Niye gittiniz ki? Düşünüyorumda söz nişan ortada hiç bişey yokken, bakın ben gelin adayinizim diye KV ye kendini göstermek kadar saçma bişey yok. Sizi davet bile etmemiş sanırım, siz kendiniz ziyarete geleceğim diye haber verdiğinize göre.Ya soğuk mu desem bilmiyorum da sanki oğlunun kankasıymışım gibi ciddiye almıyor gibiydi
Dip not benin kayınvalidem benimle tanışmak için kaç kere eve davet etmiş biri hatta ilkin biz dışarda görüştük çok üzülmüştü şimdiki gençler bizi ayağına çağırıyor diye direk söylendi...Amcasıda gelmişti oda gençlerin vardır bir bildiği diye araya girivermişti. Beni merak etmişler Sonrasında tüm ailesiyle kahvaltıya gittik akabinde tekrardan bir yıl sonra davet edilince evlerine gittim çünkü artık evlenecektik evlerini yaşamlarınıda görmek istemiştim açıkçası.Ben gitmiştim kayınvalidem tabi ozamanlar değildi ilk evlerine gidişim oğlu kendisi tatlı vs birkaç çeşit aldı öyle gittik. sağolsun sadece çay hazırlamıştı. Ama evlendik ilk baştan bu yana biz arkadaş gibiyiz ve en az annem kadar seviyorum ayrıca oda beni çok seviyor. Oğlunu tutmaz beni tutar her konuda.yemez birşey yaptığında bize gönderir elinde ne varsa. Memleketinde bal reçel yaprak , turşu nevarsa gelse bize yollar direk. Hergün tel konuşuruz durmadan bana dua eder... bebğimiz olmuyo ben sıkıntı yqpıyorum o beni teselli ediyor. Yani anlayacağın çok basit şeylere takılma bu kafayla yol alamazsın diyeyim. Benim ozamn hiç böyle birşey aklıma bile gelmemişti. Şimdiki nesil neleri düşünüyor vay arakadaş... ya da düşündüğüne göre asıl kendini değersi hiseden sensin bence karşıdakiler değil. Ben hiçbir zaman kendimi değersiz görmedim herneolursa olsun.
Dip not benin kayınvalidem benimle tanışmak için kaç kere eve davet etmiş biri hatta ilkin biz dışarda görüştük çok üzülmüştü şimdiki gençler bizi ayağına çağırıyor diye direk söylendi...Amcasıda gelmişti oda gençlerin vardır bir bildiği diye araya girivermişti. Beni merak etmişler Sonrasında tüm ailesiyle kahvaltıya gittik akabinde tekrardan bir yıl sonra davet edilince evlerine gittim çünkü artık evlenecektik evlerini yaşamlarınıda görmek istemiştim açıkçası.
Abhazlarda kadın evlenmeden hiçbir şekilde kayınvalidenin evine gitmez deniz, kaldı ki çağrılmadan gidecek :))Abhazmisiniz?Boyle dusunenler onlar oluyor genelde.
Ben bu anlayisi olgun ve agirbasli buluyorum,baskasi gereksiz bulabilir ama bence dogru olan bu.
Babannem abhazlarla icli disli buyumus,onunda bize nasihatleri hep bu minvaldeydi...
Haklısın. Ve bu demek oluyor ki evlenince kızım size geliyorum çaya dediği zaman sende hep hazır şeyler çıkarırsın özenmene gerek yokMerhabalar öncelikle herkese, direk konuya gireyim; sevgilinizin yada nişanlınızın evine annesinin yanına ilk kez gideceksiniz ve gitmeden iki gün önce de annesine haber verdiniz süslendiniz püslendiniz özendiniz gittiniz ve karşı tarafın sizin için asla özenmediğini hazırlık yapmadığını görseniz tepkiniz ne olurdu ? Bu soruyu sordum çünkü müstakbel kayınvalidemin evine ilk kez gittim ve gitmeden iki gün önce de haber verdim ama baktım ki benim için hiç özenilmemiş kapıda karşılama falan yok ev hali falan baştan savma ama en önemlisi bana ikram olarak çayın yanına hazır keki (popkek) paketten çıkardı koydu ve yanına da bir kaç bisküvi ¿ kendimi aşırı değersiz hissettim ve bu bana koydu biraz bakın maddi durumlarında bir sıkıntı yok iyiler ve yaşlı hasta da değil genç zinde bir kadın neden böyle yaptı anlamadım bana seni takmıyroum mu demeye çalıştı anlamıyorum belki size bu konu basit gelebilir ama benim bu duruma çok canım sıkıldı kendi süsümü püsümü görünce de utandım ... yorumlarınızı bekliyorum sevgiler ..
Ben genelde böyle gördüm eve gelen misafir kapıda karşılanır hışgeldin denilen buyur edilir öyle gördüm öyle yapıyorum bunu da kimseye çok görmeyin lütfen
Demek ki rahat bi insan. Kendini bi çabanın içine sokmamışMerhabalar öncelikle herkese, direk konuya gireyim; sevgilinizin yada nişanlınızın evine annesinin yanına ilk kez gideceksiniz ve gitmeden iki gün önce de annesine haber verdiniz süslendiniz püslendiniz özendiniz gittiniz ve karşı tarafın sizin için asla özenmediğini hazırlık yapmadığını görseniz tepkiniz ne olurdu ? Bu soruyu sordum çünkü müstakbel kayınvalidemin evine ilk kez gittim ve gitmeden iki gün önce de haber verdim ama baktım ki benim için hiç özenilmemiş kapıda karşılama falan yok ev hali falan baştan savma ama en önemlisi bana ikram olarak çayın yanına hazır keki (popkek) paketten çıkardı koydu ve yanına da bir kaç bisküvi ¿ kendimi aşırı değersiz hissettim ve bu bana koydu biraz bakın maddi durumlarında bir sıkıntı yok iyiler ve yaşlı hasta da değil genç zinde bir kadın neden böyle yaptı anlamadım bana seni takmıyroum mu demeye çalıştı anlamıyorum belki size bu konu basit gelebilir ama benim bu duruma çok canım sıkıldı kendi süsümü püsümü görünce de utandım ... yorumlarınızı bekliyorum sevgiler ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?