IKIZ BEBEK HAZIRLIGI, Miniklere neler yapilir neler alinir

Ay aman en az 34 de kadar bekleyecez. Gelmek yok
Allahin izniyle 36 da olur ins.
Karnin nasil bu arada ben catlayacak gibiyim. Bir de oyle yamuk yumuk ki anlatamam. Rahim saga buyumustu. Sonra bobrwkten dolayi hep sola yatiyorum 3 haftadir. E simdi cocuklarda sola dogru buyudu. Bir de sola yatiyorum diye yattigim yer dumduz oldu anlatamam cok komik ins. Cocuklari ezmiyorumdur. Daha ne kadar buyur nasil buyur bilmiyorum Rabbime sukurler olsun bugunleri gorduk devami da gelir ins.

aynen öyle..misafirleri kırmadan uyarın bencede, benim ikizlerde 8 aylık doğdu haziranda, doktorumuz normal doğacakları güne kadar anne karnının sıcaklığında çok steril bir ortamda tutacaksın ve çok dikkat edeceksin demişti
bende gelenleri hep uyardım erken doğunca dr kimseyi alma yanlarına dedi diye :) çok şükür 1 ayı atlatınca rahatladık.

böbrek sorunu bendede vardı canım, böbreğimi çok zorladıkları için epey sıkıntı çektim sol tarafa yatmaktan daralıyodum artık ki hep sağ tarafında uyuyan biriyim, 6,5- 7 aylık arasında şiddetli bi bel ağrısı çektim böbreklerim sandım ve hemen ürolog dr na gittim muayeneden sonra gülümsedi ve benlik bişey yok hemen doğum doktorun görsün dedi meğerse doğum başlamışda adam anlamış ama söylememiş bize, hemen hastaneye gittik alttaki bebek doğum kanalında doğum başlamış dedi dr şok oldum ne hazırlık var ne bişi zaten çok miniklerdi nasıl olcak dedim durdurmaya çalışcaz dedi öğleden sonra hastaneye yattım gece 12 de sancıdan duramıyodum artık sürekli ilaç verdi dr 15 dk daha geçmezse doğuma alcaz dedi çok şükür yavaşladı sancılar ve sabaha karşı tamamen durdu sezeryan oldum ama normal sancıyıda çekmişliğim vardır :) ertesi gün eve geldimde ilaçla iğneyle 35 e kadar beklediler şükür
rabbim sizede bebişlerinizi zamanında ve sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin kızlar...

Evet ya ben dr.a gittigimde 4 hafta daha dayan dogurma dedi.koptum bende elimdeyse tamam soz 5 hatta dogurmucam dedim.benim koskocaman bi karnim var.ciddi anlamda cok buyuk.ama oyle yamukluk yok.yogunlukla sola arada sirtustu ve saga da yatiyorum.oyle olunca galiba senden daha rahhatim.insallah seninde bir an once gecer.daha rahat edersin.bu arada bisey dikkatimi cekti.bobrek agrisi bele mi vuruyor?acaba benim o tanimlayamadigim agrilar bobrekten mi

canim beniim tam sag gosumun altinda kaburgam batiyor bu cok ciddi bi agri sirtima dayaniyorjm da buna dayanamiyorum. sonrasinda hemen ayni yerin tam arka kismina vurup sag tarafim yanima dogru kolumun altindan belime tum agriyor. Ama ben bu agrilarin israrla bobrekle alakali olmadigini dusunuyorum. Benim skolyozum filan vardi hafif c vardi. Oyle olunca onunla alakali olabilir diyorum. Bobrekle ilgili olan kisim da olsa olsa bobregin oldugu yerden yine yanim ve sirtima dogru vurur. Bazen biraz degisk agriyor sirtim o zamanlar bobrek agrisi diye dusunuyorum.
Bobrek icin ben hamilelikten once de nefrolojiye gitmistim baska bir sikintimdan dolayi. Bobrek agrisi oyle cok belde hissedilmez bogur dedigimiz kisimda yan yukarilarda hissedilir demisti. Sanmam canim bobrek oldugunu. Bir de surekli yatiyoruz ya biz mutlaka yattikca da degisik agrilar oluyordur.

amin cok tesekkurler. Ay okurken heyecanlandim dr farkediyor bebekler dogum kanalinda filan.
Bu arada bebek dogum kanalina girince nasil agrilari durdurdu riskli olmus olmuyormu nasil sezeryan yapti kanala girince dogum baslamis olur normal yolla gelmesi gerekir. Ben yanlis mibiliyorum.
Bir de siz epidural spinal ya da genel anestezi mi oldunuz. Ne tavsiye edersiniz dogumla ilgili. Cok tersddutluyum. Bebekldrimi gorebilmek icin genel anestezi istemiyorum. Ben opu dan sonra bile narkozu cok zor atan biriyim ustelik nasil olacak bilmiyorum. Normal dogum dese inan bu kadar panik olmam.

Günaydın :) arkadaşlar hastane cikislarinı nasıl aldınız? Ben çok parçalı bir şey düşünmüyorum. Çoğu kullanılmıyorMuş. 5 parçalı olanlara baktım dış zibin,alt Zibin,önlük, eldiven,sapkadan oluşuyor genelde.iç zibin yok.iç zibin giydirmeden olmaz değil mi?usur yavruCaklar.

Ben 8'li,6'lı ve 5'li olarak 3'er tane aldım.tavsiyeşer bu yönde,en az 3'er takım olmalı deniyor.sonrasında da kullanacağımı düşünerek aldım.iç zıbını ayrıca aldım.takımlarda yok nedense,onsuzda olmaz sanırım.

Canim sen de benim gibi alisverise erken başlayanlardansin sanirim:)peki her ic zibin o takimlara uyar mi ki.ben cogu alisverisi netten yapiyorum da.

herkese günaydınlar
sona yaklaşan arkadaşlar kasılmalarınız ne durumda benim gittikçe artıyor korkmaya başladım zamanında gelirler inşallah
bu misafir kabul etmeme durumu hepimizin emzirmeye odaklanması için de önemli bybo adlı bir sitede emzirmeyle ilgili çok güzel notlar var okumak isteyen mamaya direnmek isteyen arkadaşlara önerebilirim bayanın kendisi de ikiz çocuk sahibi ve dr.
hepinize sağlıklı günler...

Günaydınlar olsun herkese...
Benim sadece günde bir iki kere felan karnımda kasılmalar oluyor, üç dört gün arayla da adet sancısı gibi sancılar gelip gidiyor hepsi o, başka bir belirtim yok. Bugün kontrolüm var yine nst yapılacak bakalım ne çıkacak... Sonun sonuna yaklaştım neredeyse hala bişi yok bende...

ic zibinlar paket halinde ayri satiliyor canim onlardan alip takviye edebilirsin. Ben 10 lu birer takim aldim icinden atlet le kulot cikti mesela cok gereksiz hic kullanilmayacak bisey. Kayinvalidem 10 lu almis yine ondan da corap cikti ama oyle minik lastigi oyle siki ki kullanimi inkansiz. Parcalari az olan battaniyeli takimlardan alip yanina takviye edebilirsin

evet biliyorum o siteyi. Erenden cok tomrisin yazilari hosuma gidiyor. Orayi okuyunca cok fena gaza geliyorum. ins. Oyle olur. Ben de kasilma cok ama duzenini anlayamiyorum artik. Mesela rahatim ama yataktan kalkarken karnim tas gibi oluyor anlamiyorum bisey sanki birden iki kat agirlasiyorum filan. Bilmiyorum nasil olacak neredeyse bir aydir da nst ye girmedim artik 28 i geceli hem degisik bir rahatlik hem degisik bir korku var bende. Arada kssiklarimda degisik adet agrisini animsatan birsey oluyor hafif bacaklarima iner gibi onlar korkutuyor iste beni de. Dr da korkulmasi icin cok uzun surmesi lazim o agrilarin diyor iyisin diyor bakalim. Ins. Onun dedigi gibiyimdir.

kac haftalik oldunuz. O adet sancilari gibi olan agrilariniz uzun mu suruyor. Benim dr 45 dk.dan bahsetti ooyle olursa dogum baslangici oluyormus.

Canim sen de benim gibi alisverise erken başlayanlardansin sanirim:)peki her ic zibin o takimlara uyar mi ki.ben cogu alisverisi netten yapiyorum da.
Aynen canım,hatta nerdeyse bitirdim diyebilirim alışveriş işini :)) zıbını atlet gibi düşün,zaten rengi klasik beyaz yada ekru fln oluyo.her şeyin içine giyilebilir.ilk onu giydiriyosun,sonra bodysi,tulumu vs si.

Ben 38+1 oldum, adet sancısı gibi olanlar da en fazla on saniyelik şeyler vurup geçiyor, çok belirgin ciddi olduğunu düşünmüyorum...

ben iki tane aldım ikisinin de penye battaniyeleri var eldiven çorap alt üst zıbın body ve penye bereleri var...

Ben 38+1 oldum, adet sancısı gibi olanlar da en fazla on saniyelik şeyler vurup geçiyor, çok belirgin ciddi olduğunu düşünmüyorum...
ne guzel masallah. Rabbim bize de gostersin o haftalari
nasil zorlaniyor musunuz? Cok kilo almama ragmen yataktan kalkamiyorum neredeyse ben. Ikiz degil mi sizinde

Ay masallah 38 gectin.supermis valla.peki ne zaman alinacak?normal dogum olmayacak herhalde di mi?kac kilo aldin cocuklar kac kilo oldu?ya bizim en cok merak ettigimiz konular bunlar ya bana 35.hafta bile hayal gibi geliyor.cok zorlaniyormusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…