IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

usta araştırmadım henüz.
zor bulunuyor olduğunu tahmin ediyorum.
denk gelmezsse ondan da vazgeçicem.
haftasonu ancak odayı boşalttık.bu haftasonu boyatır geceriz.
ben bu hafta içi boya rengi seçeyim de dediğin gibi tül sonraya kalsın.
zaten yoruldum artık.
bi sürü de eksik var gibi geliyor bi yandan.

bi müddet değil uzuuun bi müddet yanlarında olacağız canım ya:))
ben odada bir kanepe bıraktım ki gece yanlarında yatacağız.
böylelikle eşimle dönüşümlü bekleriz,birimiz de yatak odasında uyuruz.
tek bebekle bile aynı odada hep birlikte uyumak herzaman mümkün olamadı ki iki bebekle çok çok zor.
bu sebeple uyumak isteyenin başka odaya kaçmaktan başka çaresi yok.
ben bakıcı alacağım için zaten yatak odama yerleştirmeyi düşünmedim bebekleri.benim de sığardı ama sıkışık olurdu biraz.
hastalıkları var diş çıkarmaları var ,gazları var ,uykusuz geceler peşi sıra gelecek.
ben ikiz anneler grubunda okuyorum da günde 1 saat 2 saat uyuyo anneler.
benim oğlum d auykusu az bir bebekti.aynen 2 saatle işe çook geldim.
şimdi iki bebekle heralde hiç yatamadan işe gelicem ben.
eşimle dönüşümlü az az uyursak ne ala.o kanepe de bebekleri bekleyenin bekleme kanepesi olacak bakalım:))

prematüre setlerden herkes aldı mı şimdi.
ben de birer takım alayım bari.
çünkü ben daha hastane çıkışlarına yedek tk. almadım.
zaten küçük doğacaklar ,prematüre setler herhalukarda kullanılacak o zaman.
hımmm acilen 2 tk.prematüre set edinelim o zaman:))
netten bakanlar var mı,önerileriniz olursa netten alıveririrm onları da.

iyi günlerde kullanın.
ben yanyana olanlardan düşünüyorum.
ilk başta ayrı düşünüyordum gerektiğinde aparatla birleştireyim diye sonra vazgeçtim.
arabayı da muhtemelen doğumdan epey sonra alırım.ilk etapta ihtiyaç duymayacağız çünkü.
peki aparat kullanıcakmısın dışarıda ihtiyaç duyarsan.tek çıkman gerekirse nasıl yapacaksın?sen çalışmıyodun değil mi canım bu arada?
bebeklere tek mi bakacaksın eve yardımcı alacakmısın?

birleştirici aparat alıcaz tabi,gerektiğinde elimizin altında olsun.ama ben baştan beri ikiz arabalarına ısınamamışım zaten,ayrı istiyodum.arabayı biz de seneye yaza doğru alırız diyoduk,sadece ana kucağıyla kışı geçircektik ama hem ürünü hem birlikte kullanılışını,hem fiyatını çok beğendik.öyle böyle alınacak zaten dedik,sonuçta doğum erken olma ihtimaliyle temmuz sonu gibi olacak.havalar ekime kadar yaz gibi oluyo,illaki güzel havada çıkar,sahilde,dışarda gezmek isteriz dedik.heryere de anakucağıyla taşıyamayacağımıza göre elimizin altında dursun diyip aldık.ben maalesef 2 yıldır çalışmıyorum canım.işimin ağırlığından ve mesailerin yoruculuğundan dolayı ayrılmıştım.bu yıl aynı şirkette farklı pozisyonda yeniden başlayacaktım,ekim sonu gibi.herşey okeylenmişti.servis konusunda bi pürüz çıktı ve iş başı tarihim ertelendi.o sırada da hamile kaldım derken otomatikman vazgeçtik.zaten zor ikna etmiştim eşimi çalışmaya.
bebeklerle ilgili konuda benim ailem Trabzonda,eşimin ailesi de istanbul/maltepe'de.bizse Pendik/kurtköydeyiz.benim annem doğumda gelir,taş çatlasa kalacağı bi iki ay.sonra dönecek mecbur.kayınvalidemlerde yaşlı insanlar,kayınpederim araba kullanıyo ama yaş nedeniyle refleksleri çok kötü.bu nedenle devamlı gelip gidemezler,bi faydaları olmaz bana onlarında.ancak misafir gibi gelir giderler.biz bir yıldırda ev kredisi ve araba kredisi ödüyoruz.arabanın 1.5 senesi kaldı gerçi.ozaman bir nebze rahatlarız ama şuan gelir durumumz bakıcı için bütçe ayıracak genişlikte değil maalesef.yoksa Allah için eşim elim biraz geniş olsa bir yardımcı tutalım dicem fln diyo.evdede bir oğlum daha var çünkü.zaten imkan olsa da ben bebekler için değil,ev için alırdım yardımcıyı.bebeklere ben bakarım ama eve yetişemem.yemeği,çamaşırı,ütüsü,bulaşığı,temizliği vs.bunlar için birini isterdim.onu da olmazsa haftalık birini alırsın diyo bizimki.bakalım artık,bilmiyorum.durumlar böyle bizde

kızlar doğum için lohusa geceliği,sabahlığı,pijama takımlarını alanlar varmı?hangi markaları tercih ettiniz,ne kadar ödediniz?mümkünse resimli olarak paylaşırmısınız?ben dün oysho'ya baktım,çok natürel,sade tasarınlar yapmışlar.%100 organik pamuk hepsi.ama tabi yeni sezon olduğundan pahalı buldum fiyatları.daha farklı seçenekler neler var,bilgisi olan varmı?

ben geçen hafta aldım.bir sabahlıklı takım.

pudra rengi olan takım.160 tan 110 inmişti.çok rahat ve kaliteli bir ürün.gerçi ben fazlaca bi model gezip bakamadım.o kadar vaktim olmadı ne yazıkki.
bir de yedek tk.pijama aldım.üstü krem altı pembe puantiyeli pijama.o da 70 den 40 a düşmüştü.bulduklarımı aldım gibi oldu yani.daha güzel ve uygunları vardır belki zevklere göre tabi.
bu sabahlıklı tk da eşimin zevki oldu biraz:))
hastanede güzel derli toplu gözükecekmişim.:))
yedek ev için de pijama tk aldık tabi.o da eşimin zevki mor oldu:))
ben loya mağazalarından aldım.heryerde şubesi var mı bilmiyorum.
ama gerçekten çok pahalı .
bilmiyorum sen daha özel bi ürün mü istiyosun.onlar 2500-300 tl .gördüm ama incelemedim.
çünkü gerek yok.çok abartı süslü şatafatlı filan.ve de kullanışsız.

oyy gozum korktu. Ben demekki ne kadar en kotu zamanlari da dusunuyorum desemde hala pembe hayaller kuruyorum galiba. Cok bunaldigim zamanayirayim ozaman bende.
Sen istanbuldamiydin. Bakici ya da yardimci konusunda ucret ne dusunuyorsun ya da ne kadar diyorlar bilgin var mi? Istanbul anadolu yakasindayim ama cevremde bakici olarak dusunebildigim biri yok. Birilerine soylense illaki bulunu ama fiyat ne acaba. Ben haftalik yarim gun kadina ayda 250 veriyorum zaten mantikli olabilir.
pijama takimlarin da kullanisli. Gule gule saglikla kullan :) Loya da gormustum onlari cok erkendi almamistim o zaman simdi de gidemiyorum. Bir ara ciktigimda bir tane de benim aklimda
fiyat bilgin var mi canim cevrende ne kadar istiyorlar yardimci icin.

Hiç bi fikrim yok inanki.anasının gözü olmuş herkes,normal ev temizliğine 120 istiyolar.

Loya burda da var.bu takımın aynından mavi olanını kız kardeşimde görmüştüm.penyesi çok güzel biliyorum.özel bi ürün değil de olabildiğince sade,natürel bişey olsun istiyorum.mümkünse desensiz,krem,ekru yada beyaz.o kadar büyük bütçeler bende ayıramam.dün beğendiğim gecelik sabahlık 200tl idi.yani bu kadar masrafım varken bi gecelik sabahlığa o kadar para ayıramam ki zaten en az 2-3 tk almak zorundayım.oğlumdan biliyorum,iki tk almıştım.ikiside ilk gün batmıştı,kanama fln bulaşmıştı.öyle kalakalmıştım.offf,çok pahalı bu işler ya,valla bitmiyo masrafı

Bebeklerinizin gelişimi nasıl mesela?bu ayda olması. Gereken normal bi bebeğe göre küçüklermi yoksa olması gerektiği kadarlarmı?buna göre prematüre tk lar almak lazım,boşuna masraf etmiş olmayın.

Bakıcı fiyatları ne kadar,konuştunuzmu hiç?

canım daha ilk anne olacaksınız tabi düşünsen de tam bilemezssin nelerle karşılaşacağını normaldir,ben de yaşayarak gördüm.
ama şunu kestirebiliyorum ki ikiz bebekle hayatımız tam bir kaos olacak,yani koşuşturmalı.kötü manada değil tabi:))
hastalığı vs. durumları alarm durumları oluyor yani hep ayaktasın ve uyanıksın demektir.
diş çıkarmaları da öyle.gaz desen püfff çok uğraştım ben oğlumda.saatlerce uğraşırdık.
bazen de sırayla uyurduk işte.
öyle hep birlikte yatalım zor yani.azıcık pembe hayalleri bozdum galiba:))
eşin bebekleri beklerken sen yastığını alıp gidip başka odada uyursun.dinleneceğiz ki süt olsun.ama ilk 3 ay uykuyu zor görecez galiba.
dedim ya ikiz anneler grubunda okuyorum çok zorlanıyorlar öyle böyle değil.ben de onların yalancısıyım şu an.tek bebeği bilsem de iki bebek yeri gelecek dört bebek olacak."iki bebek hiçbir xaman iki bebek değildir" diyorlar ya çok okuyorum ordan bunu:))
eskişehirdeyim.bakıcı fiyatları ilden ile değişiyor. 700 800 -1000 civarı heralde şuanda.ben geçen sene yrım güne 400 veriyodum 1.5 sene önce filan işte.
sen evde yanına yardımcı alacaksın heralde.evde olacaksın değil mi doğum sonrası?
ben bakıcıları ilan yoluyla buldum.çevremden bulma şansım yoktu benim de.
şimdi ise doğum sonrası yrm gün yardımcı düşünüyorum aslında ama işte durumlar nasıl denk gelicek bilmiyorum.oğlum etüte gidiyor benim 500 e(

pijamaları da dedim ya gördüğümüzü aldık diye.eşimin zoruyla o da.şimdi dolaşamıyorum ben de.
penyeleri çok güzel bu takımların.diğer aldığım da şirin pembe puantiyeli filan.yedek alt ta koyarız.malum alt kirlenecek.
gecelik te var evde.onu da koyacağım.koca iki çantayla gidecez işte doğuma Allah nasip ederse.
çok ta önemli değil aslında benim için.iş görecek kadar yanımızda bişeyler olsun da gerisi önemsiz.
bolca atlet ve alt çamaşır koyacağız.
bi emzirme sütyeni alamadım daha.hep unutuyorum
öncelik odanın hazır olması oldu benim için.aklım karışıyor haliyle.iyice ağırlaşıp iş yapamamaktan korkuyorum.
yıkadığım hastane çıkışları v.s ütülenecek.baya bi iş bu yıkama ütüleme ya.uğraştırıyor insanı.bunları hacışakir granülmatikle yıkadım.lavantalı.harika oldular.ee bi de ütülersem kaldırırsam şahane olacak:))
ben çalıştığım için ve de oğlum da olduğu için işlerimi ağıraksak yürütüyorum.napalım halledecem inş.

Bebeklerinizin gelişimi nasıl mesela?bu ayda olması. Gereken normal bi bebeğe göre küçüklermi yoksa olması gerektiği kadarlarmı?buna göre prematüre tk lar almak lazım,boşuna masraf etmiş olmayın.
gelişimi şu ana kadar olması gereken gibiydi.3-5 gün farkla hesaplanan gebelik haftasına uyumluydu.
tabi bu ay ki kontrolde ne duyarız bilmiyorum.inş aynı seyirdedir.
yalnız 30. haftadan sonra kilo alamazlar fazla dedi dr. en fazla 2.5 kg. olurlar dedi.
benim de gördüğüm kadarıyla 34-35 lerde doğum yapanların bebekleri bu civar kilolarda oluyor.
2.5 kg olursa prematüre mi giydirmeliyiz ki?ben kestiremiyorum tam açıkcası.tabi hiç giydiremezssek durumu var.
bi yandan da hazırlıklı gitmezssek büyük gelen kıyafetler yüzünden sıkıntı çekmek var.

gerek yok 200 lük takıma.ben incelemedim bile onları.
ne gereği var.
tüylü müylü bişeyler yapmışlar sabahlıklar lizözler filan.
bütçesi hevesi olan alsın ama bence hastane şartlarında abartıya gerek yok.
zaten dediğin gibi kanamadan dolayı batacaklar.temiz tutmamız da zor.
yedek alt pijama ve alt iç çamaşırlarımız bolca yanımızda olsun yeter:))
bu takım da eşimin beğenisi.kırmayıp aldım.
aslında ben tamamı önden düğmeli sıradan bişeyler baktım.
ama bunun sabahlığını evde de kullanırım.bi gelen olduğunda üzerine alabilirsin.gündeliğe uygun sadelikte.penye olarak ta yumuşak ve hafif bir penye.
yeter de artar bile.:))

Ya öyle şatafatlı,kokoş şeyler bana göre değil zaten,daralırım içinde.üstelik bebek kucaklıcaz,pulu,taşı olam şeyler,renkli boyalı şeyler istemiyorum bu yüzden.artı kan lekesi için icabında çamaşır suyuda kullanılabilmesi açısından beyaz olsun diyorum.leke çıkarıcılsr hikaye çünkü.

Canım,haftasına göre 32. Haftadan önce olursa prematüre oluyomuş ve kilo olarakta 2300gr ın altında olursa.erken doğum riskin yoksa ikiz bebekler için zaten 35-37. Haftalar doğal doğum haftaları oluyo ve prematüre olmuyolar.ben almayı düşünmüyorum,bilmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…