İkram şokuuu

Cok net ayp etmis, önemsememiş sizi. Bir kek cirpmak bu kadar zor olmamali. Hicbirsey yapamiyorsa disardan ev yapimi birseyler alsaymış. Sizi önemsemiyor galiba istemiyor.

Benim kayınvalidem beni ilk eve yemeğe çağırdığında balık yapmışlardı ve yemeğe başlamak için beni beklememişlerdi :) geldim sofraya oturdum ve herkes kalkınca tek başıma yedim yemeği:) herhalde beni ciddiye almamıştı o zamanlar. Şimdi 17 senelik gelinim.şimdi Hatırlatsam o günü utanır sanırım.

Sevgiliniz, iyi bir insan olabilir fakat bana göre Aile çok çok önemli ..Eğer ki ciddi düşünüyorsanız bir daha düşünün.

Değer verme, evin halı, üst baş , üslup bunların hepsi kişinin, ailenin vizyonunu gösterir..

İnsan en basitinden Çocuğunun okul arkadaşı için bile özenip , hazırlıklar yapar.

Görmüş geçirmiş insanlarla bir arada olmak, öyle bir ailede yetişmiş bir insanı kendine eş yapmak bana göre çok önemli..

8 aylik evliyum sokaga cikma yasagi sirasinda koyde isleri var diye kocamin israriyla koye kaynanama geldim。 yanyana iki ev bitisik ben yeni evdeyim dun aksam diger evde yedi ictiler ben diger taraftayim haberim bile yok。 benim tarafta kuru ekmek dahi yok allahtan biskuvi akil etmisim yanima。 okadar iyi anladimki seni。 bizim kulturde eve gelen kim olursa olsun ilgi gosterilir biseyler yedirilmek istenir ikramlar yapilir。simdi bu kayinvalide senden beklerrde bekler。

Bence ayıp etmiş. Ben kafaya takmazdım ama yaptığı terbiyesizliği de görmezden gelemezdim. Aynısını iade et ilerde fırsatın olursa derim. Anca öyle layık olur bu hareketine.

Bence hemen ön yargili olma bazı kadınlarin yetistirilme ortamindan veya evliliklerini sürdürdükleri ortamdan dolayi böyle yetileri olmayabiliyor. Bende k.v demle ilk tanistigimda ayni sekilde süslendim gittim. Kadin bana duru bir çay ve galete koydu ben şehir dışından gitmistim birde. Bende cok üzüldüm eşime galiba beni istemiyor dedim ve kafaya taktim. Simdi 7 yillik evliyim ve k.v yemek misafir agirlamak konusunda iyi degil. Yani kızlari bayram ziyaretine gelirken eşlerine ayip olmasin diye kendi ikramliklarini kendi getiriyorlar .Evliliginde k.v ve k.p cok baskılamış sen yapamazsin sen beceremezsin diye mutfaga sokmamislar sonrasindada mesela basit bir kek yapmak ona cok zor geliyor yapamam beceremem diyor. yani bana özel bir davranişı yokmuş. Simdi ben nezaman kek börek pasta vs.yapsam yarisini paketleyip götürüyorum dua ediyor bana.

Gelen misafirin kapıda karşılanması bir görgüdür. Yoksa kimse kırmızı halı beklemiyor. Kayınvalide evinize ilk kez geldiğinde böyle karşılansa ne düşünür acaba?

İkram konusuna gelince başka türlü bir ziyaret olsa farklı yorum yapabilirdim. Ama evine ilk defa ve oğlunun sevgilisi sıfatıyla gidiyorsunuz. Daha özenli olunabilirdi.

Kayınvalide adayı sizi istemiyor bence de. Bunun ilerde evliliğinizi etkilemeyeceğinden emin misiniz? Siz bu işi bir daha düşünün derim.

Kadin soyle dusunmus olabilir

Millet hastaliktan kiriliyor bu kiz neden geliyor ki yani ne bulduysa yer ister ben ona ugrasamam.

Ki hakli

E bi seyler goturdunuz mu sizde misafirlige de bos elle gidilmez buna deginmemissiniz hic

Aha benim kayinvalide, ben de cok ac kaldim, yoldan geldim yemek yaptim. Simdi yolda yiyorum valla :)
Nedeni de su tembellik+ geline is kitleme cakalligi. Hani kotu niyetlidir de demiyorum da kayinvalide genleri diyorum.

Konuya yorumum da ic kahveni kalk, ilk tanisma icin daha uzun sure gerekmez. Iliskileri zamanla oturur. Sahsen ben ilk gunden canim cicime baglayan kisiden daha cok tirsarim.

Çok haklısın eve gelen misafire bir çeşit de olsa yapılır
Evlenmezseniz bile çocugun kız arkadaşısısın
Yaşınız kaç bilmiyorum ama muhtemelen yaşlar küçük ve ciddiye almadı diye tahmin ediyorum

ilk görüşmede intiba çok önemlidir sizde iyi intiba bırakmamışlar buraya yazmak yerine ona göre adımlar atın

ben olsam sevgilimle bu konuyu konusurum kırmadan etmeden belki de başka bir durum var bilemezsiniz
Gidin konuşun ama şikayet eder tarzda değil
Ha konustugunuz da da bunun bir açıklaması yoksa bu ilişkiye sürdürmenin anlamı yok bence

Kaç yaşındasınız? Evlenecek olgunlukta mısınız siz ve arkadaşınız, yani okul askerlik iş vs hepsi halloldu mu? Bunlar önemli çünkü örneğin 20 yaşında ve henüz okullarınız vs varken koşa koşa erkek arkadaşınızın ailesiyle tanışmaya gittiyseniz annesi normal arkadaş gibi görmekte haklı.
Eğer buradaki cevaplarınızda evlenmek için yeterli olgunlukta olduğunuz çıkarsa o zaman şunları değerlendirmek gerekir; kadın herkese karşı mı özensiz? Örneğin oğluna da benzer şekilde davranıyor mu? Bir diğer sorum; sevgiliniz siz nasıl davranır? Özenli ve hassas mıdır?

Haklısınız. 2 gün önce haber vermişsiniz, özenmemiş. Ya da kasıtlı olarak böyle davranmış..

Esimin ailesiyle yaşadıgı evi ilk kez gideceğimde, doğrudan akşam yemeğine alınmıştım. Kayınvalidem cok uğraşmıştı, çeşit çeşit yemek yapmıştı. Ha kadın sever de böyle şeyleri zaten..

Ha bu kadının karakteri de olabilir, bilmiyorum ama rencide olmanızı anlıyorum.

Olay şubat ortası olduysa 2 ay geçmiş.
Peki sonra diyalog oldu mu aranızda?
Herkes ikram konusunda çok becerikli olmaz ben bunu beklemem ama güler yüz muhakkak beklerdim.
Ben eşimle 5 yıl çıktım, 4. yıl annesiyle tanıştım. Dışarıda tanışalım çok istemiştim ama bir bayram günü bayramlaşmaya önce eşim bize geldi sonra ben onlara gittim. Bayram olduğu için ikram bana özel değildi, tavır hareket gayet seviyeli geçmişti. Zaten ikimiz de tanışmak için 4 yıl beklemiştik ikimizde de heyecan son dereceydi. Çıkışta elime küçük bir hediye tutuşturmuştu. Şimdi 7 aylık evliyim maşallah kayınvalidemle gayet iyiyiz ama kadın seviyeli hala çünkü yapısı bu, düşünceleriyle sevgisini gösterir canım cicim konuşamaz ama bir yemeği seviyorum dediysem ertesi gittiğimde sofrada o olur gibi İlk intiba evet önemlidir ama ben ikramdan çok tavırla ilgilenir bir de erkek arkadaşıma sorardım sence nasıl geçti tanışmamız diye.

Ne sifatla gittiginize, bu ziyaretin nasil planladigina bakmak lazim.

Zamaninda herhalde abimin 10 tane falan sevgilisi gelmistir tanismaya. Pek ozenmedik yalan yok. Ciddiye binmemis iliskilerden her gelen kizi cok umursamadik. Tabi ki kimseye kötü davranmadik, oturduk muhabbet ettik cay kahve cerez ikramlarda bulunduk ama kapida karsilamalar falan da ne biliym...
Ama suanki esi ilk geleceginde her sey farkliydi. Cunku abim farkli yansitmis, bir misafirimiz olacagini farkli sekilde soylemisti.
Ablamla ben minik birer hediye almıştık ögrenciydik o zamanlar. Annem kolye almisti kuyumcudan. Uygun bir seydi ama kendini degerli hissettirmek istemisti.

Ben kayinvalidemle disarda tanistim. 3 4 kere disarda gorustuk. Evlerine ailemle gittim. Haliyle özenliydi her sey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…