İkram şokuuu

Ne darlamışsınız Şubatta gittim demiş. Arkadaşınızın annesi çok ayıp etmiş. İkramlık yapmayı bilmiyorsa bile alırdı marketlerde ev yapımı kek satılıyor artık. Kaldı ki yapsaydı kek yapmam kaç dk ? Sizi istemiyor saygı duymuyor, sebebini siz bilirsiniz . Yaşlar ufaksa ciddiye almamıştır.

Zoraki bir tanışma olmuş muhtemelen, ciddiye alınmamışsınız.
Misafir kapıda karşılanır, eve çekidüzen verilir, haberli misafire ambalajlı kek ikram edilmez, hazır olacaksa da özenli şeyler olur.
Bunlara önem vermeyenin de görgüsünden şüphe etmek gerekir.

Ya soğuk mu desem bilmiyorum da sanki oğlunun kankasıymışım gibi ciddiye almıyor gibiydi
Niye gittiniz ki? Düşünüyorumda söz nişan ortada hiç bişey yokken, bakın ben gelin adayinizim diye KV ye kendini göstermek kadar saçma bişey yok. Sizi davet bile etmemiş sanırım, siz kendiniz ziyarete geleceğim diye haber verdiğinize göre.
Pass i kadına vermişsiniz, gol olmuş. Biraz ağır durmaktan asla zarar gelmez. Böyle davet bile edilmeden (ki ben.edilseydim dahi evine gitmezdim) ayağına gidince, kendinizi onun onayına sunar gibi oluyor. O da aklınca rengini belirtmiş zaten.

Sizinki yine iyiymiş, biz ailecek gittiğimizde bile hazır almıştı.
Sevgiliyken olsa hiç takilmam ama.
Biz ailecek gitmiştik ve istemeye bir adım kalaydi artık.

Şimdiden böyle bir şeye bozulup takılmaniz gereksiz geldi bana.

Ben gitmiştim kayınvalidem tabi ozamanlar değildi ilk evlerine gidişim oğlu kendisi tatlı vs birkaç çeşit aldı öyle gittik. sağolsun sadece çay hazırlamıştı. Ama evlendik ilk baştan bu yana biz arkadaş gibiyiz ve en az annem kadar seviyorum ayrıca oda beni çok seviyor. Oğlunu tutmaz beni tutar her konuda.yemez birşey yaptığında bize gönderir elinde ne varsa. Memleketinde bal reçel yaprak , turşu nevarsa gelse bize yollar direk. Hergün tel konuşuruz durmadan bana dua eder... bebğimiz olmuyo ben sıkıntı yqpıyorum o beni teselli ediyor. Yani anlayacağın çok basit şeylere takılma bu kafayla yol alamazsın diyeyim. Benim ozamn hiç böyle birşey aklıma bile gelmemişti. Şimdiki nesil neleri düşünüyor vay arakadaş... ya da düşündüğüne göre asıl kendini değersi hiseden sensin bence karşıdakiler değil. Ben hiçbir zaman kendimi değersiz görmedim herneolursa olsun.

Dip not benin kayınvalidem benimle tanışmak için kaç kere eve davet etmiş biri hatta ilkin biz dışarda görüştük çok üzülmüştü şimdiki gençler bizi ayağına çağırıyor diye direk söylendi...Amcasıda gelmişti oda gençlerin vardır bir bildiği diye araya girivermişti. Beni merak etmişler Sonrasında tüm ailesiyle kahvaltıya gittik akabinde tekrardan bir yıl sonra davet edilince evlerine gittim çünkü artık evlenecektik evlerini yaşamlarınıda görmek istemiştim açıkçası.

Kısaca istenmiyorsun. Ama kadin inanılmaz saygisiz. Misal benim erkek kardeşim cok sipsevdidir. Bu zamana kadar bir sürü kız arkadaşı oldu hepsiyle de ciddiydi sorsan. Kac kişiyle bizi tanıştırdı sayısını bile hatırlamıyorum. Artık gina geldi anneme de bana da. Her önüne geleni kiz arkadaşım diye tanıştırma diyoruz artik ama ona rağmen hiçbirine boyle davranmadik.hep ozenliydik. Çünkü kardeşime de ger veriyoruz. Bu kadın oğlunu da takmıyor belli ki

Ben de buma çok gülüyorum. Eskiden sanki kız ayağa çağrılırdı. Kız görmeye gidilirdi. Kıyas ettikleri şeyler bile yanlış benim kayınvalidem de iş yerime gelmişti ben gitmeyince

Abhazmisiniz?Boyle dusunenler onlar oluyor genelde.
Ben bu anlayisi olgun ve agirbasli buluyorum,baskasi gereksiz bulabilir ama bence dogru olan bu.
Babannem abhazlarla icli disli buyumus,onunda bize nasihatleri hep bu minvaldeydi...
Abhazlarda kadın evlenmeden hiçbir şekilde kayınvalidenin evine gitmez deniz, kaldı ki çağrılmadan gidecek :))

Haklısın. Ve bu demek oluyor ki evlenince kızım size geliyorum çaya dediği zaman sende hep hazır şeyler çıkarırsın özenmene gerek yok

Ben genelde böyle gördüm eve gelen misafir kapıda karşılanır hışgeldin denilen buyur edilir öyle gördüm öyle yapıyorum bunu da kimseye çok görmeyin lütfen

Size flu olarak tanıtmış kendini. Ben buyum, Hep böyle olacam, evim de bu ben de buyum diye mesajı çakmış.

Demek ki rahat bi insan. Kendini bi çabanın içine sokmamış

Ben sizi haklı buldum misafir gelmiş gelin olarak istemese bile insan olarak değer vermesi gerekirdi tutumu hiç hoş değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…