• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkiz /Çoğul Gebelik Anneleri Toplanalım :)

27+0da kızım 912gr, oğlum 1060gr çıkmıştı. İkisinin de boyu 35cm di. 29+1de gideceğiz bir daha. Genelde muz falan kilo aldırır diye bir söylenti var ama ben de biraz araştırdım evet asıl kilo aldıran protein. Yumurta, peynir, et, bakliyat, süt ürünleri daha çok tüketmeye çalışıyorum ben de
Kaşar peynır yiyin böyle çerez gibi yiyin ben hergun tost yaptım mantarda erittim yedim karnıyarık üstüne falan hep rendeledim
Farkı kontrollerde goreceksınız

Ya doktor nedense böyle enerjimi düşürdü benim. Sürekli düşünceli baktı ultrasona. Olumsuz konuştu moralim çok bozuldu açıkçası ya
İkiz gebelikte her aşama zor ve strsli . riskler çok fazla o yüzden biraz sakin kalmaya çalış.biliyorsun son 8 haftami hastanede geçirdim .suyu az suyu fazla akım kayiplari gebelik şekeri erken doğum riski bunlar hep olabilecek şeyler

Ya doktor nedense böyle enerjimi düşürdü benim. Sürekli düşünceli baktı ultrasona. Olumsuz konuştu moralim çok bozuldu açıkçası ya
Sen moralini iyi tutmaya çalış kuzum,tekrar bi perinatologa gidebilirsin belki daha güzel bakar inceler. Dediği gibi protein ye bol bol, su iç fırsat buldukça dinlen ♥️

Ankara'da uzaktan bir akrabamizda kalıyorum .hala ağrılarım devam ediyor İnan çok zor yürüyorum hastane kaldığım yere uzak 2 otobüs değiştiriyorum.bebekler iyi olsun da gider gelirim.Annem var yanımda ama o da gidecek çalışıyor. İkizlerden biri daha erken taburcu olursa Ozaman birini bırakıp diğerine nasıl gidecem onları düşünüyorum
Canım sen nasılsın bebişler nasıl ? Senin ağrıların azaldı mı

Taze annemiz sen nasılsın? Nasıl geçiyor günlerin düzene oturdu mu biraz ? Napıyo bebişkolar?♥️
İyiyim elhamdülillah. Valla günler uykusuz gecıyor emzirme olayı çok sıkıntı 🤣 sırt bel boyun kol 🤣uyuyun dinlenın bol bol

Bebişler yatıp yuvarlanırlar uyumazlar iyiler şükür

Sen nasılsın bebitolar nasıl

İyiyim elhamdülillah. Valla günler uykusuz gecıyor emzirme olayı çok sıkıntı 🤣 sırt bel boyun kol 🤣uyuyun dinlenın bol bol

Oy maşallah kuzum ya hamişlik prenses günleri diyor yeni doğum yapan herkes . 🫣
Alıştılar mı emmeye sürekli istiyorlar dimi ikisiyle nasıl başa çıkıyırsun taktik geliştirdin mi 😂
Biz iyiyiz çok şükür Ekim başında detaylı ultrasona gidicez onu bekliyorum heyecanla . Oğlanlar şimdiden hareketlendi , kıpır kıpırlar içimde 🤭😅

Oy maşallah kuzum ya hamişlik prenses günleri diyor yeni doğum yapan herkes . 🫣
Alıştılar mı emmeye sürekli istiyorlar dimi ikisiyle nasıl başa çıkıyırsun taktik geliştirdin mi 😂
Biz iyiyiz çok şükür Ekim başında detaylı ultrasona gidicez onu bekliyorum heyecanla . Oğlanlar şimdiden hareketlendi , kıpır kıpırlar içimde 🤭😅
Genelde uyumuyorlar yanı bebek gibi değiller 15 saat ayaktalar nerden baksan :) o yüzden ağzını açanı emzırıyorum 🤣
Yok ya hamileliliğin neresi prenses gunlerı ben son zamanlarımda artık yalvarıyordum Allah a Rabbım yardım et die ayaklarımın üstüne basamaz hale gelmıstim nefes alamıyordum 🙂

Insallah guzel sonuçlarla çıkarsınız Usg den. Senınkılerde mı iki erkek 🤣 aboovvv yandın ki ne yandın 😀 hıc kız çocuğu gibi nazik narin değiller bebekken bile aynı bu erkekler 🤣🤣🤣

Genelde uyumuyorlar yanı bebek gibi değiller 15 saat ayaktalar nerden baksan :) o yüzden ağzını açanı emzırıyorum 🤣
Yok ya hamileliliğin neresi prenses gunlerı ben son zamanlarımda artık yalvarıyordum Allah a Rabbım yardım et die ayaklarımın üstüne basamaz hale gelmıstim nefes alamıyordum 🙂

Insallah guzel sonuçlarla çıkarsınız Usg den. Senınkılerde mı iki erkek 🤣 aboovvv yandın ki ne yandın 😀 hıc kız çocuğu gibi nazik narin değiller bebekken bile aynı bu erkekler 🤣🤣🤣
Hahaha iyi yapıyorsun , hani bebekler gibi uyudum tabirine ne oldu 😅 15 saat uyanık kalmak nedir 🤭 kundak denedin mi kuzenim kundak ve slingle uyku düzenine oturtmuştu.
Valla kuzum 2 bebek içimizde mucize yani ben şiödiden bile 3 kere tuvalete kalkmaya başladım geceleri 🫠🫣
Hahaha 😂 narinlik minnoşluk bizim evlere uğramayacak 😂 iki tane bambam geliyor bana da 🤭

Hahaha iyi yapıyorsun , hani bebekler gibi uyudum tabirine ne oldu 😅 15 saat uyanık kalmak nedir 🤭 kundak denedin mi kuzenim kundak ve slingle uyku düzenine oturtmuştu.
Valla kuzum 2 bebek içimizde mucize yani ben şiödiden bile 3 kere tuvalete kalkmaya başladım geceleri 🫠🫣
Hahaha 😂 narinlik minnoşluk bizim evlere uğramayacak 😂 iki tane bambam geliyor bana da 🤭
Kundak falan hak getire :) başta yapmayınca sonra durmadılar ıcınde hadi slingle birine yaptın diğeri ne olacak ayrıca 5 kilo cocugu ne kadar tutabılırsın bel mi kalır sırt mı kalır ona

32 hafta biri 36 hafta biri olarak doğum yaptım .
Aralarında 1 kilo farkla doğdular
48-50 cm olarak 2 cm de boy farkı vardı
Birinin suyuda azdı .
Ayy canım bu kadar farklı olduklarını bilmiyordum. Sonuç olarak ikiside yanında sağlıklı durumdalar çok şükür. Sanırım senin küvez sürecinde olmamıştı değil mi ? Sadece bir bebiş bir kaç gün yattı diye hatırlıyorum.

Kaşar peynır yiyin böyle çerez gibi yiyin ben hergun tost yaptım mantarda erittim yedim karnıyarık üstüne falan hep rendeledim
Farkı kontrollerde goreceksınız
Canım kaşar peyniri ilk zamanlar çok güzel tüketiyordum. Sonrasında doktorum evet bebeklere kilo aldırır ama aşırı kalorili olduğu için sana da çok kilo aldırır. Beslenmene dikkat etmelisin dediği için azalttım sonra da yemeyi tamamen bıraktım. Dediğim gibi ilk zamanlar bebişlerin kilo problemi yoktu ama son kontrolümde böyle gelişimleri geri kalmış vs dedi.

İkiz gebelikte her aşama zor ve strsli . riskler çok fazla o yüzden biraz sakin kalmaya çalış.biliyorsun son 8 haftami hastanede geçirdim .suyu az suyu fazla akım kayiplari gebelik şekeri erken doğum riski bunlar hep olabilecek şeyler
Evet canım biliyorum senin de sürecin çok zor çok yıpratıcı geçti. İnsan yıpratma stres yapma diyor ama en küçük olumsuzlukta insanın modu çok düşüyor. İnşallah bebelerimizi sağlıcakla kucağımıza alıp sağlıkla büyütürüz canım. Sen nasıl oldun ? Bebişler nasıl ? Evinize geçme durumuyla ilgili konuştunuz mu hiç doktorunuzla. Ne zamana kadar küvezde kalacaklar bebişler

Sen moralini iyi tutmaya çalış kuzum,tekrar bi perinatologa gidebilirsin belki daha güzel bakar inceler. Dediği gibi protein ye bol bol, su iç fırsat buldukça dinlen ♥️
Öyle yapacağım zaten canım. Bu gittiğim doktor sürekli takibimi yapan doktor değildi zaten. Benim doktorum şehir dışında olunca bu ay ona gidemedim. Bulunduğum yerde bir doktora görüneyim bu ay dedim ama çok pişman oldum gerçekten.

Canım emziriyor musun ikisini de mama ile destekliyor musun ?

Öyle yapacağım zaten canım. Bu gittiğim doktor sürekli takibimi yapan doktor değildi zaten. Benim doktorum şehir dışında olunca bu ay ona gidemedim. Bulunduğum yerde bir doktora görüneyim bu ay dedim ama çok pişman oldum gerçekten.
Ya evet kuzum doktor olmakla bitmiyor iletişimde çok önemli , her doktor doğru iletişimi kuramıyor maalesef. Sen gönlünü ferah tut herşey yolunda gidecek İnşalalh çoğu bitti azı kaldı ♥️🌺🙏

Back
X