saolun canlarım bnm ...
bırde onalr nasıl kasınıor nasıl sızlıor anlatmaya kelımeler yetmez dr bepanten verdı kullandım ama hıc bır faydasını goremedım catlıorlar kanıorlar dogumakadra ııce acılıcak bebekelr gorulek ıcerde :)))
ama geelerı ve sabahalrı cok cektırıolar(
yawrularım sgalıklı olsunda herseye razıyım napım
ayşecim hayırdır neden hastanedesin ?bi sorun yokdur inşallahh......
bu arada maşallah çatlamadan bitircek gibisin bende öle umut ediodum ama olmadı çatlamaya patlamaya başladım bile......
ay kızlar sizin gobuşlerinizi görünce benimki pek kucuk gorünüyo gözume bide karnımın içi acıyo sizinde ole oluyomuydu
Canım erken doğum riskim yüzünden..rahim ağzını serklaj tutuyor..heran herşey olabilir..Küvez sorunu yaşamayalım diye..
Şimdilik çatlamadım ama yarın ne olacağı belli olmaz,çatlayabilirim de...:sm_confused:
ayşe canım sana serklajı tedbir amaçlı mı yapmışlardı yoksa kısalık mı vardı.. ben iki hafta önceki kontrolümde doktordan serklaj istedim rahim boyun 5 cm rek yok.. ilerleyen haftalar önemli 20. haftada kısalırsa yaparız dedi.. ama okuduğum kadarıyla genelde 12-14 arası en iyisiymiş.. doktorum tamam korkuyorsun ama operasyon sonuçta ve Allah esirgesin ya bebeklerin amniyon kesesi dikiş sırasında delinirse dedi.. kokuyprum çok.. yaptırsa mıyıdım acaba.. rahmim taşırmı ki iki sıpayı(
ayşe canım sana serklajı tedbir amaçlı mı yapmışlardı yoksa kısalık mı vardı.. ben iki hafta önceki kontrolümde doktordan serklaj istedim rahim boyun 5 cm rek yok.. ilerleyen haftalar önemli 20. haftada kısalırsa yaparız dedi.. ama okuduğum kadarıyla genelde 12-14 arası en iyisiymiş.. doktorum tamam korkuyorsun ama operasyon sonuçta ve Allah esirgesin ya bebeklerin amniyon kesesi dikiş sırasında delinirse dedi.. kokuyprum çok.. yaptırsa mıyıdım acaba.. rahmim taşırmı ki iki sıpayı(
canım 5 cme hiçbir aklıbaşında doktor serklaj yapmazz. benim en son 3tü bana bile bekleyelim 2.5 altına düşerse yaparız dedi. rahat oll
geçen seneden de kaybım vardı 18 haftalık ikiz..12+2 günlükken önlem amaçlı yaptırdım..şu an serklaj tutuyor rahim ağzını..28 i doldurmak bile hayaldi benim için...tabi deneyimli doktora yaptırmak gerek..
bebeklerin amniyon kesesi dikiş sırasında delinirse demişse saçmalamış doktorun..amniyon kesesi ile rahim ağzı dikişinin ne alakası var kaydirigubbakcemile3
kendine güvenen ve deneyimli olan bir doktora yaptırmakta fayda var..önceden normal olsa da ilerleyen zamanlarda ikizler olunca daha çabuk kısalma olabiliyor..benim de 5.9 cm di 12+3 günlükken yani serklaj sonrası şu an serklaj ipi tutuyor..ve şu ana dek gelebilmemi serklaja borçluyum...
canım haklısın aslında.. ama çok zor kavuştuk tedaviyle, daha önce de gebeliğin bu haftalarını hiç göremediğimden rahmim taşır mı bu ağırlığı diye endişelenmeden edemiyorm(
canım benim geçmişte kaybım olmadığından bilemiyoruz tabi.. şimdi sen deyince böyle iyice korktum.. doktor prolutan depot veriyor, her kontrolde de ölşeriz rahmini, gerek duyarsak yaparız diyor.. sonuçta bir operasyon ve riskleri var diyor.. doktorum çok iyi birisi aslında, istanbul anadolu yakasında doktorlar doktorlara öneriyor onu düşün .. ama ne biliyim bunu yapmadığım için içim rahat olmuyor bir türlü...
canım bu bebekler rahimde değil mi? zaten rahim ağzı dedikelri bile bizim baya bi içimizde bir yer bildiğim kadarıyla..
off neyse düşünmeyim yine bunları... senin haftaları bi de biz görsek hayırlısıyla... tek yumurta ikizi beklemek zaten daha ayrı bi zor, bebeğin erken doğmasından çok TTTS denilen bir sendrom var aynı keseden beslenen bebekler kan çalabiliyor birbirinden.. hangi doktora gitsek ya da internette hangi siteyi açsak karşımıza bu çıkıyor..
Allahım şu kaygıların yalan olmasını bebeklerimizin o hastane odasında iki yanımızda yatmasını ve evimize hiç küveze bile girmeden gitmeyi nasip etsin inşallah
bu muayenede (cumartesi) tekrar sorcam canım... çok sağol bilgilendirmelerin için... hastanedesin zaten endişelisin bu halde yardım ediyorsun burda.. Allah razı olsun..
kendine çok iyi bak olur mu.. inşallah yavruların en az bi dört beş hafta daha dayanır.. küveze de gerek duymadan evine götürsün..
hadi iyi akşamlar kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?