- Konu Sahibi vebahargeldi
-
- #1.641
Şimdi evde var, şimdi başlayacağım hatta :) şükür kiloları yerinde gelişimlerini tamamladılar, kendiliğinden başlamazsa normal doğum doktor en son sezeryane alacak, çünkü ikizlerde suni sancıyla normal doğum başlatılamıyormuş...Hemen baslaman ne kadar dogru olur bilmiyorum. Oksitosin hormonu salgilanmasini sagliyormus. Oksitosin de dogumu baslatan bir hormonmus. Istersen bir haftani daha doldur :))
http://www.hurma.com/Hurma/Hurmanin-Anne-Bebege-Faydalari.aspx
buraya bir goz at
Amiiiiiiin inşallah :)Şifa olsun,tek nefeste gık demeden kurtul inşallah.
Anladim canimŞimdi evde var, şimdi başlayacağım hatta :) şükür kiloları yerinde gelişimlerini tamamladılar, kendiliğinden başlamazsa normal doğum doktor en son sezeryane alacak, çünkü ikizlerde suni sancıyla normal doğum başlatılamıyormuş...bi an önce başlaması lazım doğumumun, artık canım da çok yanıyor, karnım çok acıyor, kaburga ağrım çok zorluyor...
Canım sen bi ara anakycağı için iç ped paylaşmıştın.nerden almıştın onu,nerde bulabiliriz?Anladim canim
Allahim kolaylik versin. Bizmezmiyim simdiden cekiyorum o kaburga agrisini.
Rabbim bir nefesta bir avazda kurtarsin ins. Biran once miniklerini eve getirdiginin habrlerini aliriz ins.
tulum da aldım yarım kollu da kolsuz da. çok sıcakta giyilmez ama ilk doğduklarında doktorlar onlarda yağ dokusu olmadığından kendi giydiğinizden bir kat fazla giydirin diyor. ben de her ihtimale karşı her çeşit aldım.Askılı bir seyler de almadim hic usurler gibi gelio.
Uzun kolluda olsa alttan kolsuz bi badi ile rahatlıkla kullanabilirsin yaz sıcağında.@melina1983 dediği gibi ilk zamanlar(yaklaşık 40 günlük,2 aylık fln olana dek) bebekler ısı kontrollerini kendileri sağlayamadığından ve istemsiz ısı kaybı yaşayabildiklerinden yaz dahi olsa uzun kollu,terletmeyecek pamuklu penye kumaşlardan tulumlar giydirilebilir,beresiz bırakılmaz.herzaman kendinizi rahat hissettiğiniz kıyafet kadarından bir fazlası giydirilmeli.siz askılı ve şortlu rahat ediyorsanız demekki bebeğe bi katta üst giydirmek gerekir.Bir de tulum aldiniz mi? tulumlar uzun kollu ya temmuzda dogarlarsa yazin gitdirilir mi acaba?
Askılı giydirilmiyor iyi etmişsiniz. Bana bir tane hediye gelmişti önü fırfırlı falan pek de şirin bişey ama hiç giydirmeden küçük kaldı. 40 ı çıkana kadar kısa kol bodyler giydirilmiyor, ama sonra giydirebiliyorsun. Hiç olmadı uzun kol bodylerin içine atlet oluyor. İnce askılılar hiç kullanışlı değil, kısa kollu alın.Askılı bir seyler de almadim hic usurler gibi gelio.
ben degildim canim o ya daha bizim duruyor onlar. Birak icini disini da almadik :)Canım sen bi ara anakycağı için iç ped paylaşmıştın.nerden almıştın onu,nerde bulabiliriz?
tulum 0 ay ve 1 ay olabilir ilk aylar yaz da olsa kisa giydirebilecegimizi sanmiyorum. Sonrada gelisimler farkli oluyor zaten tuluma girmeyebiloyorlarBir de tulum aldiniz mi? tulumlar uzun kollu ya temmuzda dogarlarsa yazin gitdirilir mi acaba?
Onu ben paylaşmıştım : http://www.e-toker.com/Sevi-Bebe-Ana-Kucagi-Bel-Destegi-Ekru-12319Canım sen bi ara anakycağı için iç ped paylaşmıştın.nerden almıştın onu,nerde bulabiliriz?
Güzel birşeye benziyor arkadaşım, sen kullandın mı bundan?Onu ben paylaşmıştım : http://www.e-toker.com/Sevi-Bebe-Ana-Kucagi-Bel-Destegi-Ekru-12319
Canım hangi şehirdesin sen, İstanbuldaysan eğer hangi hastane? Kadehle besleme nasıl oluyormuş onu anlamadım ben, sen biliyorsAn tarif eder misin?Hanimlar simdi hastaneden ciktim. Muayene icin gitmistim. Dogum icin de gorustum. Hastane biraz pahali ama bebek dostu diye geciyormus. biberon vermiyorlarmis kadeh kullaniyorlarmis beslemek icin
anneden ayirmayip odaya getiriyorlarmis
yikamiyorlarmis
ten temasina cok onem veriyorlarmis filan
Bunlar benim cok onemsedigim seylerdi ins dedikleri gibi olur hersey
kata cikip bebek hemsireleriyle gorustum.
Yalniz simdi aklima geldi hic bir kapi filan suslenmemis hepsi bembeyaz ve bostu acaba izin vermiyorlarmi diye geldi aklima
bir de hasta bezi bebek bezi kiyafet vs birsuru sey veriyorlarmis zaten. Bazi seyleri cikaracam cantadan :))
Tmm canım,teşekkür ederim.öyle kalmış aklımda.Onu ben paylaşmıştım : http://www.e-toker.com/Sevi-Bebe-Ana-Kucagi-Bel-Destegi-Ekru-12319
Canım hangi şehirdesin sen, İstanbuldaysan eğer hangi hastane? Kadehle besleme nasıl oluyormuş onu anlamadım ben, sen biliyorsAn tarif eder misin?
Canım benim,kafanı yorma.anne karnındaki bebeğin bildiğimiz anlamda kilosunu ölçecek bir alet daha icat edilmedi.dr lar sadece ultrason cihazı yardımıyla bebeğin baş ölçümü(BPD),karın çevresi(AC) ve bacak kemiği uzunluğu(FL) ölçümlerini yapıyor ve cihaz içersinde yüklü olan bir program yardımıyla tahmini fetal ağırlığı TFA(EFW) hesaplıyor.dolayısıyla dr un bpd,ac veya fl ölçümü yaparken yapacağı milimetrik bir hata bebeğin kilosunda artı,eksi bir farklılık yaratabilir.sen düzenli takiplerini yapan dr unun rapor almaya gitmeden bir önceki ölçümüne bir bak.birde şimdiki verdiğine bak.arada geçen zamanda kilo artışı varsa ve bu da fetal ağırlık olarak içinde bulunduğun haftaya göre normal aralıktaysa hiiiççç dert etmeHanimlar size birsey soracagim
10 gun kadar once rapor almak icin kendi dr.um disinda evime yakin biryerde muayene oldum. Bebeklerin kilolari icin 1500 ve 1600 dedi. Bugun yani o muayeneden 10 gun sonra kendi dr.um 1400 kusur ve 1480 gibi birsey soyledi. Iri bebekler olmayacagini ama normal olduklarini soyledi
boyle bir farki daha once 4 aylikken filan da yasamistim. Boyle birsey yasayan var mi? Niye iki farkli makina da iki farkli sonuc cikar ki
Bu sayfadaki alttaki takvime gore normal. Bir oncesinde de 1100 le 1200 demisti. Zaten 1200 den 1600 e bu kadar hizli cikmasina sasirmistik bizde. Ama saglikli olsunlar. Biz de bir laf vardir anasi turp babasi salgam denir. Genetigini, soyuna cektigini anlatmak icin. Bizimkiler de o hikaye 160 lik analari var ne bekliyom ki gariplerden :))Canım benim,kafanı yorma.anne karnındaki bebeğin bildiğimiz anlamda kilosunu ölçecek bir alet daha icat edilmedi.dr lar sadece ultrason cihazı yardımıyla bebeğin baş ölçümü(BPD),karın çevresi(AC) ve bacak kemiği uzunluğu(FL) ölçümlerini yapıyor ve cihaz içersinde yüklü olan bir program yardımıyla tahmini fetal ağırlığı TFA(EFW) hesaplıyor.dolayısıyla dr un bpd,ac veya fl ölçümü yaparken yapacağı milimetrik bir hata bebeğin kilosunda artı,eksi bir farklılık yaratabilir.sen düzenli takiplerini yapan dr unun rapor almaya gitmeden bir önceki ölçümüne bir bak.birde şimdiki verdiğine bak.arada geçen zamanda kilo artışı varsa ve bu da fetal ağırlık olarak içinde bulunduğun haftaya göre normal aralıktaysa hiiiççç dert etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?