- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
Ne yani kapıyı açıp arkalarını dönüp gittiler mi? Bende sevgilimin ailesiyle ilk tanıştığımda biraz resmiydi ama kadın ekşisinden tatlısın zibilyon tane ikram hazırlamıştı. O konuda özensiz olduğu doğru ama ikram olmaması takılacak birşey değil bence. Sonuçta ilk kez tanışıyorsunuz ne yapacağını bilememiştir. Ya da geç haber verdiyseniz vakti olmamıştır falan.Ben genelde böyle gördüm eve gelen misafir kapıda karşılanır hışgeldin denilen buyur edilir öyle gördüm öyle yapıyorum bunu da kimseye çok görmeyin lütfen
Bence normal değil ya ben sevgilimin annesiyle tanışmaya gittiğimde o kadar çok yemek yapmıştı ki su böreği, sarma, mantı, kısır sofrayı görsen ama benimki en büyük oğlu ve kv oğlunun çocukluğunda eşiyle ayrı olduğu için çok görememiş dolayısıyla ona çok düşkün bende ilk gelin adayı olduğum için önemsedi belki seninki küçük mü?Ben genelde böyle gördüm eve gelen misafir kapıda karşılanır hışgeldin denilen buyur edilir öyle gördüm öyle yapıyorum bunu da kimseye çok görmeyin lütfen
Karşılama bile yoktu demesi garibime gittiği için yazdım.Siz olsaniz daha iyi karşılamaz misinuz oglunuzun arkadasini? Ozel olsun ya da olmasin. Oglum benim gormemi onemsemis, kiz da evime gelmis sevgiyle kucaklardim. Ikram da ev de her sey muazzam olurdu. Nihayetinde bir kek çırpmak atla deve değil.
Aman boşver olalı evlenirseniz sende ona aynısını yaparsın sen sevdiğinin tavrına bak onu tanımaya calis nasıl biri ailesine aşırı düşkün mu felan sonra ailesini tanırsın teyzenin yaptigida yanlış ama deyim çeşit çeşit insan varMerhabalar öncelikle herkese, direk konuya gireyim; sevgilinizin yada nişanlınızın evine annesinin yanına ilk kez gideceksiniz ve gitmeden iki gün önce de annesine haber verdiniz süslendiniz püslendiniz özendiniz gittiniz ve karşı tarafın sizin için asla özenmediğini hazırlık yapmadığını görseniz tepkiniz ne olurdu ? Bu soruyu sordum çünkü müstakbel kayınvalidemin evine ilk kez gittim ve gitmeden iki gün önce de haber verdim ama baktım ki benim için hiç özenilmemiş kapıda karşılama falan yok ev hali falan baştan savma ama en önemlisi bana ikram olarak çayın yanına hazır keki (popkek) paketten çıkardı koydu ve yanına da bir kaç bisküvi ¿ kendimi aşırı değersiz hissettim ve bu bana koydu biraz bakın maddi durumlarında bir sıkıntı yok iyiler ve yaşlı hasta da değil genç zinde bir kadın neden böyle yaptı anlamadım bana seni takmıyroum mu demeye çalıştı anlamıyorum belki size bu konu basit gelebilir ama benim bu duruma çok canım sıkıldı kendi süsümü püsümü görünce de utandım ... yorumlarınızı bekliyorum sevgiler ..
Tavriyla belli ederdi anneniz de. Size cevap verme hakkim var. Oyle olmasaydi cevap ver butonunu mesaj sahibi kullanabilirdi sadece. Ama bundan sonra mesaj yazip taciz etmeyeceğim.Karşılama bile yoktu demesi garibime gittiği için yazdım.
Yahu benimle ne alakası var olayın?Konu ben miyim? Lütfen konuyla ilgilenin, ben yorumumu konu sahibine yaptım, size değil.
Ayrıca evet yapardım ancak herkes ben mi? Herkes benim kadar ince düşünür mü? Benim sevgilimin annesi herşeyi yaptı, benim annem o kadar özen(E)medi. E yani benim annem sevgilimi takmıyor mu oldu?
Hayır kapıyı açıp arkasını dönmedi kapıyı o açmadı benimkinin kardeşi açtı kendisi sonradan oturma odasına geldi yanımaNe yani kapıyı açıp arkalarını dönüp gittiler mi? Bende sevgilimin ailesiyle ilk tanıştığımda biraz resmiydi ama kadın ekşisinden tatlısın zibilyon tane ikram hazırlamıştı. O konuda özensiz olduğu doğru ama ikram olmaması takılacak birşey değil bence. Sonuçta ilk kez tanışıyorsunuz ne yapacağını bilememiştir. Ya da geç haber verdiyseniz vakti olmamıştır falan.
Böyle açıklama yapsaydınız anlaşılabilirdi. Karşılama falan yoktu derken yanlış anladım bende. O zaman elbette kırılmakta haklısınız, zira sonradan yanınıza gelmesi " seni önemsemiyorum" demekle eşdeğer. Yaptığı saygısızlık, insan kapı komşusuna bile bunu yapmaz. İkram konusunda herkesle aynı düşünmüyorum, evet yapması gerekirdi ama belki yapamadı edemedi belki becerikli değil bunları bilemeyiz. Ama kapı konusunda haklı olmakla birlikte size oaln konuşmasına, davranışlarına bakmak lazım. Size nasıl davrandı?Hayır kapıyı açıp arkasını dönmedi kapıyı o açmadı benimkinin kardeşi açtı kendisi sonradan oturma odasına geldi yanıma
Siz 21 yaşındasınız sanırım. Sevgiliniz kaç yaşında?
Yaşınız küçük olduğu için ilişkinizi ciddiye almamış bence. Hatta büyük ihtimalle oğlu ısrar etmiştir tanışın tanışın diye.
Kendisi davet etmiş olsa böyle davranmazdı sanırım.
Millette çok takiyo salgını zaten 31yasindayim market harici çıkmadım bunaldım evde ama yaşlılar kanser hastası olan felan maşallah fildir fildir geziyo çokta korkuyorlar sanki valla milleti gördükçe kendimi evde oturmakla enayi gibi hisseder oldum bu tiplerin yüzünden dükkanda acamiyacaz hastalıkta bitmez zatenSalgin hastalık kol gezerken geldin diye uyuz olmuşlardır,bir ömür dırdır edersin,oğullarıyla aralari bozulur diye ses edememiş ama gerilmislerdir.
Şahsen ben bu dönemde eve gelen dostuma bile açmam kapıyı,ki yaşlı başlı insanlar.
İkramı geç, eve kabul edildiğine şükret bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?