- 8 Temmuz 2011
- 3.058
- 2.399
- 198
- Konu Sahibi vebahargeldi
-
- #1.381
Otokoltuğu anakucaklarını biz travel sistem içinde almıştık. Markası da baby 2 go. Bebek arabalarından memnunuz şimdilik ama anakucaklarını sevmedim ben. Çünkü sırt kısmı yukarı doğru daralıyor ve içindeki minderi öyle kötü yapmışlar ki güya bebeğin başını yanlardan desteklesin diye iki yanda kulak kısmı var ama araya bebek sığmıyor ki, o çıkıntılar sırtının ve kafasının arkasında kalıyor ve çok rahatsız edici. Oğlum iri yapılı bir bebek minder olunca içine sığmadı bile büzüldü kaldı çocuk. Ben de minderlerini söktüm içine ince sünger yastıkları vardı onları koydum öyle kullanıyorum. Sıfır alıp böyle kullanamadıktan sonra da anlamı yok. Maxi cosilere baktım baya fiyatı yüksek, kalite de fiyatla orantılı. Hele ki sık araba yolculuğu yapıyorsanız ucuz dandik bir otokoltuğunu sıfır almaktansa temiz kullanılmış kaliteli güvenilir bir otokoltuğu neden tercih edilmesin ki. Olası kazalara karşı bebeği koruyacak neticede. Bir de kullanım süresi kısıtlı, tahminim en fazla 1 yaşına kadar kullanılır çok paralar dökmek anlamsız. İkinci el biraz da kişinin kendiyle ilgili, temizlik konusunda hassas iseniz ve içinize sinmiyorsa almayın. Kılıf da çözüm olabilir, ben kılıf kullanmadım ama genelde lastikli ayarlanabilir yapıyorlar onları, hepsi için ayrı oldugunu sanmam,alırken sorarsınız.
evet esim de israrla siradan birsey almayalim maxi cosi nin ici guzel diye tutturdu. En kotu ben de siteye koyar satarim kullanmazsan demisti ama bu hafta isten cikarildi. Ne kadar surede is bulur bilemiyorum. Oyle olunca adama da sat yeni alalim diyemiyorum suan. TesekkurlerVebahargeldi : sonradan aklıma geldi, kılıf da çok şart değil aslında zaten sıfır da alsanız herzaman altına penye battaniye sereceksiniz. Hem hijyen açısından hem de çok kusuyorlar ilk aylarda o bakımdan da iyi oluyor. Ayrıca terlemeyi önlüyor.
işte benim dışımda geliştiği için çok müdahele edemedim ne yazık ki. elimde o kadar paket paket bezi ne yapacağımı da bilmiyorumPrima özellikle erkek bebeklerde çok sızdırma yapıyor malesef. Kızımda ise memnunum, prima premium ( beyaz olanı) kullanıyorum hala, ince yapısı hoşuma gitti. Ama oğlumda malesef hiç memnun kalmadım, çok sızdırdı, aynen heryeri çişten sırılsıklam oluyordu.Sonra huggies erkek denedik o sızdırmadı ama bez olarak çok kalın kaba ve pişik yaptı oğlumda. Tabii pişik bebekten bebeğe değişir. En son molfix çok iyi geldi oğluma memnun kaldık. Molfixin göbek oyuntulu yenidoğan bezleri de var iyi olabilir. Bez olayını benim tavsiyem sakın stok yapmayın önceden, bebeğiniz için en iyisi en uygunu hangisi deneyerek bulacaksınız. Bebeğin kilosuna cilt yapısına vs göre değişiyor çünkü. Birinin çok memnun kaldığı bezden diğeri hiç beğenmeyebiliyor.
Geçmiş olsun benim bel gibi sıkıntım yoktu fakat ikiz haliyle zor oluyo. Son ayda dinlen dedi dktr m fakat yatmak çok sıkıcı kendimi dinler oldum sancım mı var bebek ler mi geliyo yok belim mi ağrıyor anormal ne var diye. abartmadan tabi elimden geleni yapmaya çalıştım mutfak topluyodum sonrasında uzanıp yarım saat falan dinleniyodum meselacanım Allah yardımcın olsun. inşallah jel etkisini göstermiştir de daha iyisindir şimdi.
aldığınız lamba da çok tatlıymış güle güle kullanın
oğluşlarını da sağlıkla kucağına al inşallah bu sene oğlan senesi herhalde baya duyuyorum oğlan :))
Evet bende aldım uyku Seti ama memnun değilim malesefhayırlı olsun canım park yatakların bizde park yatak almayı düşünüyoruz bende kanz'ınkileri beğendim yalnız sorduğun soru dikkatimi çekti bende dün engilsh home'dan nevresim takımlarına baktım ve almayı düşünüyorum ölçüleri dert etme . bence uyku seti alma çünkü uyku setlerinin yorganları çok sağlıksız çok terletir, bebek için en sağlıklısı pamuk yada yün. ben akıllı pamuk yorganlardan almayı düşünüyorum ölçüsü 95*145 hem nevresime uygun hem de yıkanması kolay terletmiyor, yatak ve yastıklar içinde hazır pamuk olanları alıcam araştırdık yenidoğana uygun pamuk yastıklar ve yataklar var tabi yine de sen bilrisin canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeklerini
arıyorum onlardan.ebebekte baktım tüm mağazalarında ve online da dahil sadece M beden kalmıştı.araştırıyorum hala.yün bel korsem var onu takıyorum şimdilikfıtık çok kötü Allah yardımcın olsun canım. bir de acaba şu hamilelik korselerinden alsan işine yarar mi ki. onlar da beli tutabilir biraz...
ben de öyle iki iş yapıyorum sonra ölüyorum yorgunluktan ve ağrıdan... çok yatmak da iyi değil tabi ilk üç ay yattım mecburen. az daha yatsaydım bunalıma girerdim sonrasinda kendimi zorlaya zorlaya kalktım...Geçmiş olsun benim bel gibi sıkıntım yoktu fakat ikiz haliyle zor oluyo. Son ayda dinlen dedi dktr m fakat yatmak çok sıkıcı kendimi dinler oldum sancım mı var bebek ler mi geliyo yok belim mi ağrıyor anormal ne var diye. abartmadan tabi elimden geleni yapmaya çalıştım mutfak topluyodum sonrasında uzanıp yarım saat falan dinleniyodum mesela
anladım canım. Yün korse de pişirmez değil mi sürekli takıncaarıyorum onlardan.ebebekte baktım tüm mağazalarında ve online da dahil sadece M beden kalmıştı.araştırıyorum hala.yün bel korsem var onu takıyorum şimdilik
anladım canım. Yün korse de pişirmez değil mi sürekli takınca
Teşekkürler.benimki hamileliğe mahsus değik,kronik bel fıtığı ama tabi gebelik çok tetikliyo atakları.oğlumda son aylarda bitirmişti beni,bu sefer ikiz olunca erken başladı...Geçmiş olsun benim bel gibi sıkıntım yoktu fakat ikiz haliyle zor oluyo. Son ayda dinlen dedi dktr m fakat yatmak çok sıkıcı kendimi dinler oldum sancım mı var bebek ler mi geliyo yok belim mi ağrıyor anormal ne var diye. abartmadan tabi elimden geleni yapmaya çalıştım mutfak topluyodum sonrasında uzanıp yarım saat falan dinleniyodum mesela
Primanın sızdırdığınıda ilk kez burda duyuyorum.ben de oğlumda prima kullandım,hem prima hem huggies ikiside çok iyiler.primada erkek bebekte şöyle bi durum oluyo,normalde bezlerken oğlanın pipisini karnını gösterir şekilde yukarı kaldırarak bezlediğinizde ön kısım kısa sürede doluyor ve bez karnından yukarı doğru sızdırmaya başlıyor.bu tamamen oğlanların genital anatomisiyle alakalı.dikkat edilmesi gereken tek şey bezlerken pipiyi aşağı doru konumlandırmak.o zaman hiç bi sıkıntı olmadığını görebilirsin.dert etme,prima gibi malın olsunbez hazırlığı yapan arkadaşlar ne aldınız. bana ne yazık ki bir yakınımız birsürü Prima bez almış. ne yazık ki diyorum çünkü primadan herkes şikayetçi gibi çok sızdırma yapıyormuş. çocuklar tepeden tırnağa tuvalete bulanıyormuş. ne yapacağım o kadar bezi ne olacak hiç bilmiyorumönerisi olan var mi? galiba molfix ve huggies iyiymiş sızdırma yapmıyormuş...
Birşey olmaz kullanırsınız, belki de siz çok memnun kalırsınız, deneyin ve görün. Dedim ya bez olayı bebekten bebeğe değişiyor, en uygun bezi deneyerek bulacaksınız. Tavsiyeler çok değişken bu konuda, birinin çok iyi dediği bezi diğeri hiç beğenmiyor. O yüzden yorumları çok dikkate almayın bence kullanın, memnun kalırsanız devam edersiniz kalmazsanız değiştirirsiniz.işte benim dışımda geliştiği için çok müdahele edemedim ne yazık ki. elimde o kadar paket paket bezi ne yapacağımı da bilmiyorum
mrb kızlar.... bugün tekzenin internet sitesinden aldığım stylo markalı çantam geldi. gayet geniş ve kullanışlı bence..... bi de park yatak olarak biz Kraft ın 70*120 olanlarından almıştık. içine de park yatak uyku seti yerine 100*150nevresim takımı ve yorganını aldık. çok da kötü durmuyor bence kenarlarından hafifçe kıvrılıyor sadece.
arkadaşım stylo nun hangi modeli acaba ben de stylo turtle sırt çantası aldım ama ikiz annelerine pek de tavsiye edemiyorum fiyatı güzel ama çok da geniş değil bence
iyi guzel bol uykulu gunlerde kullanirsiniz ins. :)mrb kızlar.... bugün tekzenin internet sitesinden aldığım stylo markalı çantam geldi. gayet geniş ve kullanışlı bence..... bi de park yatak olarak biz Kraft ın 70*120 olanlarından almıştık. içine de park yatak uyku seti yerine 100*150nevresim takımı ve yorganını aldık. çok da kötü durmuyor bence kenarlarından hafifçe kıvrılıyor sadece.
mantiken evet mama ilik suyla yapiliyor isitacak bir durum olmaz. Tecrubeli annelerden cevap bekliyoruz :)Milkway elektrikli sterilizatör buldum en uygun fiyatlı o.başta sterilizatör alMayıs düşünmüyorum ama sanırım gerekli.bu ürün 80 TL'ye bulunabiliyor.biberon ısıtma özelliği yok ama sizce gerekli mi biberon ısıtmalı olanlara mi bakayım. Biberon ne için ısıtacagiz? mamalar zaten ılık suyla hazırlanmiyor mu?saçma bi soru mu sordum:)
Bence gayet gereksiz, ben almadım ve yokluğunu da hissetmedim yani. Evet mama zaten ılık suyla hazırlanıyor ve 20 dk dan fazla beklerse de zaten yediremiyorsunuz, bakteri ürettiği için her defasında taze hazırlamanız gerekiyor. Hani yemedi 1-2 saat sonra ısıtır veririm diye bir şey olmuyor mamada bu yüzden ısıtıcı da çok gereksiz. Nadiren ısıtmak istediğinizde de benmari usülü yaparsınız, koyun sıcak suyun içine biberonu hemen ısınıyor zaten.mantiken evet mama ilik suyla yapiliyor isitacak bir durum olmaz. Tecrubeli annelerden cevap bekliyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?