IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

İyi dileklerin için çok sağol aynen bende birtane bile yeter sağlılkı olsun yeter kızım çok istiyor inşallah iyi haberler alırız
sen de sağol canım.inşallah Allah kızının yüzünü güldürsün:))
Oğlun kaç yaşında oğluna normal mi kaldın ikizlerin ne kadar ilk transfermi ayy amma sordum
oğlum 9 a girdi.evet o normal hamilelikti.
ikizlerim ise tedavi ile.evet ilk transferdi.nasip 2 si de tuttu.
sorabilirsin tabi biz hepimiz forumda herşeyimizi paylaştık destek olduk birbirimize.
o ilaç tedavi süreci,transfer süreci,bhcg ölçümleri,ilk ultrasonlar v.s vs. darısı sağlıkla senin başına inş.

Kızlar göğüs pompası aldınız mı yada hangisini almayı düşünüyosunuz?
almadım ben de öyle düşünüyorum ne alsam diye.
ameda tekli pompa yı veya avent elektirikli olanı düşünmeye başladım.
en sona bıraktım ama halen fikrim yok.
çalışıyormusun?işe götüreceksen sessiz çalışması da önemli.kimisi çok ses yapıyormuş medela sanırım.
benim de artık almam lazım.

Umut oldun gerçekten inşallah bende normal kaldım kızıma 11 yaşında 5 sene olmadı tabi bu arada yumurta takibi ve 1 aşılama yapıldı ama sonuç vermedi tüp bebeğe karar verdik 2 embriyo transfer oldu hiç belirti oluyormu ilk zamanlar benim 6. Günüm beklemedeyiz ben birde bant kullanıyorum göbeğime yapışık progestsn hap fitil olarak iğnem var 10 gün göbekten coraspin folbiol bunlar ilaçlarım inş herkezin allah ım gönlündeki muradı verir

Birde kaçıncı gün tutunuyor sizce..

Birde kaçıncı gün tutunuyor sizce..
aa sağolasın canım ya:))
ne yaptık ki.elimden gelen iki kelime ile destek olabiliyorsam ne ala:))
belirtiler kişiden kişiye değişiyor transfer sonrasında da.bu sebeple yazdıklarımla seni negatif etkilemekten korkarım.
kasıklarında ağrı batma hisseden de var hiçbir şey hissetmeyen de.benim kasıklarında ağrı oldu ama bence bu transfer işleminden kaynaklıydı.biraz yapışıklık varmış rahmimde.bundan dolayı normalden biraz fazla kasık ağrısı çektim.onun dışında bir belirti hissetmedim.
zaten sen de annesin bilirsin bulantı vs. gibi belirtiler beklenemez bu dönemde.çok erken oluyor.
inş sen de emeklerinin karşılığını alırsın canım.ne diyelim alın yazısı kısmet bir yerde.
kaçıncı gün tutunduğuna gelince bu embriyonun 3. gün mü 5. gün mü oldğuyla da alakalı.
5. gün ise biraz daha erken tutunacaktır.çünkü embriyo gelişiminin bir kısmını dışarıda geçirmiş halde transfer edilmiş durumdadır.
yine yanıltmak istemem verdiğimiz bilgiler işte internetten okuduklarımız ancak 6-10 gün arası embriyonun rahme tutunduğunu okumuştum ben bi kaç yerde.ancak bhcg salınımı bu tutunmanın tamamlanması ile başlıyor.

A

Bilgiler için çok sağol benim 1.kalite 3. Gün embriyosu transfer oldu şansı daha az diye bir şey söz konusu değil değilmi
Öle olsa doktorum derdi dime

Evet canım herkesin tecrübesi farklı oluyor. Arkadaşım herhalde çocuğu koyup bir anlık bir şey alsam etsem çocuk düşer diye korkmuş... Ben bir tane de koltuk koyacağım odaya olmadı onda yaparım diyorum ama tabi alt Değiştirme Masası daha derli toplu olur...
Evet park yatak da iyi fikir ama ikisi bir tanede olursa birbirlerini uyandırmasın ya da birbirine zarar vermesin... Belki de hiçbir şey olmaz ben çok pimpirikli davranıyorumdur...

Bilgiler için çok sağol benim 1.kalite 3. Gün embriyosu transfer oldu şansı daha az diye bir şey söz konusu değil değilmi
Öle olsa doktorum derdi dime
yok tabiki.öyle düşünme.benimkiler de 3.gün 1. kalite idi.
5. güne bırakma kararı dr. aittir.o riske etmek istemez ise 3. gün transfer ederler.bu demek değildir ki 3. gün embryo kalitesizdir:))

yok tabiki.öyle düşünme.benimkiler de 3.gün 1. kalite idi.
5. güne bırakma kararı dr. aittir.o riske etmek istemez ise 3. gün transfer ederler.bu demek değildir ki 3. gün embryo kalitesizdir:))
Gerçekten çok sağol çok iyi moral oldun)) inşallah hepimiz için hayırlısı...

3-4 aydan sonra hareketlenip birbirini ayaklarıyla uyandırabiliyolarmış ama ondan önce zaten iki tane hamsi.sığarlar niye sığöasınlar.her şey çift çift evler ardiyeye döncek yakında

Manuel yoruyor diyolar o yüzden kararsızım
Uzun vadede doğru olabilir ama sağacak sütümüz olacakmı o bile belli değil şuan.o yüzden 200-300 tl elektronik pompaya vermek sıkıntı olabilir dedik biz.üstelik kutusunu açmasan bile hijyenik ürün grubunda oldukları için iade yada değişimleri kabul edilmiyor.Rabbim hepimize sütaş inekleri gibi bol bol sütler versin inşallah.

Kurutma makinesi nevresimleri falan cok buluşturuyor mü
Gömlekleri pantolonları???

Birde beyaz havludan sonra siyah kumaş pantolon koyduk mesela tüyler bulaşıyor mü

Hayır çalışmıyorum ses o yüzden pek önemli değil, ben manuel mi elektrikli mi alayım onu düşünüyorum. Aslında elektrikli olsa da aynı zamanda pilli veya manuel olanları da çok kullanışlı olur. Birde fazla para verip kötü çıkması da var o yüzden kullanan veya çevresinde kullanmış olanlar tavsiye de bulunursa daha iyi olur bizim için

Amin canm:)) benim zaten 200-300 verme gibi lüksüm yok, daha erken bakalım araştıralım biraz daha...

3-4 aydan sonra hareketlenip birbirini ayaklarıyla uyandırabiliyolarmış ama ondan önce zaten iki tane hamsi.sığarlar niye sığöasınlar.her şey çift çift evler ardiyeye döncek yakında
Evet tecrübeli bir arkadaşım, 3 aya kadar tek beşikte yatıyolar ama 3.ncü aydan sonra birbirlerini tekmelemeye başlıyolar dedi:)

Ben oglumda avent manuel kullandim.cok ta isimi gordu.simdi parcalar yiprandi tabi.almisken elekrrikli mi olsa diye de dusunuyorum.
ben de cok pahalu bi urun almak istemiyorm aslinda.hepsinin gucu azaliyomus zamanla.
avent manuel de heralde 100 lira civar
Kraft chicco manueller daha ucuz.onlari da kullanip memnun olan da var sikayet eden de.aslinda tum hepsinde var bu.birinin memnun oldugundan digeri memnun olmuyor.
gogus yapisi farki oluyo.her pompa her goguste ayni performansla calisamiyor.
sutun az coklugu da etkiliyo.sutu cok az olanlar manuel pompa ile cok zorlanirken sutu bol olanlar manuelle kolaylikla sut sagabilir.
biraz da sans isi iste.
avent manueli kullanirken sutum az oldugunda elim kolum agrirdi.ama bollastiginda 10 dk.da baya bi sut sagardim.
artik biraz da yasayarak tecrube edicez.ben de simdi nasil bi sut durumum olacak kestiremedigimden bi de ikuz olduklarindan dsha hizli sagmak icin elektrikliyi dusunmustum.

Benimde ikizi olan arkadaşım geçen sene indirimden almış philips avent hem elektrk hem pil hemde manuel çok kullanışlı dedi, diğer arkadaşta manuel almış çok yordugunu söylemiş herhalde bende elektrikli ve aynı zamanda pilli yada manuel olanından alıcam tabi indirimli olursa. Bu arada inşallah sütümüz bol olur bebişlerimizin de emme kuvveti yerinde olurda doyarlar da fazla gerek kalmaz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…