IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Şubat boyunca hergün 3-4 markada %28 indirim yaptılar.biz de pazar günkü joie indiriminden araba ve pusetleri aldık.foruma da yazmıştım aslında şu ürünü aldık,bugün bu markada indirim var bi bakın demiştim,gözden kaçmış olabilir.sağlık olsun ,canınız sağolsun ,güle güle kullanın.

Yok canım ya,hiç etki etmediler va
yok canım ya,valla hiç tınmadı bile.yatıyorum öyle kötürüm kötürüm

Lambaya bende bayıldım evet,daha da güzelleride var.fırsatı olan baksın derim.ya sorma,oğlanlar double sürpriz oldular.körün isteği bi göz Allah verdi iki göz oldu.bana erkek olsun valla,sorun yok.seviyorum ben kerataları

canım ben de 50 ve 56 cm lik ürünler aldım onun dışında 3 ay 6 ay diye aldım ama ayrıca prematüre almadım. bir de küçük doğmalarına rağmen arayı çabuk kapattıkları söylendiği için hep birkaç haftada bile o bodyler falan ufak gelebilir diye düşünüyorum. bizim de yaza denk geleceği için çok kalın şeyler almadım. penye yelek penye battaniye en çok kullanılır gibi. polar ve yünlü şeyler doktorlar tavsiye etmiyor. poları kışın bile çok kullanmayın sağlıklı bir kumaş değil diyorlar...

kıyamam ya ufak ufak masaj yapmaya çalış ya da eşin hafif yapabilirse iyi gelebilir kasları gevşetir belki o bölgedeki.
benim bir tane el masaj aletim var bir arkadaşım hediye etmişti ağrıyan her yerime tutuyorum çok rahatlatıyor.... sana da lazım onun gibi bir şey aslında...

Evet söylemiştin teşekkürler :) ama joie markayı ilk defa duyuyordum ve mama sandalyesi olduğunu bilmiyordum. O marka arabalarda indirim var diye düşünmüştüm. Neyse canım artık yapacak bişey yok, forumu takip edenler ve alacaklara tavsiyemiz olsun indirimleri takip etsinler ebebekte. Bugün ilk defa kullandım sandalyeleri oh çok rahatlıkmış, iyiki de almışım. Hem bu sayede iyice oturmayı da öğrenecekler.

çok büyük rahatlık kesnilikle.bir de orada oturmaya başladıklarından sonra tüm yemeklerini nolursa olsun orada verirsen hem ileride masada yemek yemek kültürü daha kolay gelişiyor hemde kâh sandalyesinde kâh salonda yemek yedirilen çocuk bi süre sonra sandalyede oturmamak için direniyor.yapılan masraf boşa çıkıyor.biraz anne olarak kararlı olmamış gerekiyor,oğlumdan edindiğim tecrübe budur.alıştırılınca müthiş kolaylık mama sandalyesi,siz mutfakta iş yaparken onlar orda takılabiliyor.sağlıkta sıhhatte,iyi günlerde kullanın inşallah

sağol canım,yapmaz mı,adam iki günde masör oldu evde.Allah razı olsun,o olmasa bu kadarla da kalmazdım,daha beter hallerimi bilirim.sabahta ben yine sıcak suyla duşta ovdum biraz,ardından jelle ovdum.bir nebze daha iyi gibiyim hamdolsun.bi iki güne tamamen geçer gibi.ya bu fıtık adı üstünde fıtık eder insanı,o bi kere tuttumu aslında ne ilaç ne jel,ne masaj...grip gibi keyfi ne zaman isterse o zaman geçiyo.yatsan yatamıyosun,uzanamıyosun,kalkamıyosun,yürüyemiyosun.böyle acayip kafayı yedirten bişey,Allah düşmanıma da vermesin.sadece iğneler etkili oluyo bayağı.o da şuan mümkün değil.

gule gule kullanin. Bazi mama sandalyeleri ( arkadasta gormustum bize dedigin gibi cok erken ) boylari uzayip kisalabiloyordu. Oyle olunca arkadas boyunu ayarlayip ontarafindan masaya getiriyordu bebegi. Birlikte yerken hem ona yediriyordu hem bebek oyle kendi masadan yemeye alisti. Bunlar da oylemi. Markasini filan hic bilmiyorum arkadasinkinin. Tabi o zaman degil ikiz, bebek bile yoktu. Oyle alici gozel bakmamistim :))

canim iyi yapmissin genis almakla. Kraftin hangi modeli be arenayi begenmistim. Daha derli toplu duruyor sanki. Bilemiyorum hic park besik icin dusunmedim ben nevresim bence sen de standart olculerde al. Cunku zaten yorgani simdi kullanmayacagiz. Yazin pikeler battaniyeler kullanilir. Sonrasinda yok pamuk yorgan di yok yazlik yorgandi olcu bulmak zor olur gibi geliyor. Hic o kadar ince dusunup birebir olculu bisey almak aklima gelmedi acikcasi.
Bir de park besik icin nasil bir yatak aldin. Acaba bu 5 cm.lik yari visko yataklar uygun mu bebekler icin

canim ben burda bir arkadas icin yazacaktim aldiklarimi ama bir turlu firsat bulamadim. Yazacam ins.
Ama benim fikrim ilk hastane cikislari ve bir miktar kiyafetin sifir numara yada 50 cm.lik olmasindan yana. 50 cm.den daha kucuk almadim. Sadece marc&spencer dan bir paket citcitli badi almistim onlar cok minik. Newborn diye geciyor ama turk markalarinin newbornleriyle hic ilgisi yok cok kucuk. Onlar ilk etapta isimi gorur gibi.
genellikle ilk 3 aya kadar ben 0 ay 1 ay ve 1-3 ay olarak citcitli badi ve ayakli patik aldim. Bir arkadasim butun tulumlarin cok kullanisli oldugunu soyledi. Digeri de hayir hic kullanisli degil bebek kusuyor minicik ama sen tum boydan degistirmek zorunda kaliyorsun gece gece bir dunya cit cit ac kapayla ugrasiyorsun dedi. Ikisinin dedigi de mantikli geldi. Nasreddin hoca hikayesi :)
2 ser ya da 3 er yane oyle tulum almisim. Yazin olacagi icin genelde ince almaya calistim ama demekki kafam karismis bir kac tane 1- 3 aylik kadife alt almisim ki cok gereksiz. Istanbul yazi ve benim evim felaket sicak oluyor. Bir de bir kac tane yaz icin olanlardan yine uzun kollu almisim. Onlari da kullanamam gibi geliyor. Yazin memlekete gidersek ancak.
aylara goree bol bol yelek bulundurabilirs8n. Kullanisli olacagini dusunuyorum.
Ama alirken benim yaptigim hataya dusmemek icin mutlaka dogum yapacagin ayi ve sonrasindaki gelisimine gore 1- 3 3-6 nasil havalara denkgeliyor onu gozonunde bulundur

fıtık çok kötü Allah yardımcın olsun canım. bir de acaba şu hamilelik korselerinden alsan işine yarar mi ki. onlar da beli tutabilir biraz...

bez hazırlığı yapan arkadaşlar ne aldınız. bana ne yazık ki bir yakınımız birsürü Prima bez almış. ne yazık ki diyorum çünkü primadan herkes şikayetçi gibi çok sızdırma yapıyormuş. çocuklar tepeden tırnağa tuvalete bulanıyormuş. ne yapacağım o kadar bezi ne olacak hiç bilmiyorum önerisi olan var mi? galiba molfix ve huggies iyiymiş sızdırma yapmıyormuş...

Çok teşekkür ederim, evet yükseklik ayarı var, sandalyenin yüksekliğini kendine göre ayarlayabiliyorsun. Sandalye arkası da ayarlanabiliyor, geriye doğru yatırabiliyorsun. Önde çift tepsisi var, bir de yedek ufak tepsisi var. Dökülenleri üst tepsi sayesinde rahatlıkla temizliyorsun, çıkarıp yıkanıyor. Ayaklık kısmı da ayarlanabiliyor. Kullanmadığın zaman yer kaplamasın istiyorsan katlayıp kaldırabiliyorsun. Ebebek sitesinden inceleyebilirsin detayları. Sizin için henüz erken ama zaman çabuk geçiyor aklınızda bulunsun, bir de indirimleri takip ederseniz daha uyguna alabilirsiniz. Ben şimdilik memnunum bakalım, kullandıkça daha iyi yorum yapabilirim.

Ne guzel. Rabbim hayirlisiyla bizlere de o gunleri gostersin. Iyi gunlerde kullansin minikler. Darisi basimiza insaAllah
ya bir de oto koltugunu sorayim size. Yilan hikayesine dondu bizim icin :) Simdi ben heves edip abartiyor muyum bilemedim. Esim cok uygun bir maxi cozi oto koltugu almis ikinci el. Bir tane daha var siyede yine maxi cozi onu da aliriz ne olacak diyor. Ama ikonci el mantigi bana bir t7haf geliyor. Acaba ilk defa oldugu icin ozentiden dolayi mi boyle yapiyorum diyorum. Sizce ikinci el mantikli mi.
bir de bunlarin kiliflari var sanirim. Onlardan almak istesem her ana kucagi oto kotugunun kilifi farkli mi oluyor. Genel hepsine uyanlar var mi

Prima özellikle erkek bebeklerde çok sızdırma yapıyor malesef. Kızımda ise memnunum, prima premium ( beyaz olanı) kullanıyorum hala, ince yapısı hoşuma gitti. Ama oğlumda malesef hiç memnun kalmadım, çok sızdırdı, aynen heryeri çişten sırılsıklam oluyordu.Sonra huggies erkek denedik o sızdırmadı ama bez olarak çok kalın kaba ve pişik yaptı oğlumda. Tabii pişik bebekten bebeğe değişir. En son molfix çok iyi geldi oğluma memnun kaldık. Molfixin göbek oyuntulu yenidoğan bezleri de var iyi olabilir. Bez olayını benim tavsiyem sakın stok yapmayın önceden, bebeğiniz için en iyisi en uygunu hangisi deneyerek bulacaksınız. Bebeğin kilosuna cilt yapısına vs göre değişiyor çünkü. Birinin çok memnun kaldığı bezden diğeri hiç beğenmeyebiliyor.

Son düzenleme:

Canim alışverişe giderken senin mesajını okudum dediğim gibi internetten daha küçük bi park yatak beğenmiş ama gözüme görünce bebeğin rahat edemeyeceği anladım. Kraft 004 aldık 7 x11. Ben çooook begendim:)Yatağına ise pamuk yatak aldım terletmesin diye üzerinde omurga gelişimini destekler yazıyor. Uyku seti alamayan karar verdim.100x150 nevresim takımı Alacağım. Park yataklar için olanlar pek hoşuma gitmedi açıkçası.

Canim evet bugün düşündüm park yatak için uyku seti değil normal 100x150 nevresim takımı almaya karar verdim.yorgan ile yaptığını da sein dediğin gibi pamuk alacağım.

aynen en mantiklisi. Ben benim evimdee yorgan bile kullanamayacagimi dusunuyorum zaten. yine de her ihtimale karsi ozdilekten almistim birer tane.
iyi gunlerde kullan. Bir tane mi besik aldin nasil yapacaksin
pamuk olanlarada bakayim o zaman

Otokoltuğu anakucaklarını biz travel sistem içinde almıştık. Markası da baby 2 go. Bebek arabalarından memnunuz şimdilik ama anakucaklarını sevmedim ben. Çünkü sırt kısmı yukarı doğru daralıyor ve içindeki minderi öyle kötü yapmışlar ki güya bebeğin başını yanlardan desteklesin diye iki yanda kulak kısmı var ama araya bebek sığmıyor ki, o çıkıntılar sırtının ve kafasının arkasında kalıyor ve çok rahatsız edici. Oğlum iri yapılı bir bebek minder olunca içine sığmadı bile büzüldü kaldı çocuk. Ben de minderlerini söktüm içine ince sünger yastıkları vardı onları koydum öyle kullanıyorum. Sıfır alıp böyle kullanamadıktan sonra da anlamı yok. Maxi cosilere baktım baya fiyatı yüksek, kalite de fiyatla orantılı. Hele ki sık araba yolculuğu yapıyorsanız ucuz dandik bir otokoltuğunu sıfır almaktansa temiz kullanılmış kaliteli güvenilir bir otokoltuğu neden tercih edilmesin ki. Olası kazalara karşı bebeği koruyacak neticede. Bir de kullanım süresi kısıtlı, tahminim en fazla 1 yaşına kadar kullanılır çok paralar dökmek anlamsız. İkinci el biraz da kişinin kendiyle ilgili, temizlik konusunda hassas iseniz ve içinize sinmiyorsa almayın. Kılıf da çözüm olabilir, ben kılıf kullanmadım ama genelde lastikli ayarlanabilir yapıyorlar onları, hepsi için ayrı oldugunu sanmam,alırken sorarsınız.

Vebahargeldi : sonradan aklıma geldi, kılıf da çok şart değil aslında zaten sıfır da alsanız herzaman altına penye battaniye sereceksiniz. Hem hijyen açısından hem de çok kusuyorlar ilk aylarda o bakımdan da iyi oluyor. Ayrıca terlemeyi önlüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…