IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

sende mi cok kotu birsey gercekten. Allah kolsylik versin. Bir de calisiyorsun. Daha devam edecek misin

benim de gözümde değil inan.
hastanede kimseye muhtaç olmayacak kadar eşyam yanımda olsun yeter.
çünkü sadece eşim olacak yanımda.
eşim de bu sebeple acele ettiriyor.Allah göstermesin acil bişey olsa ben nerden bulup ayarlayıp getircem diyor.
biran önce hastane çantalarını hazır etmemi istiyor.
ben de bu sebeple toparlamaya çalışıyorum.
zaten başka korkular başladı dediğin gibi.
doğum atlatmış olmama rağmen korkularım endişelerim var.
dedim ya uykularım kaçıyor diye.sağlıcakla doğduklarını görsek te hooop alıp eve getirsek başka bişey istemem.

bu süt pompası işini napacaz canım ya.acil ihtiyacın biri de bu.daha bakamadım doğrudürüst.
hastanede yanımızda olsa iyi olacak tabi.

sende mi cok kotu birsey gercekten. Allah kolsylik versin. Bir de calisiyorsun. Daha devam edecek misin
evet canım ben aylardır uyku sorunu yaşıyorum.ilk aylarda da başkaca sebeplerden üzüntülerden uykularım kaçıyordu.
halen takıldığım şeyler gece hortluyor.böyle çalışmak zor tabi.
30. haftaya bi ulaşalım bakalım.dr.um beni çalıştırmaya niyetli gözüküyor.
ama ben çok ağrı hissediyorum kasıklarımda ve zor yürüyorum artık.
30.haftada da daha da ağırlaşacağımı düşünürsek artık izne çıkayım derim heralde.
bi yandan da ne kadar izin aktarırsak o kadar iyi olacak.ama riske atmak ta var sağlığımızı.
bir sandalye tepesinde oturmak çok zorluyor beni 2 haftadır özellikle(
ya sabır diyorum artık

ben biraz bakmistim bir ara.
Birincisi elektrikli olacagi kesin
ikincisi tekli ciftli mi
bir de hangi marka ( asil soru )
Esim pc de daha cok zaman geciriyor siye ona arastie demistim obana amedayi bulmus buna iyi diyorlar dedi. Bende hep lansinohla avent duydugum icin ciddiye almamistim. Ben de baktim sonra hakikaten amede icin profesyonele en yakin olan moedel deniyor. Avent i cok ilginc bir sekilde ya cok ovuyorlar ya cok yeriyorlar bir ortasi yok yani anlamadim. Yorumlar hep iki ucta ya harika diyorlar ya berbat sakin almayin diyorlar. Lansinoh icin tam tersi hep orta halli yorumlar var. Geriye medela yla amede kaliyor. Dedigim gibi amedaya iyi diyen cok. Ama yanlis hatirlamiyorsam amerikan markasi olmasina ragmen cinde yapiliyor diye okudum. Yani cin malinin adiligi mi yoksa usa kalitesi mi vardir bilemiyorum. Ama muhtemelen ya avent tekli ya da ameda ciftli olacak gibi. He niye ciftli diye sorarsan da inan hic bir fikrim yok :)) yanimda ise goturmeyecem hemen calismaya baslamayacam ama ne bileyim alininca iyisi alinsin mantigi mi ki bilmiyorum

ben dogum yaptiktan sonra ( Allahim hayirlisiyla ins.) Kalan 8 haftayla zaten yaz tatiline girmis oluyoruz onun icin sonraya kalsin derdinde degilim ama senin farkli tabi ucretsiz izin kullanmayi dusunmuyor musun dogumdan sonra. bilemiyorum ki evdeki hesap carsiya uymuyor bazen. Ben oyle dusunuyorum da bakalim bir aksilik olmaz ins.

markalar belli aşağı yukarı dediğin gibi ama yorumlar yanıltıyor.
avent elektirikliyi alacak gibiyim ya bakalım.
ameda biraz pahalı geldi bana.
bir de çftli olanları verimli kullanamayanlar da varmış.ikisini aynı anda göğse tutmak yorucu da olabilir.ama bi yandan da zaman tasarrufu.
aslında sen işe götürmeyeceksen çok abartılı bişey almana gerek yok bence.
gerçi bu bebeklere de bağlı.ikiz annelerinin çeşitli durumları olabiliyor malesef.biri emerken biri almayabiliyor.
süt az geliyor çok geliyor.
ne bileyim yaşayarak görücez artık.

ücretsiz izin alma durumum yok.
oğlumda da 3.5 aylıkken işe başladım ve bir gün bile rapor da kullanmadım:))
şimdi de zaten mümkün değil ücretsiz izin filan(
keşke böyle bir rahatlığım olsaydı.aklım bu kadar karmaşık olmazdı,bu kadar gelecek endişeli olmazdım.
nasıl olacak diye düşünmekten uykuları kaçırmazdım.
valla bana bakarak ne kadar şanslı konumda olduğunu görebilirsin canım.kıymetini bilin imkanlarınızın..

Canim oyle dusunme. Mutlaka sorunlarin sikintilarin vardir. Kolay da degil evde bir cocuk daha varken. Biz sadece gorunen kismi konusuyoruz. Konusamadigimiz kimbilir ne problemler oluyor insanlarin hayatinda. Ona diyecegim bisey yok ama gelecek kaygin olmasin. Ben sana kardesimin vefatindan bahsetmistim. O bana oyle buyuk ders oldu ki asla gelecekte ne olur diye dusunme. Rabbim koyuyor bir yoluna biz de onu yasiyoruz. He Rabbimin cizdigi yolu da guzel dualarla kendimize gore yonlendiriyoruz. Ama asla ileriyi dusunup simdiden uzulme. Belki cok kolay guzel gunlerin olacak bilemezsin. Rabbim ayeti kerimede ''Ben kuluma kaldiramayacagi yuku yuklemem buyuruyor'' oyle gercekten. Benim izin durumlarim kolay oldu ama basindan beri riskli sikintili agrili korkulu bir hamilelik geciriyorum. Oysaki son zamanina kadar calisip aktif olan annelere oyle ozenmistim ki. Senin is yukun agir Rabbim ona gore bir hamilelik verdi. Bak simdi ben afedersin tuvaletimi yapabilecek kadar bile oturamiyorum acidan.
esim hep destek ama gecen gun oyle bisey soyledi ki cok uzuldum. Sen bu hamilelik surecini iyi yonetemedin dddi bana sanki keyfi yatiyormusum gibi. Palanlarimiz vardi hamileleik ya da dogum programlarina katilacaktik. Diyetisyenle saglikli bir hamilelik gecirecektik falan filan. Sonra uzuldugumu gordu ama nafile. Benim biraz da dogum sonrasini dusunmemem bu yuzden Rabbim koymustur bir yoluna. Once su animi kolaylastirip evlatlarimi saglikla alayim da bakariz gerisine dusuncesindeyim. Hakkimizda hayirlisi olsun.

çok haklısın bütün söylediklerinde.
ama üzerimdeki korku ve endişe hali annemin hastalık ve vefatıyla alakalı biraz da.
zor dönemler geçirdik ailece senle konuşmuştuk sen de hatırlarsın.
bir de ben bundan önce bir gebelik kaybı yaşadım zaten.8-9 haftalıktı kontrole gittim kürtaja girdim öyle söyleyeyim.
ne bileyim işte yalnız olmanın verdiği kırıklık ta var ve daha bir sürü sebep bende hassasiyete sebep oluyor.
aslında benim şu halimle pek çok hamile işe gelmez rapor alır.çünkü 2 tane fıtığım var belimde.
yani zorlanma olarak oldukça zorlanıyorum esasen.
ama katlanıyorum ,idare ediyorum.belimin ağrısı kpmple bacaklarıma vuruyor ,ayakta çok kaldığımda sendeleyerek yürüyorum.
sabrımızın mükafatını görürüz inşallah ne diyeyim.dermansız bir dertle sınanmayalım da dediğin gibi herşey yoluna girecektir elbet.
eşin ise abartmış bence.sağlık durumun neye elveriyorsa o şekilde davranıyosun sonuçta.
ve açıkcası o dediğin programlara katılmanın katkıları olsa da büyük kayıplar değil.şart ta değil.
hiç katılmadım eksikliğini de hissetmedim.tabi hayatım hep koşturmaca olduğu için o tür programlara asla vaktim olamaz benim:))
bunun için birbirinizi üzmeyin:))

nasil becersiysem bir onceki mesajda alintinin icine eklemisim yazdiklarimi

Ben de aynen Öyleyim canım. Rüya olsa neyse hep kabus korku filmi gibi. En son dün bebeklerimi alıyorlardı rüyamda ay abuk subuk şeyler Kalktım en sonunda uyumaktan daha iyidir diye. Ama şimdiden böyle ben 30lu haftaları hiç düşünemiyorum...

Çiftli olursa zamandan kazanmak iyi olur diye düşünüyorum ben ama kimileri de yorumlara ikisini aynı anda yapamıyorum diye Yazmış...

Ben oğlumda sma ve aptamil kullandım ama hiç mama almayı düşünmüyorum şuan.ha gayret emziricem nasipse.ben çooktaaaaan başladım hazırlıklara.bakım ürünlerinde Alman markası bübchen' i tercih ettim.bitkisel ve az kimyasallı olmasından dolsyı.ürün ebebekte var.

Aventin doğal akışlı 125ml lik biberonlarından ikili aldım ben.tasarımı anne memesi gibi,mama akışıda öyle.bebek emdikçe akıyor,durunca duruyor,bu yüzdende biberon anne memesinden daha kolay gelip memeyi bırakmıyormuş bebişler.bende ihtiyaten aldım bir çift.

canim merhaba. Rica etsem bibchen aldigin urunlerin icindekiler kisminin fotografini cekip buraya koyabilir misin. Internetten ulasamiyorum icerigine sadece tanitimi var. E artik pek disarida cikamiyorum.

Kizlar selam, basim dondugu icin tum mesajlari okuyamiyorum. Bebek arabasiyla ilgili ne dusunuyorsunuz? Hangi markalar, ikili mi yanyana mi?

/QUOTE biliyorum canim bilmez miyim. Hatta yalniz olmanin versigi hassasiyet ve zorlugu da cok iyi biliyorum. Sen boyle yazinca inan keske yaninda olabilsem diyorum. Benim ablamlar geldi bir hafta sadece o bile sanki bana dunyalari vermisler gibi oldu ama islerimizi yalniz yurutmeye yalniz halletmeye alisiyoruz iste. InsaAllah Rabbim evlatlarimizdan guldurur sakin mizacli uykuyu seven bebekler olur :))
hic biaey bilmeyip de hic kimse de olmayinca sanki kurslara giderek kapatacaktik arayi gibi gelmisti bize ama suan anliyorum ki zamanla basa geldikce ogreniyorsun herseyi zaten. Hic umrumda degil. Bak hic birsey bilmiyordum. Yasaya yasaya sizle konusup akil alarak filan derken yoluna koydum. Dogum ve sonrasi da bir sekilde olacak desigin gibi Rabbim dermansiz dert vermesin. Cok daraldigin zamanlarda islerini Allaha havalr et bak nasil rahatlayacaksin. Ugur kosarin kitabi var tarzin mi bilmiyorum ama onu okumani tavsiye ederim. Allah de otesini birak kitabin adi

sağolasın canım.
topiği dertleşme topiğine döndürdük gibi oldu biraz:))
ben biraz duygusalım bu konuda.
yalnızlık ucu sivri bir bıçak gibi bazen,öyle can acıtıyor.
olsun bakalım diyorum,Allah üstesinden gelecek güç verecektir buna inanıyorum
kendimi böyle telkin ediyorum.
çocuklarıma bakacak kadar sağlığım elimde olsun da başka bir duam yok.
tek düşüncem endişem bu.kimselere muhtaç etmeyecek kadar büyütüp kurtarabilsem diyorum.
hep bunu düşünüyorum.belki yaşımın da etkisi var bunda.sonuçta genç değilim.38 yaşındayım.
inşallah bebeklerimiz sağlıklı uysal sakin mizaçlı olurlar temennine katılıyorum:))
zamanla öğreniliyor herşey canım.kurlar şart değil.doğumunda annen gelcektir zaten yanına.40 ın çıkana kadar alışır gidersin.gerçi bizim ikiz bebek olunca yükümüz ağır olacak ama en azından bir rutine binecek bakım işi yavaş ta olsa.
önerdiğin kitabı edilmeye çalışacağım.şu aralar birşey okuyamıyorum gerçi ama kitabın sadece adı bile insanı düşündürmeye yetiyor.

Kızlar bebek arabalarını alan var mımaranızda? Ben iki tane tek almayı planlıyorum da 300 liraya da var mesela tek araba olarak acaba güvenilir mi nelerinin olması gerek bir Arabanın. Bir de travel system almak mantıklı gibi ana kucağı da içinde oluyor belli bir büyüklüğe kadar oto koltuğu olarak da kullanılır... Konuyla ilgili bilgisi olan fikrini paylaşırsa sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…