İkna etmeye çalıştığım konuya bakın... :(

Pinkpumpkin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2017
392
1.094
28
İyi akşamlar kızlar. Daha önce ki konumda bahsettiğim gibi, 6 yaşında ki kızım, malesef izlediği bi oyunda ki karakterden korkmuş ve bu korkusu günlük hayatını ve davranışlarını etkileyecek hale gelmişti. Psikologa götüreceğimi yazmıştım. Çok da tavsiye edilen psikolog buldum. Ama eşim, gitmeme sıcak bakmıyor ve gerek yok kafasında.. Çocuktur geçer diyor. Ücreti biraz yüksek ama gözüm görmüyor tabiki. Ayarladım parayı falan. Nasıl ikna edeceğim ben bu adamı? Söylemeden gitsem, kızım söyler. Rest çekip çıksam gitsem sonrası kötü olacak. Kızın için o ne derse desin çıkıp gitmen lazım diyeceksiniz biliyorum farkındayım, yaparım da ama bu şekilde olsun istemiyorum. Kesin gideceğim ama nasıl gideceğim bilmiyorum. Güzellikle olsun istiyorum. Ya belki inanmazsınız bu yazdığımdan sonra ama bu adam,çocuklarına düşkün bi adam. İlgili bi adam. Bilmiyorum. Kendisi de ailesi de psikologmuş, danışmanmış, terapistmiş gereksiz olduğunu düşünürler. Komik gelir onlara. Gitmeye ikna etsem bile, ücretini düşük söyleyeceğim. Ona da bi kulp bulur, konuşur durur çünkü. O kadar para verilir mi der eminim. Çünkü gereksiz görüyor. Napıyım? Böyle bir durumun iknası için, bu kadar çaba sarfediyor olmam, çok acı evet...

Bu tür konularda beyaz yalanların söylenmesi taraftarıyım. Eşinize kızınızın durumunu anlatırken abartın mesela, çocuk bir yapıyorsa siz onmuş gibi anlatın. Siz de korkmuş olduğunuzu ve içinizin rahatlaması gerektiğini gösterin. Ayrıca bu çizgi filmler ne böyle:bicak:Bugün çocuk kanalına denk geldim, karakterler adeta garip garip yaratıklardı. İnsan desen insan değil hayvan desen hayvan değil töbeest. Korkunçlu çizgi filmdi resmen:KK17:
Edit: Oyunmuş, onun için de aynısı geçerli:KK51:

İyi akşamlar kızlar. Daha önce ki konumda bahsettiğim gibi, 6 yaşında ki kızım, malesef izlediği bi oyunda ki karakterden korkmuş ve bu korkusu günlük hayatını ve davranışlarını etkileyecek hale gelmişti. Psikologa götüreceğimi yazmıştım. Çok da tavsiye edilen psikolog buldum. Ama eşim, gitmeme sıcak bakmıyor ve gerek yok kafasında.. Çocuktur geçer diyor. Ücreti biraz yüksek ama gözüm görmüyor tabiki. Ayarladım parayı falan. Nasıl ikna edeceğim ben bu adamı? Söylemeden gitsem, kızım söyler. Rest çekip çıksam gitsem sonrası kötü olacak. Kızın için o ne derse desin çıkıp gitmen lazım diyeceksiniz biliyorum farkındayım, yaparım da ama bu şekilde olsun istemiyorum. Kesin gideceğim ama nasıl gideceğim bilmiyorum. Güzellikle olsun istiyorum. Ya belki inanmazsınız bu yazdığımdan sonra ama bu adam,çocuklarına düşkün bi adam. İlgili bi adam. Bilmiyorum. Kendisi de ailesi de psikologmuş, danışmanmış, terapistmiş gereksiz olduğunu düşünürler. Komik gelir onlara. Gitmeye ikna etsem bile, ücretini düşük söyleyeceğim. Ona da bi kulp bulur, konuşur durur çünkü. O kadar para verilir mi der eminim. Çünkü gereksiz görüyor. Napıyım? Böyle bir durumun iknası için, bu kadar çaba sarfediyor olmam, çok acı evet...

bence erkeklerin çoğu böyle
öyle ha deyince tamam psikoloğa gidelim diyen bir erkek çok zor :)))
yüksek ücretten kastınız ne bilmiyorum ama mesela İstanbul'da bir hastanede 175 TL'ye muhteşem bir çocuk psikiyatrı var. (orada önce psikiyatr bakıp ilk kararı verip, sonra gerekirse psikoloğa yönlendiriyor)
bence en doğrusu götüreceğim deyip, götürüp sonra da eşinizin ettiği tüm lafları dinlemek
dürüst olun yani, ikna etmeye de çalışıp yorulmayın
nasıl olsa geçip gidecek konuşup durması
kulak arkası yapın olsun bitsin
ben tam da bu şekil yapıyorum benzer durumlarda Hoppa

Son düzenleme:
Jokeri mi görmüş oyunda? Sakıncası yoksa hangi karakter olduğunu söyler misiniz?
Benimde oğlum 7 yaşında ilkokul 1e başlayacağız bir aralar joker karakterinden çok etkilenmişti ruj sürmeme tahammül edemiyordu

bence kesinlikle eşinize, özellikle de çocuğun durumu ile ilgili yalan söylemeyin
bu çocuğu kullanmak olur
hiç hoş olmaz
yani bir de yalancının mumu yatsıya kadar
ya gidip öğretmeniyle konuşmaya kalkarsa?

bence kesinlikle eşinize, özellikle de çocuğun durumu ile ilgili yalan söylemeyin
bu çocuğu kullanmak olur
hiç hoş olmaz
yani bir de yalancının mumu yatsıya kadar
ya gidip öğretmeniyle konuşmaya kalkarsa?
Çocuğu kullanmak olur fikrine katılmıyorum. Konu sahibi eşinin ikna olmadığını özellikle belirtmiş. Öğretmenle konuşacak kadar ilgili olan baba çocuğunun durumunun farkına varıp gereken özeni gösterir. Yine de içiniz rahat etsin isterseniz konuyu öğretmeniyle paylaşın haberi olmuş olsun o zaman "çocuğu kullanmış" sayılmazsınız

Çocuğu kullanmak olur fikrine katılmıyorum. Konu sahibi eşinin ikna olmadığını özellikle belirtmiş. Öğretmenle konuşacak kadar ilgili olan baba çocuğunun durumunun farkına varıp gereken özeni gösterir. Yine de içiniz rahat etsin isterseniz konuyu öğretmeniyle paylaşın haberi olmuş olsun o zaman "çocuğu kullanmış" sayılmazsınız

ben ne şart altında olursa olsun (şiddet gören kadınlar hariç) eşlerin birbirine yalan söylemesine karşıyım
eğer birşey yapmak istiyorsanız eşiniz söylense de arkasında durabilmelisiniz
hele ki bir de bu konuyu öğretmeni ile paylaşıp öğretmenden yalana ricacı olmak
bana çok gereksiz geliyor açıkçası

yani bir de eşin dır dırını dinlemek yerine, öğretmenden böyle bir şey için ricacı olmak... ne diyeceğimi bilmiyorum

ayrıca erkekler kadınlar kadar ince düşünmüyor bazı konularda
bir babanın çocuğunun psikoloğa gitmesini gereksiz bulması özensiz bir baba olduğunu göstermez
bu durumların geçici olduğunu düşünüyorlar çünkü
bir etkilenme olduğunu, atlatılacağını
bizler kadar kolay panik olmuyorlar

Jokeri mi görmüş oyunda? Sakıncası yoksa hangi karakter olduğunu söyler misiniz?
Benimde oğlum 7 yaşında ilkokul 1e başlayacağız bir aralar joker karakterinden çok etkilenmişti ruj sürmeme tahammül edemiyordu
Jokere benziyor. Eyes diye bi oyunmuş. Google görselinden eyes oyunu diye arattırdığınız da karşınıza çıkan surat malesef

Bir çocuktan asla esirgenmemesi gereken seylerin basinda psikolojik destek geliyor bence. Eger büyük bir sey degilse ki umarim değildir 3-4 seans yeterli gelecektir zaten.
Okurken yaziklar olsun oyle babaya dedim icimden affedin.

2.sinifa gecmis olmali sanirim.gec verdiyseniz 1.sinifa baslayacaktir.
Kres yada anaokuluna gittiyse ogretmenine soyleyin 1.sinifa baslamadan pedegoga gitmesi gerektigini arayarak bildirsin.ince ruhludur kres ogretmenleri anlar.1.sinifa baslayacaksa biraz bekleyin hatta beklemeyin sanirim 1.siniflar bu hafta basliyor alisma donemine ogretmeninden yine rica edin alisma evresinde problem oldugunu babasi ve size bildirsin.anlayisla karsilar.hic olmazsa rehber ogretmene cikin ve esinizi aramasini durumu burayabyazdiginiz gibi anlatin bu alisma döneminde o arayip izah eder.

Benim kizimda gecen yil ücgen tek göz varmis diye takti ardindan adini hatirlamadim simdi ama.bisiyin gözü bizi goruyor diye beni delirtti.benimle uyudu tuvalete gidemedi.
Ben ona film dizi cizgi filn ve oyunlarin nasil tasarlandigini anlattim.seslendirme ve animasyon film studyolarina goturdum.yendik.yeni takintimiz anne sen benden önce ölme diye zaman makinasi icat edecegim..: ))

Merhaba aynisi bizim basimiza geldi.Kizim ilkokul 1.sinifa basladigi hafta tabletin de video seyrederken karsisina çaki bebegin videosu cikmis buda bakmis.Bir gun kucagimdan yere bile inmedi ruh gibi dolasti gunlerce.O hareketli cocuk gitti yerine dalgin dusunceli bir cocuk geldi.Odada bile yalniz kalamiyordu.Geceleri kotu seyler dusunuyorum o bebek gozumun onune geliyor diyordu.Evdeki butun oyuncak bebekleri attirdi ben de atmis gibi sakladim.Sonra bir pedegokdan randevu aldim goturdum pek faydasi olmadi gibi ama bize bir cd verdi rahatlatici muzik esligin de bilincaltina hitap eden hikayeler anlatiyirdu.Onu dinlettim bir ay boyunca gece uyurken zamanla o korku azaldi kalkti ama hala ara ara çaki geldi aklima korkuyorum der.

Kuzum ya kıyamam, ponyli, prensesli perili bilumum çizgi film izlemesi gereken yaşta gidip korku oyunu izlemiş tam abiyle büyümenin dramı :D yaşı itibariyle yaşadığı travmatik bir deneyim, psikoloğa gitmesinde anormal birşey yok. Eşiniz anlayamıyorsa topu ona atın, mesela tuvalete ya da odasına tek gitmekten korkuyor mu? Baban götürsün seni diyin. Akşam tek uyuyamıyor mu baban bekleyecek bu akşam yanında hem o çok güçlüdür diyin. Kendi deneyimlesin birazcık çocuktaki değişimi.

Benim kizimda gecen yil ücgen tek göz varmis diye takti ardindan adini hatirlamadim simdi ama.bisiyin gözü bizi goruyor diye beni delirtti.benimle uyudu tuvalete gidemedi.
Ben ona film dizi cizgi filn ve oyunlarin nasil tasarlandigini anlattim.seslendirme ve animasyon film studyolarina goturdum.yendik.yeni takintimiz anne sen benden önce ölme diye zaman makinasi icat edecegim..: ))
Angelanin gozu o biz dede oldu bizi izliyormus deyip durdu ondan da korktu.Okulda cocuklar birbirlerini korkutuyor.

Angelanin gozu o biz dede oldu bizi izliyormus deyip durdu ondan da korktu.Okulda cocuklar birbirlerini korkutuyor.
Evet angela.ayyu ne cektim ondan : )) neyse ki bilgisayar programcisi eski arkadaşlarım var onlarla gorusup anlatin dedim.kurtulduk hatta butun sinifi kurtardik.

benim büyük yiğenim atak gibi bişey geçiriyordu sonra eniştem dikkat çekmek için yapıyoru dedi küçük kardeşini kıskanıyor dedi. aylarca devam etti pedagog götürülmesine karşı çıktı benim çocuğum deli mi dedi. erkek kardeşim çok sinirlendi gizlice çocuğu götürecekti doktora. artık çocuk bi gün bayılınca hastaneye götürdüler ve beyninde tümör olduğu ortaya çıktı. çok şükür ameliyat oldu ve düzeldi. bu kadar kötü sonuç olmaz sizinkinde ama piskolojik olarak o çocuğun iyileşmesi lazım. gizli de olsa götürün çocuğunuzu

İkna olmuyorsa siz alın götürün çocuğu bence.
Çocuğum yok bilmiyorum tam anne baba bu durumlarda nasıl davranır ama sağlık konusunda bile onay alma zorunluluğu yoktur diye düşünüyorum.
Öğrendiğinde de benim içime böyle sinecekti götürdüm, şu an içim rahat dersiniz oldu bitti.

Back
X