IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

slm kızlar bende sızınle bu hazırlık surecını takıp edıcem bnm ıkızlerm yok ama tek bir oglusum war teyzeleri sizden fikirler alıyoruz

Üniversite hastanesinde ne kadar ucret odediniz. Bide operasyona asistanlar mi giriyor yoksa doc dr mi gorusuyorsun

Üniversite hastanesinde ne kadar ucret odediniz. Bide operasyona asistanlar mi giriyor yoksa doc dr mi gorusuyorsun

Hastane degistirmekten korkmasam dogumevine gidicem.ama oglumda kotu deneyimlerim oldu.korkuoyorum biraz.unv.hastanesinde de asistanlara emanetsin.o da riskli.sonucta ters giden bisey olursa ortada kalmak ta var.burdaki unv.hastanesinin de kotu anilari var.annemden dolayi.asistanlara emanet olmayi cok iyi biliyorum malesef.ama ote yandan baska bir ozel hastanede yasadigimiz ihmaller de var.
durum boyle olunca Allah a emanetiz diyorum ben artik.ins. saglikla dogum yapariz nerrde olursak olalim

Doğum için herhangi bir ücret ödemedim. Ne sezeryan için ne de anestezi için hiçbir ücret ödemedim, devlet memuruyum sağlık güvencem var. Yalnız benim takiplerimi çoğul gebelik olduğu için perinataloji uzmanı olsun istediğimden üniversitenin hocalarından bir prof yaptı. Ben onun özel muayenehanesine gidiyordum, muayene ücreti ödüyordum tabii. Nitekim gecenin bir vakti ve haftasonu suyum geldi acil doğum oldu benimki ve hoca kendisi geldi sezeryanı da kendisi yaptı. Gecenin 3 ünde hocaya cepten ulaşabildim, valla doktorluk gerçekten çok zor meslek. Dikişlerim de estetik olmuş sağolsunlar. Asistanlar hocaya yardımcı olarak oradaydılar.

acı badem çok iyi bir hastane 4000 -tl dediyse iyi yine akrabam acıbadem sigorta ile bu fiyata yapmış sigortayıda 1600-tl ödemiş. benim doktorumun muayenesi 350-tl doğum için 1800-tl hastaneye 3800-tl doktoruma istiyorlar toplam 5600-tl yapıyor.en fazla 5000-tl ye kadar inebiliriz dedi.bu da beni çooooook aşıyor malesef
evime yakın olam doktor 1000-tl alıyomuş hastanede 1500-tl alıyomuş toplam 2500-tl (suit oda farkı ile)ama ne bileyim yaaa artık ALLAH korusun deyip buraya gitcez herhalde boyumuzu aşmayalım diye.yoğunbakımıda var çocuk hekimide var.bir sürü şikayette var hastane için ama doktora herkes övgü yağdırıyor.

sen hangi şehirdesin acaba?bende çapadaki bir hocayı biliyorum çok iyi ama doğuma kendi geliyomu ek ücret öder miyim ssk lıyım bunları bilmiyorum.gidip birde onunla mı görüşsem.

hadi ya acibadem de cok daha abartirlar diye dusunuyordum. ben sadece medical parkla gorustum. Ikiz gebelik sezeryan 5500 fiyat verdiler oda suslemesi vs. Yok. Iki gun refakatci dahil. Bu kadar.

slm kızlar bende sızınle bu hazırlık surecını takıp edıcem bnm ıkızlerm yok ama tek bir oglusum war teyzeleri sizden fikirler alıyoruz
canim hosgeldin. Hep birlikte birbirimizden fikir aliyoruz guzel oluyor.

sen hangi şehirdesin acaba?bende çapadaki bir hocayı biliyorum çok iyi ama doğuma kendi geliyomu ek ücret öder miyim ssk lıyım bunları bilmiyorum.gidip birde onunla mı görüşsem.
Ben istanbulda değilim. Kızkardeşim 6 sene önce doğum yaptığında üniversite hocalarından birine hoca farkı ödeyerek üniversitedeki polikliniğinde muayene olmuştu, hamileliğin son ayıydı. Önceki takiplerini oturduğu ilde başka bir dr yapmıştı. Sezeryan için de hoca farkı ödemişti, şimdi ne kadardı hatırlamıyorum ama özel hastanelerin yanında cüzi bir miktar kalıyordu. Sezeryanı bizzat hoca kendisi yapmıştı. Halen böyle bir uygulama var mı bilmiyorum bir araştırın veya direkt dediğiniz dr dan randevu alıp görüşün.

Canim en onemlisi hastanenin yenidogan servisi,arastirirken benim en onemsedigim bu oldu.cunku dogumu tum hastanelerde yaptirabilirler onemli olan bebislerin ihtiyaclarinin karsilanmasi.benim doktorum gazide prof.ve tavsiyesi bu yonde oldu yenidogan uniteleri kademe kademe oluyormus,basindaki doktor ve hemsirelerin yeni dogan konusunda egitimli olmalari sartmis ama maalesef hastanelerin cogu yetersizmis

Slm kizlar. Ikizler cabuk buyuolar. cogu mama takviyesi de aldiklarindan. Hazirliginizi buna gore yapin. Bol bol citcitli badi alin. Mevsime gore uzun ya da kisa kollu Ve patikli alt.
ben avent cam biberon avent emzik avent gogus kalkani ve medela mini elektrikli sut pompasi tavsiye ediorm.
gogus pedi lansion gogus kremi de garmastan pomad.
hastaneye mutlaka gogus pedi ve gogus kreminizi biberonunuzu goturun.Ayni zamanda ameliyattan ciktiktan sonra icmek uzere komposto yapin.
bebis kiyafetlerinin yumusak kaliteli ve ucuz olmasi onemli. Ben maro marketten bebepan diye bir markanin citcitli badilerini aldim. Suanda da idil baby den 6 liraya sepetten citcitli badi ve patikli alt sectim hepsi de cok kaliteli.urunlerin yuzde yuz pamuklu olmasina dikkat edin. Cok kaliteli markalar bile dikkat etmio.
Emzirme atleti cok kullanilio. ben hastanede gecelik tavsiye ediorm. Kesinlikle sezaryen ameliyatindan sonra daha rahat.
bebisler icin kendiliginden sallanan anakucaklari tavsiyem. Iki bebek olunca mecburen.
pisik olmamasi icin ilk baslarda kaliteli bir bez. Primanin premium caresini tavsiye ederm. Sonra istediginiz bezi alin ama 40 i cikana kadar benim tavsiyem kaliteden yana. Cunku cok zorlanio insan iki bebekle.
Zeytinyagi bulunsun evinizde. Ben kucuk sisede olanlardan aldim. Azcik pisik olcani anladigim zaman suruom. Saf pamugu suya batirip altini silin. Mutlaka alt acma alin. Marketlerde satilanlardan. Cok lazim oluo.
Simdilik bunlar kizlar
37+1de 2630 ve 2720 olarak dogum yaptm.
aceleden yazdm hatalar icin kusura bakmayin.

Zaten iki günden fazla kalınca fiyat 5000 e çıkacaktır.Çünkü oda ve yemek çok pahalı.
Eşimi geçen sene orada böbrek ameliyatı yaptırdık oradan biliyorum.
Bugün tekrar bi sorucam oda fiyatları ne olmuş.
çünkü bebekler küvözde kaldığı sürece biz de yatarız.sadece uzun kalırlarsa anneyi eve gönderiyorlar sanırım.veya bi bebek çıkabiliyor diğeri kalıyor vs.
sen orada mı yaptıracaksın canım.?
ya da takibi başka dr. da yaptırıp doğum için başka hastane mi düşünüyosun?
bu konuda ben de biraz tereddütlüyüm.
doğumevinin yenidoğan ünitesi için oraya gitmeyi bile düşünüyorum aslında.

öneriler çok güzel canım.
göğüs pomadı alacaktım ben de.
bu garmastanı emzirmeden önce silmek lazım değil mi.
lansinohun kinden daha mı iyi bu pomat.
ben oğlumda kullandım bazı pomatlar ama dr. yazmıştı.adları da aklımda değil.bu garmastan ücretli alınabiliyor sanırım.
gecelikle nasıl emzirdin peki üstten.düğmelerinin baya açılabilir olması lazım.
ben önden düğmeli pjama almıştım.gecelikte vardı ama emzirmede zor olucak diye giymemiştim.
benim de önerim alt çamaşır ucuzlarından.kullanıp atılabilecek olabilir.
çünkü kanama oluyor ve çıkarıp atarsak kolay olucaktır.şöyle geniş geniş pazar işi olanlardan bulundurmak iyi olur.
saf zeytinyağını ise mutlaka bulunduralım.
ben ısıtıp pamukla karnına masaj da yapıyordum.altına da süreriz.
o pahalı pişik kremleri bi işe yaramıyor.,
bepantol hametan kesinlikle daha iyi.
bir de bebeğin altını ıslak mendil ile değil pamuk ve ılık su ile silecez.
ben oğlumu böyle hemen hemen hiç pişik yapmadım.ishal olduğu dönemlerde az kızarırdı o kadar.
ama ılık su pamuk ve arkasında kurulayarak oğlumun popişini koruduk:))
burdaki herkese de bunu öneririm.o en iyisi safı denilen mendilleri yeni doğanın poposuna sürmeyin sakın.onları bile suda yıkayıp veya suya daldırıp arındırıp kullandım epey bi süre.yani büyüdükçe de böyle kullandım.
birer adet popo kurulama bezininz olsun yumuşacık.bakın görün kupkuru popoları hiç kızarmaz.

Ben de pamugu top haline getirip bir kaba koyuorm. Uzerine su ekliorm. Kaloriferin ustunde ilik oluo. Bebeklerin altini onla siliorm. Kurulamak icin de ince cemberler var ya beyaz en sagliklisi onlar. Dr soyledi. Azcik kizariklik olsa saf zeytinyagi. Hem daha ucuz hem bebek pisiksiz::)))
Garmastani silmek gerekio. Ama hastanede hemsire hanim kesinlikle dogal deyip bi meme ucu kremi vermisti temizlemek gerekmiodu. O da cok iidi. Adini bilmiorm. Lansiondan memnun kalan arkadas yok ama gogus pedi guzel.

selamlar.erken alışveriş yapmıyayım diye kendime hakim olmaya çalışıyordum fakat daha fazla dayanamadım:) aventin ikili emziklerinden aldım,aventin küçük cam biberonlarından aldım,bir de sevil bebenin yan yatırma yastıklarından aldım:) pompaya hala karar veremedim avent alacağım ama modeline karar veremedim.biberon steril etmek için makine ne öneriyorsunuz?çok pahalı bir şey almayı düşünmüyorum sonuçta en fazla 1 yıl kullanılıyormuş.makul bi fiata kullanışlı bir şey bulursam alacağım bakalım.tavsiyelerinizi bekliyorum:)
bir de pişik kremi bepantol alıcam.bebek şampuanına ve losyon ve yağına karar veremedim.dalin diyen var sebamed diyen var bir de büchen diyen var.bu konularda da tavsiyelerinizi bekliyorum.ıslak medil ise yenidoğam umibaby almayı düşünüyorum.
benimkilerin cinsiyetleri daha belli değil. o yüzden kıyafet bakmıyorum daha.biberon,pompa gibi şeyleri halledeyim ilk aşamada dedim.sizce başka neler alabilirim şimdiden?
biraz uzun oldu ama fikirlerinize ihtiyacım var.

Ben pişik kremi olarak sudocrem ve hametan pomadı öneririm. Bebek yağı olarak da johnson baby iyi, niveanınkini o kadar beğenmedim. Şampuan unibaby yenidoğanı aldım ben çok memnunum . Islak mendil de aynı şekilde unibaby yenidoğan. Zaten ıslak pamuklu bez onlar da parfüm paraben vs yok. Ama pamuğu ıslatıp da kullanan da var. Aslında en iyisi ılık suyla yıkayıp kurulamak da her zaman pratik olmuyor. En azından kakadan sonra yıkamak lazım. Ağız mendili çok lazım oluyor bolca alabilirsiniz. Bir de battaniye, penye ve peluş battaniyeler çok kullanılıyor. Wellsoft battaniyeler var peluş olarak, tüy çıkmıyor ve yumuşacık, bizimkiler çok sevdi, tavsiye ederim.

sağol canım teşekkür ederim.
bana yakın 2 hastaneninde yoğun bakım doktoruyla ilgili bilgim yok.
birinde yenidoğan yoğun bakım sorumlusu ve çocuk hekimi var ayrı ayrı ama tabi ne kadar iyiler bilemem.

tavsiyelerin için çok teşekkürler.güle güle büyüt bebişlerini :)

Tansiyon düşüklüğüde yapıyo bende de oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…