İkna etmeye çalıştığım konuya bakın... :(

Bende çocukken, ablamla beraber yatar uyurduk evde fazla oda olmadığı için..
İnanın ablam evde olmayıp tek yattığım zaman korkudan uyuyamazdım:KK43:
Evimiz müstakildi, dışarıdaki ağaçların evin perdesine gölge yapardı, ama o bana gölge olarak değil yaratık gibi görünürdü :KK17:
En sonunda annemı çağırıyordum, bana çok kızardı, ama yinede yanımda yatardı.
Şuan 44 yaşındayım evliyim bi kızım var çok şükür,
Ama... ama.. :KK43: evde tek başımaysam..hâlâ yalnız yatmaya korkarım..
Lütfen çocukluk korkuları ciddiye alın ve mutlaka çocuk psikoloğuna götürün.
Devlet hastanesine götürseniz, eşiniz madem ille para vermek istemiyor, memnun kalmazsanız şayet ücretli yere götürürsünüz.

Ben olsam bu durumda ne yapardım diye düşündüm.
Diretirdim , çocuğun üzerinde benimde söz hakkım olduğu hatırlatıp çocukla daha çok vakit geçirdiğimi ve dolayısıyla onu daha iyi gözlemleyebildigimide hatırlatıp, gerçekten bir sorun olduğuna inandırmaya çalışırdım.
Son olarakta çocuğun iyiliği için senin rızan olmasada götüreceğimi söylerdim.

Izin falan isteme. Direkt götür. Niye goturdun diye seni mi öldürecek. Telkinin zeki insanlarda ise yaramadigini düşüyorum sahsen, sadece ilacli tedavinin ise yaradigina inanıyorum ben. Ama çocuklar kolay yonlendirilir. 3. Bir kisinin teskin etmesi iyi gelebilir. Bu psikolog olmasa bile cevrenizde konusmasi guclu akli basinda sözünü dinledigi yetiskinler varsa onlardan yardim isteyin. Herkes bikmadan usanmadan anlatsin. Korkulacak bisey olmadigini boyle bi seyin aslında var olmadigini. Her seyin oyun ve insanlari korkutmak amacli oldugunu. Böyle bisey varsa gercek hayatta niye görmüyoruz? Görmüyorsak bize ne yapabilir ki? Simdi gelmiyo gelecekte gelecekse neyi bekliyor olabilir tabiki hicbiseyi. Falan filan. Küçüğün mantigini biraz zorlayin :)

Bunu yapmaya kendini rahatlatmak için ihtiyaç duyduğunu söyle. Anne olarak yaşadığın endişe nedeniyle rahat edemediğini ve işe yaramayacak bile olsa bi uzmana görünmenin esas sana iyi geleceğini söyle.

Ben de kızım 3 aylıkken baş cevresi büyük olduğu için uyku uyuyamaz olmuştum. Doktorumuz aslında ihtiyaç görmese de sırf benim psikolojim için bizi beyin cerrahına göndermişti :KK53: Kendi deyimiyle "bazı durumlarda anne çocuktan önemlidir" Eşinize durumu bi de böyle anlatmaya çalışın. Belki ikna olur.

Bu sene 1. Sınıfa başlıcak cnm
Merhaba. Ben bir ilkokulda psikolojik danışmanım. Size tavsiyem çocuğunuzun başlayacağı okulun rehberlik servisine giderek bu durumu okul psikolojik danışmanı ile görüşüp ve ondan bu konuda destek almaniz.

Back
X