- 27 Eylül 2011
- 881
- 451
- 158
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
- #2.421
1cm demişti ama ertesi gün yoktu bişey. Kısalmayla ilgili bişe söylemedi bana. Ama en son muayenede 36 yı görürsünüz inşallah dedi. Umutlu görmese söylemez diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi bi bebişim çok aşağıda. Sürekli yatış halindeyim...
Benim de hemen hemen o haftalara denk gelmişti. Ama bence normal zamanla geçiyor bebek baskı yapıyodur diyorlardı artık yapmıyorlar sanırım :)16+6 haftadayım.
İlk başlarda içimi rahatlattı ama şimdi acaba bişiler atlıyormuşuz gibi geliyor. Genel tedirginlik halleri sanırım :)aynen ben de 26 da gittim en son. iki haftada bir gel demesini beklerken" bir ay sonra görüşürüz o zamana kadar bişey olmazsa" dedi. ağzım açık kaldı.ben minyonum o yüzden sürekli korkutuyo beni bu çocukların yeri dar diye. ama sanırım yapacağı bişey yok. o ayda bir çağırıyo ama 2 hafta sonra ben başka doktora gidiyorum. iki haftada bir oluyo yani :)sen de içini ferah tut. demek ki her şey yolunda. bi de bazı doktorlar vitamin kullanılmasına karşı. seninki onlardan biri heralde . allaha emanetler sıkma canını.
yasasin n3 guzel. Sutum fazlaydo diyen biri. Cok mutlu oldum. Insaallah bizim de oyle olur. Ozel birsey tukettin mi ailede de mi oyleymis( genetik tarafini sa soyluyirlar ya, aile tarafina bakarsam yandim cunku) bir de cok afedersin ama gogus yapin nasildi. Sutu bol alacak kisinin hamilelikte cok buyuyor gogusleri ve sut de damla seklinde gelmeye basliyor diyorlar oyle oldu mu sizdebende araştırmıştım hamileyken ama bebişler ikiz olunca öncelikli masraflar ağır bastı onu sonraya bırakmıştım
iyikide almamışım paketini bile açamayacaktım herhalde hastanede biraz zorlandım ozaman keşke alsaydım şu makineden dediğim oldu ama ikizlerim 2 şer kilo doğmalarına rağmen 2 günde emmeye başladılar
Rabbim bebişlerin rızkını veriyor bi şekilde, benim öyle çok sütüm vardı ki rahatlıkla yetiyordu (hatta 3.bebeğim doğduğunda okadar sütüm yoktu ama onada yetiyordu) mama kısa sürede biter diye düşünürdüm doğumdan önce ama öyle olmadı gece yatmadan verdim sadece, tekrar hamile kalmamdan dolayı sütün tadı değişti ve kızım 10 aylıkken oğlum 11 aylıkken bıraktı ama ozamana kadar bile anne sütü aldıklarına sevindim
süt, mama, bez konusunda çocuklar doğana kadar birşey söylemek zor bebişe göre değişiyo
ama süt sağma makineleride çalışan anneler için kolaylıktır bence...
İlk başlarda içimi rahatlattı ama şimdi acaba bişiler atlıyormuşuz gibi geliyor. Genel tedirginlik halleri sanırım :)aynen ben de 26 da gittim en son. iki haftada bir gel demesini beklerken" bir ay sonra görüşürüz o zamana kadar bişey olmazsa" dedi. ağzım açık kaldı.ben minyonum o yüzden sürekli korkutuyo beni bu çocukların yeri dar diye. ama sanırım yapacağı bişey yok. o ayda bir çağırıyo ama 2 hafta sonra ben başka doktora gidiyorum. iki haftada bir oluyo yani :)sen de içini ferah tut. demek ki her şey yolunda. bi de bazı doktorlar vitamin kullanılmasına karşı. seninki onlardan biri heralde . allaha emanetler sıkma canını.
yasasin n3 guzel. Sutum fazlaydo diyen biri. Cok mutlu oldum. Insaallah bizim de oyle olur. Ozel birsey tukettin mi ailede de mi oyleymis( genetik tarafini sa soyluyirlar ya, aile tarafina bakarsam yandim cunku) bir de cok afedersin ama gogus yapin nasildi. Sutu bol alacak kisinin hamilelikte cok buyuyor gogusleri ve sut de damla seklinde gelmeye basliyor diyorlar oyle oldu mu sizde
Diktirme imkanım var annem geliyor gerçi ben bile dikerim onu ne var ki :)) İyi madem öyle yapayım ben. Yaa can_iso maşallah size aslında biz de bilinçaltımıza sütümüz olmayacak diye mi emir veriyoruz böyle tedirgin olunca bak sen hiç almamışsın bile. öyle mi yapsak acaba gerçi genetik bişiyse ben de yandım ama Allah büyük belki de öyle olmaz :) Ben de mi almasam en azından en sona onu bırakayım bari
Yasasin hep duymak istediklerimdi. Bunlar. Allah razi olsun ne diyim valla ne guzel oldu. Ianniyorum az yada cok gelecek sut ama iste insanlar simdiden birseyler dedikce acaba diyor insan. Rabbim onlarin riziklarini mis gibi anne sutunden vermis ne guzel. Bize de nasib etsin. Varsa riziklarinda emecekler ins. Allah razi olsun tekrardan nasil mutlu oldum . Birak elinde kalsin hic onemli degil ne kadar sansliymis evlatlarin cok sevindimbenim aile tarafında öyle sütü çok olan pek kimse yok aslında, bende genetik olsaydı 3.kızımda da çok sütüm olurdu ama olmadı, olsada fazla gelirdi herhaldesadece ona yetecek kadardı, ikizlerde birini emzirmeye başladığımda diğer taraftanda süt akmaya başlıyodu ilk zamanlar göğüs pedi kullandım ama tek kullanımda ıslak mendil kıvamına gelmeye başladı pedler baktım süt boşa gidiyo ikisini birlikte emzirmeye başladım çoğunlukla da böyle devam etmeye çalıştım
yiyecek konusunda genelde etraftan soğan, bulgur pilavı vb. yiyecekler önerdiler ( bulgur bebeklere dokunduğu için fazla yiyemedim oğlum çook gazlı bi bebekti çümkü) birgün başka bişey dikkatimi çekti önerilen yiyecekler hep susatan gıdalardı, onları yiyince çok su içtiğimi farkettim ne kadar su o kadar süt
senin dediğin gibi sütü bol olan kişi belirtileri yoktu bende, hatta doğum yaptığım ilk gün doğru dürüst süt bile gelmedi doktorlar sezeryan olan doğumlarda 1 hafta banyo yapmayın diyolar genelde, ama kendi doktorum ertesi gün banyo yapabileceğimi sadece dikişlerin üstünü iyice kapatmamı söyledi 1-2 dakikada olsa duş al ya değilse sütün gelmez dedi dediği gibide oldu duş aldıktan sonra sütüm gelmeye başladı (genelde çevremde de hep duyarım banyo yapmayınca süt inmez derler) valla ikiz hamile olunca en büyük tek yerim göbeğimdiyani öyle büyük göğüs veya sütün damla damla gelmesi olayını yaşamadım hiç.
Yasasin hep duymak istediklerimdi. Bunlar. Allah razi olsun ne diyim valla ne guzel oldu. Ianniyorum az yada cok gelecek sut ama iste insanlar simdiden birseyler dedikce acaba diyor insan. Rabbim onlarin riziklarini mis gibi anne sutunden vermis ne guzel. Bize de nasib etsin. Varsa riziklarinda emecekler ins. Allah razi olsun tekrardan nasil mutlu oldum . Birak elinde kalsin hic onemli degil ne kadar sansliymis evlatlarin cok sevindim
bir de belki daha once konusmustuk bilmiyorum ama kacinci haftada dogum yapmistiniz. Dr.um 36 da almayi planliyor en iyi ihtimal 37. Bu haftalarda emme refleksleri ne durumda oluyor. Kilolarini o hafta icin 2200 gibi hesap ediyor
emme refleksleri normal bir bebeğe göre tam gelişmemiş oluyo ama ememiycek durumda da olmuyolar,Yasasin hep duymak istediklerimdi. Bunlar. Allah razi olsun ne diyim valla ne guzel oldu. Ianniyorum az yada cok gelecek sut ama iste insanlar simdiden birseyler dedikce acaba diyor insan. Rabbim onlarin riziklarini mis gibi anne sutunden vermis ne guzel. Bize de nasib etsin. Varsa riziklarinda emecekler ins. Allah razi olsun tekrardan nasil mutlu oldum . Birak elinde kalsin hic onemli degil ne kadar sansliymis evlatlarin cok sevindim
bir de belki daha once konusmustuk bilmiyorum ama kacinci haftada dogum yapmistiniz. Dr.um 36 da almayi planliyor en iyi ihtimal 37. Bu haftalarda emme refleksleri ne durumda oluyor. Kilolarini o hafta icin 2200 gibi hesap ediyor
ayni durumdaymisiz. Simdi ben de bobrektan ve tansiyondan yatiyorum. Gecen hafta urolog stend tskmamiz lwzim dedi. Ben de sanirim kadin dogum dr.um onlari bir hafta 10 gun icinde alacak konusayim ona gore gelirim dedim kactim resmen adamin yanindan. Galiba benim de 36 nin sonu olacak kilolari da ancak 2 yi gececek gibi gorunuyor.hamileyken duydukların ve düşündüklerinle doğum sonrası yaşadıkların herzaman birbirini tutmuyor işte,
oyüzden negatif değil pozitif düşünmek gerekli,
ben 5.ayımdan itibaren hep erken doğum riskiyle yattım Rabbime şükür 2 saatte bir nidilatla iğneyle serumlarla durdu bebişlerim taa ki 35 e kadar, artık böbrek ağrılarım çok artmıştı ve doktor kateter takılması gerektiğini bununda alttaki bebek için çok riskli olabileceğini uygulama sırasında kafasının zarar görebileceğini söyledi önce doğum doktoruma gittim son kontrolümdü 36 ya girmiştim doktorum kilolarının uygun olduğunu bu haftanın sonunda sezeryan yapabileceğini söyledi ve sezeryan günü belirledi 36 nın sonunda biri 2260 diğeri 2390 doğdu ikizlerim çok şükür
çok zorlu bir hamilelik süreci geçirdim ben, hepinizi çok iyi anlıyorum hep dualarımdasınız
Rabbim kuzularınızı sağlıkla kucağınıza almayı ve o misss kokularını içinize çekmeyi nasip etsin inşaallah...
Canim bobrrk agrisi nerefe oluyor nasilbbisey. Benim sag tarafim agriyo biraz ama ne anlayamadimayni durumdaymisiz. Simdi ben de bobrektan ve tansiyondan yatiyorum. Gecen hafta urolog stend tskmamiz lwzim dedi. Ben de sanirim kadin dogum dr.um onlari bir hafta 10 gun icinde alacak konusayim ona gore gelirim dedim kactim resmen adamin yanindan. Galiba benim de 36 nin sonu olacak kilolari da ancak 2 yi gececek gibi gorunuyor.
Cok soru sordum ama bobrek agrinizin sebebi buyume miydi. ne kadarlik bir buyume olmustu sizde
Canim bobrrk agrisi nerefe oluyor nasilbbisey. Benim sag tarafim agriyo biraz ama ne anlayamadim
Dayanilmayacak bir agri miBenim buyume sagda oldugu icin agri da sagda. Sag tarafimda sirtima dogru vuran yanlarim denir ya hani o yan tarafla bel arasi belden hafif yukari dogru degisik bir agri. tereddut ettigin birsey varsa urologa bile gerek yok. K.D dr.una soyle o bile bakiyor ultrasonla
Dayanilmayacak bir agri mi
Senin ne zaman basladi. Ben sola dogru yatmaya calisiyorumIlerledikce evet. Ama daha yeniyse (evreleri filan varmis) cok oyle dayanilmayacak birsey degil. agridan cok bobregin durumu korkutuyor beni de dr.u da
Uzun süredir aşağıda canım. Ana bazen yukarı çıkıyor. Bana 1 cm acılma dedi sınra geçti. Bende sancı yok şükür ama sanki her an doğurcakmışım gibi. Göbeğim inmedi henğz ama ona güvenemiyorum. 1 günde bile iner diyorlar. Progesteron kullanmıyorum. İğnede vermedi. Ciger geliştiricide yok. Cok rahat dr larım varBebegin ne zamandir asagida.benim hep bastan beri asagidaydi.son kontrolde progesteron basladi.iki gun once cok fazla kasik agrim vardi.bugun baktim kasik kismim sis.onceden kaburgalarimin alti ya da yanlarim sis olurdu simdi kasiklarima dogru inmis.zaten genelde yatiyordum simdi korkttum iyice.sana birsey soyledi mi doktorun boylebir durumda neler yapman gerekirmis.
Saglikli olan sola dogru yatmak zaten. Doktor sola dogtu yat dedi bana. Kan akisini hizllanditiyomus.o yuzden sikma csniniKizlar ben hic sagima yatamiyorum arkama yastik koysamda sirt ustude yatamiyom.Hep sola yatiyom ogluma uzuluyom hep onun ustune yattigimdan insallah bi sorun yaratmaz.
Benim gibi surekli yatan arkadaslar nasil yatiyorsunuz genelde?Birde goguslerden sari sivi akmaya basladimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?