İkram şokuuu

Keki begenen kim,o zaman da alelade bi kek yapmis diyorlar,neler okuduk burada.
Anliyorum,baska seyler de yapardiniz,biz de yapariz ama illa bir kulp bulunuyor.
Biz de boyle bir tanisma yasayacagiz,kardesim sebebiyle,cokta pozitifiz,insallah o genc kiz da boyle dusunmez...

Eski konularına bakın. Sevgili @yenGEnC aydınlattı hepimizi. Kadın konu sahibine istemiyormuş, sevgilisi de annemle muhatap olma demiş.
Oglan annesinin huyunu bildiği icin boyle demis iste. Ben aksini anlamiyorum. Kiz da daha gorusmeden bir seyler hissettiyse buraya sormak istemiştir. Mesela daha tanismadan selam gonderir kv adaylari, nasilsin diye sordurur oglu araciligiyla. Bunlar hep olumlu etki bırakır. Simdi de gördüğü muameleye karsi sevgilisinin dediklerini bir kenara birakip bizden fikir istemis. Ben mi yanlis anliyorum diye.

D Dogcatter srni cok iyi anliyorum. esimin teyzesine haber verdik gittik, dedigin gibi hazir paketli gidalar acti koydu onumize. ayni hafta brnim yengeme habersiz gittik, aradik musaitsen geliyoruz dedik 20 dakika icinde ondaydik, firina kurabiye atmisti. esimin teyzesinin bizi az sevdigini dusunmuyorum. sadece yapisi bu demek ki diye düşündüm. siz de gazla altini aramayin bence, yapisi bu diyip gecin.

Yakın zamanda başka bir olay mi oldu neden bir anda 2 ay önceki olay kafanıza takıldı merak ettim.

Kv evın hıc gıtmemıstım.evlendık .ılk gıttıgımız aksam yemegı dünden kalma pırasaymıydı neydi yemek kucumsedıgımden degıl..o zaman notunu vermıstım.kişilik bakımından da sorunlu ve hala aynı .hiç sevmem kendısını.
Anneme gıttık kuş sütü eksıktı.

Konu sahibi "2 gün önce arayıp haber verdim" diyor. Bu tanışma kadının rızası dışında olduysa ve daveti oğlu bile yapmadan konu sahibi arayıp "ben geleceğim" dediyse kadın gıcık olmakta haklı bence.
Baştan geri çevirse iyi olurmuş. Ama bizim toplumun tipik yapısıdır bu, istemedikleri bir şeye "ayıp olur" düşüncesiyle baştan "hayır" demezler, sonra surat asıp daha çok ayıp ederler

Bence kv adayı kızı istemedi, olanda bunu kızın yüzüne söyleyemeyip muhatap olma dedi. yoksa başka türlü neden oğlan annemle muhatap olma desin. Yani hepimiz şuan bunu düşünüyoruz ama konu sahibi zaten istenmediğinin fakrındaymış ki kayınvalide de istemediğini belli etmiş.

Yakın zamanda başka bir olay mi oldu neden bir anda 2 ay önceki olay kafanıza takıldı merak ettim.
Önceki konularımdan sonra yazıp yazmamakta kararsız kalmıştım yüzüme vurulur diye ki yüzüme vuruldu da ama içimi rahatlatıp yazıp fikir almak istedim fikir veren herkese de teşekkürler (ayrıca çok kullanmayı bilmiyorum çözemedim :))) )

hahah büyük ihtimal anladigim kdariyla sevgili oldugunuz zaman gittiniz belkide kadinin bekleidgi gelin adayi degildimiz ondan sicak gelmemis olabilir bilemeyiz tabi ne düsündügünü su sevguli olupta kv evlerine gidenleeride anlmis degilim dogrusu

İyi de kadının böyle bir talebi olmamış ki. Eve davet etmemiş tanışmak istememiş. Güç bela tanışmak için istenmediğiniz yere giderseniz popkeke şükredip oturmak zorundasınız. Konu sahibinin yaşı daha çok küçük en iyi ihtimalle işlerin ciddileşmesi için 4 5 sene var önünde saçma sapan gelin kayınvalide görümce modları çok gereksiz ve herkes olumlu bakmıyor buna maalesef. Yeri var zamanı var her şeyin evcilik değil bu işler süslenip püslenip kayınvalidenin evine gitmekle olmuyor.

Tatli tatli konusuyoruz burada. Sizin yorumunuza karsi bir sey siyledim diye kanli bicakli olmadik. Ben direkt bir duvar örulmesine anlam veremiyorum. Daha once de basima geldi bu burada. Belki de buranin raconu budur bilemem yeni üyeyim. Ama simdi konuşuyoruz kotu bir sey mi yapıyoruz? Her zaman ayni fikirde olamayabiliriz. Konuya gelecek olursak da ben boyle erkekler taniyorum. Annesini sevmeyen annelerinin huylarindan rahatsiz olan. Bu sebeple muhatap olma demistir. Buyuk ihtimalle evlendikyen sonra da gorusmek istemeyecektir ailesiyle. Ki cocuk da muhatap olma demekle yuzde yuz hakli. Çocuğum benle kotu olsa bile evimize gelene boyle davranmazdım ben.

Yasi konusunda hak veriyorum. Ama sevgilinjz sizi eve davet etse annesi mi davet etmis zorla mi Kabul ettirmis bilemezsiniz ki. Bunun yolu yordami kadinin aramasidir tabii ki. Ama cok da yol.yordam bilen birinden bahsetmiyoruz sanki.

Sizin yaşınız çok küçük daha. Hemen evlenmeyi mi düşünüyorsunuz?
Sevgiliniz "annemle samimi olma" demişken neden tanıştınız ki şimdiden?
Hayır evlilikti için acelem yok ama bi gidip görüşmek istedim yani sadece bir çay sohbeti ederiz diye düşündüm evlerimiz de çok yakın üstelik iki yıldan fazla oldu sevgililiğimiz hiç gitmemiştim bir defa olsun gideyim dedim o kadar

Demekki baya önemsiyorsunuz bu konuyu anliyorum. Herkes cevresinden, özellikle eş ailesinden değer ve saygi görmek ister ama inanın önemli olan sizin kendinize verdiğiniz değer ve duyduğunuz saygı. Bu aile için değil genel olarak söylüyorum, gelecekteki esiniz kim olursa olsun sizi sevmek zorunda degiller ya da siz onlari sevmek zorunda değilsiniz. Kendinizi çok yakın iliski kurmaya sartlamayin, tanismak için de keske acele etmeseydiniz, davet onlardan gelseydi ve ilk tanisma disarda olsaydi. Her neyse kendinizi sevdirmek icin de zorlamayin, her zaman oldugunuz gibi davranin. Hem kendinizi kasmazsiniz hem de iIerde kimse sürpriz yasamaz.

Yasiniz genc fakat siz de benim gibi dusunuyorsunuz.
Cocuklarim buyudu liseli artik, evleneli yillar oldu,ben de aile dışı gitmedim,gerek gormedim,kiymetli de olmus degilim fakat benim prensibimdi,nasil algiladiklari onemli degil.
Cocuklarim tanistirirsa da vakti gelince,yari resmi bir ortamda olsun isterim,nezaketimi de korurum elbette,sevgiyle kabullenildigini hissetsin isterim o ayri...

Bence ilk görüşme için ideal. Baklava mı açsaydı kadın Mütevazı bir kahve faslı da olabilirdi. Beklentilerinizi yüksek tutmayın,üzülen siz olursunuz.
Dogru diyorsun aslinda. Kendi acimdan benim beklentilerim bu yasa kadar annemden gorduklerimdir. Ve bazen husrana ugradigim dogru.

Yasi konusunda hak veriyorum. Ama sevgilinjz sizi eve davet etse annesi mi davet etmis zorla mi Kabul ettirmis bilemezsiniz ki. Bunun yolu yordami kadinin aramasidir tabii ki. Ama cok da yol.yordam bilen birinden bahsetmiyoruz sanki.
Sevgilim beni aile evine annesiyle tanıştırmak için davet etse gitmem ki gitmedim de zamanında. Bunun usulü önce erkeğin kızın ailesiyle tanışması, ardından kızın erkeğin ailesiyle tanışması şeklinde ilerler. İlk tanışmalar da evde değil dışarıda olur, benim gördüğüm bildiğim bu en azından.

Burada da defalarca yazdım Türkiyede yaşıyoruz, sevgilinizin annesi sizi arayıp davet etmeden meraklısı gibi tanışmaya eve ayağına gidilmez. Olayın sonunda ihale kıza kalır çünkü gelmeseydin deyip çıkarlar işin içinden. Maalesef bu tarz hususlarda hala kendini ağırdan satmak geçerli yoksa konudaki gibi sonuçlanıyor hikaye

Abhazmisiniz?Boyle dusunenler onlar oluyor genelde.
Ben bu anlayisi olgun ve agirbasli buluyorum,baskasi gereksiz bulabilir ama bence dogru olan bu.
Babannem abhazlarla icli disli buyumus,onunda bize nasihatleri hep bu minvaldeydi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…