo yapmayınca süt inmez derler) valla ikiz hamile olunca en büyük tek yerim göbeğimdi yani öyle büyük göğüs veya sütün damla damla gelmesi olayını yaşamadım hiç.

Rabbim her bebeği rızkıyla gönderiyo arkadaşım, yeter ki olacağına psikolojik olarak inan,
olumsuz şeyler düşünmeyin, hep ikizler mamayla büyüyo dediler eczanelerde indirimi gördükçe kutu kutu mama aldım ama maalesef kızımda reflü olduğu için mamasını değiştirmek zorunda kaldım oğlumunda biberonla pek arası yoktu mamalar elimde patladı anlayacağın, uzun süre kullandım, ileriye dönük yatırım oldu bizim mamalar

Yasasin hep duymak istediklerimdi. Bunlar. Allah razi olsun ne diyim valla ne guzel oldu. Ianniyorum az yada cok gelecek sut ama iste insanlar simdiden birseyler dedikce acaba diyor insan. Rabbim onlarin riziklarini mis gibi anne sutunden vermis ne guzel. Bize de nasib etsin. Varsa riziklarinda emecekler ins. Allah razi olsun tekrardan nasil mutlu oldum . Birak elinde kalsin hic onemli degil ne kadar sansliymis evlatlarin cok sevindim
bir de belki daha once konusmustuk bilmiyorum ama kacinci haftada dogum yapmistiniz. Dr.um 36 da almayi planliyor en iyi ihtimal 37. Bu haftalarda emme refleksleri ne durumda oluyor. Kilolarini o hafta icin 2200 gibi hesap ediyor

hamileyken duydukların ve düşündüklerinle doğum sonrası yaşadıkların herzaman birbirini tutmuyor işte,
oyüzden negatif değil pozitif düşünmek gerekli,
ben 5.ayımdan itibaren hep erken doğum riskiyle yattım Rabbime şükür 2 saatte bir nidilatla iğneyle serumlarla durdu bebişlerim taa ki 35 e kadar, artık böbrek ağrılarım çok artmıştı ve doktor kateter takılması gerektiğini bununda alttaki bebek için çok riskli olabileceğini uygulama sırasında kafasının zarar görebileceğini söyledi önce doğum doktoruma gittim son kontrolümdü 36 ya girmiştim doktorum kilolarının uygun olduğunu bu haftanın sonunda sezeryan yapabileceğini söyledi ve sezeryan günü belirledi 36 nın sonunda biri 2260 diğeri 2390 doğdu ikizlerim çok şükür
çok zorlu bir hamilelik süreci geçirdim ben, hepinizi çok iyi anlıyorum hep dualarımdasınız
Rabbim kuzularınızı sağlıkla kucağınıza almayı ve o misss kokularını içinize çekmeyi nasip etsin inşaallah...

emme refleksleri normal bir bebeğe göre tam gelişmemiş oluyo ama ememiycek durumda da olmuyolar,
çabuk yoruluyolar hem çeneleri hem nefesleri yetmiyo emmeye oyüzden burda iş anneye düşüyo sabırla sık sık pes etmeden emzirmeye çalışmak gerekli anca öyle alışabiliyorlar.

ayni durumdaymisiz. Simdi ben de bobrektan ve tansiyondan yatiyorum. Gecen hafta urolog stend tskmamiz lwzim dedi. Ben de sanirim kadin dogum dr.um onlari bir hafta 10 gun icinde alacak konusayim ona gore gelirim dedim kactim resmen adamin yanindan. Galiba benim de 36 nin sonu olacak kilolari da ancak 2 yi gececek gibi gorunuyor.
Cok soru sordum ama bobrek agrinizin sebebi buyume miydi. ne kadarlik bir buyume olmustu sizde

Canim bobrrk agrisi nerefe oluyor nasilbbisey. Benim sag tarafim agriyo biraz ama ne anlayamadim

Benim buyume sagda oldugu icin agri da sagda. Sag tarafimda sirtima dogru vuran yanlarim denir ya hani o yan tarafla bel arasi belden hafif yukari dogru degisik bir agri. tereddut ettigin birsey varsa urologa bile gerek yok. K.D dr.una soyle o bile bakiyor ultrasonla
Canim bobrrk agrisi nerefe oluyor nasilbbisey. Benim sag tarafim agriyo biraz ama ne anlayamadim

Dayanilmayacak bir agri mi

Merhaba arkadaslar ben de 30. Haftamdayim insallah iki tane kizim olacak alisveris bitti sayilir bu hafta odalari gelecek erken dogum riski var ama beni de doktor ayda bir aliyor yarin kontrolum var bakalim daha erkene cagiracak mi :) hepimiz saglikli bir sekilde bebisleri kucagimiza alalim insallah :)

Uzun süredir aşağıda canım. Ana bazen yukarı çıkıyor. Bana 1 cm acılma dedi sınra geçti. Bende sancı yok şükür ama sanki her an doğurcakmışım gibi. Göbeğim inmedi henğz ama ona güvenemiyorum. 1 günde bile iner diyorlar. Progesteron kullanmıyorum. İğnede vermedi. Ciger geliştiricide yok. Cok rahat dr larım var

Kizlar ben hic sagima yatamiyorum arkama yastik koysamda sirt ustude yatamiyom.Hep sola yatiyom ogluma uzuluyom hep onun ustune yattigimdan insallah bi sorun yaratmaz.
Benim gibi surekli yatan arkadaslar nasil yatiyorsunuz genelde?Birde goguslerden sari sivi akmaya basladimi?

Saglikli olan sola dogru yatmak zaten. Doktor sola dogtu yat dedi bana. Kan akisini hizllanditiyomus.o yuzden sikma csnini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…