İkram şokuuu

Dogru diyorsun aslinda. Kendi acimdan benim beklentilerim bu yasa kadar annemden gorduklerimdir. Ve bazen husrana ugradigim dogru.
Ben de annemden gördüğümü yapıyorum,ama kayınvalidemden çok da bişey beklemiyorum. Sofrasına otursam ne olur,bi bardak suyunu içsem ne...

Dogru diyorsun aslinda. Kendi acimdan benim beklentilerim bu yasa kadar annemden gorduklerimdir. Ve bazen husrana ugradigim dogru.
Ne beklersiniz mesela tanisan genc kiz olarak?
Kardesim bizi ne sekilde tanistiracak bilmiyorum,heyecanliyizda dogal olarak,insallah bizi oldugumuz gibi tanir,az da olsa sever,bizim kollarimiz acik:))

Abhazmisiniz?Boyle dusunenler onlar oluyor genelde.
Ben bu anlayisi olgun ve agirbasli buluyorum,baskasi gereksiz bulabilir ama bence dogru olan bu.
Babannem abhazlarla icli disli buyumus,onunda bize nasihatleri hep bu minvaldeydi...
Yok Bulgaristan göçmeniyim. Ama aklın yolu bir diye düşünüyorum bu konuda, Türkiye şartlarında hele ilişkileri süzgeçten geçirerek dikkatli yaşamak gerekiyor. Ki sonrasında üzülmeyelim.

Belki de öyle çok özenli bir hanım değildir içinden o an nasıl geçiyorsa öyle davranıyordur

Ben de kendi gordugim bir ozensizligi yazayim bakalim. Kv ler sehir disindaydi. Nişanliydik ciddi sekilde hastalandi kv. Ilk o zaman gittim evlerine 3 günlük kaldim. Gorumcemin evinde kaldim. Her yer dandiniydi neyse ses etmedim habersiz gittik olabilir ev hali. Bir sonrakinde evliydik haberli gittik. Gunlerce kaldik evliydik o zaman. Yine onun evinde kaldik. Cocuklu ev daginik olur neyse ama size abartisiz soyluyorum tuvaletin taşı kapkara pislikti. Onceki geldigimde de böyleydi. Habersiz dedim annesi hasta dedim hepimize olabilir cocuklar giriyor dedim. Ama ikinci gidisimiz de ayni. Banyo desen oyle pis. Yani haber verdigimiz halde orada kalacagimiz kesin oldugu halde temizlenmemistu. Bunu esimle konuştum. O da ben yokken konuştu. Sonraki gelisimizde ailem de vardi. Annemler o evde kalacaklardi. Bu da kesindi çünkü baska musait ev yoktu. Annemler diyor ki tuvalet taşı ayniydi banyo ayniydi. Yani bazi insanlar icin boyle seyler normal olabilir. Gorumcem de kotu biri degilbeni de cok seviyor. Ama bu konularda gamsuz biraz. Simdi benden daha kotu muameleyle karsilasan varsa el kaldirsin

Ne beklersiniz mesela tanisan genc kiz olarak?
Kardesim bizi ne sekilde tanistiracak bilmiyorum,heyecanliyizda dogal olarak,insallah bizi oldugumuz gibi tanir,az da olsa sever,bizim kollarimiz acik:))
Güleryüz çok onemli. Direkt kendiyle ilgili sorular sormak onu onemser sekilde sorulae ve konular konusmak. Yani sorgular yargilar gibi degil de onemser sekilde. Mesela kardesinizin onun hakkinda soyledigi bir seyi dile getirin mesela atiyorum sen ispanakli borek severmişsin ali oyle demisti unutmadim senin icin yaprim diye. Ben boyle bir sey dugsam havalara ucardim boyle bir muamelede kek olsa bIle goze batmaz benim icin. Sonuna kadar sevgi dolu ve bunu yansitici olursaniz eminim sizi cok sevecektir. Ev bark temiz olsun yuzunuz gülsün. Ikramliklari da icinizden bol.yapmak gelir zaten kesenize gore yaparsiniz patates salatasi kısır borek falan. Tavir guleryuz en onemlisi.

Tamam da bu işler öyle "bir gideyim bakalım" demekle olmuyor işte.
Davet edilmemişsiniz. Karşıdan bir tanışma talebi gelmemiş, sizinle tanışmak isteyen olmamış. Kendi kendinize tanışmak istemişsiniz, sonunda da üzülen siz olmuşsunuz.
İki taraf için de negatif bir başlangıç olmuş.

Ben genelde böyle gördüm eve gelen misafir kapıda karşılanır hışgeldin denilen buyur edilir öyle gördüm öyle yapıyorum bunu da kimseye çok görmeyin lütfen
Böyle saçma bir yoruma bu kadar kaliteli cevap. Bazıları saçmalıyor. Sonuna kadar haklısın insan özen ister evine ilk kez gelen bir misafirin var. Ben olsamda senin gibi hissederdim.

Bence sadece yaşınızdan dolayı bu tavrı. Evlilik beklentisine girmeyin diye.

Sizin gitmeniz en başta abes olmuş bence. Niyetiniz evlilikse, bunun kendine göre bir yolu yordamı olur. Yok sevgiliyseniz, zaten tanışmanız gereksiz ilk aşamada.

sevgilinizin annesi çok rahat davranmış, orası su götürmez. Eve gelen misafire en azından bir kek, bir çay yapılır ama henüz sevgiliyken, ben size geleceğim diyen bir kızı da çok ciddiye almaması çok normal.

ben kayinvalideye kalmaya gittigim her seferinde bir kere acliktan aglarim. o kadar hazirliksiz olur ki yemek hazirlarken sekerim duser sinirim bozulur, aglarim. benim annemlere kalmaya gottigimizde ise esimin en sevdigi yemek olur hep menude. ama tabi benim annemin yaptigi kaynanamin yaptigi kadar guzel olmuyor. o yuzden kaynanama soyledik, biz senin su yemegini seviyoruz, bizim geldigimiz aksam onu hazirla diye. 3 seferdir onu yapmiyor. zaten yilda bir gidiyoruz. bir umut 7 saatlik.yol gidiyoruz, oraya varınca bir de yemek pişsin diye bekliyoruz. hayir bi de cok iyi niyetli, bizi cok seven kadin. hic anlam veremiyorum. hadi bana yapmiyor desem ee oglu ve torunu icin canını verir.

Benimki de öyleydi. Gerçi ben sevgiliyken gitmedim nişanlandım öyle gittim de değişen bir şey yok. Boşver yüz verme böylelerine. Ama senden de dört dörtlük bir gelinlik bekler ha unutma sakın

Yani sizin ilişkinizi ciddiye almıyor almak istemiyor veya evlilik olsun istemiyor. Ben olsam o günü unutamazdım sonrasında evlensem bile aklıma gelirdi düpedüz saygısızlık.. Yani erkek arkadaşınız ne düşünüyor bu konuda onlar adına kusura bakma falan demiştir diye tahmin ediyorum yok demediyse o da bunu onaylıyor demektir hiç düşünmeden uzaklaşın diyebilirim..

İnsan günü birlik gelen yan komşusuna koyar onlari. Kesinlikle daha özenli olmasi gerekirdi. Evt belki eliyle pasta börek yapamayabilir ama insan iyi biyerden birşeyler alirdi. Aparatif birseyler hazirlayabilirdi. Ya en basiti kahvalti tarzi bir sofra hazirlayabilirdi

Kolaymis,bildiklerimizden fazla birsey yok demekki:)
Tum yazdiklariniza katiliyorum,insan iliskilerinde olmazsa olmaz hepsi.
Ben bu durumlarda acik krediden yanayim,tuketirse kendi tuketir,fakat bastan onyargili olunursa, sonra sevilse de kalp kirilir bir kere...

:))Aglayacaginiza hazirlikli gitseniz ya:)Yoldan birseyler,marketten hazir borek vs.
Konu sahibinin sevgilisi de annesini biliyor madem,kıza bu degersizlik duygusunu yasatmamak icin caktirmadan borek corek,cesitli kuruyemis alabilirdi.
O kadinla degil ama esle omur gecirecegine gore bu da bir ipucudur,dusuncesiz erkekleri eleverir:)

Ben alinirdim. Ama genel görgüsü mü bu yoksa sadece bana mi ogrenmek icin biraz zaman gecirmek isterdim.
Ben esimin ailesine ilk gittigimde yaprak sarmasi koymustu gayet de guzel karsilamisti. Isteksiz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…